Ben babamın evinde böyle görmedim...

Daha yeni evliymişsiniz belki eşin alışık değildir öyle misafir gelince ne yapılacağına falan tatlı bir dille sen isteyebilirsin neden sormasını bekliyorsun ki. İşine sigarana takılanlara da sen hiç takılma. İster çalışırsın ister çalışmazsın kime ne ya hemen çalış diye yorumlar gelmiş. Sanki sen onu düşünemiyorsun. Ben de nişanlımla söz hazırlığı yaparken ikimizinde bilmediği bir çok şey vardı. Sen onu neden öyle yapmadın yerine bak aslında bunu böyle yapman gerekli diye birbirimizi uyarırdık.

işe gir.

eşimin ailesi yardım etmiyor demişsin kimse evli barklı koca insanlara harçlık vermek zorunda değil. ailelerden yardım almaya alışırsanız belinizi hiç doğrultamazsınız. aylık 100 tl ile geçinebilmeyi hayal bile edemiyorum. o ne ya.

Eşimin ailesinden para isteyemiyoruz ne demek anlamadım ben size kimse para vermek yada bakmak zorunda değil
Ben küçükken çok fakir günlerimiz oldu annem babam kimseye açız evde yiyecek yemek Yok demediler gidip çalıştılar
Ben de olsam ailemden gördüğümü yapar gider çalışırım
Gençsiniz sigara içtiğinize göre sağlığınız da var biraz da siz çalılıverşn

Ise sigaraya takilanlara sizde takilmayin !
Ister ise ister sigaraya yorum yapilir size ne degilmi

Birde yeni evlendiğin adam tabiki baban gibi olmayacak epey mücadele vermen gerekecek neyi nasıl olmanı istiyorsan mücadele etmeden alman mümkün değil buda oturup konuşarak olur susarak değil tartışma yaratırım diye korkma söylemeden erkek kısmı anlamaz aksine senin her konuda çok mutlu olduğunu sanır
baba evi farklı koca evi farklı en tatlı yemek baba evidir tabi mutlu bir aileyse , evlendikten sonra seninde onunda sorumlukları var yapmam diyemiyorsun ama baba evinde insan daha sorumsuz olabilir seni düşünen koruyan birileri var bir şey beklemeden koca evi öyle değil evlilik zor

eşin niye işten çıkınca seni bekliyor ki? kendi,n gidemiyor musun sanki? ayrıca madem maddi sıkıntın var git çalış çözümü burdaki insanlar yapamaz zaten. ne dememizi bekliyorsun? gömü falan bulduk mu dicez.

Sigarayi birakmalisiniz. Zaten zararli. Bir de dar gelirlisiniz ona verilen paraya kac kilo et alinir farkinda degilsiniz sanirim.
Care ise girin,sigarayi birakin. Bu kadar net

valla eşin ne yapsın 1800 tl maaşla ancak yetiyordur ev geçindirmek bu devirde kolay değil. biz eşimle ikimizde kamuda memuruz. aylık eve 6000 para giriyo ama ay sonu ucu ucuna yetiyor. öyle fazladan gezmemiz tozmamızda yok. dışarda sadece özel günlerde yemek yeriz. ben tek maaşla evini ailesini geçindiren insanlara helal olsun diyorum.

Ciddi, geçerli bi nedeni olmadan maddi sıkıntıda olup çalışmayan kadınları anlamıyorum. Evli ol, bekar ol.

O parayla nasıl bi ay gecineceksiniz eşinize kızacağınıza ise girin çalışın.

Ayrıca ne erkek ne kadın tarafı evlenince yardım etmek zorunda değiller. Çok zorda kalmadıkça onlardan para almakta hos değil bence.

valla bize göre de ister çalışsın ister evinde otursun.
100 lira yetmiyor diye kara kara düşünen biz değiliz.
Bu kafadaysa
kocam bana bakmak zorunda zihniyeti zaten bu
koca bakamıyor işte ortada.
boşasın mı?
yada bakabilecek birini bulsaydın o zaman mı diyelim.
Çalış demeyelim ok, ne diyelim sen söyle.

