Ben babamın evinde böyle görmedim...

Tabanakuvvet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2016
161
85
13
Herşey çok güzel gibi gözüküyor çoğu zaman. Ama insan ne yaşarsa içten içe yaşıyor. Bazen eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum. Evleneli 7 ayı doldurduk kredi kartı borcumuz 870 liraödüyoruz her ay. Eşim 1800 maaş alıyor. Evet idare olabiliyoruz çok şükür. Rabbim bugünlermizi aratmasın. 1 ay önce işten çıktım yaklaşık 4 ay kadar çalıştım fakat saat akşam 10 da eve geliyorum diye eşim istemedi kendisi 7 de işten çıkıp hep beni bekliyodu. Neyseki çıktım işten. Sorun şu ki maaşını aldığında bana 100 lira para veriyor. İkimizde sigara içiyoruz. Sigaramı kendim alıyorum. Dün misafirleeimiz gelcekti bana ne alayım diye dahi sormadı. Annem gitmiş kuşbaşı almış gelmiş kadın. Eve et dahi almıyorux alamıyoruz ama sormuyoda. Eve misafie geliyo sonuçta ben bana verilen parayla nereye kadar yetişeyim ? Sürekli evlenmiş olmama rağmen annemin bana para vermesi gücüme gidiyor. Üzülüyor oda fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz. Para isteyemiyoruz bişey yapamıyorum. Utanıyorum kıyamıyorum. Cebinde parası yoksa şu lazım diyemiyorum böyle düşğnüp duruyprum. Sizce ne yapmalıyım ?

Esinizle maas gunu hesap yapin.odemelerden sonra kalan parayi ortaya koyun haftalik veya aylik alisverisi birlikte yapin.görsün 100tl yetiyor mu yetmiyor mu.siz calisma saatleri daha az olan bir işe girmeye bakın yeniden.annenizden para almayın alsanizda bundan esinizin haberi olmasin.yoksa nasilsa ailesi destek oluyor deyip daha rahat davranır

evlenebilecek yetiye sahipseniz kimsenin size destek olmasına gerek yok. eşinizi dinlemeyip çalışacaksınız. bir de bu pahalılıkta çok elzemmiş gibi sigara içmeyeceksiniz.

annenizden para almayın. alsan da eşinin haberi olmasın. yoksa eşin eve hiç para bırakmaz. nasılsa annesi veriyor diye..
evliliğin ilk ayları zor geçer. hem birbirinize alışma dönemi. hem de borcunuz olduğu için streslisiniz..
illa misafire de et yemeği pişirmek zorunda değilsiniz. evde ne varsa, ondan pişirirsiniz. sırf et için de eşinizle kavga etmeyin..
en kısa zamanda da kendinize uygun iş bulursanız, daha rahat edersiniz..

Canım bi çok insan yeni evlendiğinde bu sıkıntıları çekiyor. Babamın evinde görmezdim demişsin de babanın evi yeni ev değildi ki sen varken oturmuş bi düzendi. Adamın parası yoksa nası sorsun sana ne lazım diye. Misafir işini elinde olanla geçiştir ve mümkün olduğunca şu süreçte misafir kabul etme.
Kimse size yardım etmek durumunda değil kendi yağında kavrulmayı öğren ki kimseye muhtaç olma.
Yeni evliyken herkesin borcu oluyor kıt kanaat geçiniyor borç bitene kadar.
Sizin de bu günleriniz geçecek ama eşine destek ol köstek değil. Darlık görmeden bolluk olmuyo ne yazıkki.

yani bu hesaba göre faturalar ıvır zıvır derken cok bi para kalmaz zaten
işe girmeniz gerekiyor
ayrıca neden eşinizin ailesi size destek versin koca insanlarsınız

Sigara içmek zorunda değilsiniz , ikinizde içiyormuşsunuz sigaraya vereceğiniz parayla ihtiyaçlarınızı alırsınız sağlığa olan zararını hiç söylemiyorum bilmeyen yoktur..
Durumunuz kötüyse çalışmanız gerekir , saatleri uygun bir iş bulabilirsiniz herhalde.

Çalışma saatleri daha uygun bir iş bulup öyle çıksaydınız.Artık bir kişinin çalışmasıyla ev dönmüyor malesef.

Ben sigarayı bırakamayanlardanım çok nefret etsem de bu bağımlılığımdan.Beni avucuna almış bir pislikle başa çıkamıyorum ki neleri başarmışım bu zamana kadar.İnşallah o gücü bulurum kendimde.
Bütçemize ve tabi ki sağlığımıza en büyük darbe sigaradır bizim de.
Bırakamadım ama bütçem için tütün almaya başladım .Sigara masrafımız atıyorum 300 ken şimdi 100.
İş arıyorsan da inşallah bir an önce bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…