- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.147
- 298
- Konu Sahibi Benaslindayoum
-
Elinde yetkisi olana sormalari gereken soruyu onlara destek cikmak isteyene haklarini arayanlara soruyorlarelinden bir şey gelenler genelde etkisiz olurlar. etkili olmak isteyen insanların da elinden bir şey gelmez
Tatlım ben söylediklerine katılıyorum. Dünyaya bir kez geliyoruz onda da kıt kanaat geçinip kimi 2 işte calisiyoruz kimi içimizde ukte kala kala yasiyoruz
helikopteri hazirladim ulkenin basina para yagdiracagim simdi
Ayni seyden bahsediyoruz iste ya sen beni ya ben seni yanlis anladik, baska arkadasa gerildim sana patladiysam kusura bakma lutfenya tavsan bende onu diyorum ama derdimi anlatamıyorum. başımızdakiler 500 tl zam yapmamak için kendini yırtıyor ben ne yapayım? zaten ülke aç! bu ay 200 tl arttıracağım diye mutlu oluyorum. ben o tütün sarmaktan gerçekten ayda 700 tl kazanıyorum ama akşamları da eve gidince köpek gibi çalışıyorum neden? henüz çocuğum yok, olduğunda ben ondan bir şey kısmak istemiyorum.
ikinci cümleden sonrasını ne kadar makul bulduysam ilk cümlenizi o kadar mantıksız buldum. geçinmekten kasıt eldeki mali tutar ile bir şekilde hayatta kalabilmek ise bunun söz edilecek bir tarafı yok maalesef. hem bunun farkında olup hem de bazen bu tavrın taraftarı olmak da oldukça çelişkili. yakındığınız bir durum için ama yine de şu durumdan iyidir demek de ne bileyim..
istediğimi alıp istediğimi yapamıyorsam sadece geçinebildiğim için kendimi telkin edemem ve evet biliyorum bu durum cok acı.
O saatte evdeydim hiç kapı caldini duymadimSana gelen biri evde bulamayınca bırakıp gitmiş de olabilir belki
ülke de insanlar geçinemediği için intihar etti diye değişiklik oldu mu? hayır. o zaman biz birazcık daha iyi geçinebilmek için ekstradan ne yapabiliriz diyeceğiz
Ayni seyden bahsediyoruz iste ya sen beni ya ben seni yanlis anladik, baska arkadasa gerildim sana patladiysam kusura bakma lutfen
Ben gecim sikintisi yasayana ne hakla laf edebilirim, ben de onlardan biriyim istedigimi alip istedigimi yiyip icemiyorum ki
Benim sinirlendigim ustteki arkadas. Bonfile yemeyene tatile gidemeyene fakir diyemezmişiz, proteini almanin yolu bonfile yemekten gecmiyormuş, tatile gitmeden de kafa dinlenebilirmiş. Sirf resmen bastakileri korumak adina kendi hayatlarini yok saydilar. 200 gram bonfileyi kendine cok goruyor, ses cikarana da carliuor
İste ben de buna sinir oluyorum ya. Tutturmuslar bi sukur sukur oyle gidiyor. Neye sukredeyim yattigim yerden para mi geliyor da sukredicem. Calisiyor bu insanlar hayatlari bitiyor ama paranin kiymeti yok. Kimse 2500 lira aliyorum neden yat sefasi surmuyoruz hadi isyan edelim! demiyor ki.Tatlım ben söylediklerine katılıyorum. Dünyaya bir kez geliyoruz onda da kıt kanaat geçinip kimi 2 işte calisiyoruz kimi içimizde ukte kala kala yasiyoruz
2 işte çalışan hayatı yaşayamıyor zaten ömründen gidiyo sadece.
Ama insanlarimiz karşı çıkıp hakkını konuşmak yerine yetinmeyi ögrenme duygusuyla yaşıyor.
Cebini güzel dolduranin umrunda değil fakirde yetinmeyi biliyor .
Yaşayan bir eli yağda bir eli balda olanlar. Bizimki hayat galesi. Ama ne söylersen söyle yetinmeyi felsefe haline getirenlerde işe yaramaz.
Birde atıyorum 5000 bin alıp yetinin canım sizde et az yiyin hem mercimek ne güne duruyor diyenleri hiç umursamam bile.
Kiyafeti bulana basta bekle demistim ama hem kiz hem size tam ise sizin için birakmislardir bencede
işte olmalıydı..
Ben zaten her şey mükemmel ve herkes sadece peynir ekmekle geçinebilir demiyorum. Ancak sizin çözümsüz bir konuyu millete kızarcasına satır satır döşemenize taraftar değilim. Kadın biz geçiniyoruz 2.500 lirayla diyor. Siz fakirsiniz diye çıkışıyorsunuzCok bekledigim bir cevapti hic sasirmadim, cevap veremeyeceginiz sekilde aciklama yapinca konuyu saptirmak harika
biz para kazanmanin yollarini konusmuyorduk hanimefendi. Siz benim mesajimi alintilayip bu insanlar fakir degil demeye getirdiniz, ben de bu insanlarin nasil fakir oldugunu size tek tek acikladim.
