Bebek rızkı ile gelir derler ama ben yine bir huzursuzlandım 😔

Acelecibayan

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2019
174
84
13
29
Arkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama

Evet ben de öyle biliyordum 4 ay iznimi kullanır geri işime dönerim diyordum, ama sabah bir platformda bununla ilgili bir sürü şey yazmışlar, az canım sıkıldı. Ay ay mı yattı peki sana yoksa toplu mu aldın?

Doğum izinleriniz bitikten sonra annenizi yanınıza alırsınız o ilgilenir bebekle . Yine annenize yardımcı olursunuz ama sizde kaldığı için o kadar masraf olmaz sanırım . Evet bebek bereketiyle gelir sağlıkla gelsin eşinizin de sizin de işiniz var bebek eşyaları pahalı ama yavaş yavaş alırsanız dokunmaz

Evet kesinlikle bebek eve bereket getiriyor. Ama kafanızdan para yağmıyor.
Oğlum 4 aylık.
Masraflarını yazayım.
  1. Aylık 150-200 TL bez (sleepy natural)
  2. 50 mendil( tahmini yazdım normalde kampanyadan aldım evde 16 tane büyük boy var baya gider bize)
  3. 400 TL mama (günde 5 kez 3 ölçek mama alıyor. Eğer tamamen mama yese idi 800 TL olacaktı)
  4. 50 TL doktor kontrolü
  5. 100 150 TL o ayki vitamini kremi vs
  6. 150 TL kıyafet (neredeyse her ay çıkıyor eksik)
  7. 50 TL oyuncak kitap vs

Bunların eksi 150 artı 150 değişir.

Bir de görünmez masraflar var. Mesela nemsiz bir ildeyiz ben nakşnası gece boyu çalışıyor. Çamaşır makinası haftada 1 çalışırken artık 3 çalışıyor. Elektrik süpürsesi 1 kez çalışırdı şimdi 2 3 kez. Malum toz olmamalı. Soğuk bir iş burası (ağrı). Geçen sene doğalgazı bu ayda yakmadık yetişkinin gerek yok diye. Bu sene Kasım başından beri yanıyor. Bazı geceler 65 de...

Elektrik faturası 70 TL idi 130 140 oldu.
Doğalgaz tahmini her ay 1000 gelir.

Ben bebeğim için elimden gelen en konforlu ortamı sağlamaya çalışıyorum nemiydi ısısıydı vs. Masraflar arttı. Eşim öğretmen ben izindeyim son 6 haftam kaldı. Sonra ücretsiz izin alıcam inş.
Eşimin maaşı ek derslerle beraber 6200 oluyor... 1500 TL evin borcu var.
Ödenmesi gereken...
Bakalım nasıl olacak.

Evet ben de rahattım, böyle yaparım diyordum evlendiğinizden beri kendimize bir kaç aydır toparladık yavaş yavaş alırım doğum sonrası da annem ben bakarım diyordu zaten. Ama insanlar ne kadar çok gereksiz bilgi paylaşıyor

Allah yardımcın olsun canım, allah rızkı verir, var ki bunları yapabiliyorsun, memur olmak başka güzel emin olabilirsin, benim babam biz çocuklarını okutmadı, annem ayrıldıktan sonra çaba ile okuttu bizi özel sektör de 5 yıldır çalışıyorum. Memur olmak isterdim ama bende bu alt yapı ile bu kadarını yapabildim.

Aynen katılıyorum.
Sadece eskisinden daha sıkı tutucaz hesap kitap işini.
Açıkcası bebeğini ben büyütmek istiyorum ve en az 1.5 yaşına kadar izin kullanmak istiyorum.
Eğer imkanlar el verir ise bu şekilde izinli dururum sanırım.
Çünkü kimseye güvenemiyorum aklım kalır ne anneme ne kayınvalideme ne ele.
İnş. Hayırlısı olsun

Aynen öyle, annenizi tekse eğer yaniniza alin her gün yemeginiz hazir olur cocugunuza bakar ara sira cocuk uyurken de dinlenir o da. Bebeğe bakan olduktan sonra temizlik de yapilir en nihayetinde. Masrafiniz azalir. Eşle anne arasinda denge çok önemli. Maalesef herkes herkesi olduğu gibi kabul etse sorunlar da azalir biraz. Yasayıp gidersiniz maddi imkanlar oturana kadar. Nolcak sanki

Eğer anne ve kayınvalide imkanın varsa birini değerlendir bence, çünkü bakıcı bulmak çok zor artık. İyi bir bakıcı olsun diyorsan bütün aldığın maaşı yatırman lazım ona sigorta maaş vs. Anne baksa bir süre sonrasında kreşe verirsin daha sağlıklı.

Çok rahatlattın sağ ol Liseye giden kız kardeşim var oda bir şekilde hallolur. Ama biz de tayinciyiz bu sene durdurma verdik seneye ne olur bilmem. Zaman ola hayrola

Sigortalı olanlara beş bin lira kadar doğum yardımı da veriyolar ben de aldım

Simdiden ufak ufak indirimleri takip et, bezini, islak mendilini al, kalsin bir kenarda. Cok fazla kiyafet alma, cunku cok az giyiyorlar, eskimiyor bile. Bazi buyuk parcalari ikinci el alabilirsin. Buyuk ahsap besiklere ozenme bence. Guzel bir park yatak isini gorur. Yatagini, arabasini vs. Ikinci el bakabilirsin. Ikinci el internet siteleri var, arastir bulursun. Her seyin en pahalisi olmak zorunda degil. Onemli olan saglikli olmasi. Ilk cocugun, elbette ozenirsin ama elinden ne geliyorsa onu al, yoksa borc harc strese girip bebeginle ilgilenemezsin. Simdiden aylik 200 lira kenara koysan bircok esyasini tamamlarsin. Eger bir de emerse hic mama masrafin da olmaz. En masrafli sey mama cunku. Bir sekilde hallolur, bebegin hayirli olsun simdiden

Çok rahatlattın sağ ol☺ Liseye giden kız kardeşim var oda bir şekilde hallolur. Ama biz de tayinciyiz bu sene durdurma verdik seneye ne olur bilmem. Zaman ola hayrola
Hayırlısı neyse o olsun, zaten eşiniz eminim akşamdan akşama evdedir. Alti üstü birkaç saat görüşeceksiniz. Herkes yatak odasinda olduktan sonra eminim ki ertesi gün aksama kadar kimse kimseyi görmez hem bebeğiniz kolik olursa, sezaryen ameliyatiniz olursa, lohusalikta illa ki biraz yardim iyi gelecektir size.

Ve masraflari konusunda kesinikle ama kesinlikle yukarida arkadaşıma katiliyorum. Hep pratik şeyler alin. Madem sürekli tayin durumu da var, düzeninizi kurduktan sonra yasina göre tamamlarsiniz odasini. Bebek arabası az yer kaplayan, hafif, pratik açılıp kapanan bir sey olursa çok rahat edersiniz. Yenidogan donemine uygun alin ama arabaniz varsa mutlaka bebek koltuğu alın. Hem güvenlik de çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…