- 23 Şubat 2018
- 914
- 1.436
- 63
- Konu Sahibi Canparcam055
-
Anlamadım az olarak mı çok olarak mı?Kamuda çalışıyorum yaklaşık 15 yıldır.dönem dönem daha bakımlı ve şik olunmasi gereken kurumlarda da çalıştım ama şuan ki parayla 500 tl rutin harcamam olmadı hiç.hele hele eşimden ölsem steyemem/istemem o parayi.
Anlamadım az olarak mı çok olarak mı?
Haftalık 100 tl bırakır eşim.Bu parayla iki çocuğumun harçlıklarını veririm.Eve ekmek alırım.Makyajım yok.Kuaförlük bir işim yok. Bıyığım yok. Kaşlarımı iki üç ayda bir alırım,sarı tüy zaten.☺
Saçlarımı eşim keser boyar.
Dışarıda bir şey yemem içmem.Gidilecekse ailece gideriz.Giyim alışverişimi sezon sonu yaparım. Yazın kışlık,kışın yazlık alırım.
Bazen 100 tl bitmez. 2. haftayı da yetiştiririm. Süperim değil mi?
Valla canım olmayınca 200 tlyle bile geçiniyorsun mutlu olmak önemli kafeye gitme üstüne başına fazla şey alma gerektikce yap ay ay yap kuaför bunun içinde yap ben her ay 150 tl kuaföre gidiyor meselaKızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.suan aylık 500 tl harciyorumama suan için bu bile yetmiyorken tasarruf yoluna gidip 300 tl Limit koyacağım .Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken esimden almak zor geliyor?Açaba sizin aylık kişisel masraflarınız ne kadar kızlar?Sadece kuaför giyim gezme makyaj vb.(Şampuan ped vb dahil değil )
Evet bazı arkadaşlar tek cikmam yazmış bende merak ettim sebebini açıkçası.
Yani kişisel harcama benim için sadece kuaför falan değildir.bana göre çok..
kişisel bakimla sen de olmayan birşeyi var etmeye calisiyorsan çok para demektir o işler.
ama haftanın iki günü fön çektirmek, yılbaşı vs indir8mlarinde aldigin kaliteli bi markanın birkaç malzemesiyle küpüne düşmeden yapilan makyaj,kil tüy temizliği,adet döngüsü harcamaları yani sende olanı koruma çok maliyet gerektirmez.yada becerikli biriysen (ben yapamıyorum ama)bunları bile kendin yapabilirsin.
dışarda vakit geçirirken de gereksiz bonkörlük sahnelemeden sâhsi hesap ödemekle ve genelde maliyetli restoranlar vs yerine çay kahve içilebiln cafe/bistro tarzı yerler tercih edilirse asgari harcamalarla ayı kurtarabilirsiniz.
yemek içmekle ilgili kısım değil ama kişisel harcamalarla ilgili kisım birebir benim tablom bu.
Makyaja her ay para harcamazsınız zaten bir makyaj malzemesi bir yıl gidiyor :) giyimde her ay bir parça bir şey alsanız çokta harcama yapmış olmazsınız.Fakat dışarıda gezmek,yemek-içmek çok para harcatıyor.Çocuğada o butceden bir şeyler alıyorsanız kalmaz haliyleKızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
Ama bende işten ayrıldığım için eşim sanki zorlanıyor gibi.Bana belli etmemeye çalışıyor ama hissediyorum.suan aylık 500 tl harciyorumama suan için bu bile yetmiyorken tasarruf yoluna gidip 300 tl Limit koyacağım .Sizin aylık kişisel harcamalarınız ne kadat arkadaşlar ?ben mi yetistiremiyorum ben mi tuhaflık var anlamadjm.Ama bayanım sonucta illaki ihtiyaclarimda oluyor.Kendi kişisel harcamalarinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar.
