- 27 Kasım 2015
- 832
- 822
- 103
Zaten bu yüzden yurt dışında küçücük yaşta ilişkiye giriyorlar. Tabi ki yanlış hanımefendi. Mecbur kalınmadığı sürece baba altını değiştirmemeli. Duş aldırma ile ilgili sınır şu: 7 yaşına kadar kız çocuğuna sadece anne. 7 yaşından sonra tamamen bağımsız. Erkek çocuğunda ise 2 yaşına kadar anne ya da baba 2 yaşından 7 yaşına kadar sadece baba. 7 yaşından sonra tamamen bağımsız olması yönünden. Bu çocuğun mahremiyet duygusu açısından çok ama çok önemli. Dudaktan öpme yanında üzerini değiştirme de bunlara dahil. Dikkat edilmesi gereken konular. Şu an çok kötü bir dönemin içerisindeyiz çocuklarımızın kendini koruyabilmesi gerek. Bu tarz davranışların normalleşmemesi gerek ki bir yabancı tarafından yapıldığında itiraz edebilsinlerMerhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Evet, kimsesiz cocuklar seciliyor ozellikle. Pedofili, kolelik, sapiklik. Onlarin kulturudur diyip, saygi mi duyalim peh. Cocuk istismari mesrulastirilamazAfganistandaki 'gelenek' değil miydi o, küçük erkek çocuklar fuhuşa zorlanıyor
Çocuk zenne nedir ?
kalbiniz kaldirirsa “baca bazi” diye arastirin.Çocuk zenne nedir ?
Evet, kimsesiz cocuklar seciliyor ozellikle. Pedofili, kolelik, sapiklik. Onlarin kulturudur diyip, saygi mi duyalim peh. Cocuk istismari mesrulastirilamaz
Allahım ya , sapkınlığamı üzüleyim yoksa minicik ana kuzularına mıAfganistanda bir "gelenek", küçük erkek çocuklarını fakir olan aileleri veriyor/satıyor. Çocuklara kadın gibi giyinmek, tahrik edici danslar yapmak öğretiliyor, sonrası malum leş gibi heriflerin önünde dans ediyorlar türlü türlü istismara uğruyorlar. Bu "geleneğin" bir adı vardı ama hatırlayamadım.
Merhaba arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soruyla geldim. Öncelikle yurtdışında yaşadığımı belirtmek istiyorum.
İş arkadaşımla geçen gün çocuklar ve gelişimleri hakkında konuşurken 7 yaşındaki oğlu ve 10 yaşındaki kızıyla beraber duş aldıklarını söyledi. Ben önce tepki gösterdim, nasıl yani hepiniz tamamen çıplak mı duş alıyorsunuz diye oda evet gayet tabi dedi.
10 yaşındaki kız çocuğunun babasını cıplak görmesinin doğru olmadığını söyledim oda bana sizin kültürünüzde normal olmayabilir ama bizde bu gayet normal dedi. Onun gözünde kızı hala onun için bebek sayılırmış. Ama kızı herseyin bilincinde örneğin cinsellik kadın ve erkeklerin beraber olduklarında ne yaptıklarının vs. Bunu biliyorum çünkü bir kaç kez ailecek görüştük ve çocuklarını az da olsa tanıma şansım oldu.
Bu düşüncemi diğer yabancı arkadaşlarıma sorduğumda ise kimi benimle aynı şeyi düşünüyor kimi ise kararsız kalıyor. Açıkçası ilk kez kendimi kültür catısması içinde buldum. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Bunlar kadar leşi yok yaa. Bir de bunlar ülkeme alınıyorlar. Pes. Çocuklarımızı bir de bunlardan koruyacağız. GeberesicelerAfganistanda bir "gelenek", küçük erkek çocuklarını fakir olan aileleri veriyor/satıyor. Çocuklara kadın gibi giyinmek, tahrik edici danslar yapmak öğretiliyor, sonrası malum leş gibi heriflerin önünde dans ediyorlar türlü türlü istismara uğruyorlar. Bu "geleneğin" bir adı vardı ama hatırlayamadım.
Bunlar kadar leşi yok yaa. Bir de bunlar ülkeme alınıyorlar. Pes. Çocuklarımızı bir de bunlardan koruyacağız. Geberesiceler
Ayrılmıslar. Bir hafta annelerinde bir hafta babalarında kalıyorlarHiç hoş değil etik değil çocuk gelişimi açısından.
Çocuklar ve babanin üstünde mutlaka kıyafet olmalı (çocuklarda mayo-babada şort gib)
Anneleri yok mu?
Çocukların yaşı gerçekten büyük hele 10 yaş.
Aynen bazı düğünlerde yaşları 10-18 yaş arasında olan erkek çocukları (fakir aile çocukları)kadın kılığına sokularak dans ettiriliyormuş( kadın yasak) düğün sonrası çocuklar malesef tecavüze de uğruyorlarmışAfganistandaki 'gelenek' değil miydi o, küçük erkek çocuklar fuhuşa zorlanıyor
O halde o ülkede yaşamazsınız.Saygı duymak zorunda değilim, gidip kimsenin üzerine bikini havlu atmıyoruz ya da çıplaklık yasaklansın diye imza toplamıyoruz herhalde neden saygı duymak zorunda olayım öyle bir ortamda bulunmam çocuğumu sokmam böyle insanlarla görüşmem neden saygı duyacakmışım, zorla mı?
Yurt dışı (Avrupa'da 4 ülke, birkaç yıl yaşadım.) kültürü biraz farklı. Kadınlar çok rahat, birbirlerinin yanında soyunup, dökünürler, giyinme odalarında, havuzlarda, plajlarda kendi hemcinslerinin yanında anadan üryan olmak normaldir. Duşlarda tam çıplaktırlar ve herkes birbirini görür
Sana soracaktımO halde o ülkede yaşamazsınız.
Onlar da kendi kültürlerini yaşarken size soracaktıSana soracaktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?