Ahhaahahaha bu cevap icin cok dusundunuz mu?Ben zaten her şey mükemmel ve herkes sadece peynir ekmekle geçinebilir demiyorum. Ancak sizin çözümsüz bir konuyu millete kızarcasına satır satır döşemenize taraftar değilim. Kadın biz geçiniyoruz 2.500 lirayla diyor. Siz fakirsiniz diye çıkışıyorsunuzişte cevaplayamayacağınız mevzularda böyle iddialı konuşursanız, her normal insanın peki çözümün nedir sorusu karşıaında verecek cevap bulamazsınız
valla asıl komedi sizsiniz. Evet millet et yiyemiyor, kazandığı üç kuruşa şükrediyor ne yapsın başka. Bu zaten üç beş güne çözülebilecek bir mesele değil ki siz şimdi kimi suçluyorsunuz... tamam benimle uğraşmayın, o derece mantık sizde yok zaten. Polemiğe falan da gerek yok.Ahhaahahaha bu cevap icin cok dusundunuz mu?
ben sizin icin kendimi yormayi dusunmuyorum inanin, okudugunuzu anlamadiginizi da dusunmuyorum isinize gelse anlardiniz eminim
2000 lira alanlar fakir 6800 lira alanlar da yoksul. Bunun benim cikisip cikismamamla alakasi yok bunlar bilimsel veriler.
size hayatinizda basarilar diliyorum
Cevirin kazi yanmasin. Az once et yemenin o kadar da gerekli olmadigindan proteinin farkli yerlerden karsilanabilir olmasindan bahsediyordunuz, simdi benim konustugum yerden konusuyorsunuz.valla asıl komedi sizsiniz. Evet millet et yiyemiyor, kazandığı üç kuruşa şükrediyor ne yapsın başka. Bu zaten üç beş güne çözülebilecek bir mesele değil ki siz şimdi kimi suçluyorsunuz... tamam benimle uğraşmayın, o derece mantık sizde yok zaten. Polemiğe falan da gerek yok.
Yoo niye kazı çeviriyim ne alaka. Başta da aynı şeyi söyledim hatta ne yapsın millet hırsızlık mı dedim cevap yok. Tatile gitmeden geçinebiliyorsa gitmez başka çare bulur, et alamıyorsa başka çare bulur. Çünkü bunları yapmaya mecbur ama tatil olmadan da yaşanıyor. Ne yapsın et alamıyorsa birbirini mi kessin millet... elbet bir çare üretecek. Sen anca haykırırsın zaten elinden başka bir şey gelmez. Ha siyasete girerim seçin beni diyorsan bilemem. Ancak haykırman, et yemelisin, fakirsin diye millete kızman çözüm değilCevirin kazi yanmasin. Az once et yemenin o kadar da gerekli olmadigindan proteinin farkli yerlerden karsilanabilir olmasindan bahsediyordunuz, simdi benim konustugum yerden konusuyorsunuz.
beni burda fakirleri sucluyormuş az calisiyorsunuz daha da calismalisiniz diye konusuyormus gibi gostermeye calisiyorsunuz ama okumasi yazmasi olan her insan benim ne demek istedigimi anlar zaten.
ben bireysel olarak aclik sinirina yakinim, ailem de yoksulluk sınırının biraz ustunde. Beni gostermeye calistiginiz profilde degilim, keske olsam da daha cok faydam olsa.
siz oturup sukretmeye, bademi muzu, tatili luks gormeye devam edin. Ben her zaman her yerde bunun yanlis bir sey oldugunu, calisan insanin tatil yapamadigi yerde bir problem oldugunu ve bunun daha cok calisarak degil ses cikararak var olan duzeni bozmak isteyerek cozulecegini haykiracagim.
Hıhı tamamYoo niye kazı çeviriyim ne alaka. Başta da aynı şeyi söyledim hatta ne yapsın millet hırsızlık mı dedim cevap yok. Tatile gitmeden geçinebiliyorsa gitmez başka çare bulur, et alamıyorsa başka çare bulur. Çünkü bunları yapmaya mecbur ama tatil olmadan da yaşanıyor. Ne yapsın et alamıyorsa birbirini mi kessin millet... elbet bir çare üretecek. Sen anca haykırırsın zaten elinden başka bir şey gelmez. Ha siyasete girerim seçin beni diyorsan bilemem. Ancak haykırman, et yemelisin, fakirsin diye millete kızman çözüm değil
Ne yazık bu sene 2 3ndefa elektrik doğalgaza zam yapabildi.. geçinmek dediğimiz de temel ihtiyaç.. yapilmasi zorunlu seyler iste yeme barinma gibi.. aktivite hak getire.. calisin deniliyo ama zaten essek gini calisanlar ac.. ınsanlar artık kimseye muhtaç olmayayim diye saatlerce esek gibi çalışmaya razı.. bekarken fırında çalışıyordum.. adam beni tezgahtar diye almış baktım yanında tuvalet temizliyorum yer siliyorum yemek yapıyorum calsianlara ne yapcan mecburO kıyafet bence de konu sahibinin kızının. Değilse de onun kısmetiymiş deyip geçmek lazım.
Bu arada son sayfalarda yine açlıktan ölmemek geçinmek sanılmış. Ben fakirin fakirliğini anlamadığı dünyadan çok sıkıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?