- 29 Ağustos 2018
- 421
- 497
- 18
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Bende her gece uyanirdim yanlarindaki yataktan seslenirdim sütt diye saatlerce uyanmazlardi abim duyarsa getirirdi. 5 6 yaşimdaykende köye göturdu anename. süt diye ineğin altindan alip inek kokan sütü verdi. Marketten almak aklina gelmedi hanfendinin. bende bi tiksindim bidaha istemedim süt. İşine gelmiştir kesin. Onlar erkek ya onlar herseyden cok cok yesin biz kiziz ya az yiyelim mantık buSadece devam sütü olsa ne bana annem süt içirmezdiAksam Babama erkek kardesime süt var,bana yok.Yok dediğim vardaaa kızım ya ona yok.Onlara gece süt verirken çookkk ağlardım,ağlaya ağlaya uyurdum.Çocukluk işte ama Allah'tan bayağı uzunum yaaaa.Allah uzatmis,yoksa sütmüş,peynirmis nerdeeee .Bana yok onlarda n
33 yılda tek hakaret işitmedinizmi gerçekten? Ben 33 yılımda 33bin tane hakaret işitmişimdir 5 yaşimdan itibaren hatirladigim kadariyla. Abim bana dayaklar atarken bile seslerini çikaripta durdurmazlardi çocuklariniBenim annem babam biz bakalim diye üste para verirler. 33 yillik hayatimda da tek hakaretlerini isitmedim. Cok garip bi aileniz varmis gercekten. Evlatlik olmadiginiza emin misiniz?
Adiniza gercekten üzüldüm. Simdi ben de bir evlat yetistiriyorum. Bu tip davranislar insanin kisiligine zarar veriyor. Özgüvenini zedeliyor. Keske anne baba olabilmek icin de ehliyet sarti getirilse..33 yılda tek hakaret işitmedinizmi gerçekten? Ben 33 yılımda 33bin tane hakaret işitmişimdir 5 yaşimdan itibaren hatirladigim kadariyla. Abim bana dayaklar atarken bile seslerini çikaripta durdurmazlardi çocuklarini
Sağolsun lisede rehber hocam çok destek oldu bana.Şimdi aram iyi diyelim annemle tabiki zaman zaman problemlerimiz oluyor ama eskiye nazaran çok daha iyi.Ne bileyim biraz da kendi kendimi iyileştirdim diyelim.Kendi kendime konuşup sakinleştirmeye çaliştim.Allah bana üç kız evladı verdi çok sukur bakıyorum da,annem benim evlatlarıma yaptığımın yarısını bana yapsa daha da çok şeyler başarırdim bu kesin.Ay canim ya sen yazdikca psikolojim bozuluyor inanamiyorum nasil ustesinden geldin bunlarin?Terapi aldin mi?Annenin psikilojisi mi bozuktu acaba?Suan nasil iliskiniz ?cok uzgunum sarilasim geldi sana kiyamam ya.
Yüzünüze veya arkanızdan söylense de farkeder mi ?? Sonuçta söylenmiş.Yazıklar olsun anne ve babana gerçekten sizin adınıza üzüldüm babam bana böyle dese atlatamazdın sanırımYüzüme. Demiyor. Arkamdan anneme söylüyor.
biliyorum çok zor bunu yapabilmek. hiçbirimizin annesi babası dört dörtlük değil. evlatlarda dört dörtlük olamaz.Birsey olmamış gibi devam edemem.
Bana yaptıkları bu kaçıncı. ...
Her seferinde aynı duvara çarpiyorum ve benim yetiştirmek zorunda olduğum bir evladım var. . İnanın 2 gündür üzüntüden başım ağrıyor. .
Bana bunu yapmaya hakları yok.
Onlar bunu yaparsa atarım da satarim da.
Birdaha görüşmeyecegim. .
Kendilerine de söyledim.
Sizin gibi ana baba olmaz olsun dedim.
Bana şu zamanimda böyle yapacaklarsa düşman daha iyi onlardan.
Bana karşı kalplerinde en ufak bir sevgi merhamet hissi yok buna emin oldum.
Zaten hep böyleydi. Erkek kardeşim içindi hersey.
Eve bir et alinmissa ona en güzel yeri ayrilirdi.
O acikmissa annem bir yandan babam bir yandan sofralar kurulur . Ben acikmissam annem git mutfaktan peynir ekmek ye bişeyler derdi.
