Ben de ayrılanlar kervanına katıldım ama acaba dogru mu yaptım??

Kimse kimsenin hayatını şekillendirmiyor.Herkes kendisini anlayabilecek sorumluluk sahibi ve gerektiğinde elinden gelenin en iyisini yapabilecek birisini arıyor.Yoksa mevzu meslek değil ki.

işten ayrılması neden işine gelsin ki eğer para garantörü varsa ki bu konu sahibiyse hiç sorun değil ama işten ayrılmak yetişkin bir birey için bence hayat mebat kararıdır.

işten ayrılması neden işine gelsin ki eğer para garantörü varsa ki bu konu sahibiyse hiç sorun değil ama işten ayrılmak yetişkin bir birey için bence hayat mebat kararıdır.

yaparım zannetti,basite indirgedi,aman nede olsa hallederim zannetti ama olmadı.Dedim ya mülakat aşamasına kadar gelebilse o zaman konu sahibesinin elinde koz olurdu ama o da yok.Daha KPSS barajını geçemedi.Ki bunu geçemeyen bu sınavları yapamaz.

Ayrıca eğer özel sektörde kariyer hedefliyorsa onun içinde çabalamalı.Y.Dil sertifika gibi şeyleri almalı.Yalnızca çalışmakla beni kabullen demek yanlış.Ki ileride çatışma muhakkak çıkardı

10 yıldan fazladır özel sektörde çalışmış biri olarak sana demem lazım ki çok iyi bir yer bitirip de çok kurumsal bir yerde çalışmazsan işletme mezunları muhasebe ya da personel işlerinin ön kısımlarına talim etmek zorunda. özel sektörün hali maalesef bu. yabancı dil sertifikası falan bunlar tamamen fiyasko kocaman emin olabilirsin. Elinde Toefl puanın falan varsa iyi derecede ok ancak ben kursa gittim de İngilizce öğrendim kısmına asla inanmıyorum. Bunlar hikaye. diğer hikaye de seminerler, bir diğer hikaye de aldığımız 3-5 saatlik sertifikalar. bunların hiç birininin özel sektörde önemi yok.
özel sektörde farklılaşmak cidden sanat oldu.

İşte anlatmak istediğim ama beceremediğim tamda bu

Kimse kimsenin hayatını şekillendirmiyor.Herkes kendisini anlayabilecek sorumluluk sahibi ve gerektiğinde elinden gelenin en iyisini yapabilecek birisini arıyor.Yoksa mevzu meslek değil ki.
Peki konu sahibi neden elinden gelenin en iyisini yapmamış?
Neden ailesine kabul ettirmemiş de otur çalış sınava gir demiş ve işten çıkarttırmış?
Her şey karşı taraftan beklenmez.

Neden ailesine kabul ettirmemiş de otur çalış sınava gir demiş ve işten çıkarttırmış?

Peki erkek arkadaşı neden onu söylettirecek kozu vermemiş kıza ?Herşey karşı taraftan beklenmez kesinlikle.erkek arkadaşı koz verecek , kız arkadaşı da ailesine kabul ettirecek.Bu işin ortası bu

ikinci paragrafınıza katılıyorum ama hedefliyorsa (içinden gelerek yapıyorsa bir insan zaten yargılama vs. durumumuz yok, sevdiği kişinin ailesinin kendisini daha iyi bir konumda görmelerini istemek kamçılayabilir bir insanı) fakat, işi bıraktı, yüksek puan aldı, mülakattan elendi o yüzden A grubu memur da olamadı durumu nasıl bir koz olabilir ki? Çalıştığı iş kıyametin kopmasına sebep olmuş. Üstüne bir de risk alıp başaramama eklendi üstüne.

işte kendi de durumu kabul edemiyor ki. önce kendi ikna olmuyor ki ailesini ikna etsin.
zaten de sonunda baktı olmadı ayrılmış.

Şöyle açıklayayım '' O elinden geleni yaptı , onlarca sınava girdi ama torpili olmadığı için olmuyor '' demesi yeterli.Ama daha KPSS barajını aşamıyorsa o zaman kusura bakmasın ama aldığı riskin sorumluluğunu taşıyamıyor demektir.

Ki bu mantalite de olan emin olun özel sektörde de ilerleyemez

Peki erkek arkadaşı neden onu söylettirecek kozu vermemiş kıza ?Herşey karşı taraftan beklenmez kesinlikle.erkek arkadaşı koz verecek , kız arkadaşı da ailesine kabul ettirecek.Bu işin ortası bu
Ne gibi bir koz olacak ki?
Hayır kendim yaşamasam bir derece inanabilirdim.
Biz memur kökenli aileyiz, ailemin de memur takıntısı vardı. Artı doktor nişanlımdan ayrılmış bir öğretmenim.
Eşim de onların düşüncesinin tam aksi, uzun saçlı, küpeli, motorlu, serbest çalışmayı seven biriydi.
Bir ara "kpss'ye girse" diye mırın kırın edecek oldular, asla müsaade etmedim.
Bir şekilde kabul ettiler mecburen, şimdi damatları benden kıymetli. Damatları taşı sıksa suyunu çıkartır ama ben çok tembelim.
Ne oldu onca baskı? Ne oldu kariyer hevesleri?
Ailem kabul etmiyor memur ol deseydim gururu anlatılamayacak şekilde incinirdi.

