Ben de ayrılanlar kervanına katıldım ama acaba dogru mu yaptım??

Bu kadar mesleğe takılmanız bence doğru değil. Özünde güvenilir ve çalışkan biriyse her şey olur. Ben bir akademisyenle evliydim. Hiç bir maddi sorunumuz yoktu. Her şey fazlasıyla vardı ama çok zor günler geçirdim. Doktor olupta kötü huyu olacağına adam olsun.

bence hata adamda değil ailesinize savunamadığınız için sizde. sonuçta adam işsiz serseri değil, kimsede sizin ailenize kendini beğendirmek zorunda değil, aileniz kapris yapıyor diye adam işini bile bırakmış, ne yapacaktı gece gündüz dersmi çalışacaktı . hayırda ne malum kazansa ailenizin hop güle oynaya sizi vereceği. o zihniyette olan aile bence bizi kandırdın diye dahada inat ederdi. sonucta bu adamla evlenecek olan sizsiniz . hayır fabrikator olsa batmayacagının garantısımı varda ? si bide doktor olmuş koca kadınsınız. ben o adamın yerınde olsam sen ailenin verdiği kararları yaşamaya devam et diyerek en başta ayrılırdım. ben size söyleyeyim çokkk pişman olursunuz çokk. onu o sıradan işiyle kabul eden çok olurda siz böylesine ailenizi düşünürken sizi zorr

Ben de burayi cozemedim, isletme mezunlarinin is bulmasi zaten zor, KPSS nin de bir garantisi yok, olan isi birakip KPSS ye calismak bence pek akil kari bir is degil. Garanti olmamasindan ote KPSS bence yalan dolan, torpilsiz bir yere girmek cok zor.

Adam issiz gucsuz degilmis ki, memur olmaya zorlamak neden, en bastan adamin isiyle konu sahibesinin ne zoru varmis ? Memur olmak insanlara statu mu veriyor? Yani ada ac degilmis, acikta degilmis, isi de varmis eeee daha ne olsun, nedir bu hirs ? Adam bilmem nerde mudur olsa ne, olmasa ne, daha mi az/cok seveceksiniz konu sahibesi?

Son düzenleme:

O bu şekilde söylemedi sonuçta ve bana bir söz verdi. Kazanacağının değil çalışacağının sözüydü benim için mühim olan ve o bunu yerine getirmedi.. bu durum onu sorumsuz yapmaz mı?

Ailem istemedi evlendim ama mutsuzum diye konu açmış olsaydım herkes ailen istemiyorsa vardır bir bildikleri evlenmeseydin diyecekti. Lakin şimdi herkes bana yükleniyor. Neyse farklı bakış açısı diyelim..

Ayrıca ondan daha iyi bir mevkiye gelmesini istememin nesi yanliş ki? Ben ondn kazanamadığı için değil çabalamadığı için ayrıldm.. şu anda biz ayrıyız ve hala aynı şeyi düşünüyorum keşke oturup çalışsa ve daha iyi bir yere gelse hayatını zor şartlarda asgari ücretle idame ettirmek yerine iyi şartlarda ve iyi bir maaşla geçirse.. onun iyiliğini istemek bana göre bu.. ben ona aman böyle kal hayatm diyip beraber gezip tozsaydım iyi sevgili olacaktım aşkıma sahip çıkmış olucaktım ama çalış dediğim için ona saatlerce ders anlattığım için kötü, aşkına sahip çıkmayan sevgili oldum..
Evlenince samanlık keşke seyran olsa ama ben seyran olmayan çok samanlık gördüm.. seviyorum o yüzden herşeyiyle kabulüm diyemiyorum, bu düşünceyi çok sağlıklı da bulmuyorum.
Sen istediğin için işten çıkması bile fedakarlık diyen arkadaşlar olmuş zaten benim için en kıymetlisi de bu ama keşke o kararlı hali devam etseydi..

Son düzenleme:
Ailem istemedi evlendim ama mutsuzum diye konu açmış olsaydım herkes ailen istemiyorsa vardır bir bildikleri evlenmeseydin diyecekti. Lakin şimdi herkes bana yükleniyor. Neyse farklı bakış açısı diyelim..