İnsanın kendi kazancını harcamsı kadar güzel bir şey yok, kimseye hesap vermeden harcama yapmak büyük mutlulu ve özgüven , insan ruhen daha mutlu ve huzurlu sadece iş stresini evine taşımıyacaksın işyerinde kalacak ona dikkat edeceksin bence iş ararsan bulursun birde insan evde oturduğu sürece aptallaşıyor ,tembelleşiyor ve geride kalıyor maddi manevi bu devirde parasız birşey olmuyor ancak kavgalar çoğalıyor

İşe girmelisiniz, bu devirde bahsettiğiniz paralarla geçinmek zor
Sigarayı bırakamıyorsanız, tütün sarın, çok büyük tasarruf sağlıyor

aynen canım. bu ay maaşımı aldım akşam işten çıkınca hemen bi markete gittim mutfak alışverişimi yaptım. biraz çay yanına aparatif aldım. akşam yemekten sonra çayın yanına koydum aldıklarımdan eşim çocuklarım yedikçe ben okadar mutlu oldumki. kadınlar herşeyi eşinden beklelememeli destek olmalı.

et parası vermedi diyorsun sigara paranı vermiş sigarandan kıssaydın et alsaydın o zaman annenin alması gücüne gidiyorsa

1) Bu adamın 1800 tl para aldığını evlenmeden önce biliyodun, madem en az baba evin kadar rahat bir ev istiyosun neden bu adammla evlendin ?
2) Maddi olarak sıkıntıdasınız neden yeni bir iş bulmadan o işi bıraktın ? 3 ay daha 10 da gelebilirdin kimse ölmüyor çalışmaktan.
3) Et alcak paran yok sigaraya paran var.
4) Kocasının bıraktığı parayla geçinen kadına lafım yok tercih meselesi, kocasının bıraktığı parayla yetinemeyip, çok şükür eli ayağı tutarken evde pinekleyen kadınlara ifrit oluyorum.
5) Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil, evlnerek siz bağımsızlığınızı ilan ettiniz.
6)Şu durumda eşinizin değil sizin a nnenizden utanmanız gerekiyor, özel zevklerinize ev ihtiyaçlarınızdan daha çok para ayırdığınız için.
7)Saatimi uymadı işin, evlere iş veren yerler var, dikiş dikerim, oya işlerim yine de kimseye minnet etmem
8) Açlık sınırının 1417 tl olduğu bir ülkede 1800 tl maaş alan adamı darlayarak en fazla kendinizden uzaklaştırırsınız.
İYİ PİNEKLEMELER

Adam ne yapsın pardon ?
1800 tl diyorsunuz bu devirde ekmek aslanın agzında değil ta kuyruguna inmişken eve et alamıyor, sigaramı alıyorum ama yetmiyor diye düşüneceginize çalışma saatleri uygun bir iş bulup acilen işe girmelisiniz.
Bebeginiz bile yok daha şimdiden böyle ise ileride ne olur diye oturup düşünmeniz gerekiyor.
Çalışma saatlerim 8:30 18:30 tam 1 saat yol gidip geliyorum üstelik çocugumda var.Malız herhalde biz ha konu sahibesi ?
Kimseden bir beklentimiz yok ikimiz çalışıp,ikimiz kazanıyoruz ona göre de giderlerimiz oluyor haliyle.
Kimse size yardım etmeye mecbur degil, eliniz ayagınız tutuyor..

Kimse babasının evinde bunları görmüyor belki ya da daha fazlasını görüyordur bilemem ama artık babanızın evinde degilsiniz elinizi taşın altına koymayı deneyin bir zahmet.

sizin iş hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı

her gelen misafirede et yapmak zorunda değilsiniz ayrıca ne buluyosa onu yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…