Çok haklısınız. Enn kısa zamanda işe döneceğim. Bunun için en az daha 1 senem var... Bakacak kimse yok çünkü..Hayatta hersey insanlar icin erken bitmesi iyi oldu diyelim düzelecek tur degildi sadece bi sure rol yapmisti .kendi ailesinde dayak içinde buyudugu icin siddeti normal goruyordu bi sure torpiledi altinlarimi alip vermeyince mahkemelerde cirkeflesince iyice bitti zaten evlilige inancim. anne ogul kumpas ustine kumpas yapmislar bana. bosaninca anladim evliyken gözüme normal geliyordu ama uzaktan anormal aile diyorum .her iste vardır bi hayr diyorum ben .sizin yapacaginiz sey ise girmek parasizlik cok buyik etken altinlarimi ver harcayalim dedigimde vermedi megersem adam zaten planli gidiyormuş. Mahkemedede alamadik ilginc o yuzden kadinlar muhakkak 3 5 gizli parasi olmali yatirimi olmali en guvendiginzi es diyorsunuz en cok vuran oluyor cunku kan baginiz yok
Bebek bir ilişkinin en büyük sınayıcısı maalesef. Çok güzel ama bir o kadar da zor bir şey. 13 aylık kızım var benim de. İlk 3 ay insan değildim öyle söyleyeyim. Uyku yok, dinlenme yok, hayatın bitmiş gibi sürekli kulaklarında son ses ağlama... doğal olarak gerilmiş sinirler, dibe vurmuş tahammül.
Yavaş yavaş düzeliyorsunuz. Geçecek bu günler. Sizin yorgunluğunuza ve psikolojinize eşiniz destek olmalı. Ama onun da maddi sorunları varsa o zaman iki tarafın da psikolojisi bozulunca kavgalar çıkıyor.
Maddi kısım siz işe başlayınca biraz toparlar. Eşinize bunu hatırlatın, desteğinizi gösterin ve ondan destek beklediğinizi belirtin. Kendiniz yapamıyorsanız terapist yardım etsin. Sağlıkla büyütün. 4 yaşından sonra bitiyormuşanaokuluna başlayınca anneye bağımlılık da azalıyor. Bu zamanların kıymetini bilmek lazım çünkü ileride "ooooy ne güzel minicikti" diye özleyeceğiz
Ben şöyle düşündüm uzun yıllar bebeksiz yaşandığında alışılmış bir yaşam rutini oluyor ve bebeğin gelmesiyle bu rutin tamamı ile bozuluyor yatma saatleri kalkma saatleri yemek saatleri gezmeler tatiller vesaire tamamıyla baştan aşağı bütün bir hayat bebeğin düzenine göre yeniden şekillendirilmeye mecbur kalıyor
Diğer yandan şöyle de bir gerçek var ki annelik sanki doğuştan genlerimizde gibi ama erkekler babalığı sonradan öğreniyorlar hep verdiğim bir örnek var küçük kız çocukları mesela bebeklerini alır uyutur ben bunun annesiyim şeklinde oyun kurarlar ama hiçbir erkek çocuğu bir bebeği alıp ben bunun babasıyım şeklinde oyun kurmuş mudur hayır ben hiç görmedim diğer taraftan bir yazıda okumuştum çok ilgimi çekmişti eşini bebeğini emzirirken gören erkek onu kendi annesiyle özdeşleştirebiliyormuş evet çok saçma ama aynen böyle okumuştum yani erkeğin bakış açısı ve ne düşündüğüde çok önemli artı bebek yokken tabii ki ilgi odağı birbirinizdesiniz şimdi ilgi bölündü bunu kaldıran da var kaldıramayan da var fakat bunların hiçbiri halledilmez ve çözülemez sorunlar değil karşılıklı sevgi saygı anlayışla bence tamamı çözülür dahası bunu da çözdükten sonra evliliğiniz gayet güzel yolunda devam eder inşallah
4 yaşında ne bitiyormuşBebek bir ilişkinin en büyük sınayıcısı maalesef. Çok güzel ama bir o kadar da zor bir şey. 13 aylık kızım var benim de. İlk 3 ay insan değildim öyle söyleyeyim. Uyku yok, dinlenme yok, hayatın bitmiş gibi sürekli kulaklarında son ses ağlama... doğal olarak gerilmiş sinirler, dibe vurmuş tahammül.
