Bebekten sonra...

Eeee siz de yapmayıverin.herkes sorun yaşıyor işte.ne katacak ki çocuk size ? Olmayıversin.koni sahibi yapmiş diğerlerine diyorum.götürüsı hep getirisinden daha fazl gibi.

Evet ben aslında maddi kısmın da etkilediğini düşünüyorum ama eşim ilgisi yok diyor. Ne kadar doğru onu bilemiyorum
Maddiyat çok etkiliyor.bence alakası var.paracıklar gittikçe farketmeden bile stres oluyorsun.

Ben asla bebek bebek diye deliren biri olmadım. Sizin gibi korktum hep
Her dönemin bir zamanı var.mesela lisedeki hareketlerinizi şimdi yapiyor musunuz ?geçen seneden bile ne değişimler yaşanıyor.geçen dolabımı düzenleyeyim dedim.Bu kıyafeleri nasıl almışım, bu ne büyük zevksizlik diye şaşırıp kaldım.her devrin, her yaşların kendine özgü duyguları, hareketleri var.bu durumları kabullenmek biz kadınlara neden bu kadar zor geliyor.hiç lisede titreye titreye el ele tutuşurduk diye özlüyor musunuz mesela.eskiden el ele tutuşunca bile utanırdik.günlerce aklımızdan çıkmazdı.ateş basardı. şimdi günde birkaç defa çatır çatır sevişiyoruz.seviştiğimizi bile unutup günümüze devam ediyoruz mesela.o zaman öyleydi.şimdi böyle olacak demek ki.dönem dönem hayat da duygular da değişik şekillerde kendine yer bulmaya başlıyor.

Ve hala herkes bile bile inatla bu işi yapmaya devam ediyor.hiç vazgeçeyim bari diyen de yok.

Ben iyi ki yapmışım diyorum yahu. İlk 3 ay çok zordu ama geçip gidiyor. Yani sıkılır diş 3 aylık sonrası çok keyifli çok güzel oldu benim için. 2.yi de düşünüyorum da eşimi ikna edemedim hele de genç olsaydım, çok param olsaydı hayatta çalışıp kariyer yapayım demez boyuna doğurup çocuk bakardım ben de hiç iş insanı değilim mesela. Mecburen çalıştım hep. Çocuk öyle mi, benim için dünyanın en keyifli en mutlu ve en tatmin edici işi

İki kişilik hayata alışınca bebekle zorluk yaşanıyor illa ki. Bizde de benzer şeyler oldu,çünkü zor bir bebekti,biz bağımsızlığımıza fazlasıyla düşkündük,bebekten sonra kapana kısıldık gibi oldu. Hayatımız altüst oldu. Yıllar sürdü toparlanması. Her evlilik farklıdır. Her evlilik dönemsel olarak sarsılabilir,gayet normal geliyor bana. Aşkı da öldürür,hayatı da bitirir bebek. kimisi toparlanır,kimisi dayanamaz yıkılır. Bunlara karar verecek olan sizlersiniz.

Bizde de tartışmalar sıklaştı konu da hep bebiş odaklı. Ama her gün biraz vakit ayırıp karşılıklı kahve içerken konuşup birbirimize olan sevgimizi hatırlatıyoruz. 15 dakika da olsa karşılıklı sohbete zaman ayırın bence çok iyi gelecek

Siz anaçsınız diğer insanlardan.

Çocuk 2 yasına gelince biraz toparliyor. Ama eskiye donmek mumkun degil. Mesela flort evresi en guzelidir hani o ana donemeyiz o ritim olmaz yani hicbirzaman. Bu da evliligin evresi gibi düşünün. Çocuk cidden çok çok düşünülerek yapilmalı. Yeni duruma ayak uydurmak sizi rahatlatır. Ek olarak bebeği birakabilecek yakininiz vaesa arada birakip başbaşa esinizle plan yapabilirsiniz. Bebek uyuduktan sonra plan yapın. Biz dizi izlerdik vs. Ortak birseyler iyi gelir. Malesef ben kendime kiyafet almaya bile yeni basladım kizım 27 aylık.

