Bebek takim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlara katılamayacağım elbette.

Bunlara katılamayacağım elbette.
Neyine katilamiyorsunuz mesela?
bakin aclik sınırı diye bir hesaplama var. 4 kisilik bir ailenin duzgun sekilde beslenmesi gerektiginde harcayacagi aylik para 2060 lira.
buna kira, ulasim vb masraflar eklenip hesaplandiginda buna da yoksulluk sınırı deniyor o da 4 kislik bir aile icin 6800 lira.
ben hesaplamiyorum ben uydurmuyorum bunu, TÜRK-İŞ hesapliyor.
yalan mi bunlar?
Siz 2500 lira kazanan bi aileye fakir degildir demeye devam edin.
yurtdisinda yasiyordunuz hatirladigim kadariyla. Gelin Turkiyeye de 2500 lirayla survivor yasayin bir ay, ondan sonra daha rahat fikir yurutebilirsiniz.

Yurtdışında falan yaşamıyorum. Evet açlık sınırı diye bir şey var elbette biliyorum. Ancak doya doya et yemekmiş tatile gitmekmiş bunlar bu hesaplamanın kapsamına girmiyor. Protein almanın ya da dinlenip kafa dağıtmanın bir sürü yolu var bunlar yaşamsal ihtiyaçlar sayılmıyor. Ayağı yorganına göre uzatmak diye de birkavram var. Dolayısıyla biz fakiriz diye yolda bulduğu herhangi bir eşyayı sahiplenmek doğru değil bence. Konu sahibinin yaşadığını ben yaşasaydım ilk etapta almaz beklerdim. Belki bir şey unuttu sahibi, oracığa bıraktı ve dönüp alacak diye düşünürdüm.

sizin caniniz protein almak mi cekiyor? Burnunuza bir yerden et kokusu vurdugunda off ne bicim protein kokuyor aksama bi yesil mercimek yapayim da miss gibi proteinimi alayim mi diyorsunuz?
dinlenip kafa dagitmanin ne gibi yollari var mesela?
ya da neden bu yollari denemek zorundayiz? Neden ben bir sene cumartesi dahil esek gibi calistigim halde paramin kiymeti yok neden tatile gidip uc bes gun deniz keyfi yapip yorgunlugumu atamiyorum? Neden sahilde bir bankta oturup simit kemirerek kafa dinlemeye calismak zorunda birakiliyorum?
neden ben eşek gibi calisip da meyveyi sadece cocuguma sayiyla alabiliyorum. Neden findik, badem, antep fistigi yemiyorum da bir avuc tuzlu fistik alip yiyebiliyorum?
sizin kopek gibi calisip kendinize layık gordugunuz hayat bu mu? Benim degil.

Eee hırsızlık mı yapacaksınız yani çözüm öneriniz nedir bütün bunlara??

Eee hırsızlık mı yapacaksınız yani çözüm öneriniz nedir bütün bunlara??
Cok bekledigim bir cevapti hic sasirmadim, cevap veremeyeceginiz sekilde aciklama yapinca konuyu saptirmak harika
biz para kazanmanin yollarini konusmuyorduk hanimefendi. Siz benim mesajimi alintilayip bu insanlar fakir degil demeye getirdiniz, ben de bu insanlarin nasil fakir oldugunu size tek tek acikladim.

off aklıma peluş kurbağam geldi.

akşamüzeri balkondan düşen oyuncak kurbağamı almak için aşağıya indiğimde bulamamıştım.
yani ne diye yolda bulduğunuz şeyleri alırsınız ki, bariz o eşya birinin ve bir şekilde düşmüş, kalmış orada.
kim aldıysa onu kınıyorum buradan.

sokakta gördüğünüzde sahipleneceğiniz tek şey sokak hayvanları olsun lütfen, başkalarının eşyalarını sahiplenmeyin.

ama sokak degil ki kadinin camının icine birakilmis. Posetli ve etiketli bedeni ve cinsiyeti konu sahibinin cocuguna uyan bir kiz cocuk elbisesi.

ama sokak degil ki kadinin camının icine birakilmis. Posetli ve etiketli bedeni ve cinsiyeti konu sahibinin cocuguna uyan bir kiz cocuk elbisesi.
ben konudan bağımsız serzenişte bulundum, peluş kurbağamın acısını hala içimde taşırım yoksa konu sahibesi için direk ona bırakıldığını da düşünebilirim.

diğer yazılarınıza da katılıyorum bu arada, yıl boyunca çalışıp tatil yapamıyorsan, et yiyemiyorsan maalesef zengin değilsin aksini iddia edenlere de şaşırıyorum. şükürsüzlük kötü şey ama gereğinden fazlası da muntazam bir şey değil bence.

Onlardan daha kotu durumda olanlar var diye bu kisiler ihtiyac sahibi olmuyor mu?
2500 lira para benim insani sartlarda yasamam icin ogrenci evime yetmiyor ya.
bu ulkenin yoksulluk siniri 6800 tl. Ulke gerceklerinden haberiniz olsun bi ya.

