- 12 Aralık 2016
- 88
- 48
- 88
- 32
- Konu Sahibi Tabanakuvvet
-
Ise sigaraya takilanlara sizde takilmayin !Daha yeni evliymişsiniz belki eşin alışık değildir öyle misafir gelince ne yapılacağına falan tatlı bir dille sen isteyebilirsin neden sormasını bekliyorsun ki. İşine sigarana takılanlara da sen hiç takılma. İster çalışırsın ister çalışmazsın kime ne ya hemen çalış diye yorumlar gelmiş. Sanki sen onu düşünemiyorsun. Ben de nişanlımla söz hazırlığı yaparken ikimizinde bilmediği bir çok şey vardı. Sen onu neden öyle yapmadın yerine bak aslında bunu böyle yapman gerekli diye birbirimizi uyarırdık.
Daha yeni evliymişsiniz belki eşin alışık değildir öyle misafir gelince ne yapılacağına falan tatlı bir dille sen isteyebilirsin neden sormasını bekliyorsun ki. İşine sigarana takılanlara da sen hiç takılma. İster çalışırsın ister çalışmazsın kime ne ya hemen çalış diye yorumlar gelmiş. Sanki sen onu düşünemiyorsun. Ben de nişanlımla söz hazırlığı yaparken ikimizinde bilmediği bir çok şey vardı. Sen onu neden öyle yapmadın yerine bak aslında bunu böyle yapman gerekli diye birbirimizi uyarırdık.
Herşey çok güzel gibi gözüküyor çoğu zaman. Ama insan ne yaşarsa içten içe yaşıyor. Bazen eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum. Evleneli 7 ayı doldurduk kredi kartı borcumuz 870 liraödüyoruz her ay. Eşim 1800 maaş alıyor. Evet idare olabiliyoruz çok şükür. Rabbim bugünlermizi aratmasın. 1 ay önce işten çıktım yaklaşık 4 ay kadar çalıştım fakat saat akşam 10 da eve geliyorum diye eşim istemedi kendisi 7 de işten çıkıp hep beni bekliyodu. Neyseki çıktım işten. Sorun şu ki maaşını aldığında bana 100 lira para veriyor. İkimizde sigara içiyoruz. Sigaramı kendim alıyorum. Dün misafirleeimiz gelcekti bana ne alayım diye dahi sormadı. Annem gitmiş kuşbaşı almış gelmiş kadın. Eve et dahi almıyorux alamıyoruz ama sormuyoda. Eve misafie geliyo sonuçta ben bana verilen parayla nereye kadar yetişeyim ? Sürekli evlenmiş olmama rağmen annemin bana para vermesi gücüme gidiyor. Üzülüyor oda fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz. Para isteyemiyoruz bişey yapamıyorum. Utanıyorum kıyamıyorum. Cebinde parası yoksa şu lazım diyemiyorum böyle düşğnüp duruyprum. Sizce ne yapmalıyım ?
aynen canım. bu ay maaşımı aldım akşam işten çıkınca hemen bi markete gittim mutfak alışverişimi yaptım. biraz çay yanına aparatif aldım. akşam yemekten sonra çayın yanına koydum aldıklarımdan eşim çocuklarım yedikçe ben okadar mutlu oldumki. kadınlar herşeyi eşinden beklelememeli destek olmalı.İnsanın kendi kazancını harcamsı kadar güzel bir şey yok, kimseye hesap vermeden harcama yapmak büyük mutlulu ve özgüven , insan ruhen daha mutlu ve huzurlu sadece iş stresini evine taşımıyacaksın işyerinde kalacak ona dikkat edeceksin bence iş ararsan bulursun birde insan evde oturduğu sürece aptallaşıyor ,tembelleşiyor ve geride kalıyor maddi manevi bu devirde parasız birşey olmuyor ancak kavgalar çoğalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?