Bebek Yapamayan Beceriksiz Gelin...

Ay benimde gereksiz kayınpeder aynısını yaptı. Zaten 1 kez gördüm adamı o dada bebekelrın ismini belırliyo. Eşimi 5 yadında terk eden insansın ve söz söyleme hakkın yokndedim kapadım. Eşimde destek oldu. Adam düğüne gelmemıs isim belirliyo.

Bebek bakımını ikiniz halledebilirsiniz. Isim konusundada tek isim kendi istediginiz olsun kayinvalidenin istedigi ismi koymayin bu kadar laftan sonra

Off kendileri hiç anne olmamış gibi davranmazlar mi beni olduruyo bu kvler. Bırak kim ne koyuyosa koysun. Benimki de acaip isimle geldi koymadım diye kızdı. Koymadigimiz halde o isimle seslendi biara. Hiç umursamadim. Sonraki bebegimde yine başladı aynı muhabbet. Hatta her sabah aradı kötü rüya gördüm o ismi koymazsaniz bebegin başına biseyler gelecek diye :KK12:
Korku filmi senaryolariyla devamlı içimi baydi. Yine koymadım. Şuan kabullendi durumu. Duymazdan gelin sinir olduğunuzu anlayinca daha da üstünüze gelir. Baksana canınızı sikmayi başarmış şimdiden. Bu kadar zor hamile kalmissiniz dusunemiyo mu üzüntüden bebeğe bişey olursa diye. Biraz politik davranın madem üzüntüden basiniz agrisin. İstahiniz kesilsin mesela. Söylenenlere de kulak tikayin:KK47:

Nedir bizim bu ülkemizdeki isim koyma tantanası. Nice annelerin hevesi içinde kaldı .
Çocuğu kim yapıyorsa o koysun işte ismini.

Kendi bi tane daha doğurup istediği ismi koysaymış. İçinde ukde mi kalmış boşa çırpınsın boşver sen keyfini bozma bebeğine odaklan. İnşaallah sağlıcakla kavuşursun. Bebeğini ona bile emanet etme kendin bal gibi bakarsın Allah yardım ediyor zaten inşallah büyüdüğü zaman senin dediğin isme çocuğun alışacak en çok seni görecek neticede

Kayinvalidenim istedigi ismi asla vermeyin omur boyu sinir olur kafaniza takarsiniz.kendi istediginiz ismi babasi gitsin nufusa yazdirip gelsin.cok istiyorsa kv kendi dogurup o ismi koysun.ruyamda gordum bu ismi koyacagim de bari.40 liyken yemek isi zor oluyor onuda durumunuz musaitse disardan alin.yada bir komsuyla anlasin 1000 tl bilmiyorum azmi cokmu ama pek cok evhanimi yakin komsu olan gelip yardim edebilir birkac hafta.yemek konusunu bebegi yikama.ev temizliginide cok da kafaniza takmayin toparlaninca yaparsiniz.bi 10 gun sikinti cekersiniz sonra toparlanirsiniz diye dusunuyorum.bende dogum yaptim bebeğim 3 aylik
40 im cikana kadar annem kaldi oysa ben zaten duzelmistim git diyemedim oda 40 gun canima okudu.yemin ediyorum kendi annem beni delirtti cenesiyle yildirdi sutum kesilecek diye korktum.birakin kv gelmesin.
.

Hayirlisiyla sagkikli sihatki bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallah.
Siz istediginiz ismi koyun o ne diye seslenirse seslensin.
Boswerin cirpinir cirpinir pes eder elbet

Kayinvalidenim istedigi ismi asla vermeyin omur boyu sinir olur kafaniza takarsiniz.kendi istediginiz ismi babasi gitsin nufusa yazdirip gelsin.cok istiyorsa kv kendi dogurup o ismi koysun.ruyamda gordum bu ismi koyacagim de bari.40 liyken yemek isi zor oluyor onuda durumunuz musaitse disardan alin.yada bir komsuyla anlasin 1000 tl bilmiyorum azmi cokmu ama pek cok evhanimi yakin komsu olan gelip yardim edebilir birkac hafta.yemek konusunu bebegi yikama.ev temizliginide cok da kafaniza takmayin toparlaninca yaparsiniz.bi 10 gun sikinti cekersiniz sonra toparlanirsiniz diye dusunuyorum.bende dogum yaptim bebeğim 3 aylik
40 im cikana kadar annem kaldi oysa ben zaten duzelmistim git diyemedim oda 40 gun canima okudu.yemin ediyorum kendi annem beni delirtti cenesiyle yildirdi sutum kesilecek diye korktum.birakin kv gelmesin.
.

Eşim işten 40 gün izin alacak. Sıkışırsak birkaç aylığına yardımcı kadın olabilir ya da dediğiniz gibi yemek işini dışardan halleder haftada bir gün temizlik için birisini buluruz. Lohusalıktan ne kadar korksam da halledeceğiz inşallah. Yavrumu sağlıkla kucaklayayım da o zaman daha güçlü olacağıma inanıyorum.