Mutsuz olma sebebiniz eşinizin iş konusundaki hevessizliği olsaydı işi varmış daha ne istiyorsun diyenler çoğunluk olacaktı.
Anne tavrı girmeseydi işin içine bu kadar yüklenilmezdi size.
Gerçekten ayrılsaydınız öncesinde bu iş bu kadar uzamayacaktı.
Bunun sonu yok ki.

Ailenin haklı sebeplerinin herkesin bakış açısına göre değişik olmasından ve kişinin bunları ne kadar umursadığına göre değişti yorumlar. Umarım gönlünüze göre olur herşey ilerde.

Kendimi erkek arkadaşnızn yerine koydumda ben olsam bi daha yüzünüze bile bakmazdım sevgilimin ailesi mesleğimi beģenmycek oda bana benimle evlenmek için kpss ye gir diycek bende paşa paşa işimi gücümü bırakıp sınava çalıscam düşük puan alıncada kıyamet kopcak oldu canım bu ona yapılmış bi hakaret bence ve iyiki onunla bi gelecek kurmamassnz siz adamı ezmeye şimdiden baslamıssınız ve sizin için bukadar fedakarlık yapan birini terketmissiniz bana çok yanlış geliyo böyle bişeyi ne kendim yaparım nede yaptırırım ben onun yerinde olsam böyle bu konu açıldığında sizi terk ederdim

Kız tarafının doktor kızına yakıştırmama sorunu.Aşktan sevgiden anlamayanlarin,hayatı para ,kariyer,konu komşuya hava atmak arasında yasayanların davranışları.Doktor kızlarına,normal işte çalışan ,normal maaş alan damat yakışmaz mantığı var bu olayda.
Sevgilin çalışıyor iyi bir insansa maaşının az olması özel sektörde çalışması neden bu kadar sorun ediliyor.Doktor maaşlarının yüksekliği hatta çok yüksekliği malum bir durum.
İki güzel gönül bu hayatı paylsamaz mıydı,ki sevgilin elinden geleni yapmış.
Aileni bu kadar dinleme, birgün zengin ama mutsuz evlilik içinde buluverirsin kendini.

Qaliba fazla zorlamissiniz sinav konusunda. Aslinda bu onun verecegi bir karar olmali. Sizin zorlamanizla olmaz ki. Elinde sonunda pes eder yoksa. Ki etmish de. Bir az bos birak. Dusunsun ve ayrilmanizi istemiyorsa kendisi bi seyler yapsin

eski erkek arkadaşınız kendi okuduğu bölümle ilgili bir iş yapmıyordu sanırım.
aslında bir taraftan baktığında konu sahibi de haklı.
arada hem maaş hemde mevki olarak çok fark var.
eşit ya da erkeğin daha üstün olmasını savunmuyorum ama
bu kadar farkta olmaz.evlendikten sonra erkeklerin genelinin de
bu durumu sorun edeceğini düşünüyorum.

Benim de korkum ileride bir gün zengin ama musuz bir evliliğin içinde bulmak ancak çalışmayan ve benim parama güvenen biriyle de evlenmek istemem.. sonuçta hiç kimse bu adam çalışmaz ben ona bakarım diye düşünerek evlenmez ama bunlar yaşanan şeyler.. ki zaten ayrılma sebebim de bu.. ama insanlar sınavı kazanamadı ve terkettim gbi anladı.

sadece ilk yazılana göre yorum yapıcam, twe kusura bakma kardeş doktor olmuşsun ama senin hayatını annen yönetiyor erkek arkadaşının hayatını da sen yönetiyorsun. Bence de terk etmekle iyi yapmışsın hata erkek arkadaşının yerinde olsam ben seni terk ederdim. Erkek arkadaşın da ayakları yere sağlam basan birini bulur umarım

[QUOT="dirim, post: 36929987, member: 94687"]eski erkek arkadaşınız kendi okuduğu bölümle ilgili bir iş yapmıyordu sanırım.
aslında bir taraftan baktığında konu sahibi de haklı.
arada hem maaş hemde mevki olarak çok fark var.
eşit ya da erkeğin daha üstün olmasını savunmuyorum ama
bu kadar farkta olmaz.evlendikten sonra erkeklerin genelinin de
bu durumu sorun edeceğini düşünüyorum.[/QUOTE]
Evet ben benimle aynı yahut üstün olsun istemedim ama bu kadar fark varken bu denli rahat olması.. bu kaygımı kimse anlamıyor ki..

