- 21 Temmuz 2012
- 933
- 264
- 323
niye adama işini bıraktırdın ki, kum gibi işletme mezunu var, kpss de yüksek puan alsa bile garantisi yok
bence ayrılmanız hayırlı olmuş, çünkü sen ve ailen ona göre daha hırslısınız ona göre bir damat adayı bulsanız daha iyi
bence hata adamda değil ailesinize savunamadığınız için sizde. sonuçta adam işsiz serseri değil, kimsede sizin ailenize kendini beğendirmek zorunda değil, aileniz kapris yapıyor diye adam işini bile bırakmış, ne yapacaktı gece gündüz dersmi çalışacaktı . hayırda ne malum kazansa ailenizin hop güle oynaya sizi vereceği. o zihniyette olan aile bence bizi kandırdın diye dahada inat ederdi. sonucta bu adamla evlenecek olan sizsiniz . hayır fabrikator olsa batmayacagının garantısımı varda ? si bide doktor olmuş koca kadınsınız. ben o adamın yerınde olsam sen ailenin verdiği kararları yaşamaya devam et diyerek en başta ayrılırdım. ben size söyleyeyim çokkk pişman olursunuz çokk. onu o sıradan işiyle kabul eden çok olurda siz böylesine ailenizi düşünürken sizi zorr
bence hata adamda değil ailesinize savunamadığınız için sizde. sonuçta adam işsiz serseri değil, kimsede sizin ailenize kendini beğendirmek zorunda değil, aileniz kapris yapıyor diye adam işini bile bırakmış, ne yapacaktı gece gündüz dersmi çalışacaktı . hayırda ne malum kazansa ailenizin hop güle oynaya sizi vereceği. o zihniyette olan aile bence bizi kandırdın diye dahada inat ederdi. sonucta bu adamla evlenecek olan sizsiniz . hayır fabrikator olsa batmayacagının garantısımı varda ? si bide doktor olmuş koca kadınsınız. ben o adamın yerınde olsam sen ailenin verdiği kararları yaşamaya devam et diyerek en başta ayrılırdım. ben size söyleyeyim çokkk pişman olursunuz çokk. onu o sıradan işiyle kabul eden çok olurda siz böylesine ailenizi düşünürken sizi zorr
Ailem istemedi evlendim ama mutsuzum diye konu açmış olsaydım herkes ailen istemiyorsa vardır bir bildikleri evlenmeseydin diyecekti. Lakin şimdi herkes bana yükleniyor. Neyse farklı bakış açısı diyelim..
Selam kızlar. Bu ilk konum. Kafam öyle karışık ki.. herkesin yorumu çok önemli benim için. Neyse konuya geçiyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bi ilişkim var. Ben doktorum ve sevgilim işletme mezunu. Tanıştığımızda sıradan bi işte sıradan bir maaşla calişıyordu. Elbette ki sorun değildi bnm için ve anneme anlattım çünkü ciddi bir adım atmak istiyorduk. Annem duyduğunda kıyametler koptu. Asla olmaz dedi. Ağlamalar, bağırışmalar ve sonunda ayrıldm dedim konu kapandı. Bu süreçte şüphelenmesinler diye görüşmüyoruz telefonda kısıtlı konşuyoruz. En sonunda kpss ye girer A grubundan atanırsa ailemin daha ılımlı olacağına karar werdik ve o ders çalışmaya başladı. Benim yoğun ısrarlarım sebebiyle de işten ayrıldı dersaneye başladı. Başlarda iyiydi azimliydi ancak zaman geçince gevşemeye başladı. Surekli uyumalar, arkadaşlarıyla gezmeler falan filan.. bu yüzden sürekli tartışır olduk ve o sene o şekilde bitti. Sınava girdi sonuç hüsran.. kızdım ona ama o da bana kızdı insanlar birbirlerini yıllarca bekliyo ne biçim sevgi sendeki dedi. Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdi ben de peki dedim. Ama bu yıl yine aynı şeyleri yaşamaya devam ettik. İki gun guzel çalışıyor üçüncü gün yine aynı. Tartışmaktan yoruldum artık. Ailem hala görüştüğümüzden şüpheleniyor olmalı ki sürekli beni takipteler. Bu yüzden çok kısıtlandı hayatm ve ben bu kadar stresteyken onun rahat olması beni çok yıpratttı. Sonunda ayrıldm. Üzgünüm çok dahası kafam da karışık. Bna "eğer niyetim olmasa ders çalışmaya neden işten çıkayımki" dedi. Bilemiorum belki de haklıydı.. ama ben de yoruldum artık. Acele mi davrandım ona haksızlık mı yaptım yoksa doğru bir kara mı vermişim?? Benim aklım bana yetmez oldu inanınBiliyorum çok uzun oldu n'olur kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kız tarafının doktor kızına yakıştırmama sorunu.Aşktan sevgiden anlamayanlarin,hayatı para ,kariyer,konu komşuya hava atmak arasında yasayanların davranışları.Doktor kızlarına,normal işte çalışan ,normal maaş alan damat yakışmaz mantığı olayda.
Sevgilin çalışıyor iyi bir insansa maaşının az olması özel sektörde çalışması neden bu kadar sorun ediliyor.Doktor maaşlarının yüksekliği hatta çok yüksekliği malum bir durum.
İki güzel gönül bu hayatı paylsamaz mıydı,ki sevgilin elinden geleni yapmış.
Aileni bu kadar dinleme, birgün zengin
Kız tarafının doktor kızına yakıştırmama sorunu.Aşktan sevgiden anlamayanlarin,hayatı para ,kariyer,konu komşuya hava atmak arasında yasayanların davranışları.Doktor kızlarına,normal işte çalışan ,normal maaş alan damat yakışmaz mantığı var bu olayda.
Sevgilin çalışıyor iyi bir insansa maaşının az olması özel sektörde çalışması neden bu kadar sorun ediliyor.Doktor maaşlarının yüksekliği hatta çok yüksekliği malum bir durum.
İki güzel gönül bu hayatı paylsamaz mıydı,ki sevgilin elinden geleni yapmış.
Aileni bu kadar dinleme, birgün zengin ama mutsuz evlilik içinde buluverirsin kendini.
tamamda sanki çok daha iyi yere gelse orada kalacağının ganatisimi var? evlendikten sonra yine işsiz kalabilir, ayrıca adam işsiz güçsüz değil sırf sizin kusura bakmayın ama para hevesiniz yüzünden adamı işinden ediyosunuz sorada ayrılıyosunuz, ne bu hırs 2 günlük dünyada, hayır siz doktorsunuz kaç milyar maaş alıyosunuz onun maaşı düşük olmuş çok olmuş ne olacak. annenizinki engel olmak değilki sadece kapris üniversite mezunu işi olan adamı beğenmemesi sadece kazandığı paranın miktarı yüzünden. bu kapris. mantıklı bi engel değil. ikna edilmeyecek bişey değil. siz aradaki dengeyi doğru kuramamışsınız. iyiide ayrılmışsınız allah sizede annene ve size uygun birini versin o adamada kendisine uygun birini versin.Ayrıca ondan daha iyi bir mevkiye gelmesini istememin nesi yanliş ki? Ben ondn kazanamadığı için değil çabalamadığı için ayrıldm.. şu anda biz ayrıyız ve hala aynı şeyi düşünüyorum keşke oturup çalışsa ve daha iyi bir yere gelse hayatını zor şartlarda asgari ücretle idame ettirmek yerine iyi şartlarda ve iyi bir maaşla geçirse.. onun iyiliğini istemek bana göre bu.. ben ona aman böyle kal hayatm diyip beraber gezip tozsaydım iyi sevgili olacaktım aşkıma sahip çıkmış olucaktım ama çalış dediğim için ona saatlerce ders anlattığım için kötü, aşkına sahip çıkmayan sevgili oldum..
