Bebek rızkı ile gelir derler ama ben yine bir huzursuzlandım 😔

Bir çocuga yeter bence maaşınız ikinci çocuğu dusunmezsiniz ya da ertelersiniz eşinizin kredisi ömür boyu sürecek değil ya. Bizim en çok masrafımiz mama olmuştu bebeğiniz anne sütü alabilirse o kadar masraflı olacağını sanmıyorum ilk bi kaç yil

Ama maasin yarisi krediye gidiyormus. Herkes polis, maas iyi diyorda. Maasin yarisi krediye gidiyorsa, oda dogru degil yani. Bide çoçuk masrafi eklenirse o maas asgari seviyeye düser ve geçim çok zor olur.

Evham mi içeriği kimyasal dedim vitaminin
Evham İle ne ilgisi var

Ama maasin yarisi krediye gidiyormus. Herkes polis, maas iyi diyorda. Maasin yarisi krediye gidiyorsa, oda dogru degil yani. Bide çoçuk masrafi eklenirse o maas asgari seviyeye düser ve geçim çok zor olur.

aa doğru söylüyosunuz ben kaçırmışım o kısmı bu şekilde çok zor
ilk defa biraz ılımlı yaklaşim yüklenmiyim dedim bu da elimde patladı

Ben yanlış bir şey söylemedim ben

Evet postaneden aldım ben tabi yardım parası ayrı

Ben yanlış bir bilgi vermedim sadece eksik anlattım

"Sonra kafa dank etti" demişsiniz ya sanki basit bir şeyden bahsediyormuş gibi, çok güldüm. Bu "dank" taaa korunmayı bırakmadan önce etmeliydi sanki?

Bebeğin rızkı mı şansı mı bilmiyorum ama eşim kızımız 3 aylıkken çok güzel bir iş teklifi aldı, iyi oldu ailemiz için. Ama elbette şansımıza güvenerek karar vermemiştik bebeğe.

Bebek masraflarına gelirsek, şu an 8 aylık. En yüksek meblağı ödediğimiz şey oto koltuğu oldu, her kuruşuna da değer zira güvenlik çok önemli.

Giysilerinin (özellikle ilk 3-4 aylık kısımları) çoğunu, reflü yatağını, oyun halısını, emzirme yastığını ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şeyi ikinci el aldım, en uygun bebek bezinden başlayacağım demiştim baby&me kullanıyoruz ebebek markası gayet memnunum fiyat/performans olarak. Islak mendil de ebebek yenidoğan. Bu tür şeylere önem veren/anlam yükleyen biri değilimdir. Hepsini sıfır alsam da olurdu ama ıvır zıvır şeyler o kadar pahalı ki, kendimi enayi gibi hissetmiştim resmen.

Hiç beşik/park yatak vs almadık, çift kişilik bir yatak alıp attık yere, döne döne yatıyor.

Bebek arabası ve ev tipi ana kucağını da ikinci el alacaktım ama bebek arabasını kardeşim ve eşi hediye etti, ana kucağını da çok iyi indirim yakaladığım için sıfır aldım.

Kızım ek gıda zamanına kadar sadece anne sütü aldı ilk 6,5 ay ama gördüğüm kadarıyla mama fiyatları korkunç. Emmeseydi sağlam bir rakam öderdik kesin.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaklaşık 2000 (yaşadığınız yerde hizmet alacağınız düzgün bir özel hastane yoksa gerek olmayabilir), özel aşılar her doz rota için 250 civarı, her menenjit için 400. D vitamini damlası en son 40 civarıydı, demir damlası 65. Faturalar da çıktı haliyle.

İlk aklıma gelenler bunlar ama akla gelmeyen milyon tane ihtiyaç çıkıyor, bebek demek hakikaten masraf demek.

Bu arada verdiğiniz veriler yorum yapmak için yetersiz. Sadece eşinizin maaşının yarısı krediye, sizin maaşın annenize gittiğini söylemişsiniz. Ev lojman mı, kredi ne kadar sürecek, ek geliriniz var mı, sizin maaşınızın hepsi mi gidiyor?

Sizin söylediğiniz hesapla elinize yaklaşık 3500-4000 gibi bir rakam kalıyor ki, zor. Yapılacak iş belli, siz yasal izniniz bitince işe dönecek ve annenizi yanınıza alacaksınız, ona yolladığınız meblağ hanenize kalacak, bir şekilde dengeleyeceksiniz.

Ben bildiğimi söylüyorum çünkü bende aldım o parayı

Hiç dert etmeyin olmus zaten tadını çıkarın hamileliğin ne olck anneniz size gelir bebeğe bakar siz ona gidersiniz maddiyatı çok düsünmeyin. Ultra luks bir besigi olmasın ama onu cok seven bir ailesi olsun

bebek rizkiyla geliyor diye bir sey yok arkadaşım onunla birlikte gelen bir rizk varsa oda sütü
azicik stres yaparsan o sut te kesilir rizk falan kalmaz ortada
bebek masrafli iş beziydi gerekirse mamasiydi kiyafeti oyuncagi fazla fazla yakilan dogalgazi falan
annenizi yanina alma sansiniz yokmu hem hamileyken hem bebek varken size yardimci olur hemde bu konuda masrafiniz biraz azalmis olur en azindan 2 evde ayri ayri zorunlu ibtiyac masrafi cikmaz

