Bedenim eskiyor

Gerçekten hastane koridoru gibi oldu bi tık

Yanlış anlamazsanız bu yaşta kemik erimesi oluyor mu ya , benim ayak bileklerim inanılmaz ince büstüme göre hep diyorum kemik erimesi mi var bende ya diye ama yaştan dolayı olmaz diye biliyordum nasıl anladınız siz

Ben de dogurduktann sonra coktum. 31 im. Gebelik oncesi ne saglikliymisim. Simdi surekli basim agriyor, saclarim dokuluyor. Uykisuzum. Surekli yorgunum...4 tane boyun fitigim, duzlesmem de var.
Hayda. Ben doğurunca gençleşirim diye umut ediyordum

Süt ürünlerinde calcium var mesela, vitamin c yok.. karıştırdınız galiba :)

Daha fazla spor .Spor bucudu dınclestırıo .Ve bol bol sebze tuketın .Bende yaşlanıorum .31 yasındayım .3 gun yurumesem hemdn kılo alıorum .Gecende şekerımın sınırda oldugunu ogrendım.Farkındaydım zaten sık sık acıkmamdan .

49 yaştan bildiriyorum, genel olarak kronik bir hastalığım yok, çoğu kadında olan özel dönemlerde yaşadığım baş ağrıları dışında da aman aman şikayet ettiğim bir sıkıntı yaşamıyorum, kronik hastalıkları olan tedavi gören herkese şifa diliyorum, onun dışında arkadaşlarım da yazmış mutlaka kendinize uygun bir spor bulun, yoga, pilates, yüzme, yürüyüş hangisi size uygunsa ve hafif ağrılarda doğal yöntemler denemeye çalışın, örneğin başınız ağrıyorsa enseye kısa süreli buz torbası tutmak gibi veya şakaklara herhangi bir kremle seyreltilmiş okaliptüs yağıyla masaj yapmak gibi ve sürekli kendinizi dinlemeyin.

Sizi zorlayan sağlık sorunlarınız için bir şey diyemem ama 30'lu yaşlar yaşlandım tabutumu hazırlayın demek için çok erken, 49 yaşındayım ve kendimi yaşlanmış hissetmiyorum çünkü ruhumu sağlıklı beslediğimi düşünüyorum, asla kendimi dinlemem, yıllardır düzenli yürüyüş yaparım, müzik dinlerim oynarım, hoplarım zıplarım, kuş sesleriyle mutlu olurum, kedi köpeklerle canlılık gelir, bir ağacı akşama kadar çok güzelsin diye sevebilirim, belki bedenim yıllara meydan okuyamaz ama ruhum enerjiktir.

Lütfen daha bu yaşta ruhunuza yaşlandım sinyali göndermeyin, henüz gençsiniz ve her şeye rağmen her sabah bize sıcacık gülümseyen güneşe, gece parlayan aya ve yıldızlara bakıp mutlu olun, evet hepimiz bir gün öleceğiz ama şu an yaşıyoruz ve bence yaşadığımız her gün kıymetli, anın tadını çıkarın.

Doğduğumdan beri yaşlıyım ben o vakit
Kronik hastayımdır, literatürdeki hasta tanımının karşılığıyım ve normal günüm bile öyle.
Ağrımayan yerim yok desem yeridir ama rutinim olduğu için, pik yapmadığı sürece takmıyorum.
Aynı yaştayız, bugüne kadar dipçik gibi yaşamışsınız, bununla yetinin bence.
Diz ağrısı fena, birkaç senedir çektiğim için biliyorum, uzun süre aynı pozisyonda kalmamaya ve merdiven yokuş vb eğimleri çıkmamaya çalışın, plates topuyla diz kaslarınızı güçlendirin.

33 yaş bunları söylemek için çok genç bir yaş.gecenlerde koronayi yenmiş 103 lük emine nine ye baktım. Kadın evinin önünü süpürüyor yalnız yaşıyor gayet dinç. Bence spor çok önemli. Spor yap genç kal