Yavaş yavaş düzeliyorsunuz. Geçecek bu günler. Sizin yorgunluğunuza ve psikolojinize eşiniz destek olmalı. Ama onun da maddi sorunları varsa o zaman iki tarafın da psikolojisi bozulunca kavgalar çıkıyor.
Maddi kısım siz işe başlayınca biraz toparlar. Eşinize bunu hatırlatın, desteğinizi gösterin ve ondan destek beklediğinizi belirtin. Kendiniz yapamıyorsanız terapist yardım etsin. Sağlıkla büyütün. 4 yaşından sonra bitiyormuşanaokuluna başlayınca anneye bağımlılık da azalıyor. Bu zamanların kıymetini bilmek lazım çünkü ileride "ooooy ne güzel minicikti" diye özleyeceğiz
4 yaşında ne bitiyormuş
Zorlukların adı şekli değişiyor ama halaa zor. Çocugum 1 yaş civarındayken bunlar iyi günlerin derlerdi çoçugu 4,5 yaşında olanlar da he hee derdim.
Şimdi kolay zor diye bakmamak lazım artık o fikre alışmak lazım, o keyfekeder rahat hayat bitti yıllarca da gelmicek. 4ten sonra da yine dev zor ama bi o kadar da eğlenceli. Öyle güzel konusuyorlar ve komikler ki Allah sağlık versin tüm çocuklara. O insamı hayata bağlıyor, yoksa o kadar insan 1 çocuk yapıp bırakırdı. Gerçi ben yine öyle de.Hamile yada küçük çocuğu olanlaro görünce cidden üzülüyorum, tamam çok güzel birşey de çok çok çok zor. Çocuguna göre değişir ama 8 civarı bi tık hayat düzene giriyormuş. Herkese kolaylıklar
Aa bebişiniz mi oldu? Ben çocuk olayına sıcak bakmıyorsunuz diye hatırlıyordum karıştırmışta olabilirim.Evlat büyük imtihan…
Olması da zor olmaması daha da zor…
Her zorlandığımda üçümüz birbirimize sarılıp şükrediyorum gözyaşlarıyla…
Yalan değil çok zorlanıyorum ama çok büyük nimet.
Allahım layıkıyla yetiştirmeyi nasip etsin hepimize inşallah.
Çocuk evliliği güçlendirir safsatalarına inanmıyorum. Anneler bu yıpratıcı süreçte ne kadar kafayı yiyorsa. Babalarda bunu o kadar anlamıyor. Ebeveynler çocuklarına düşkün olsada birbirlerinden soğuyorlar. Tükeniyorlar.Hanımlar iyi pazarlar.
Ben neredeyse 8 senelik evliyim. Evliliğimizin 6. yılında "artık zamanıdır" deyip bebek düşünmeye başladık. Çok şükür de hemen nasip oldu, Allah isteyen tüm güzel anne babalara nasip etsin.
Şu an bebeğim 1 yaşında. 6 yıllık evliliğimde sorun sıkıntı yok denecek kadar azdı. Ne zaman ki bebek oldu maddiyat biraz bozuldu haliyle. Ondan bağımsız olarak da bizim tartışmalar arttı (en azından ben öyle düşünüyorum) 6 yılda etmediğimiz kavgayı bebeğin ilk 6 ayında ettik. Sonrası da yine sık tartışmalarla devam ediyor.