Yahu kendim de o tutarlarda geçindim asıl siz bunun nesini anlamıyorsunuz? sizin anlatımınıza göre bu ülkenin %70 i yardım almalı. ben bu gerçekleri yaşadığım için haberdarım da siz pek değil gibisiniz.
yorum yaparken konu sahibine çözüm önerileriyle gittim. insanlar illa meslek sahibi olacak diye bir şey yok ben muhasebeci olduğum halde eve gidip tütün sarıyorum, komşum var kadın evinde bebeği olmasına rağmen ütü yapıyor. diğer komşum pasta börek yapıp satıyor bunlar çözüm önerisidir bahsedilen geçim sıkıntısına.

ben 1 yıl boyunca işsiz kaldığım dönem evde boncuk takıyordum eve destek olabilmek adına ama o sürede kimseden bir yardım talebim olmadı. evimde pastırma yemiyorumdur ceviz yemiyorumdur fıstık yemiyorumdur ama geçiniyorumdur anlatabilmişimdir umarım.

ben aldığım maaştan çok rahatsızım ama benim elimden bir şey gelmiyor sizin elinizden gelen bir şey varsa buyurun yapın ben sadece kimse kimseye muhtaç olmasın diye kendi yaptığım ve gördüğüm işleri önerebilirim.

Pelus kurbaginiz icin cok uzgunum

maalesef hala boyle dusunenlerin yuzunden bu haldeyiz zaten. Esek gibi calisip da canının cektigini alamamak insanin nasi zoruna gitmez bunu nasil normal gorur anlayamiyorum.
burda yine bu tarz bir konuda birisi giderlerinden bahsederken cocugum avokado ve bademi cok seviyor almakta zorlaniyorum diyince linç yemisti. Dusunebiliyor musun cocuklarina avokado ve badem yedirmeyi bile yakiştiramiyorlar.

Ayda 700 tl nasil getirecek?
200lu karton sariyorsun 4 lira para veriyorlar.
bi insan evladi butun gun basindan kalkmadan uyumadan tuvalete gitmeden o kartondan sarsa sarsa 4 tane sarar.

hanımefendi lütfen bu işi yapmadıysanız olumsuzluklarını kendinize saklayın. bir yorumda açlık sınırından bahsediyorsunuz yine beni alıntılayarak siz ne öneriyorsunuz merak ediyorum? devletimiz bize bu maaşı veriyor ve diğer yorumda dediğim gibi %70 insanlarımız aşağı yukarı bu tutarları kazanıyor ne yapalım?
ben 2 kuruş fazla kazanmak için çabalıyorum evimde yayılıp otursam kime ne faydam olacak? saçma sapan dizileri programları izleyip saçma sapan günlere gidip gelip boş beleş bir hayat mı geçirmek daha mantıklı?

ikinci cümleden sonrasını ne kadar makul bulduysam ilk cümlenizi o kadar mantıksız buldum. geçinmekten kasıt eldeki mali tutar ile bir şekilde hayatta kalabilmek ise bunun söz edilecek bir tarafı yok maalesef. hem bunun farkında olup hem de bazen bu tavrın taraftarı olmak da oldukça çelişkili. yakındığınız bir durum için ama yine de şu durumdan iyidir demek de ne bileyim..
istediğimi alıp istediğimi yapamıyorsam sadece geçinebildiğim için kendimi telkin edemem ve evet biliyorum bu durum cok acı.

Evet dogru dediniz ulkenin yuzde 70’i hatta daha fazlasi yardim almali. Bana gore degil bu ama, hesapli kitapli ortada her sey.
sizi mucadelenizden dolayi tebrik ederim de konu bu degil, konu sahibi de ben yardim almak istiyorum demedi, camının icine birakilan elbiseyi giydireyim mi giydirmeyim mi mevzu.

bize klavye başında yorum yapmayın! elinizden ne geliyor onu söyleyin bekliyorum

bize klavye başında yorum yapmayın! elinizden ne geliyor onu söyleyin bekliyorum
Siz biz diye bir sey yok. Ben zengin oldugumdan mi yapiyorum bu yorumu? Neden okudugunuzu anlamamakta bu kadar israrcisiniz?
size mi laf etmisim parasi olmayana mi laf etmisim. Bizi bu hale getirenlere ve hala daha bu sartlar icin oturup sukretmemizi soyleyenlere laf etmisim.
ben kopek gibi calismama ragmen canim et cektiginde yiyemiyorsam orda bir yanlis vardir!
kimseye iş tavsiyesinde bulunacak gibi bir halim mi var.
anlayan anlamistir diye dusunuyorum

benim bütün yorumlarıma beğenmedim diye tıklamışsınız demek ki okumuşsunuz. orada ben "ilk okuduğum da alabilir ya ne var bunda düşündüm ama konu sahibinin - ben almazsam başkası alacak- lafı beni rahatsız etti diye belirtmişim" sonrasında konu sahibi gerekli açıklamayı yapmış.
yine söylüyorum bence yardım alınabilir ama insanlar kendi çalışıp kazanıp, kendi almalı

helikopteri hazirladim ulkenin basina para yagdiracagim simdi

ya tavsan bende onu diyorum ama derdimi anlatamıyorum. başımızdakiler 500 tl zam yapmamak için kendini yırtıyor ben ne yapayım? zaten ülke aç! bu ay 200 tl arttıracağım diye mutlu oluyorum. ben o tütün sarmaktan gerçekten ayda 700 tl kazanıyorum ama akşamları da eve gidince köpek gibi çalışıyorum neden? henüz çocuğum yok, olduğunda ben ondan bir şey kısmak istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…