Valla maşallah 32 sene sağlıklı yaşamak bana göre efsane :) 1 yaşta soğuk havale geçirip kekeme kalmışım. Sonra düzelmiş ama peşini her kış bronşit orta kulak iltihabı gibi hastalıklar takip etmiş. Ağır antibiyotik iğneler, ilaçlar hep doktor kontrolleri vs. Ergenliğe girerken eklem romatizması çıktı aylık iğne vuruldum senelerce, yine doktor kontrolü hep hastane hastane hastane. Evlendim bikaç sene sonra midemden olan şikayetlere dayanamadım ameliyat dedi tüm doktorlar oldum ama düzelmedi. Göğüslerimde iyi huylu tümörler olduğunu öğrendim ve 3 aylık rutin kontroller başlamış oldu yaş 25 ti.. bu kontroller esnasında tesadüfen tiroit de kitle olduğunu tespit etti doktorlar. Biyopsi tahlil tetkik derken tiroit kanseri olduğumu öğrendim. Apar topar ameliyat derken sonuç yaş 34, 4 ameliyat 3 ömür boyu kullanılacak ilaç, astım fısfısı dahil.. benim sosyalleşip kendime zaman ayıracak vaktim yok o yüzden öldüm ağlayanım yok ama siz mutlaka kendinize zaman ayırın. Spor mutlaka olsun hayatınızda yüzme plates yoga mutlaka tavsiyemdir.. ağrılarınız olacağını hissettiğiniz an mutlaka hareketli sizi keyiflendiren bir müzik açın bağırarak eşlik edin ortam müsaitliği dahilinde geçmiş olsun

Kesinlikle hacamat öneririm diz ağrısı bendede başlamıştı geçen yıl(yaş 38) 2 yıldır yılda 1 kez yaptırdığım hacamat zamanı geldiğinde dizlerimide yaptırdım ağrı falan kalmadı şükür...sadece diz değil kalpte çarpıntım varsı ellerim titriyordu sürekli hepsi geçti ve sigara kullanan biri olarak söylüyorum hayayımda hiç almadığım kadar derin nefes alıyorum 1 yıldır pandemi sebebi ile yaptırmamıştım bu ara yine ihtiyaç duyuyorum en kısa sürede yaptıracağım ama gerçekten mucizevi

En son cümleye güldüm :) acaba yaş takıntısı mı oldu mesela 25 yaşında böyle hastalanmış olsanız aynı şeyi düşünürmüydünüz

Aynı şeyi ben de hissediyorum. 36 yaşındayım. 31 ve 33 yaşlarımda çocuklarımı doğurdum. Peşpeşe iki gebelik ve doğum doğal olarak beni yıprattı. Aynı zaman çalışan bir anneyim. Her ne kadar eşim ve yardımcım sayesinde ev işinden yana yıpranmasam da, geceler boyu bebek bakmaktan zaten hasarlı omurgam iyice sıkıntı vermeye, kas ağrılarım olmaya ve bağışıklığım düşmeye başladı. 25 yaşında zerre dokunmayacak aktivitelerin artık yormaya başladığını farkettim. Alkol toleransım düşmeye başladı vs..

Yorgunluktan ve çok uzun süre aralıksız emzirmekten sistemimin çöküşünün zirvesini, basit bir soğuk algınlığının zatüreye çevirmesiyle yaşadım. 1 ayı buldu iyileşmem.

Ben de henüz 3 ve 5 yaşındaki çocuklarıma dinç ve faydalı bir anne olabilmek adına değiştirebileceğim şeylerden işe başladım.

Senede bir yaptırdığım kan tahlilimde haşimato çıktı Ocak ayında. Artık 6 ayda bir kontrole gideceğim.
Hemen hemen 4 ay önce sigarayı bıraktım.
Bir diyetisyenle görüşüp, kilo verme amacı olmadan, değerlerime uygun beslenmeyi öğrendim. Kırmızı eti azaltıp balığı, kuru bakliyatları ve sebzeyi arttırdım. Daha çok su içmeye başladım.
Pandemi de kapalı olmadığı sürece kaslarımı ve omurgamı güçlü tutmak için spora gidiyorum - ki 1 sene önce bel fıtığım patladı, ameliyat oldum.

Bence siz de hayıflanmak yerine, kendinizi dinç tutmak için yapabileceklerinize odaklanın.

Offf çok zor sağlık ne kadar önemli
Ben 21 yaşındayım bel ağrısı konusunda annemi geçtim günlerdir huzursuzum belim yüzünden geçtiğide yok
yaşla alakalı değil böyle seyler hep olabiliyor
33 yasındasınız çok gençsiniz
Doktora gitmeyi ihmal etmeyin

33 yaş nedir ki...çok gençsiniz bence.
Belki ruhunuz yorgun olduğu için bedeniniz bu şekilde tepki veriyordur.
Ruhu biraz simartmak lazım. Yaşınız çok genç.

