Ben babamın evinde böyle görmedim...

güzel kardeşim adam da para yokken
gelen misafire et yedirsem mi diye nasıl düşünecek.
hesap ortada.
en az 200 lira sigaraları zaten tek kişi.
800 lira ile fatura mı ödesin bu adam
mutfak alışverişi mi yapsın et mi alsın.
sen de tutturmussun tatlı dil.
marketlerde ödemeyi tatlı dille yapamiyorsun.

çalış dedik diye niye bu kadar canınız sıkıldı
anlamadım gitti..
yoksa çalışırsın kazanırsın..
birileri yardım etsin diye beklemezsin.
o ona kıyamasın, bu buna kıyamasın
aile yardım etmiyor olsun. oldu.

Ailelerinden destek görmeye ihtiyacı olup da evlenenleri ben gerçekten hiç anlamıyorum. İkinizin de ailesi size destek atmak zorunda değil. Evlenmek ayrı bir yuva kurmak demek bana kalırsa, artık yeni bir aile oluyorsunuz. Sonra "Kayınvalidem şuna karıştı, kayınbabam bunu dedi". Kök ailesi gerçekten sinir bozucu olanları tenzih ederim ama böyle bir durumda der yani, bu fırsatı onlara siz veriyorsunuz. Öncelikle o iş olmadıysa başka bir iş arayın, bir tek 10'da biten o iş yok. Ben şimdiki işimi bulana kadar o kadar minik maaşlara abuk subuk yerlerde çalıştım ki... Bir yerden başlamak gerekiyor. Sigara masrafınız da çoksa sigarayı da bırakacaksınız, bu sizin için zaruri bir ihtiyaç değil hem de zararlı. Sigara bıraktırma ilaçlarından kullanın, devlet karşılıyor.

Tavsiye istememiş ...
Yakınmış babamın evi demiş

930 lira para cocuk yoksa kira odemiyorsa gayet yeter size

Ciddi misiniz bu konuda? Faturalar minimum 300 lira tutar, 300 lira da mutfak vs masrafı olsa 600. Geriye kaldı 330 lira. Bu yol parası mı olsun, sigara parası mı, öğlen yemeği için mi harcansın? Ki bunlar bence minimum hesaplanmış giderler.

sayfalarca yorum yapılmış çözümü herkes söylemiş zaten. bence ciddi düşünün bunları ve uygulayın. en azından sigaradan kurtulmaya çalışın.

aldigim maaş 2000 ama evli olmadığım halde para yetmiyor ailemede destek oluyorum siz nasıl geciniyosunuz anlamadım kocanin ailesinden ne bekliyosun onuda anlamadım kendi annenden sürekli bişeyler almanida anlamadım bi yola çıkmissiniz siz baş ediceksiniz beraber oyle baba evinde gormedim deyip te burda elestirmen çok yanlıs bile istiye evlenirken durumları biliyordun...

Benim cok yakin arkadasimda ayni durumda. 16 yil sonra birde ikizleri oldu. Esinin ailesinin durumu cok iyi aile apartmaninda oturuyorlar ama hic bir yardimlari yok. Arkadasimin annesi her hafta eli kolu dolu posetlerler erzak getirir. Para kabul etmiyor cunku arkadasim annesine bile kiziyor getirme diyor. Kiymet biliyorlarmi diyor. Esinin aileside biliyor hic utanmiyorlarda. Bence siz yine is bakin part time da olur. Yine bir katkiniz olur. Esiniz nereye kadar yetecek tek basina. Hersey gonlunuzce olur insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…