Ben de ayrılanlar kervanına katıldım ama acaba dogru mu yaptım??

ÇOK aceleci davranmışsın bekleseydin biraz adam senin için işinden çıkıp dersaneye yazılmış . boşlamış diyosunda sıkılmıştır o kadar aradan sonra tekrar dersler falan bunalmış olabilir . kestirip atmasaydın keşke

Sizin için önemi olmasa da ilerde eşin sorun yapabilir kariyer farkını.

Aynen arkadasa katiliyorum. Bence siz yeterince sevmemissiniz zaten. Sevseydiniz adamin isini begenmeyip kpss falan ugrastirmazdiniz. Hazir isten cikartip adami hazir olmadigi bi yarisa sokmussunuz. Ne bekliyordunuz ki. Resmen adamin gelecegiyle oynamissiniz. Bence artik donupte adamin hayatini mahvetmeye devam etmeyin. Birakin o da yol yakinken kendi bildigi isi yapsin. Su bahaneniz inandirici gelmedi. Annem ikna olsun diye demissiniz. Zaten okuyup cok guzel bir meslek edinmissiniz. Hem yas itibariyle hem aldiginiz egitimle kendi kararlarinizi kendiniz alabilecek durumdasinizdir zaten siz. Onun dogru kisi oldugunu dusunuyor olsaydiniz, annenizi de pek ala ikna ederdiniz. Bence sizde memnun degilmissiniz isinden ki anneniz de bahane olmus. Bir bilinmezlige suruklemissiniz adami.

Bir kere konu sahibi şimdiden su koyuveriyorsa evlendikten sonra zamanla bu asıl mesele haline gelir. Çünkü kendi kafasında yarattığı toplum baskısı onu strese sokuyor. Aslında toplum bu tür normlara artık daha geniş bakıyor. Eskiden ilk okul mezunu kızlar doktorlarla, savcılarla evlenirmiş ama o zaman kadınların okur yazar oranı belliymiş. Toplum bu şekildeymiş. Ancak şimdi bu tür tabular yok. Kadınlar daha iyi noktalarda oldukça bu tür evlilikler artıyor.

Benim da çok tanıdık örneklerim var çevremde.

Kadın pilot eşi muhasebeci.

Kadın doktor eşi maden mühendisi..

Buna benze örnekler var. Ancak konu sahibi adamın hayatını ipotek etmiş,2 yılını yemiş resmen. Şimdi de hadi güle güle demesi çok yakışıklı olmamış ama gençlikte olur böyle şeyler diyelim.

Bu şimdi çark etmek değil inanın çok zor bir durum. Ailemi de karşıma almak istemiyorum ve onları ikna etmenin bir yolu varken neden olmasın ki.. kaç gün buluştuğumuzda ona ders anlattım, kaç gece telefonda sorularını çözdüm hem de kısıtlı konuşabiliyorken..

Siz nasıl ki belirli bir kariyere sahip olmak için gerekli fedakarlığı yaptınız, karşınızdaki insan da aynı fedakarlığı yapmalı ki birbirinizi anlayabilesiniz.Yoksa yalnıza temennide kalır.Evet herkes bekliyor birşeyleri ama marifetmiş gibi söylemek çok saçma.O sınavları yakinen bilirim,çünkü bende hazırlandım.İnan bana bu sınavları kazanmak için insanlar ne gece biliyor ne de gündüz.Sizin ünv. okurken ki çalışmanızı erkek arkadaşınız şimdi yapmalı ki kazanabilsin.Öyle yaparım ederim yok şöyle fedakarlık yaptım sende bekle demekle olmuyor.Herkes üzerine düşeni yapmalı.

Sorumluluk sahibi insan olmalı,bay/bayan farketmez.Evet siz sorumluluklarınızı yerinize getirmişsiniz şimdi sıra onda.Eğer ki beraberlik istiyorsa yapmalı.Saçma saçma konuşmasına gerek yok.

DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE.

Efsane anlatımlara inanmayın.İnsanların gözü açıldı artık.Zengin kız fakir oğlan sadece masallarda.Siz ona gerekli müsamahayı gösterdiyseniz ve vicdanınız rahatsa o zaman hiç arkanıza bakmadan devam edin.