İnsan bedenin kıymetini 2 kırışıklık bir kaç migren atağı görmeden anlamıyor vallahi. Bende zaman zaman bedenimin eski sağlığında olmadığını hissediyorum, hayatımda bir kez mide ağrımamıştır şimdi stres ilk mideme vuruyor. Eylül ayından beri yediğime içtiğime aşırı dikkat etmeye başladım. Aynı şekilde tırnağıma kaşıma da. Masraf olur diye düşündüğüm şeyleri bile yapmaya başladım. Dokunan şeyleeri yemedim bir diyetisyenle görüştüm. Takviye vitamin ve genç olmama rağmen kırışıklık hissetmesemde önlem almaya çalıştım. Umarım sizi iyi hissettirecek şeylere kavuşusursunuz bir an önce

Güneşlenin, alın en çok D vitemanini sentezleyen bölgedir. Aşırıya kaçmadan kendinizi yakmadan güneşlenin biraz. Evet menepoz vede Allah korusun kanser belirtisidir, kan değerlerinize dikkat edin.
Saglikci misiniz bilmiyorum
Ben 22 yillik böbrek hastasiyim, güneş yasak çünkü direkt deriyi yakıyor benler oluşuyor o yuzden en az 50 spf kullaniyorum yani güneşe karsi da hassasiyetim var. Bir cok seyi maalesef 18 olmadan öğrendim hastanelerde doktorlarla konusa konuşa. Artık sadece yaptığım sey hayatta kalmak ve olabildiğince hayatimi daha iyi hale getirmek ama cok da kasmıyorum. Çünkü elimden bir sey gelmiyor maalesef
Teşekkür ederim ilginize

Metabolizma yaşınızı olcturdunuz mu? Ölçen pek çok makina var. Ve metabolizma yaşı yapılan sporla, sağlıklı beslenme ile aşağı iniyor. Mesela ben 2020 Şubat'ta checkupta olcturdum, kendi yaşımdan birkaç yaş küçük, 27 çıktı
Ama 2020 boyunca yasaklar vs nedeniyle neredeyse hiç alkol tuketmedim, lokantalar kapandigi için eş dostla fast food yeme devri gecti,aylarca evden çalıştığım için öğle yemeğinde sipariş vermedim, daha sonrasında öğle yemeklerinde evden getirmeye başladım. Hazır evdeyim diye spor yaptım... Derken 2021 Şubat'ta spor salonuna yazildim, aynı makina,metabolizma yaşım 14 çıktı.
Aynı şekilde , doğum yapıp kilo veremeyen yasitim arkadaşımin aynı ölçümde metabolizma yaşı 41'se, haftada 3 gün spor salonu- kahvaltıda yeşillik diyetiyle beraber bir ayın sonunda yaşı 39a düşmüştü.
Yani diyeceğim şu kiiii düzenli spor yerden, lifli gıda ve yeşillik tüketirsen, alkol sigarayı bırakırsan metabolizma yasin genclesebilir. Bu da yaşam kalitene etki eder. Bahsettiğim arkadaşım mesela her sabah "dayak yemiş gibi uyanıyorum" Derdi, düzenli spora gittigimiz günlerde kemik ağrısının geçtiğini söylemişti. Sonra arttırılan önlemler ile falan kapatıldı salonumuz, şimdi aynı sikintilari yine başladı...

Geçmiş olsun, sağlıkçı değilim, ilaç kimyasalları konusunda biraz bilgim var sadece. Bende güneşe karşı hasasımdır ama sabah güneşi en masumudur, bilginiz olsun.

Bel ağrılarım vardi, doktorum kemik ölçümü istedi. O sekilde çıktı, o zaman baslangic deniyordu ama aslinda kemik yoğunluğunda azalma diye geçiyor tıbbi acidan. Zamanla artti tabii. Artik bel agrilarimi eskisi kadar hissetmiyorum, var ama alistim. Eklemlerim arada ağrır, cabuk yorulurum ama bununla yasamaya da alistirdim kendimi. Ben kucuk yaslarda kortizon tedavisi gördüğüm icin o yaşta çıktı yani benimkisi ilaclara bagli bir durum.

Kemik erimesi kadınlarda sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır, genetik ve yeterli d vitamini alınmadığı zaman da olur. 18 çok erken bir yaş geçmiş olsun
Canım bu konulards bilgi sahibisin galiba ben geçen ay d vitamini kullandım sıvı olanlardan tekrar kullanmama gerek varmı yaz da geldi balkona çıkıp 15 dakka güneşleniyorum hergün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…