Gerçekten hastane koridoru gibi oldu bi tıkKızlar Allah aşkına 30lu yaşlarınızda yaşlılık alametlerimi bulmaya başladınız. 40 yaşındayım. Geçen seneye kadar kendimi genç kız gibi hissederdim. Beden sağlığı ve görüntü olarak hala öyleyim ama depresyondan dolayı bu yıl ruhen çöktüm. Lütfen silkelenin kendinize gelin. Şimdi böyleyseniz ömrümüz olursa 60 yaşlarınızda nasıl olmayı düşünüyorsunuz. Hatta 60 bile genç deniyor günümüzde. O derece yani.
Yanlış anlamazsanız bu yaşta kemik erimesi oluyor mu ya , benim ayak bileklerim inanılmaz ince büstüme göre hep diyorum kemik erimesi mi var bende ya diye ama yaştan dolayı olmaz diye biliyordum nasıl anladınız sizGeçmiş olsun
Ben de 35e doğru yol alirken bedenim 50lerde en az18ime gelmeden kemik erimesi teshisi kondu agrisiz günüm yok ama artik belli seviyeye kadar idare ediyorum agri esigim yuksek yani
O yüzden diyebilecegim sey aslinda olabildiğimizin en iyisi olmaya calismak ve bu tur ufak sorunlari kabul ederek bunlarla yasamayi öğrenmek.
Hayda. Ben doğurunca gençleşirim diye umut ediyordumBen de dogurduktann sonra coktum. 31 im. Gebelik oncesi ne saglikliymisim. Simdi surekli basim agriyor, saclarim dokuluyor. Uykisuzum. Surekli yorgunum...4 tane boyun fitigim, duzlesmem de var.
Süt ürünlerinde calcium var mesela, vitamin c yok.. karıştırdınız galiba :)Her şeyin fazlası zarar, c vitamininin fazlası böbrekleri parçalar. Düzenli kullanılmaması gerek. Kullandınız bir kaç ay kullanmayın. Arkadaşlar bunlar ilaçtır, çerez gibi uzun süre kullanmayın. Sağlıklı beslenin, demir mi eksik semiz otu tüketin, ispanaktan fazlası var bunu da yoğurt ile değil, demir vitamini bağlar hiç bir işe yaramaz. D vitamini güneşlenin, c vitemini süt peynir... Bunları yeteri kadar tüketemiyorsanız takviye ilaç kullanılır ama sürekli değil
Daha fazla spor .Spor bucudu dınclestırıo .Ve bol bol sebze tuketın .Bende yaşlanıorum .31 yasındayım .3 gun yurumesem hemdn kılo alıorum .Gecende şekerımın sınırda oldugunu ogrendım.Farkındaydım zaten sık sık acıkmamdan .33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunuöğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.
Derdimi beğenmeyip 'o zaman doktora gideceksin biz napalım'diyecekler için Zeynep ergül 'den gelsin,
'Beni kınayan benim köyneğimi giysin.'
Kesinlikle hacamat öneririm diz ağrısı bendede başlamıştı geçen yıl(yaş 38) 2 yıldır yılda 1 kez yaptırdığım hacamat zamanı geldiğinde dizlerimide yaptırdım ağrı falan kalmadı şükür...sadece diz değil kalpte çarpıntım varsı ellerim titriyordu sürekli hepsi geçti ve sigara kullanan biri olarak söylüyorum hayayımda hiç almadığım kadar derin nefes alıyorum 1 yıldır pandemi sebebi ile yaptırmamıştım bu ara yine ihtiyaç duyuyorum en kısa sürede yaptıracağım ama gerçekten mucizevi33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunuöğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.
