- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.197
- 798
- Konu Sahibi Tabanakuvvet
-
Yok wolf'cum o nickinin hakkını vermektense yatmaya kuvvet diyenlerdenSigara icen birinin "bize yardim etmiyorlaaaar" diye yakinmasi sizce de sacma degil mi? Keyif yapmak icin etinden kisman da senin tercihin. Hadi o is olmadi baska hic mi is yok? Hadi tabana kuvvet gezip is bak bence.
Yahu adam 1800 lira maaşla evi geçindiriyor.Sen ona sormalısın nasıl yetişiyorsun diye.O iş olmadıysa başka iş bakmalısın.Sigaranı bırakabilirsin.Herşey çok güzel gibi gözüküyor çoğu zaman. Ama insan ne yaşarsa içten içe yaşıyor. Bazen eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum. Evleneli 7 ayı doldurduk kredi kartı borcumuz 870 liraödüyoruz her ay. Eşim 1800 maaş alıyor. Evet idare olabiliyoruz çok şükür. Rabbim bugünlermizi aratmasın. 1 ay önce işten çıktım yaklaşık 4 ay kadar çalıştım fakat saat akşam 10 da eve geliyorum diye eşim istemedi kendisi 7 de işten çıkıp hep beni bekliyodu. Neyseki çıktım işten. Sorun şu ki maaşını aldığında bana 100 lira para veriyor. İkimizde sigara içiyoruz. Sigaramı kendim alıyorum. Dün misafirleeimiz gelcekti bana ne alayım diye dahi sormadı. Annem gitmiş kuşbaşı almış gelmiş kadın. Eve et dahi almıyorux alamıyoruz ama sormuyoda. Eve misafie geliyo sonuçta ben bana verilen parayla nereye kadar yetişeyim ? Sürekli evlenmiş olmama rağmen annemin bana para vermesi gücüme gidiyor. Üzülüyor oda fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz. Para isteyemiyoruz bişey yapamıyorum. Utanıyorum kıyamıyorum. Cebinde parası yoksa şu lazım diyemiyorum böyle düşğnüp duruyprum. Sizce ne yapmalıyım ?
valla bize göre de ister çalışsın ister evinde otursun.
100 lira yetmiyor diye kara kara düşünen biz değiliz.
Bu kafadaysa
kocam bana bakmak zorunda zihniyeti zaten bu
koca bakamıyor işte ortada.
boşasın mı?
yada bakabilecek birini bulsaydın o zaman mı diyelim.
Çalış demeyelim ok, ne diyelim sen söyle.
ev kira mı
sonuçta 9100 lira var krediden kalan
100 size verdi kaldı 800
o para nereye gidiyor
kalem kalem yazsanıza hemen şuraya
belki gerçekten para yoktur
belki de adamın öyle kültürü yoktur
misafir gelecek bir şeyler alalım vs diye
uygun saatli iş arayın
bu devirde geçim zor
Ise sigaraya takilanlara sizde takilmayin !
Ister ise ister sigaraya yorum yapilir size ne degilmi
Çalışmak sana zor gelmiş. Birde sigara açıyorsunuz.biz ne yapalım.
Esinizle maas gunu hesap yapin.odemelerden sonra kalan parayi ortaya koyun haftalik veya aylik alisverisi birlikte yapin.görsün 100tl yetiyor mu yetmiyor mu.siz calisma saatleri daha az olan bir işe girmeye bakın yeniden.annenizden para almayın alsanizda bundan esinizin haberi olmasin.yoksa nasilsa ailesi destek oluyor deyip daha rahat davranır
Evet destek olmadıkları gibi köstek oluyolar. Hanfendiler kaplıcalara gidicekmiş 350 lira para istiyorlar bizden bide. İnsan bi düşünür ya""""fakat eşimin ailesi tarafından hiç destek görmüyoruz.""""
demişsiniz de neden destek göresiniz ki
yani iki kişisiniz, çalışın kazanın
ailesi koç ya da sabancı değilse hiç beklentiye girmeyin
anneniz de sürekli vermemeli para zaten
Teşekkürler..Neden çıktın işten?
Hamile değilsin sanıyorum sigara aldığına göre...
Hamile değilsen çalışmanı tavsiye ederim
Evlenince ilk işleri işten ayrılmak olan kadınları anlayamıyorum.
annenizden para almayın. alsan da eşinin haberi olmasın. yoksa eşin eve hiç para bırakmaz. nasılsa annesi veriyor diye..
evliliğin ilk ayları zor geçer. hem birbirinize alışma dönemi. hem de borcunuz olduğu için streslisiniz..
illa misafire de et yemeği pişirmek zorunda değilsiniz. evde ne varsa, ondan pişirirsiniz. sırf et için de eşinizle kavga etmeyin..
en kısa zamanda da kendinize uygun iş bulursanız, daha rahat edersiniz..
1800-870= 930 - 100 = 830
bu parayla faturalar mı ödensin, mutfak masrafı mı karşılansın
eşin sana mı sigara alsın, kendisine mi..
Madem evlendin durumu bilerek
neden bana 100 lira veriyor, eve et almıyor diye
üzüleceğine
Çalışma saatleri sana uygun başka bir iş bulup çalışacaksın.
Başka yolu yok.
Misafir umduğu değil, bulduğunu yer. Her hafta sonu, gelmesini istemiyorsan, pişir karnıbahar, brokoli, ıspanak.. Bir daha gel desen de gelemezler..Eşimin tarafı sebze yemiyor tavuklada araları yok bunu bilmesine rağmen bçyle bi durumda kaldık. Görümcemler her hafta sonu gelmek istiyolar falan. Ben kimseye gitmiyorum gelmesinler diye çünkü durumum yok
sanki bizim canımız can değil , bizde çalışıyoruz yıllardır , neyseki çıktım işten demenize şaşırıyorum ,
hem evde yatayım hem param cebimde olsun , ohh ne ala memleket ,
etrafınızda çevrenizde çalışan bayanlar varsa bari onların evlerinde yardım olabilirsiniz. hem para kazanır hem hayr işlersiniz.
Ben evde oturayim, eşimin ailesi yardım etsin. Millet uyanik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?