hayırlı olsun ama keşke planlamanızı zamanında yapsaydınız hadi bilemediniz markette bez, mama reyonundan da mı geçmediniz...
eleştirmek için söyleniyorum kimin ne zaman ne olacağı belli değil ama fikir vermek istedim internetten gecen gün akrabamız için baktık ikinci el araba vs. kaliteli markalar uygun fiyata satılıyor tavsiye edebilirim fakat araba koltuğu ihtiyacınız varsa 2. el tavsiye etmem araştırın oldukca tehlikeli. kötü kalite ama yeni almaktansa kaliteli ve temiz 2. el tercih ederdim. umarım her şey gönlünüzce olur...

Annenizi yanınıza alırsınız ekstra ev masrafı, mutfak masrafı olmaz hem size yardımcı olur. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Arkadaşım ben sana hemen tüm bildiklerimi aktarayım o sitelere hiç bakma.2 yıl önce doğum yapan bir özel sektor calisani olarak :)
32+0 da doktora gidip çalışacağını söylüyorsun tabii istersen, bir kağıt almana gerek yok sadece iş yerine bildir onlar görür sistemden.
Doktor 37+0 a kadar çalışabilir raporu versin eğer daha erken izine ayrılırsan izninin başlayacağı gün doktora git ve raporunu başlat 16 hafta ücretli iznin var. Artık sgk ücreti aylık veriyor eskilere toplu veriyormuş.
Mümkünse e devletten hesap tanımlama gibi bir ayar var banka hesabını tanımla pttye gitmeden hesabına yatsın maaşın bebekle zor olur pttye gitmek.
Ücretli izinden sonra 2 ay yarım gün çalışma hakkın var. Yarım gün çalışıyorsun ve tam maaş alıyorsun ama bunu yapabilmek için ücretli izninin bitmesine 1 ay kala iskur ya da sgk ya bir dilekçe vereceksin yoksa alamazsın bu hakkı. Bir araştır nereye olduğunu unuttum şimdi.
Tek defa süt paran yatacak onun için hiç birşey yapmana gerek yok. Hesabına ya da hesabın tanımlı değilse PTT ye geliyor.
Son olarak ücretsiz iznini de yarım günlük izinden sonra ya da ücretli izin bitiminden itibaren kullanabilirsin. Yarım günlük olan iznini eğer kullanacaksan sakın ucretsiz iznini başlatma.
Bunların hepsi senin hakkın ve hiç endişe etme çünkü parayı sgk veriyor şirketin değil. Onları ilgilendiren birşey yok

Valla bizde öyle olmadı eğee kastedilen paraysa. Tam doğum yapacağım ay eşim işten çıkartıldı, hala belimizi doğrultamadık. Gittikçe de batıyoruz masraflar sağolsun.

Kabataslak bir hesap yaptım
Eve 9.750-10.000arası bır para gırıyor. Mesailerle artıp azalıyor.
Bebeğe gidenleri kısaca yazayım sana fikir olur inşallah
Bez parası 200tl
Doktor her ay 260tl (hem özel muayane +hastane)
Islak mendil 120 tl (üstü var altı yok öyle diyeyim)
Mama (kutusu 160tl den haftada 1.5paket harcıyorum takribi 800diyelim püresi vs)
Kıyafet (her ay eşya küçülüyor bambu gibi uzuyor maşallah ona 350 desem az olmaz yine özellikle zıbın ve tulum )
Bebek spasına götürüyorum bu extra yanı masraf degılde eglencesıne. Haftada 1kere Ayda 4yapar 110tl.4=440
Çamaşır makinesi hiç çalışmıyorsa günde 3kere çalısıyor onlara girersem cıkamam zaten
Allah yardım edıyor canım. Doğadaki her canlı için rızkı veren allah. Saglıcakla kucagına alırsın ınsallah

Gökten para yağmıyor ama bir şekilde idare ediyorsun. Yeri geliyor kendi eksiğinden kısıp yapıyorsun eksiksiz büyütmeye çalışıyorsun. Hiç kafaya takma. O kadar maddi zorluğun arasında doğum yaptım ki hep diyordum doğduğunda gazete kağıdına sararım diye ama öyle olmadı benden çok kıyafeti var zillinin.

Bence çok endişe etmeyin. Benim oğlumda 6 aylık oldu.

Anne sütüyle beslendi hep hiç mamaya gerek olmadı.

Doğumda bisürü hediye kıyafet geldi ki hala hiç giyilmemişleri bile var.

Hastane konusuna gelince sağlık ocağı aylık takibini yapıyor zaten hasta olmadığı takdirde doktora götürmedim. Bir kere hafif hastalandı onda da devlet hastanesinde gayet güzel bakıldı.

Şuan bizim tek masrafımız bez o da ayda 200 lirayı geçmiyor

Hersey bi yana, bi gülüyor ki maddi manevi hiç sıkıntınız kalmıyor

Sağlıkla gelsin bebişiniz

İşyerindeki muhasebecinizle görüşün. Sgk ya düzenli olarak bildirirlerse doğum izninde de paranız aylık yatar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…