Ona benden gizli ev alındı. Alınmış daha doğrusu. Halamdan öğrendim. Bende kendi paramla aldım. Gel gör ki o aldıkları ev nasip olmadı onlara. Kooperatif battı. 100 bin paraları gitti.
Bende sıkıntı olmadı . Evimin 2 yıllık borcu kaldı.
Ödüyorum da hala.
O da memur ama ona her ay maddi takviye yapılır.
Ben eğer ona faydali birsey yaparsam iyi evlat olurum gözlerinde.
En son nisanlandi kardeşim. Beni nisana cagirmadilar.
Whatsap durum a foto atmislar oradan öğrendim onu da.
İşte nankör. Hayat onun için o kadar ugrastilar ama gel gor ki ben daha iyi bir yere geldim.
Hatta bu ara yükselmem olacak. Dertleri bu.
Oğulları benden 1 adım geride kalacak.
Çocukken bile anneme neden onu daha çok seviyorsun diye sorardım. O senden daha uyumlu derdi.
Çocukluk fotograflarimizda babam.hep ona bakıyor. Bunun gibi bisürü şey.
Ben bankada uzun yıllar çalıştım çoğu zengin çok pinti sanırım öyle zengin oluyorlar.Onlar yanlış anlaşılmış.
Maddi durumları son derece iyi.
5 tane evleri var. Hala gelirleri var.
Ama aşırı cimriler. Yani öyle böyle değil.
Susasa 50 kuruş verip su almazlar. .
Çeşme ararlar.
Ciddi söylüyorum gülmeyin :) gerçek.
Annem sabun bitmesin diye tuvaletten çıkınca elini dahi yıkamaz . Bu derece.
Yani ben zaten ona çocuk baktirmam. Kendi kendilerine korkuyorlar beleşe ise yarayacagiz diye işte.
valla keske senin gib iailelerimiz olsa bizimkiler daha olmadan valla biz bakamayız enayimiyiz deyip bögüre bögüre soylenirdi hatta bakanlara enayiler bide cocuk bakıyo diye anlatıyolardı sanslı olmak baska sey benim torunum olcak kocayı mocayı dinlemem yani torunum tabiki ben bakmalıyım kocamı mocamı dinlemem ama bizikilerden de bi cacık olmazBenim annem babam biz bakalim diye üste para verirler. 33 yillik hayatimda da tek hakaretlerini isitmedim. Cok garip bi aileniz varmis gercekten. Evlatlik olmadiginiza emin misiniz?
Ama yalnuz ailem degil, kuzenlerimin, arkadaslarimin cocuklarina da hep aileleri bakiyor senelerdir. Ben hep cevremde boyle gordum. İstemeyen aileler oldugunu gercekten ilk defa duyuyorum. Babam bana asiri düskündü. Torunu olunca beni görmez oldu. Torun sevgisi evlat sevgisinden de üstünmüs.valla keske senin gib iailelerimiz olsa bizimkiler daha olmadan valla biz bakamayız enayimiyiz deyip bögüre bögüre soylenirdi hatta bakanlara enayiler bide cocuk bakıyo diye anlatıyolardı sanslı olmak baska sey benim torunum olcak kocayı mocayı dinlemem yani torunum tabiki ben bakmalıyım kocamı mocamı dinlemem ama bizikilerden de bi cacık olmaz
Aynı şeyler canım. Onlara devam sütü alip icirmiş bana oda yok anne sütüde yok bağışıklık sistemim 0 o nedenle. Onlara yemegin etlisini koyar bana et koymazdi onlarin eve gelmiycegi gün yemek bile yapmazdi. Abim evlenincede birdaha yemek yapmadi zaten ona yapiyomuş
bizimkilerde torun bakmayı enayilik gören cinsten babam kendindne baskasını düsünmez pek egoisttir annem hala koltukların yerini degistiremez o kadar diyim yani hele dedem babannem gelmesin evde ne yemek yapılıcak babam ona göre liste yapar onlarun yanında artistligide cabası bide dısarda görsen aaa ne kadar modern baba dersin cok görgülü gösteirr kendini gel bide bize sorAma yalnuz ailem degil, kuzenlerimin, arkadaslarimin cocuklarina da hep aileleri bakiyor senelerdir. Ben hep cevremde boyle gordum. İstemeyen aileler oldugunu gercekten ilk defa duyuyorum. Babam bana asiri düskündü. Torunu olunca beni görmez oldu. Torun sevgisi evlat sevgisinden de üstünmüs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?