Evlenince samanlık keşke seyran olsa ama ben seyran olmayan çok samanlık gördüm.. seviyorum o yüzden herşeyiyle kabulüm diyemiyorum, bu düşünceyi çok sağlıklı da bulmuyorum.
Sen istediğin için işten çıkması bile fedakarlık diyen arkadaşlar olmuş zaten benim için en kıymetlisi de bu ama keşke o kararlı hali devam etseydi..
tamamda sanki çok daha iyi yere gelse orada kalacağının ganatisimi var? evlendikten sonra yine işsiz kalabilir, ayrıca adam işsiz güçsüz değil sırf sizin kusura bakmayın ama para hevesiniz yüzünden adamı işinden ediyosunuz sorada ayrılıyosunuz, ne bu hırs 2 günlük dünyada, hayır siz doktorsunuz kaç milyar maaş alıyosunuz onun maaşı düşük olmuş çok olmuş ne olacak. annenizinki engel olmak değilki sadece kapris üniversite mezunu işi olan adamı beğenmemesi sadece kazandığı paranın miktarı yüzünden. bu kapris. mantıklı bi engel değil. ikna edilmeyecek bişey değil. siz aradaki dengeyi doğru kuramamışsınız. iyiide ayrılmışsınız allah sizede annene ve size uygun birini versin o adamada kendisine uygun birini versin.
Selam kızlar. Bu ilk konum. Kafam öyle karışık ki.. herkesin yorumu çok önemli benim için. Neyse konuya geçiyorum. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren bi ilişkim var. Ben doktorum ve sevgilim işletme mezunu. Tanıştığımızda sıradan bi işte sıradan bir maaşla calişıyordu. Elbette ki sorun değildi bnm için ve anneme anlattım çünkü ciddi bir adım atmak istiyorduk. Annem duyduğunda kıyametler koptu. Asla olmaz dedi. Ağlamalar, bağırışmalar ve sonunda ayrıldm dedim konu kapandı. Bu süreçte şüphelenmesinler diye görüşmüyoruz telefonda kısıtlı konşuyoruz. En sonunda kpss ye girer A grubundan atanırsa ailemin daha ılımlı olacağına karar werdik ve o ders çalışmaya başladı. Benim yoğun ısrarlarım sebebiyle de işten ayrıldı dersaneye başladı. Başlarda iyiydi azimliydi ancak zaman geçince gevşemeye başladı. Surekli uyumalar, arkadaşlarıyla gezmeler falan filan.. bu yüzden sürekli tartışır olduk ve o sene o şekilde bitti. Sınava girdi sonuç hüsran.. kızdım ona ama o da bana kızdı insanlar birbirlerini yıllarca bekliyo ne biçim sevgi sendeki dedi. Bir yıl daha hazırlanmaya karar verdi ben de peki dedim. Ama bu yıl yine aynı şeyleri yaşamaya devam ettik. İki gun guzel çalışıyor üçüncü gün yine aynı. Tartışmaktan yoruldum artık. Ailem hala görüştüğümüzden şüpheleniyor olmalı ki sürekli beni takipteler. Bu yüzden çok kısıtlandı hayatm ve ben bu kadar stresteyken onun rahat olması beni çok yıpratttı. Sonunda ayrıldm. Üzgünüm çok dahası kafam da karışık. Bna "eğer niyetim olmasa ders çalışmaya neden işten çıkayımki" dedi. Bilemiorum belki de haklıydı.. ama ben de yoruldum artık. Acele mi davrandım ona haksızlık mı yaptım yoksa doğru bir kara mı vermişim?? Benim aklım bana yetmez oldu inanınBiliyorum çok uzun oldu n'olur kusura bakmayın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?