Bebek rızkı ile gelir derler ama ben yine bir huzursuzlandım 😔

Evet, her ay köşeye atacağım bir miktar ve ara ara indirimden alacağım parça parça şu an henüz erken diye bir şey yapmıyorum bir kese görünsün

Evet araba var pusetli olandan tercih edeceğim bu yüzden, oto koltuk olarak kullanılan pusetler de var galiba

2 seferde alıyosun tabi ayriyeten süt parası da veriyolar ilk çocuksa 150 lira ama onun için doğumunun 32. haftasında doğum iznine ayrılman lazım
5 bin lira olan yardım parası değil izne ayrıldığınız süredeki sigorta rapor parasıdır doğum izni bittikten sonra bankaya ve ya pastaneye yatar sizin bahsettiğiniz bu olmalı
O parayla birlikte süt parasıda hesaba yatar
Yardım parası ayrı ilk çocuk için bir kereye mahsus 300 lira veriliyor
Ve ayrıca yukarıda bir arkadaş yazmış rızk anne sütüdür yoksa gerçekten çok para gidiyor

Bebek ciddi masraf çok ciddi o yüzden kenara mutlaka para konmalı birçok şeyden kısılmalı gerekirse çünkü bebek gelince emin olun kısılamayacak. Ben yeni doğum yaptım 20 aylık bir kızım daha var. En basit daha hastaneden çıkarken masraf başlıyor. O yüzden insan özeniyor ama imkanlar dahilinde davranmak çok daha iyi. Ben ilk kızımda o kadar gereksiz şey almışım ki şuan ikinci kızımda onların bazılarını kullanmadım bile hala temiz duruyor o yüzden ay şu mu güzel bu mu ay onu da alayım yapmayın ve bol bol para koyun kenara bence. Sonrası için mama olur bez olur hastalık olur vs kullanılması için kesinlikle paranız olsun

Sigortalı olanlara beş bin lira kadar doğum yardımı da veriyolar ben de aldım
2 seferde alıyosun tabi ayriyeten süt parası da veriyolar ilk çocuksa 150 lira ama onun için doğumunun 32. haftasında doğum iznine ayrılman lazım

O kadar yanlış bilgiler ki... hangisini düzelteceğimi şaşırdım.
konu sahibi ben uygulamayı anlatayım sana inanmazsan yada varsa da aklına soru gelirse ara sor sgk yı, alo 170 ...

öncelikle 32. hafta izne ayrılmayı hak edersin ayrılmak zorunda değilsin, devlet sana 8 doğumdan önce 8 doğumdan sonra 16 hafta ücretli izin veriyor.
32. hafta ayrılırsan 8-8 bölersin yok 37 e kadar çalışırsan 3+13 bölersin.. toplamı çıktığından itibaren 16 hafta..
akabinde doğumla birlikte; izne çıktığın tarihten - doğum yaptığın tarihe kadar olan paranı iş verenden değil sgk dan alırsın. bununda hesaplaması var.. ( bknz : Doğum rapor parası hesaplama nasıl yapılır? )

buna ek olarak 1 sefere mahsus 300 +149 tl olarak devlet sana doğum yardımı + süt parası adı altında para verir, bu diğerinden tamamen farklı.

sonra da yasal iznin bitince ( yani 16. hafta) doğum yaptığın tarihle - bu tarih arası hak ediş paranı alırsın yine üstteki hesaplama yöntemiyle..

başka bişey yok gerisi hep gider... he altın vs gelir onu bilemem.
rizk ne demek başka bir arkadaş açıklamış zaten

Allah kolaylık versin.

Sgk da rapor parasını 2 ay sonra vermişti bana. O 2 ayda iş yeri para yatırmasa zor durumda kalırdık (bizim iş yeri maaşı yatırıp rapor parasını alıyor bu şekilde mağduriyet olmaması için).

Evet allah nasip ederse ben de böyle yapacağım nakit atacağım köşeye

Bu arada hamileliğiniz çok yeni inşallah sağlıklı bir hamileliktir kese kalp atışı her şey yolunda gider bence buna dua edin nasıl bakacağım diye endişelenmek için henüz çok erken sanki.
Ben hiç bunları düşünmemiştim zaten, sabah bununla ilgili bir posta denk gelince kafam karıştı, herkes başka bir şey söylüyor işte

Benim eşim 2.gebeliğimde terfi almıştı. Eşinizin öyle terfilik bir pozisyonu var mı? Bebek malzemeleri anormal pahalı. Rızkıyla gelir diyerek kocamannn bir masrafa atlamak pek mantıklı gelmedi bana. Önce şartları oluşturmak en sağlam yol olurdu. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.

Ben hiç bunları düşünmemiştim zaten, sabah bununla ilgili bir posta denk gelince kafam karıştı, herkes başka bir şey söylüyor işte
Bence gereksiz stres yapmayın inşallah sağlığınız el verir de çalışabileceğiniz yasal süreye kadar çalışabilirsiniz. Hamileliğin ilk dönemleri bol bol dinlenin, sağlıklı beslenin, arkadaşların dediği gibi para biriktirin. İnşallah sonrası da hallolur gider Allah yardımcınız olsun

Yani şu an için öyle bir durum yok

BiZimde tonla borcumuz var ikizlee geliyor ilk zamanlar bende sorun ettim ama artik iyiki ikiz dedim nasilsa borclar biter sen kazandigina bak dunyanin en pahali hediyesi senin oluyor bunun tadini cikar bence

Teşekkür ediyorum

BiZimde tonla borcumuz var ikizlee geliyor ilk zamanlar bende sorun ettim ama artik iyiki ikiz dedim nasilsa borclar biter sen kazandigina bak dunyanin en pahali hediyesi senin oluyor bunun tadini cikar bence
Evet ben de öyle düşünüyordum, işte hormonların etkisi ile ruh hali değişiyor galiba, kalp atışını duyunca bunların geçeceğini düşünüyorum

Sgk da rapor parasını 2 ay sonra vermişti bana. O 2 ayda iş yeri para yatırmasa zor durumda kalırdık (bizim iş yeri maaşı yatırıp rapor parasını alıyor bu şekilde mağduriyet olmaması için).
insan kaynakları ne kadar erken işler ise raporunuzu o kadar erken alırsınız diye biliyorum, evet mağgur etmişler ama mağduriyetini de karşılaşmışlar en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…