- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
Arkadaşım her insan masanın başından kalkmadan saatlerce çalışamaz ki. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama hiçbir zaman dikkatimi uzun süre bir yere veremedim ben. Önemli olan verimli çalışmaktır saatlerce çalışmak değil ki... 2 gün çalışıyormuş üçüncü gün arkadaşlarıyla kafa dağıtıyor demek ki. O sınavlar insanı nasıl strese sokuyor siz de biliyorsunuz. Arkadaş doktor olduğu için onlar çok çalışırlar öğrencilik dönemlerinde, kendisi gibi çalışsın istiyor ve bence yeterli görmüyor çalışmasını. Ben böyle düşünüyorum bilmiyorum.Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız.Ama sorumluluk bilinci ile hareket etmiş ve hem kendisi için hemde sizin için başarmış.Ama bu konu farklı.Madem riski aldın o zaman gereğini yap.Ona kimse müfettiş ol demiyor ama en azından elinden gelenin en iyisini yapsın
Arkadaşım her insan masanın başından kalkmadan saatlerce çalışamaz ki. Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ama hiçbir zaman dikkatimi uzun süre bir yere veremedim ben. Önemli olan verimli çalışmaktır saatlerce çalışmak değil ki... 2 gün çalışıyormuş üçüncü gün arkadaşlarıyla kafa dağıtıyor demek ki. O sınavlar insanı nasıl strese sokuyor siz de biliyorsunuz. Arkadaş doktor olduğu için onlar çok çalışırlar öğrencilik dönemlerinde, kendisi gibi çalışsın istiyor ve bence yeterli görmüyor çalışmasını. Ben böyle düşünüyorum bilmiyorum.
Ben de kpssyle atanmış bir memurum. Benim de çevremde uzman olan ve bunu çalışırken yapan arkadaşlarım var. Kapasite meselesi de biraz demek ki. Kimi bir saat çalışır yapar, kimi de saatlerce. Sorumluluk alamadığını düşünmüş ayrılmış madem geri dönmesin çocuğa üzüldüm ben.Hem kendimden hemde kardeşimin yakın arkadaşlarından biliyorum.Türkiye'nin en kaliteli okullarından çıkıp ( Boğaziçi,odtü,bilkent,Ankara SBF,,Gazi,Hacettepe ) KPSS 'de 90 üzeri puan alan insanlar 1 sene gece gündüz hazırlanıyor.Çünkü en iyilerinin girdiği sınavlar bunlar.Evet saatlerce çalışamaz ama saatlerce de gezemez.Nefesini iyi hazırlamalı.
Birçoğumuzun takıldığı arkadaşın erkek arkadaşını işinden ayırması.Tamam ona birşey diyemem haklısınız ama mecbur değildi.Eğer ki o riski göze alıyorsa kimse kusura bakmasın çılgınlar gibi asılmalı.Değil arkadaşlarla gezmek bence sevgilisi ile bile görüşmemeli.
Eğer okul zamanında yeterli eğitimi almışsa orta düzey bir çalışma ile halledebilir.ama kpss den istediği puanı alamayan hemde 2 senede, o sınavları çok zor yapar.Kendine yazık eder.O zaman ayrılamamalıydı işinden.Ve buna rağmen halen daha geziyorsa konu sahibesi sonuna kadar haklı.Yada ilk başta ben yapamam demeli ve topu konu sahibesine atmalıydı
aaa sonunu çok kötü bağlamışsın yalnız. her baba yiğidin harcı değil bu bağlaçCok uyuz oluyorum bu konulara, mesela bu yazin izindeyim kv görümce falan oturuyoz, bi konu acildi, bi bilmem ne mühendisi görümcemin is arkadasi kasiyer bi kizi beyenmis haber yollatmis tanismak istemis, kiz red etmis oglani begenmemis, kv ve görümce dalga geciyorlar, kv diyor ki manyak mi o cocuk ne yapacakmis kasiyer kizi hem güzelde degil, üstüne kiza laf atiyorlar nesini begenmemis kiz daha iyisinimi bulacak bak cocuk mühendisEsim dediki anne niye öyle diyorsun kizin cani yokmu kasiyer diye oglan begenmis tanismak istemis haaa kiz begenmemis tipi degilmis onlarin bilecegi is mesekle ne alkasi var, vallah bende dayanamadim senin kizinda kasiyer buarada dedim hemen kazi cevirmeye ugrastilar ama nafile yandi
bunlar yalnız pat diye tanışan insanlar değil. belli bir geçmişleri var o zamandan sonra 12 de Külkedisi'nin arabasının bal kabağına dönüşmesi gibi sevgilisi de işletme mezunu özel sektör çalışanına dönmedi.
