- 5 Ekim 2020
- 13.963
- 37.797
- 548
- 36
Valla gece boyu uyuyormuş artık 4 yaşındaöyle diyorlar. Anaokuluna gidiyor sabah hem yoruluyormuş orada akşama daha sakin oluyormuş.
Ben rahatladım çok valla. İlk 3 ay berbattı ama. Emmedi, çok uğraştım. Gece gündüz sağdım. Gece 2 saatte 1 süt sağıp makinayı temizlemek ne demek bilen bilirgaz vardı vs çok çok zordu bana. Şimdi çok rahat (13 ay) yani tabi eskisi gibi değilim. Oturup sabah akşam dizi film kitap artık yok ve genç kız olana kadar olamayacak ama ilk zaman gibi 45 dakikalık kabus uykuları da yok yani. Yürüyor birlikte 2 saat park park gezdik. Bebekken mümkün değildi sağma makinasından 2 saat uzaklaşabilmem bildiğiniz yoğun bakım makinasına bağlı kadın gibi 3 ay sağma makinasına bağlıydım
Kısacası şimdi çok şükür insan gibi uyuyorum 2-3 saat kesintisizbuna çok şükrediyorum. Sanırım benim için uyku çok çok önemli. Diğer zorluklar vız geliyor uykumu almışsam.
Hayır tam tersine eski nesiller bile söyler, çocuk en iyi giden evliliği bile temelinden sallar. İletişimi güçlü ilişkiyi yürütmeye kararlı çiftler bu kriz durumunu aştıkları zaman evlilikleri güçlenir. Konu sahibi kendi evliliğindeki durumun istisna, gark olduğunu düşünmesin diye yazıyorum bunuCocuk evliliği güçlendirir normalde bence sizde ters tepmiş. Rabbim size huzur versin ne diyim bebeğinizle hem siz hem eşiniz ilgilensin babalık mi ağır geldi acaba
Ayyy offff koptum10 yıllık evlilik ve 2 çocuklu hayattan bildiriyorum: Gelmeyin tünelin ucu bomb.k bi yere çıkıyor. İyi siz bir tek eşinizle sorun yaşamışsınız. Ben eşim ve tüm sülalesiyle.. çocuğun evliliği güçlendirdiğini söylemiş bir arkadaş. Evet çocuk yokken bu sorunları yaşasaydın direkt boşardın. Ama çocuk var diye 1500 kere düşünüyorsun. O manada güçlendiriyor olabilir.
Cocuklarim o yaştayken ben de boyle düşünüyordum iste ama asıl hicbir sey ayni kalmayacak!Kızım 3 yasinda , eskiyi çok özlüyorum. Kesinlikle hiçbir şey aynı olmayacak
Uykusuzluk,özgür olamama,sürekli bebekle gezme durumu,gece ağlama nöbetleri,uykusuzluktan şişmiş gözlerle işe gitmek..Bu dönemde stresten eşler birbirine çok kırıcı davranıyor..Bebek büyüyünce bu sıkıntılar da azalıyor.. sonra da bir düzen bir aile olunuyor işte..Bizim alt komşumuz buraya taşındıklarında 3-4 yıllık evli bir çiftti, sonra çocukları oldu. Çocuk doğduktan 1 yaşına gelene kadar sürekli kavga ettiler. Bağrış çağrış evlerinden eksik olmuyordu. 1 yıl sonunda düzeldiler, kavgaları bitti.
Sizin de öyle olur. Bebekli hayat evliliği, insanın düzenini çok değiştiriyor. Erkekler de genelde baba kavramına, bebeğe daha zor alışıyorlar. Anneler gibi değiller. Maddiyatta etkiler her şeyi
İyi gene dürüst davranabiliyor eşin. Benimki sonsuz bir inkar içinde...Ne onda eski heyecan kaldı ne bende, cinsellik desen aylarca yapmasak aramayız ama ısrarla normalin bu olduğunu, herkesin üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşadığını ;beni hala eskisi gibi sevdiğini ve herseyin çocuktan oncesi gibi olmasını beklememin saçma olduğunu söylüyor eşim...Bu yorum üzdü... Ben de sanırım... Eşime söylediğimde "hayır hiçbir şey bitmedi" diyor ama bugün eşim, ben ve bebiş yürüdük öyle. Yanımızdan bi çift geçmiş, eşim "çocuk kızın elini öptü" dedi, "Eee" dedim. "Ne bileyim biz de öyleydik ya ondan" dedi. Dedim "bak ben bazı şeyler bitti dediğimde hayır diyorsun bir de" dedim. Önceden evde sürekli durup durup öperdi, yolda el ele yürürken durup elimi öperdi... Ne bileyim... Bitti işte
Bebek konusunda halâ emin olamayıp erteleyen ama bi yandan da aslında isteyen biri olarak her zaman bu soru işaretleri bende de vardı çok garip, madem bu kadar yıpratıcı o zaman nasıl bu insanlar 2-3 çocuk yapıp mutluluk pozları kesiyorlar? yoksa hepsi bi illüzyon mu? özellikle çocuklu mutlu bi evlilik gerçekten yok mu? bir de şu sosyal medyada sanki marifetmiş gibi 2.yi 3.yü yaptıklarında mutluluklarına mutluluk katılmış gibi neden davranıyor bu insanlar? Sorunuza cevap vermiş olmadım kusura bakmayın tecrübem olmadığı için bu aradaHanımlar iyi pazarlar.
Ben neredeyse 8 senelik evliyim. Evliliğimizin 6. yılında "artık zamanıdır" deyip bebek düşünmeye başladık. Çok şükür de hemen nasip oldu, Allah isteyen tüm güzel anne babalara nasip etsin.
Şu an bebeğim 1 yaşında. 6 yıllık evliliğimde sorun sıkıntı yok denecek kadar azdı. Ne zaman ki bebek oldu maddiyat biraz bozuldu haliyle. Ondan bağımsız olarak da bizim tartışmalar arttı (en azından ben öyle düşünüyorum) 6 yılda etmediğimiz kavgayı bebeğin ilk 6 ayında ettik. Sonrası da yine sık tartışmalarla devam ediyor.
Yemin ediyorum artık psikolojim bozuldu. İnstagramımda evlenen, bebek bekleyen bir çift, yeni doğum yapmış bir kadın görsem "bitti işte" diyorum. "Onların hayatı da aşkı da bitti artık" diyorum. Bebeğimi çok çok çok seviyorum. Orda zaten sıkıntı yok. Ama eşimle asla eskisi gibi olamayacağımı düşünüyorum...
Bence yapı ile alakali.Bebek konusunda halâ emin olamayıp erteleyen ama bi yandan da aslında isteyen biri olarak her zaman bu soru işaretleri bende de vardı çok garip, madem bu kadar yıpratıcı o zaman nasıl bu insanlar 2-3 çocuk yapıp mutluluk pozları kesiyorlar? yoksa hepsi bi illüzyon mu? özellikle çocuklu mutlu bi evlilik gerçekten yok mu? bir de şu sosyal medyada sanki marifetmiş gibi 2.yi 3.yü yaptıklarında mutluluklarına mutluluk katılmış gibi neden davranıyor bu insanlar? Sorunuza cevap vermiş olmadım kusura bakmayın tecrübem olmadığı için bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?