- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi Acelecibayan
-
çocuk rızkıyla gelir lafı çok yanlış anlaşılıyor ülkemizde
dar gelirli ailelerin içlerini rahatlatmak için başvurduğu yöntem
sonra burda konular görüyoruz, geçinemiyoruz öyle böyle şöyle diye
sizin durum biraz daha farklı, eşiniz polismiş
polis maaşıyla bebek büyütülür diye düşünüyorum, hem de tek çocuk
abim polis maaşıyla 2 çocuk büyütüyor
Evham miben sizin kadar evhamli biri degilim.oyle olsa cocugun giydigi kiyafetlerin en organigi, dokundugu oyuncaklarin yedikleri vs herseyin organigini yapmaya calissam bu hayatta stresten yasanmaz.buyudukce dusuncek seyler de artiyor cunku.imkanlar olcusunde cok da kasmadan elimizden geleni yapiyoruz.siz bildiginiz gibi ben de bildigim gibi buyuteyim.
Ama maasin yarisi krediye gidiyormus. Herkes polis, maas iyi diyorda. Maasin yarisi krediye gidiyorsa, oda dogru degil yani. Bide çoçuk masrafi eklenirse o maas asgari seviyeye düser ve geçim çok zor olur.
O kadar yanlış bilgiler ki... hangisini düzelteceğimi şaşırdım.
konu sahibi ben uygulamayı anlatayım sana inanmazsan yada varsa da aklına soru gelirse ara sor sgk yı, alo 170 ...
öncelikle 32. hafta izne ayrılmayı hak edersin ayrılmak zorunda değilsin, devlet sana 8 doğumdan önce 8 doğumdan sonra 16 hafta ücretli izin veriyor.
32. hafta ayrılırsan 8-8 bölersin yok 37 e kadar çalışırsan 3+13 bölersin.. toplamı çıktığından itibaren 16 hafta..
akabinde doğumla birlikte; izne çıktığın tarihten - doğum yaptığın tarihe kadar olan paranı iş verenden değil sgk dan alırsın. bununda hesaplaması var.. ( bknz : Doğum rapor parası hesaplama nasıl yapılır? )
buna ek olarak 1 sefere mahsus 300 +149 tl olarak devlet sana doğum yardımı + süt parası adı altında para verir, bu diğerinden tamamen farklı.
sonra da yasal iznin bitince ( yani 16. hafta) doğum yaptığın tarihle - bu tarih arası hak ediş paranı alırsın yine üstteki hesaplama yöntemiyle..
başka bişey yok gerisi hep gider... he altın vs gelir onu bilemem.
rizk ne demek başka bir arkadaş açıklamış zaten
Allah kolaylık versin.
[/QUOTamam anlattıklarınız doğru ama ben yanlış bir şey söylemedim çünkü ben de aldım o parayıO kadar yanlış bilgiler ki... hangisini düzelteceğimi şaşırdım.
konu sahibi ben uygulamayı anlatayım sana inanmazsan yada varsa da aklına soru gelirse ara sor sgk yı, alo 170 ...
öncelikle 32. hafta izne ayrılmayı hak edersin ayrılmak zorunda değilsin, devlet sana 8 doğumdan önce 8 doğumdan sonra 16 hafta ücretli izin veriyor.
32. hafta ayrılırsan 8-8 bölersin yok 37 e kadar çalışırsan 3+13 bölersin.. toplamı çıktığından itibaren 16 hafta..
akabinde doğumla birlikte; izne çıktığın tarihten - doğum yaptığın tarihe kadar olan paranı iş verenden değil sgk dan alırsın. bununda hesaplaması var.. ( bknz : Doğum rapor parası hesaplama nasıl yapılır? )
buna ek olarak 1 sefere mahsus 300 +149 tl olarak devlet sana doğum yardımı + süt parası adı altında para verir, bu diğerinden tamamen farklı.
sonra da yasal iznin bitince ( yani 16. hafta) doğum yaptığın tarihle - bu tarih arası hak ediş paranı alırsın yine üstteki hesaplama yöntemiyle..