ayrıca işinden çıkartıyor, ders çalışmaya zorluyor, sonra da bakıyor olacak gibi değil ayrılıyor.
hep diyorum aşkın da mantığı vardır. başından başlamaması gerekiyordu bu tür tabuları varsa.
orası öyle kesinlikle. yaşlarını da bilmiyoruz aslında fıstık. yeni mezun olup da 1 senelik çalışma hayatı olabilir. aldığı maaş yeterli kalmayabilir. bu ayrıntıları bilmiyoruz tabi. o da aklı başında biri olsaydı bu kadar ipleri vermeseydi. O apayrı bir konu. benim konu sahibine tek yüklendiğim yer; bu insanın işletme mezunu olduğunu bilerek bu ilişkiye başlaması. belki çok tepki çekebilirim ama ben başından başlamazdım. benim için statü önemli diyebilecek kadar açığım bu konuda.Yapma İpek. Burda yetişkin bir erkekten bahsediyoruz. Burada durumlar tam tersi olsaydı. Kız işletme mezunu olup buraya konu açsaydı. Sen neden birinin aklına uyup da işi bıraktın diye yüklenirdik. Kız erkeği işten çıkarmış ve çalışmaya mı zorlamış yani? Kırbaçlamış mı arada bir de? Kocaman insanlardan bahsediyoruz. Kendini güvene almadan iş bırakmayı kadına da erkeğe de yakıştırmam.
orası öyle kesinlikle. yaşlarını da bilmiyoruz aslında fıstık. yeni mezun olup da 1 senelik çalışma hayatı olabilir. aldığı maaş yeterli kalmayabilir. bu ayrıntıları bilmiyoruz tabi. o da aklı başında biri olsaydı bu kadar ipleri vermeseydi. O apayrı bir konu. benim konu sahibine tek yüklendiğim yer; bu insanın işletme mezunu olduğunu bilerek bu ilişkiye başlaması. belki çok tepki çekebilirim ama ben başından başlamazdım. benim için statü önemli diyebilecek kadar açığım bu konuda.
orası öyle kesinlikle. yaşlarını da bilmiyoruz aslında fıstık. yeni mezun olup da 1 senelik çalışma hayatı olabilir. aldığı maaş yeterli kalmayabilir. bu ayrıntıları bilmiyoruz tabi. o da aklı başında biri olsaydı bu kadar ipleri vermeseydi. O apayrı bir konu. benim konu sahibine tek yüklendiğim yer; bu insanın işletme mezunu olduğunu bilerek bu ilişkiye başlaması. belki çok tepki çekebilirim ama ben başından başlamazdım. benim için statü önemli diyebilecek kadar açığım bu konuda.
12 senelik tecrübe diyelim artikaaa sonunu çok kötü bağlamışsın yalnız. her baba yiğidin harcı değil bu bağlaç
sen doktorsun o okulu bitirmekte kolay değil hayat seni baya olgunlaştırmıştır neden bu gönül işlerine ailen karışıyo kiSelam kızlar. Bu ilk konum. Kafam öyle karışık ki.. herkesin yorumu çok önemli benim için. Neyse konuya geçiyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bi ilişkim var. Ben doktorum ve sevgilim işletme mezunu. Tanıştığımızda sıradan bi işte sıradan bir maaşla calişıyordu. Elbette ki sorun değildi bnm için ve anneme anlattım çünkü ciddi bir adım atmak istiyorduk. Annem duyduğunda kıyametler koptu. Asla olmaz dedi. Ağlamalar, bağırışmalar ve sonunda ayrıldm dedim konu kapandı. Bu süreçte şüphelenmesinler diye görüşmüyoruz telefonda kısıtlı konşuyoruz. En sonunda kpss ye girer A grubundan atanırsa ailemin daha ılımlı olacağına karar werdik ve o ders çalışmaya başladı. Benim yoğun ısrarlarım sebebiyle de işten ayrıldı dersaneye başladı. Başlarda iyiydi azimliydi ancak zaman geçince gevşemeye başladı. Surekli uyumalar, arkadaşlarıyla gezmeler falan filan.. bu yüzden sürekli tartışır olduk ve o sene o şekilde bitti. Sınava girdi sonuç hüsran.. kızdım ona ama o da bana kızdı insanlar birbirlerini yıllarca bekliyo ne biçim sevgi sendeki dedi. Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdi ben de peki dedim. Ama bu yıl yine aynı şeyleri yaşamaya devam ettik. İki gun guzel çalışıyor üçüncü gün yine aynı. Tartışmaktan yoruldum artık. Ailem hala görüştüğümüzden şüpheleniyor olmalı ki sürekli beni takipteler. Bu yüzden çok kısıtlandı hayatm ve ben bu kadar stresteyken onun rahat olması beni çok yıpratttı. Sonunda ayrıldm. Üzgünüm çok dahası kafam da karışık. Bna "eğer niyetim olmasa ders çalışmaya neden işten çıkayımki" dedi. Bilemiorum belki de haklıydı.. ama ben de yoruldum artık. Acele mi davrandım ona haksızlık mı yaptım yoksa doğru bir kara mı vermişim?? Benim aklım bana yetmez oldu inanınBiliyorum çok uzun oldu n'olur kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgilinin yerinde ben olsam sizden ayrılırdım,adam sizi terk etse haklı,ikinizde üniversite mezunusunuz,adam çalışıyor işi gücü var adamı işinden çıkartırıp ögrenci moduna sokmuşsunuz belki çalıştığı yerden memnundu belki kariyer yapacaktı,hiç sevgilinize fikrini bile sorma yok artık bu saatten sonra bir tek sizin ve ailenizin değil çevrenizdeki insanların fikrinize önemseyin.Selam kızlar. Bu ilk konum. Kafam öyle karışık ki.. herkesin yorumu çok önemli benim için. Neyse konuya geçiyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bi ilişkim var. Ben doktorum ve sevgilim işletme mezunu. Tanıştığımızda sıradan bi işte sıradan bir maaşla calişıyordu. Elbette ki sorun değildi bnm için ve anneme anlattım çünkü ciddi bir adım atmak istiyorduk. Annem duyduğunda kıyametler koptu. Asla olmaz dedi. Ağlamalar, bağırışmalar ve sonunda ayrıldm dedim konu kapandı. Bu süreçte şüphelenmesinler diye görüşmüyoruz telefonda kısıtlı konşuyoruz. En sonunda kpss ye girer A grubundan atanırsa ailemin daha ılımlı olacağına karar werdik ve o ders çalışmaya başladı. Benim yoğun ısrarlarım sebebiyle de işten ayrıldı dersaneye başladı. Başlarda iyiydi azimliydi ancak zaman geçince gevşemeye başladı. Surekli uyumalar, arkadaşlarıyla gezmeler falan filan.. bu yüzden sürekli tartışır olduk ve o sene o şekilde bitti. Sınava girdi sonuç hüsran.. kızdım ona ama o da bana kızdı insanlar birbirlerini yıllarca bekliyo ne biçim sevgi sendeki dedi. Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdi ben de peki dedim. Ama bu yıl yine aynı şeyleri yaşamaya devam ettik. İki gun guzel çalışıyor üçüncü gün yine aynı. Tartışmaktan yoruldum artık. Ailem hala görüştüğümüzden şüpheleniyor olmalı ki sürekli beni takipteler. Bu yüzden çok kısıtlandı hayatm ve ben bu kadar stresteyken onun rahat olması beni çok yıpratttı. Sonunda ayrıldm. Üzgünüm çok dahası kafam da karışık. Bna "eğer niyetim olmasa ders çalışmaya neden işten çıkayımki" dedi. Bilemiorum belki de haklıydı.. ama ben de yoruldum artık. Acele mi davrandım ona haksızlık mı yaptım yoksa doğru bir kara mı vermişim?? Benim aklım bana yetmez oldu inanınBiliyorum çok uzun oldu n'olur kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
aslında yine konu mantık mı, aşk mı, mantıklı aşk mı? konusuna değiniyor.Aslında en başından konuşulsa ve herşey netleşse kimse üzülmezdi.Aslında konu sahibesi işletme mezunu olmasına değil riski madem aldı o zaman gayret göstermesini beklerdi.Üzerine düşeni yapar ama olmaz o zaman kesinlikle haklı derim çocuk,ama burada konua sahibesine yüklenmenin anlamı yok.Konu sahibesini korkutan sorumluluğunun farkında olmaması.Evet sınavları kazanma garantisi yok ama en azından 2 sene boyunca kendini vererek çalışmalı.Zaten konu sahibesi de gereken özveriyi yapmış.Ayrıca dedi gibi kimse zorlamadı çocuğu,kendi istedi ve çalışmak için ayrıldı yani riski aldı.O zaman gerekeni yapmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?