Bir de evden iş yapmak istiyorum.Bir yandan da kpss ve bebeğim olacak zor olur mu yapabilir muyum sizden yardım istiyorum.Eşim kesinlikle para lafı yapmaz ama ben cocukluktan beri çalıştığım için babamdan bile para almamisken esimden almak zor geliyor?Açaba sizin aylık kişisel masraflarınız ne kadar kızlar?Sadece kuaför giyim gezme makyaj vb.(Şampuan ped vb dahil değil )
Valla ben eşimle dışarı çıakrsam kesinlikle para harcamadan dönmüyorum illa bir şey yiyip içip geliyorum.Eşim der hatta çocuk gibisin her şeyi istiyosun diye :)Okudukça şaşiriyorum
Bu konu ev hanımı olmakla alakalı değil onuda biliyorum ben bir dönem evdeydim ve ozaman vakit çokluğundan kuaför, yeme, içme, gezme şeklinde geçiyordu günlerim.
En basiti sayısı değişmekle beraber 2-4 arası günüm olurdu. Bazısı evde bazısı dışarda. Kuaföre uğramadan güne gitmem mesela.
Şuan bile 3 tane günüm var. Rakamlarıda yüksek sayılır. Hepsi dışarda, birtaneside çocuklarla beraber onlarda arkadaşlarıyle görüşsün diye, çocuklarla dışarda yemek içmek zaten belli söylememe gerek yok.
Hiç dışarı çıkmiyorum eşimsiz birşey almam diyenlerede çok şaşırdım. Benim çevremde öyle kimse yok belki ondan.
Mesela hiçmi demesiniz bi gideyimde fön çektireyim, veya bugün bi avm dolanayım belki güzel film varsa izlerim sonrada kahve içer gelirim? Bunu yapmak için ilaki arkadaş gerekmiyor insan yeri geliyor kendinin en iyi arkadaşı oluyor.
Birşeyi ihtiyaç olduğu için almam, beğenirsem alırım. Yoksa örneğin bir çanta 5-10 sene eskimeden kullanılır zaten. Onun eskimesini beklemem.
Oğlum 14,5 kızım 8,5 yaşında.Çocuklar kaç yaşında?
Malesef çok beceriksizim bu konuda kendim ne ağda ne kas hicbirini yapamıyorum.Ama doğumdan sonra lazere gideceğim.Aylık ağda da 150 filan oluyor ki gittiğim yerler aman aman yerler değil normal bayan kuaförler vb.bana göre çok..
kişisel bakimla sen de olmayan birşeyi var etmeye calisiyorsan çok para demektir o işler.
ama haftanın iki günü fön çektirmek, yılbaşı vs indir8mlarinde aldigin kaliteli bi markanın birkaç malzemesiyle küpüne düşmeden yapilan makyaj,kil tüy temizliği,adet döngüsü harcamaları yani sende olanı koruma çok maliyet gerektirmez.yada becerikli biriysen (ben yapamıyorum ama)bunları bile kendin yapabilirsin.
dışarda vakit geçirirken de gereksiz bonkörlük sahnelemeden sâhsi hesap ödemekle ve genelde maliyetli restoranlar vs yerine çay kahve içilebiln cafe/bistro tarzı yerler tercih edilirse asgari harcamalarla ayı kurtarabilirsiniz.
yemek içmekle ilgili kısım değil ama kişisel harcamalarla ilgili kisım birebir benim tablom bu.
Kızlar merhaba ben 31 yaşındayim.Hamilelik nedeniyle işime ara vermek zorunda kaldım ve malesef en az 2 yıl daha calismayacagim.Bu zamana kadar kendi paramı kendim kazandım o yüzden eşten para istemek kısmı nedense beni geriyor...Esim benim kişisel harcamalarim için aylık 500 tl veriyor.Bunun için de mutfak alışveriş vb yok sadece benim giyim bakim arkadas buluşması ,gezmevb masraflarım için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?