Allah kolaylık versin.
Evet postaneden aldım ben tabi yardım parası ayrı5 bin lira olan yardım parası değil izne ayrıldığınız süredeki sigorta rapor parasıdır doğum izni bittikten sonra bankaya ve ya pastaneye yatar sizin bahsettiğiniz bu olmalı
O parayla birlikte süt parasıda hesaba yatar
Yardım parası ayrı ilk çocuk için bir kereye mahsus 300 lira veriliyor
Ve ayrıca yukarıda bir arkadaş yazmış rızk anne sütüdür yoksa gerçekten çok para gidiyor
Ben yanlış bir bilgi vermedim sadece eksik anlattımO kadar yanlış bilgiler ki... hangisini düzelteceğimi şaşırdım.
Allah kolaylık versin.
Ben bildiğimi söylüyorum çünkü bende aldım o parayıYanlış veya eksik bilgilendirme yapmayın lütfen. Ücretli izin 4 brüt maaş üstünden hesaplanıyor, brüt maaşın 2/3 ü alınıyor. Bu hemen hemen 4 net maaşınız yapar. 32. Haftada izne çıkmanıza gerek yok, doktor raporu ile hafta hafta uzatabilirsiniz. Ör:37. Haftada izne çıkıp 40. hafta doğum yaparsan 3 haftalık izin parasını alırsın. Kalan 13 haftayıda sonrasında toplu alırsın. Tek seferlik süt ve doğum parası var ama cüzi miktarlar.
Masraflar konusuna gelince tabi ki eskisi gibi olmayacak ama eksikleri parça parça önceden alırsanız sonrasında daha az zorlanırsınız.
Başka bir üye maaliyet hesabı yapmış ama ben aylık o kadar harcamadım ki benimde bebeğim mama kullandı en baştan beri. Her ay doktora götürmeye gerek olduğunu sanmıyorum yada marka diye her şeyin en pahalısını almaya gerek yok. Kendinizi şimdiden bunaltmayın, makul ölçülerde herşeyi halledebilirsiniz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤
Arkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama
Annenizi yanınıza alırsınız ekstra ev masrafı, mutfak masrafı olmaz hem size yardımcı olur. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinArkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama
Arkadaşım ben sana hemen tüm bildiklerimi aktarayım o sitelere hiç bakma.2 yıl önce doğum yapan bir özel sektor calisani olarak :)Evet ben de öyle biliyordum 4 ay iznimi kullanır geri işime dönerim diyordum, ama sabah bir platformda bununla ilgili bir sürü şey yazmışlar, az canım sıkıldı. Ay ay mı yattı peki sana yoksa toplu mu aldın?
İşyerindeki muhasebecinizle görüşün. Sgk ya düzenli olarak bildirirlerse doğum izninde de paranız aylık yatar.Arkadaşlar merhaba, 2,5 yıllık evliyim ben özel sektör de çalışıyorum eşim polis. Yaklaşık 3 ay önce çocuk yapmaya karar verdik maddi olarak tam hazır olmasakta, eşimin maaşının yarısı krediye gidiyor, benim de annem babam ayrı annemin emeği çok ben de ona yardımcı oluyorum hatta bir nevi onun için çalışıyorum. 10 gün önce 4,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Bu sabah biraz özel sektör ile doğum izni vs araştırdım canım sıkıldı, aylık düzenli yatmıyor sigorta vs yatmıyor diye. Sonra kafa dank etti acaba nasıl olur eşim yetişir mi, masraf çok olur mu, anneme nasıl destek olurum (gerçektende ihtiyacı var) bunları yaşayan var mı? Yanlış mi düşünüyorum boşuna canımı da sıkmak istemiyorum ama insan düşünmeden edemiyor. Bebek kısmeti ile gelir diyorlar ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?