tamamda sanki çok daha iyi yere gelse orada kalacağının ganatisimi var? evlendikten sonra yine işsiz kalabilir, ayrıca adam işsiz güçsüz değil sırf sizin kusura bakmayın ama para hevesiniz yüzünden adamı işinden ediyosunuz sorada ayrılıyosunuz, ne bu hırs 2 günlük dünyada, hayır siz doktorsunuz kaç milyar maaş alıyosunuz onun maaşı düşük olmuş çok olmuş ne olacak. annenizinki engel olmak değilki sadece kapris üniversite mezunu işi olan adamı beğenmemesi sadece kazandığı paranın miktarı yüzünden. bu kapris. mantıklı bi engel değil. ikna edilmeyecek bişey değil. siz aradaki dengeyi doğru kuramamışsınız. iyiide ayrılmışsınız allah sizede annene ve size uygun birini versin o adamada kendisine uygun birini versin.

Elbette ikna edilemeyecek birşey değil ama ikna etmeye deger mi sizce diye sormaktı amacım konuyu açarken. Bana çalışma sözü verdi ve yapmadı ileride de böyle durumlar olabilir sonuçta. Ona da net olmak düşerdi. Ya yapamayacağım twe başka bir yol bulalım demeliydi ya da söz verdiği gbi çalışmalı. Ne yardan geçerim ne serden durumu da olmaz sonuçta. Belki de ben büyütüyorumdur bilemiyorum..

adamı işinden de etmişsiniz
sınavı kazamadıkça daha çok üzülüyordur.
eğer sevgiliniz önceki işinden memnunsa, siz doktorsunuz o da "sıradan" bir çalışan olarak maaşlarınızla geçinir giderdiniz.
siz kendi bölümünüzden alışkınsınızdır gece gündüz çalışmaya ama herkes o ders çalışma temposunu kaldıramaz "hele ki belli bir yaştan sonra"

bence yanlış düşünüyorsunuz, adam işsiz olsaydı emin olun herkes size hak verecekti, sorumsuz diyecekti ama zaten adamin bi işi var , siz sırf 3 kuruş daha fazla kazansın diye bunları yaptınız. ya bi sınava hazırlanmak kolaymı, siz istiyosunuzki yemeden içmeden çalışsın kazansın. olmaz öyle kazık kadar adam olmuş sınavada çalışmıs olmamıs.o adam tabıkıde gezecekte tozacakta. cunku o adamın son şansı değil o sınav. o sadece sizin sınavınız olmuş. ben size söyliyeyim annenizin bu denli lafını dinlediğiniz sürece iki gün sonra size çoktazengin birini bulur evlenirsiniz aile sözünde mutsuz bi evliliginiz olur bi ömürde bu adamı özlersiniz. akıllı olun. aile rızası elbette çok önemli ama mantık çerçevesinde olduğu sürece önemli. 3 kurus az kazanıyor dıye engel olmak gayet mantıksız. işsiz kızım yapamazsınız dese bu cok mantıklı. haklıyı haksızı ayırt edemıyorsunuz. evlensenizde annenizin mantıklı mantıksız her sözünü hayat felsefeniz yapmayın. kendi kararlarını verebilen bi kişi olun. çunku sizi ancak kendi kararlarınız mutlu eder. en azından yanlışta olsa doğruda olsa kendi kararlarınızı yaşayın..

Gayet iyi yapmissiniz. Gittigim dersanede sevgilinizin durumuyla ayni durumda olan bir cocuk vardi. Isinden ayrilmis, sinava hazirlaniyordu. Cocuktaki azim hepimizi sasirtmisti. Bir gun konustugumda dedigi sey, ben sevgilime soz verdim, onunla evlenmek icin bu sinavi kazanmaliyim. Elimden geleni yapmazsam onun yuzune bakamam, vicdanim rahat etmez.

Sizin sevgiliniz ise gezip tozmus. Sinavi kazanmak zor, calisip kazanmasa ayrilmasaydiniz keske derdim. Ama oyle bir durum soz konusu degil. Annenizin varmis bir bildigi.

Reactions: twe
Hakkınızda hayırlısı olsun. ben mesleğinde erkeğin en az kadın kadar kazanmasından yanayım çünkü erkekler bunu sorun yapıyor erkekler yapmasa bile anne baba vs kızlarının kullanıldığını düşünüyor. adamın ne kadar artısı olsa bile kimse görmüyor çevremde şahit olmuştum böyle insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…