Eşin adam gibi adammış👍
Maşallah deyim nazar olmasın.

Tanıdığım çoğu adam öyle demek istememiştöör
öyle demez
sen niye cevap veriyorsüüöönn höynk
Ve benzeri cümlelerle seni suçlu çıkartır bide özür dilettirir hatta günlerce evde surat yapar.

6 yilda zorla bir cocuk yapmissan biraksinlar da ismini sen koy. Senin ilk cocugun. Cok merakliysa o ismi kendi cocuklarindan birine koysaymis zamaninda

Eşin adam gibi adammış👍
Maşallah deyim nazar olmasın.

Tanıdığım çoğu adam öyle demek istememiştöör
öyle demez
sen niye cevap veriyorsüüöönn höynk
Ve benzeri cümlelerle seni suçlu çıkartır bide özür dilettirir hatta günlerce evde surat yapar.

Eşim ablasını aramış annem senin yanında bu şekilde konuşmuş neden müdahale etmedin diye. O da sizin söylediğiniz gibi annem öyle demek istemedi falan demiş. Başka birşey anlatmadı ama sanırım tartışmışlar. Muhtemelen aileyi karıştıran gelin demişlerdir bana.

Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Terbiyesiz utanmaz. Bebeğimi demiş bide. Sen çek sıkıntısını, sen doğur. O kadın bebeğim desin. Ya sabı r

6 yilda zorla bir cocuk yapmissan biraksinlar da ismini sen koy. Senin ilk cocugun. Cok merakliysa o ismi kendi cocuklarindan birine koysaymis zamaninda
Kesin kendi kaynanasına ağzını açamamıştır. Acısını gelininden çıkarmaya çalışıyor.

Eşim ablasını aramış annem senin yanında bu şekilde konuşmuş neden müdahale etmedin diye. O da sizin söylediğiniz gibi annem öyle demek istemedi falan demiş. Başka birşey anlatmadı ama sanırım tartışmışlar. Muhtemelen aileyi karıştıran gelin demişlerdir bana.
Çatlasınlar patlasınlar o vakit.
İyi niyetlilerse Allah akıl fikir düşünce incelik versin hayırla ıslah etsin birbirinize yakın etsin aranızı bulsun
Amaa
Kötü niyetlilerse Allah yardımcın olsun kimseye muhtaç etmesin eşinle aranız her daim güzel olsun diğerleri geri dursun

Merhabalar kizlar ya konu acmasini henuz bilmiyorum ama bu komu basligi tam bana göre .. bana akil vermenizi istiyorum lutfen
Ben 1 yillik evliyim ve cocugumuz olmuyor sorun esimdeydi ameliyat oldu varikosel ameliyati iyilesme surecinde su an . Ben sde o ara da butun testlerimi falan yaptirdim ben de bisey cikmadi cok sukur temiz cikti .. simdi konuya giriyorum kaynanam köye gitmis ve ordan da hocaya gitmis 😡 hocaya demis ki gelinimin bebegi olmuyor . Halbuki sorun esimdeydi o da çözüldü. Bilmem kac kilometre uzaktaki sözde hoca da demis ki senin gelininin yumurtaliklarindan biri coook iltihapli bi taraf çalışmıyor. O yuzden cocugu olmuyor . Gormeden etmeden nasil boyle bisey diyebiliyor diye esime kizdim . Esim de annesine inaniyor bu durumda. Yok bi karisim falan yapcak mis fiyati da 400 liraymis . Dedim ki hangi hoca para ister . Şarlatan bu dedim inanmayin yollama para falan dedim . Esim de annesini tutuyor ya uyuz oldum resmen beraber hastaneye gidiyorduk onun gozunin onunde doktor hiçbirşeyin yok diyor. O kadar sene okumus doktorlara inanmiyor da teee kac kilometre uzaktaki yaninda olmayan birisine inaniyor . Ben bunu nasil ikna edebilirim ya ? Akil verin lutfen

Icinizi iyi tutun bisey yapamazlar..kendi çocuğunuz kendiniz isim verebilirsiniz ancak..onlar konussun duymayın görmeyin.. dediginiz gibi logusalikta önemli olan stres olmamanız.bir yardımciyla halledebileceginize inanıyorum..evet tek zor olacak ama evde kv deyle kafayi yemekten iyidir..yeterki bebeğinizi sağlıkla kucağıniza alasınız

Icinizi iyi tutun bisey yapamazlar..kendi çocuğunuz kendiniz isim verebilirsiniz ancak..onlar konussun duymayın görmeyin.. dediginiz gibi logusalikta önemli olan stres olmamanız.bir yardımciyla halledebileceginize inanıyorum..evet tek zor olacak ama evde kv deyle kafayi yemekten iyidir..yeterki bebeğinizi sağlıkla kucağıniza alasınız

Amin. Benim de tek isteğim sağlıkla bebeğimi kucağıma almak. Gerisini bir şekilde halledeceğiz inşallah.

Back
X