işte kendi de durumu kabul edemiyor ki. önce kendi ikna olmuyor ki ailesini ikna etsin.
zaten de sonunda baktı olmadı ayrılmış.
Ben de böyle düşünüyorum.
Kendisi sindiren insan değiştirmek için çalışmaz.
Ancak böyle hevesleri varsa hiç başlamasa daha iyiydi.
Herkesin bir kapasitesi vardır, kimi memurluğu yapamaz, kimi serbest çalışamaz, kimi özel sektör şartlarına dayanamaz vs vs.
Arkadaşımın da nişanlısı okulunu bir türlü bitiremedi yüksek diploma alabilmek için. 8 senede okula harcadığı zamanı-parayı çalışmaya harcasa şimdi diplomasız statü sahibiydi eminim.

KPSS barajı diye bir şey yok ki sabahtan beri baraj aşmaktan bahsediliyor.
bir kurum yer açar diyelim 3 kişi alacak. en yüksek alandan başlar 3 kişide durur.
ve işletmeden girenler baya baya bir fazla, işletmeden alan kurum da çok ama giren sayısı da fazla. Özellikle A kadrolar için hep iyi yerlerden mezun ilk senesinde girip çok sıkı çalışanlar kasıyor.

baska skntilariniz varmiydi peki?

Söylediğinizi anlıyorum ama mesleği yüzünden tepki gören ve çareyi ayrıldık demekte gören birinin, elinden geleni yaptı ama olmadı demesinin de etkili olacağını sanmıyorum. KPSS barajının olmaması ayrı bir konu.

barajdan kastım 90 ve üzeri puandır.Şimdi bir tanıdığım var.Odtü iktisat mezunu.Kamu bankalarının tümünün müfetişliğini kazandı hemde derece ile.Ama lanet olsun ki torpilsizlikten bir türlü mülakatı geçemedi.anlatmak istediğim tamda bu.

Evet konu sahibesi kabullenenemiş olabilir.Ki evlenmeden ayrılmış daha hiçbir resmiyet yokken.Ayrıca çocukta tamam diyip işinden ayrılarak insanları beklentiye sokmamalı ve ben bu şekilde ilerlemek istiyorum demeliydi.

Bende bir kamu bankasında uzmandın.Ardınan özel sektör bankacılığına ardından özel sektörde muhasebe finans departmanında yetkili olduktan sonra baktım sıktı hepsi ve masa başı yapamayacağımı anlayarak 29 yaşımda iken kendi işimi yapmaya başladım ve mutluyum.Çevreme mantıklı açıklama yapınca da herkes destekledi-annem babam-

Demek istediğim tamda bu.Ya riski alıyorsan gerekeni yapacaksın ya da hiç almadan ben böyleyim diyeceksin.Kimseyi umutlandırmaya gerek yok

Daha önce de benzer konular açılmıştı. Bence Tıp Fakültesinden mezun hanımlar ya Tıp doktoruyla yada Boğaziçi, ODTÜ mezunu adamlarla çıksın veya evlensinler. Adamada yazık ya, düşünsene resmen yetersiz görüldüğü için terk ediliyor. Ömür boyu unutamaz insan bunu.

Biraz amiyane tabir olacak ama "İş götü yok" derler bizim burlarda halk dilinde. Daha olaya vakıf olamamış bence.Kpss ile olacak iş değil bu zaten.Herkes kpss mi kazanıyor.Arkadaş çevresini ve kafa yapısını değiştirmesi lazım.

Ayrılmanız kendisi için iyi olmuş.Kendine gelir belki.

Maalesef yok zannediliyor ama 80 ve üzeri almadan hatta 90 ve üzeri almadan hiç bir kuruma ya başvuramıyorsun ya da sıralamaya bile giremiyorsun.Anlayacağın arkadaşım yok görünen ama var olan bir baraj var

Ben yeterince iyi anlatamadım sanırım. Bir ilişkiye başladık ve bnm ailem karşı çıktı. Önümüzde iki seçenek vardı. Ya o daha iyi birşey yapacak ya da ben ailemle karşı karşıya kalacaktım. Ben çok sevseydim aileme kabul ettirirdim kısmı oluyor da o çok sevseydi çalışırdı neden olmuyor?? Ikimiz beraberce bir karar verdik sonuçta. Sanki 6-7 yaşında kendi iradesi olmayan birini işten çıkarmışım gbi konuşuyorsunuz. Ben ona bunu teklif ettim ama onun da aklına yatmasaydı yapmazdı. Ayrıca ben çabaladı ama olmadı ayrıldım demiyorum. Bana söz verdiği halde çalışmadı. Bunun bir anlamı yok mu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…