Siz ipoetek koymadınız ki hayatına.Ona daha güzel bir gelecekten bahsettiniz.Çünkü A grubu kariyer meslekler herkesin giremeyeceği yerlerdir.Aslında iyilik yapmaya çalıştınız ama arkadaşınız anlamamış ve hafife almış sadece.

Tamam anlaşmak önemli , ama bir nebze olsun insan kendine yakını ister.Nasıl ki öğretmen erkek öğretmen bayanla veya doktor erkek kendine yakını istiyorsa sizinde istemeniz gayet normal.Özel sektörün durumu ortada.Ve sizin ondan istediğiniz gayet normal

iyi de sen hayallerine göre geleceğe yön vermek istiyorsun. A gurubu kadrodan bahsediyorsun. Ya olmazsa?

iyi ki sınıf farkı olmayan bir ülkede yaşıyoruz, yoksa insanlar mesleklerinden ötürü birbirlerinden ayrılmak zorunda kalırlardı..

konu sahibi, senin ona biçtiğin geleceğin daha güzel olduğunun bir garantisi var mı? belki kendi işinde kalsa çok daha fazla yükselme ihtimali olacaktı.. ne yani işletme mezunu olduğunu duyunca ayılıp-bayılan anneniz, kpss den tam not alsa hop diye verecek mi sizi? neden kendi hayalini dayatıyorsun ki ona, belli ki o bunun istediği şey değil..

ha illa kendisine yol çizeceksen, yurt dışında master-doktora yapsın, gelsin istediği işe girsin..

Gercekten beni de anlayın. Bu istedigim onun da iyiliği içindi.. yemin ederim kaç gece ağladım bi ben biliyorum..

Boşver dogru karar vermissin sevdigi ve kendi için yapacakti onu bile yapmayan insandan ne beklenirdi ki

bunlar yalnız pat diye tanışan insanlar değil. belli bir geçmişleri var o zamandan sonra 12 de Külkedisi'nin arabasının bal kabağına dönüşmesi gibi sevgilisi de işletme mezunu özel sektör çalışanına dönmedi.
ayrıca işinden çıkartıyor, ders çalışmaya zorluyor, sonra da bakıyor olacak gibi değil ayrılıyor.
hep diyorum aşkın da mantığı vardır. başından başlamaması gerekiyordu bu tür tabuları varsa.

Üniversite okumuş olmasa, siz doktorken onun lise ya da ilkokul mezunu olması sorun olurdu evet aynı pencereden bakamazdınız belki hayata. Ama erkek arkadaşınız üniversite mezunu. Evet doktorluk çok zor bir meslek lakin işletme mezunları da yatarak geçmiyor okulu bitirmek için çalışıyorlar, efor sarfediyorlar ( işletme mezunu değilim, yanlış anlaşılmasın) demek ki adamın zekası var. İlla doktor olunca avukat, doktor ya da türevleriyle mi birlikte olmak gerekiyor gerçekten bu zihniyeti anlayamıyorum.
Benim nişanlım biz tanıştığımızda lise mezunuydu ve alelade bir yerde çalışıyordu bir mesleği yoktu düz lise çıkışlıydı zaten. Ona söylediğim hayatın bir insanın dudağından çıkacak iki kelimeye bağlı, o işten patronun seni çıkarsa tekrar bir işe girecek mesleğin yok vasıfsız elemansın. Lütfen oku ve bir meslek sahibi ol ilerisi için kendin için dedim. İçinde olmayan adam yapmazdı, ama o yaptı. Aramızda eğitim açısından çok fark var. O iki yıllık mezun bense yüksek lisansı bitirmek üzereyim. Ama bu bizim aramızda hiç sorun olmadı. Çünkü sorumluluk alabiliyor mu kültürlü mü, bir dünya görüşü var mı, yüreği iyi mi buna bakarım ben. Bu adam da sizi sevdiği için, kıymet verdiği için işi bırakmış, onca yıl sonra öğrenciliğe geri dönmüş. O da çalışmaktan bıkmış olamaz mı? Arada bir nefes almak onun da hakkı değil mi? Çok acımasızca davranmışsınız kusura bakmayın...