Yemin ediyorum artık psikolojim bozuldu. İnstagramımda evlenen, bebek bekleyen bir çift, yeni doğum yapmış bir kadın görsem "bitti işte" diyorum. "Onların hayatı da aşkı da bitti artık" diyorum. Bebeğimi çok çok çok seviyorum. Orda zaten sıkıntı yok. Ama eşimle asla eskisi gibi olamayacağımı düşünüyorum...
Bu yorum üzdü... Ben de sanırım... Eşime söylediğimde "hayır hiçbir şey bitmedi" diyor ama bugün eşim, ben ve bebiş yürüdük öyle. Yanımızdan bi çift geçmiş, eşim "çocuk kızın elini öptü" dedi, "Eee" dedim. "Ne bileyim biz de öyleydik ya ondan" dedi. Dedim "bak ben bazı şeyler bitti dediğimde hayır diyorsun bir de" dedim. Önceden evde sürekli durup durup öperdi, yolda el ele yürürken durup elimi öperdi... Ne bileyim... Bitti işteOğlum 4 yaşında. Onu dünyalara degismem. iyi ki doğurmuşum ama ben sevdiğim adamı kaybettim. Bunun suçlusu oğlum değil elbette. Es kişisi bencil, rahatına düşkün olunca böyle oluyor...
Çocuk evliliği güçlendirir safsatalarına inanmıyorum. Anneler bu yıpratıcı süreçte ne kadar kafayı yiyorsa. Babalarda bunu o kadar anlamıyor. Ebeveynler çocuklarına düşkün olsada birbirlerinden soğuyorlar. Tükeniyorlar.
Öncelikle bebeğinizin doğumuyla birlikte hayatınıza giren değişikliklerin normal olduğunu belirteyim. Yeni bir hayatın sorumluluğu, finansal zorluklar ve uyku eksikliği gibi faktörler evlilikte yeni dinamikler yaratabilir. Bu nedenle, tartışmaların artması normal bir durumdur.Hanımlar iyi pazarlar.
Ben neredeyse 8 senelik evliyim. Evliliğimizin 6. yılında "artık zamanıdır" deyip bebek düşünmeye başladık. Çok şükür de hemen nasip oldu, Allah isteyen tüm güzel anne babalara nasip etsin.
Şu an bebeğim 1 yaşında. 6 yıllık evliliğimde sorun sıkıntı yok denecek kadar azdı. Ne zaman ki bebek oldu maddiyat biraz bozuldu haliyle. Ondan bağımsız olarak da bizim tartışmalar arttı (en azından ben öyle düşünüyorum) 6 yılda etmediğimiz kavgayı bebeğin ilk 6 ayında ettik. Sonrası da yine sık tartışmalarla devam ediyor.
Yemin ediyorum artık psikolojim bozuldu. İnstagramımda evlenen, bebek bekleyen bir çift, yeni doğum yapmış bir kadın görsem "bitti işte" diyorum. "Onların hayatı da aşkı da bitti artık" diyorum. Bebeğimi çok çok çok seviyorum. Orda zaten sıkıntı yok. Ama eşimle asla eskisi gibi olamayacağımı düşünüyorum...
Kader diyeyim…Aa bebişiniz mi oldu? Ben çocuk olayına sıcak bakmıyorsunuz diye hatırlıyordum karıştırmışta olabilirim.
Allah analı-babalı musmutlu büyütsün, hayırlı olsun.
Neden peki?Bu yorum üzdü... Ben de sanırım... Eşime söylediğimde "hayır hiçbir şey bitmedi" diyor ama bugün eşim, ben ve bebiş yürüdük öyle. Yanımızdan bi çift geçmiş, eşim "çocuk kızın elini öptü" dedi, "Eee" dedim. "Ne bileyim biz de öyleydik ya ondan" dedi. Dedim "bak ben bazı şeyler bitti dediğimde hayır diyorsun bir de" dedim. Önceden evde sürekli durup durup öperdi, yolda el ele yürürken durup elimi öperdi... Ne bileyim... Bitti işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?