Ben mi abarttım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Calisiyorum bir de hizmet mi edecegim demis. Sanki bana dunyayi kurtariyor.
Meyvesiz yapamam falan deyince ben de sandim kraliyet ailesinden. Eksi bilmem kac bin borcu varmis. Meyve alacak paralari yok ama o borcla cocuk yapmislar birde.
Kayinvalideye meyve alindi diye kizmis bir de kocasina. Kac tl lik meyve yerler ki en fazla... Ee o zaman cocuga nasil bakacaklar diye sorarlar adama.
Cimrilik, kibirlilik hat safhada.
Kecinin uyuzu pinarin gozunden icermis suyu derler. Bu da o hesap olmus.
Ben mi abarttim diye bir de konu acmis. Abartilmayan yer yok ki konuda.

Bir ben şu triplere giremedim ya. Gören de doğurmak üzeresin sanar ha. Az yavaş ol bacım. Bir de utanmadan ayağına yemek getirsinler istiyorsun, çok ayıp. Sonuna kadar haksızsın. Hormonlar da daha 5 haftalıkken ayaklanmazlar, başka bahane bul

Konuyu sabahin korunde kalkip neredeyse dogurmak uzere olan halimle ev temizlerken gorunce cok bozuluyorum. Zaten bende kurdelayi kacirdim, kaynanama goz devirip gobek tutarak egilip kalkamadim, kendimi yataga atamadan adami da kacirdim. Vay simdi anama gidip surat yapayim ben uyurken klima acmislar olmemi istiyorlar herhalde

Aile zaten bilmiyormuş da hamile olduğunu. Bilseler meyveni de önüne getirirler zaten. Ay valla yazık eşine ve ailesine.
Çalışma ortamınız nasıl acaba, ay o işi ben yapamam deyip kenara çekilebiliyor musunuz

Çalışıyorum o zaman çalışmayan gelin alsalardı ben kimseye hizmet etmem

sende ozaman hani yılda bir kez gideceksin rahat edeceğin biriyle evlenseydin. sana meyve alıcak ceviz alıcak biriyle evlenseydin anasına babasına alışveriş yapmayacak birisiyle evlenseydin niye bu adamın başını yaktın ki

en son men dakka dukka diyorum
eden bulur arkadaşım sende karnındakinden bulursun
he o zamanda gelinim ceviz almadık diye kızdı totsunu üşüttük diye kızdı oğlan alışveiriş yapmış bize gelin köpürdü diye yazarsın artık

tövbe yarabbim ya
allahım sen ıslah et böyle kişilikleri karşılaştırma yarabbim böyle kişilerle bizleri anne babamızı evlatlarımız tüm kalbi temiz olanları

Ayrıca hem çalışıp hem bunları yapman senin sorunun diyim kibarca
konuyu okudukça farkettim ki bana yazılmış
valla evet benim sorunum haklısın o konuda ama çok şükür ki hem aile hayatımda hem iş hayatımda sevilen saygı duyulan biriyim
yaptıklarım elime yapışmıyor evde olsam evde de yapıcam bu işleri ki hem yaşlı başlı insanların gönlünü almış oluyorum hemde vicdanım rahat uyuyorum kendi annem yoruluyosun der anne dua et bana yeter derim kayınvalidem sağolsun öz annemden ayırmam allah razı olsun dilinden düşmez insanı biraz da dualara ayakta tutar ben buna inanıyorum
ben böyle gördüm böyle eğitildim büyüklere yardım edilir, aileye yapılan hiçbirşey hizmetçilik değildir çünkü sen anların hiç bir hakkını ödeyemezsin eşin su an senin gözünün içine bakıyorsa bilki onu bu şekilde yetiştiren senin küçümsediğin yerde yemek yiyolar diye burun kıvırdığın insanlar yetiştirdi. bunun için haline şükredip gidip eşinden de o insanlardan da özür dilemelisin

Bana da saygı duyuluyor hem de karşılıksız

Kimseye hizmet etmek zorunda değilim sen ediyorsun diye ben bu bakış açısında değilim yorulamam zaten işim var
Biz ona yardım diyoruz valla hizmet değil. Hepimizin işi var sonuçta ama nasıl ki eve gelince tabağımızı bir yerden kaldırabiliyorsak veya mutfaktan kendimize meyve alabiliyorsak, birine misafirliğe gittiğimizde de yine yardım edince incilerimiz dökülmedi. Şahsen ben hiç eksilmedim. Acaba küçükken bir travmanız filan mı var hizmetçi olmakla ilgili?

Bana da saygı duyuluyor hem de karşılıksız
he he evet eminim öyledir. ya da sen bu devranın ne kadar süreceğini sanıyorsun ki allahtan korkmaz kuldan utanmaz derler karşılık değildir bu yapılanlar evlatlık görevidir. sen annene acımıyorsun ki herşeyi hazırdan bekliyorsun başkasına acıyasın dedim ya vicdanım rahat uyuyorum diye acaba sen vicdan kelimesinden haberdarmısın çok merak ediyorum yorulma tabi sen hanfendi gün gelir kimsede senin için yorulmaz ozaman belki bunları hatırlarsın

Bence biraz abartmissin. kasti yaptiklari bir sey yok bence, üstüne alinma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…