Evet belki A kadro veya doktorla evlilikte mutluluk garantin yok.ama diğer türlü de yok.Asıl mesele A grubu kadrolar değil.Mevzu sorumluluk sahibi olması.Yani ben elimden gelenin en iyisini yaparım ama kısmetim neyse o olur.Lakin 2 gün çalışıp 3. gün arkadaşlarla gezmek olmaz.Çünkü bu sınavlar son derece ciddi hazırlanma gerektiriyor.En başta fikrini söylediğinde '' ya ben ancak bunu yapabilirim'' demeliydi ve sende ondan sonra karar vermeliydin.Ama arkadaşında ki sorun elinden gelenin en iyisini yapamadan henüz ilk sınavda çuvallaması daha çok seneler beklemeni gerektirir.

Ayrılmanıza adam açısından sevindim.
Kendinden taviz vermiş ! Ahmet'i Mehmet yapamazsın direk Mehmet'i bulacaksın
O doktor olsa seni küçük görse dünya başına yıkılır onada yıkardın

Doktor olunca noluo ? Uçak yolculuğu gibi yukardan bakmayı bırakın

Cok uyuz oluyorum bu konulara, mesela bu yazin izindeyim kv görümce falan oturuyoz, bi konu acildi, bi bilmem ne mühendisi görümcemin is arkadasi kasiyer bi kizi beyenmis haber yollatmis tanismak istemis, kiz red etmis oglani begenmemis, kv ve görümce dalga geciyorlar, kv diyor ki manyak mi o cocuk ne yapacakmis kasiyer kizi hem güzelde degil, üstüne kiza laf atiyorlar nesini begenmemis kiz daha iyisinimi bulacak bak cocuk mühendis Esim dediki anne niye öyle diyorsun kizin cani yokmu kasiyer diye oglan begenmis tanismak istemis haaa kiz begenmemis tipi degilmis onlarin bilecegi is mesekle ne alkasi var, vallah bende dayanamadim senin kizinda kasiyer buarada dedim hemen kazi cevirmeye ugrastilar ama nafile yandi

Haklısınız ama inanın bana ki o sınavlar ünv. den bambaşka.3 sene hazırlandım ve ne derece zor olduğunu biliyorum.Benim mevzum arkadaşının sorumluluk bilincinde olması gerektiğidir.Yoksa ne okumuş ne yapmış orasının önemi yok.Madem işten ayrılıyorsun sende sıkı çalış arkadaşım

Kaç gece düşündüm bunu biliyor musunuz? Bu durum benim için problem olsaydı anneme söyleyip gelecek planları yapmazdım. Ama hayat öyle olmuyor işte. O kadar arafta kaldım ki..

Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.Ama sorumluluk bilinci ile hareket etmiş ve hem kendisi için hemde sizin için başarmış.Ama bu konu farklı.Madem riski aldın o zaman gereğini yap.Ona kimse müfettiş ol demiyor ama en azından elinden gelenin en iyisini yapsın

Kaç gece düşündüm bunu biliyor musunuz? Bu durum benim için problem olsaydı anneme söyleyip gelecek planları yapmazdım. Ama hayat öyle olmuyor işte. O kadar arafta kaldım ki..
Ama annenizin istediği hayatı çocuğa dikte etmeye çalışmışsınız. Sizin için sorun değilse erkek arkadaşınızı annenizin isteğine göre şekillendirmeye çalışmak yerine, annenizi karşınıza alıp defaatle konuşsaydınız. Ailenize laf söylemek haddim değil yalnız erkek arkadaşınıza çok üzüldüm. Size kavuşmak için elindeki işinden de olmuş. O sınavlar çok zor evet ne kadar çalışırsan çalış kazanabileceğinin garantisi yok çünkü işin içine mülakat giriyor. Mülakalarda neler döndüğünü herkes az çok biliyordur buna girmeyeceğim. Bundan sonra geri dönmeyin ailenizin karşısında duramıyorsanız, karşınızdaki insana daha fazla yazık etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…