Derdimi beğenmeyip 'o zaman doktora gideceksin biz napalım'diyecekler için Zeynep ergül 'den gelsin,
En son cümleye güldüm :) acaba yaş takıntısı mı oldu mesela 25 yaşında böyle hastalanmış olsanız aynı şeyi düşünürmüydünüz33 yaşımdayım. Artık metabolizmanın yavaşladığı, vücudun yorgunluklara üzüntülere verdiği tepkinin daha belirgin olduğu yaşlar başladı sanırım. En azından benim için öyle oldu. Geçen seneye dek hep çok sağlıklı biri oldum. Ömrümde çektiğim baş ağrısı sayısı beştir (5). Doktora gitme sayım da yine geçen seneye kadar tek haneli rakamlarla ifade edilebilir sayıdaydı. Her sabah duş alır bir Allah’ın günü kurutmadan dışarı çıkar ve bu yüzden minicik kadar bile bir rahatsızlık yaşamazdım. Kolay kolay üşümezdim bu yüzden grip ve nezleyi pek tanımazdım. Hem ruhsal hem biyolojik olarak gerçekten güzel bir 32 sene geçirdim. Geçen yıl kontrole gittiğim kadın doğumcuda 25 cm lik myomum olduğunuöğrendim. Aynı sene myomum sıkıştırdığı bağırsaklarımın sıkıntısı yüzünden ciddi sorunlar yaşadım kilo almaya başladım. Ameliyat oldum. Dizlerim ağrımaya başladı. Fazla kilolardan kurtuldum fakat ağrılarım azalmadı. Genellikle merdiven inerken ve çıkarken kendisini hissettiren bir ağrı. Zaman zaman bazı kemiklerim ağrıyor. Bir yeri ciddi bastırarak ovalasam ertesi gün el bileğim ağrıyor. Ağrıyor da ağrıyor arkadaşlar. Bazı hastalık ve hasta sahipleri için çok şımarık yakınmalar farkındayım ve herkese şifa ve sabır diliyorum gerçekten. Fakat bu tersine akış moralimi bozmaya başladı. Ruhum dinç olabilir ama bedenim gıcırdamaya başladı. Acaba yavaştan hastalık hastası mı olmaya başladım yoksa benim gibi düşünen yahut bunu yaşayıp gidişatını değiştiren birileri var mı sormak istedim.
Saglikci misiniz bilmiyorumGüneşlenin, alın en çok D vitemanini sentezleyen bölgedir. Aşırıya kaçmadan kendinizi yakmadan güneşlenin biraz. Evet menepoz vede Allah korusun kanser belirtisidir, kan değerlerinize dikkat edin.
Geçmiş olsun, sağlıkçı değilim, ilaç kimyasalları konusunda biraz bilgim var sadece. Bende güneşe karşı hasasımdır ama sabah güneşi en masumudur, bilginiz olsun.Saglikci misiniz bilmiyorum
Ben 22 yillik böbrek hastasiyim, güneş yasak çünkü direkt deriyi yakıyor benler oluşuyor o yuzden en az 50 spf kullaniyorum yani güneşe karsi da hassasiyetim var. Bir cok seyi maalesef 18 olmadan öğrendim hastanelerde doktorlarla konusa konuşa. Artık sadece yaptığım sey hayatta kalmak ve olabildiğince hayatimi daha iyi hale getirmek ama cok da kasmıyorum. Çünkü elimden bir sey gelmiyor maalesef
Teşekkür ederim ilginize
Bel ağrılarım vardi, doktorum kemik ölçümü istedi. O sekilde çıktı, o zaman baslangic deniyordu ama aslinda kemik yoğunluğunda azalma diye geçiyor tıbbi acidan. Zamanla artti tabii. Artik bel agrilarimi eskisi kadar hissetmiyorum, var ama alistim. Eklemlerim arada ağrır, cabuk yorulurum ama bununla yasamaya da alistirdim kendimi. Ben kucuk yaslarda kortizon tedavisi gördüğüm icin o yaşta çıktı yani benimkisi ilaclara bagli bir durum.Yanlış anlamazsanız bu yaşta kemik erimesi oluyor mu ya , benim ayak bileklerim inanılmaz ince büstüme göre hep diyorum kemik erimesi mi var bende ya diye ama yaştan dolayı olmaz diye biliyordum nasıl anladınız siz
Canım bu konulards bilgi sahibisin galiba ben geçen ay d vitamini kullandım sıvı olanlardan tekrar kullanmama gerek varmı yaz da geldi balkona çıkıp 15 dakka güneşleniyorum hergünKemik erimesi kadınlarda sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır, genetik ve yeterli d vitamini alınmadığı zaman da olur. 18 çok erken bir yaş geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?