Ben babamın evinde böyle görmedim...

Aslında sorunuzun cevabı konunuzda gizli.
1-Sigarayı bırakın.
2-Daha uygun çalışma saatleri bulan en azından mutfak masrafını çıkarabilecek kadar maaşı olan bir iş bulun.
3-Eşinizin ailesinden ve başka kimseden birşey beklemeyin.
4-Geçim gerçekten zor şu dönemde, eşinize de sormuyor etmiyor diye yüklenmeyin bence ,o da mutlaka farkındadır.

Kredi borcunuz bitene kadar sabredin.gerekirse misafir çagırmayın canım sizin huzurunuzdan daha mı önemli..

1800-870= 930 - 100 = 830

bu parayla faturalar mı ödensin, mutfak masrafı mı karşılansın
eşin sana mı sigara alsın, kendisine mi..

Madem evlendin durumu bilerek
neden bana 100 lira veriyor, eve et almıyor diye
üzüleceğine
Çalışma saatleri sana uygun başka bir iş bulup çalışacaksın.
Başka yolu yok.

sanki bizim canımız can değil , bizde çalışıyoruz yıllardır , neyseki çıktım işten demenize şaşırıyorum ,
hem evde yatayım hem param cebimde olsun , ohh ne ala memleket ,

etrafınızda çevrenizde çalışan bayanlar varsa bari onların evlerinde yardım olabilirsiniz. hem para kazanır hem hayr işlersiniz.

sigara bagımlılıgı olan insanlara icme canım denmiyor maalesef rahatlama yontemi onlar icin bir nevi..hani kendiniz tutun alıp sarın maliyeti daha dusuk en azından..1800 lira zaten normalde kirada bile oturulmasa yetmezki birde kredi kartı borcu var sizin uygun saatleri olan bir is bulmanız lazım Allah yardım etsin ya gecim bu zamanda daha zor evlendikten sonra aileden para almakda gucune gider insanın..konu sahibi sanırım kendi annesi azda olsa yardıme derken esinin ailesinin etmemesinden bahsetmis kimse mecbur degil ama en azından ufak tefek ihtiyaclarını elden geldigince karsılayabilirler

dediğiniz gibi evlendiğim ilk yıllarda kendi ailem dışında hiç kimseye misafirliğe gitmedim ki kimsede bana gelmesin diye ,
çünkü masraf yapacak durumuz yoktu , çok şükür şimdiki halimize ,

Tam zamanli yetisemem idare edemem diyorsaniz parttime calisin haftanin 3-4 gunu buda aylik size kredi parasini cikarttirir elinizde esinizin maasi 1800 olarak kalir
Hic calismam derseniz sigarayi birakin
Elinizde kalan 910 lira e kis gunu isinma gideri elektrik su ikinizin telefon faturasi yol masrafi sizede 100 verince zaten bise kalmaz elinde ne yapsin adam
Allah yardimciniz olsun

Ben evde oturayim, eşimin ailesi yardım etsin. Millet uyanik

size kalan 100 lira da değilim eve kalan faturalara kalan gecıme kalan 910 tl cok cok az bı rakam

dediğiniz gibi evlendiğim ilk yıllarda kendi ailem dışında hiç kimseye misafirliğe gitmedim ki kimsede bana gelmesin diye ,
çünkü masraf yapacak durumuz yoktu , çok şükür şimdiki halimize ,
Kesinlikle bide oyleydık. Hatta eve bırı gelecegınde evdekı malzemelerden bısıler yapardım , netten baktıklarıma gore malzeme alacak luksumuz yoktu

İyi de adam ne yapsın. 100 lira veriyormuş sigara içiyorum diyorsunuz hiç ondan kısayım demiyorsunuz ama bir de neyse ki işten çıktım diyorsunuz iş aramak için bir çaba da yok. 830 lira para kalıyor hani faturalar eşinizin yol giderleri falan eviniz kendinizin mi. Anneniz bir kuşbaşı almış. Onun ailesinden de yardım beklemek saçma eliniz ayağınız tutuyor makul saatleri olan başka iş bakın haftada 100 veriyorsa idareli kullanın. Ne yapacaksınız ki sanki misafire yemeğe geliyorlarsa yap pazarını al bir ana yemek bir çorba pilav bir börek tamam ne tutar ki. Ama siz oturduğunuz yerden ailesi yardım etmiyor para vermiyor olmaz.

Günde 10 liradan ayda 300 lira sigara.. eşinde içiyorsa durum vahim.. zaten eldeki para belli.. eve et alamıyoruz diyorsun ama sigara alıyorsun. Sigaraya verdiğiniz parayla kaç kilo et alırsınız..

Sigarayı birakabilirsiniz eşimizle ortak hesap yapıp kalan para ne kadar neye yete bilir diye dusunebilirsiniz adam size zaten 100 lira veriyo kaliyo eline 800 tl ev kira mi kış geldi faturalar mi mutfak masrafimi neye yetissin bu kadar bencil olmayin ailenizin verdiği iki kuruş gozunuzde kocaman oluyo ama esiniz geçim derdine düşmüş adamı et almiyo diye sorguluyosunuz neyse susuyorum yoksa banlanicam

+1
birde ailesi yardım etmiyor benim annem veriyor diye karşılaştırma yapmayın
zorunda değiller
herkes çalışıyor sigara içtiğinize göre sanırım sağlığınız da elveriyor
çalışın

Eşimin ailesinden hiç destek görmüyoruz diye bir şey yok.
İki yetişkin olarak kendi kararlarınızla evlendiyseniz kendi başınızın çaresine bakmanız gerekir.
Sigara içme lüksünüz varsa bir zahmet çalışın lütfen.

Eğer ki çalışmazsan para sorunu bitmeyecek ama yinede oturup eşinle misafir ve alacak yiyecekler konusunu konuşabilmelisin neden susuyorsun ki adamı yanlış alıştırıyorsun annenin para vermesinide yanlış buldum , gençken mutlaka çalış zaten 35 sonra iş bulman zor patronlar gnelde genç dinamik tercih ediyor birde lise mezunuysan kaliteli iş bulman zor özel sektörde zaten acımasız çoğunluk saat 8 önce evde olamıyor , ama herşeye rağmen akrabalarada haber sal iş aradığını söyle

evli insanlara kimse yardım etmek zorunda değil, önce bir bunu kabullenin.
800 küsür lira borcunuz olup 1800 lira geliriniz varken işten çıkmanız da fazlaca büyük bir rahatlık olmamış mı? o parayla hem de sigara içerken her gün ekmek su alsanız anca yeter tabi ki et alamazsınız.
bu durumda ya makarnaya talim yaşayacaksınız ya iş bulacaksınız. iş bulamasanız da evden bişeyler yapıp satarak falan harçlığınızı çıkarın en azından.
bir de nacizane tavsiyem iyi korunun, borcunuz bitmeden bebek düşünmeyin.

Misafirlere kirmizi et mi ikram etmek zorundasiniz tavuk yapin butceniz neyse onu ikram edersiniz.

Sigara icipte para yok diyenlere uzulmuyorum nedense.Maddiyatiniz icin siz sigarayi birakin once.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…