Kavga
Kavga bizde de aşirı artmistı ilk yil. Sebebi ise benim gece gundüz uykusuz olmamdi bu bende tahammulsuzluk yaptı. Sutten kesince uyumaya basladi kizım ve 6 aydır falan kavgamız cok az. Baya biçak gibi kesildi diyebilirim

Ve hala herkes bile bile inatla bu işi yapmaya devam ediyor.hiç vazgeçeyim bari diyen de yok.
sapla saman karışmasın çocuğa karşı değiliz ki niye çocuk yapmayalım. Niye vazgeçelim.
İnatla ilgisi yok üreme içgüdüsü her canlının içinde var. Her ilişki aynı değil, Farklı dinamikleri var. O o şekil olur bu bu şekil olur olmazsa da olmayıverir. Çocuğumu çok seviyorum gelecek kaygısı yaşamasam kesinlikle bir tane daha çocuğum olsun isterim. Onun her saniyesi ayrı mükafat gibi varlığına şükür. Allah isteyen herkese vaktinde versin. Anne olmadan anne olmak istediğimden hiç emin değildim üstelik ben. Hamile kaldım diye bir ay çok üzülmüştüm.

Bizim her şey bitti on yıl oldu el ele gezmeyeli birlikte bir yere gitmeyeli, birlikte bir film izlemedik hiç sohbet etmiyoruz birlikte uyumuyoruz, eşim yok gibi ama var onunda bir çabası yok ev arkadaşı gibi sadece cinsellik var kavga etmiyorum artık çok söyledim değişmiyor mutsuzluktan sürekli yiyorum yemekleri haz olarak görüyorum ne evlenir ne çocuk yapardım eğer bilseydim iki yıllıkken doğum yaptım öncesi bu kadar kötu değildi bebek
Neden peki?

Hani cevap vermek zorunda değilsin elbette.

Sadece çok üzüldüğüm için boş bulunup sordum.

Evet bebekten sonra cinsellik sekteye uğruyor da öpücük,sarılma ne oluyor da azalıyor ya da bitiyor?
Bizim bitti tamamen sorduğum da hit başımdan seninlemi ugrasivan işim gücüm var dedi

Terbiyesiz ve saygısıymış. Tabi ki sizinle uğraşacak kiminle uğraşacak başka.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben bunların çok normal olduğunu düşünüyorum. Hiç birsey aynı kalmıyor.cocuk konusuna gelene kadar mesela sevgililikle evlilik aynı değil, çocuksuz evlilikle çocuklu evlilik aynı değil...Tek çocukla 2 çocuğun olduğu aile bile aynı değil ve ebeveynlik çocuk büyütmek dünyanın en zor şeylerinden birisi insan bunu anca yaşayınca idrak ediyor.
Beklentilerinizi azaltın..sevgi tabii ki bitmeyecek ama aşk bana göre sonsuz birsey değil.sosyal medyada dizilerde gördüklerimiz kurmaca...hayatın gerçekleri ise çok başka. Bebeğinizle aile olmanın tadını çıkarın zor olduğu kadar da eşsiz bir duygu buna odaklanın.

Sanırım aslnda içinde olan duygular sonradan açığa çıkıyor. Bizim de bebekten önce iyi bi evliligimiz vardı mutluyduk ki bebek yapmayı düşündük ama çocuk olduktan sonra eşim daha da pimpirik daha da cimri hale geldi. Şuan kızım 3 yaşında her geçen gün hersey daha da kötü oldu ya evdeki eşyalar kızımdan daha önemli çocuk suyu açıyor ona kızıyor kapıyı açıyor kapatıyor niye kapıyı açıyorsun dokunuyorsun diye kızıyor cekmeceyi açıyor basma çekmeceye kıracaksın diye kızıyor yani çocuk evde adım atsa kızıyor bana da aynı duvarda kapıda çizik görse hemen ne yaptın buraya da çizildi neden siz eşyaları hor kullaniyorsunuz sürekli evde diken ustundeyiz sürekli bu yüzden kavga ediyoruz ben çocuğa karışma eşyaya bu kadar değer verme kavga çıkarıp durma diyorum o tabiki değer vercem yoldan mi topladık parayı iyice bıktım yani kısacası. Daha bu sabah dolaba güneş gelmesin diye çocuğun başındaki perdeyi dolaba doğru çekmiş dedim neden çektin çocuğa güneş geliyo dedim gelmiyo çocuğa güneş görmüyon mu dolap akşama kadar gevresin mi başladı bağırmaya bağırma çocuk uyuyo diyorum hala bağırmaya devam ediyor sen naletsin sen suratsizsin bana neler söyledi asla laf söylerken utanıp çekinmiyor da kalbini kircam diye üzülmüyor da sonu nereye gidecek bende bilmiyorum bu işin ama herseye sinirleniyor sinirlenince de kalbini kırarım diye hiç düşünmeden ağzına geleni söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…