Ben mi abarttım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızları damatları gelince her şey alıyormuş

Senin gibi birini insaniyet gosterip agirladiklarina dua et bence. Ogullarinin hatrina iste..

Senede 1 kere gidiyormuslar ve konu sahibi kocasinin annesine aldigi meyveyi kiskaniyor.. Gulsem mi, sinirlensem mi bilemedim.

Eminim kayinvaliden sessiz, sakin bir kadindir. Pamuk gibi gelinlere kotu kayinvalideler duserken, boylelerine de agzi var dili yoklar denk geliyor. 🤷🏻‍♀️ Hikmetinden sual olunmaz yarabbim.. Ne diyem

tam olarak ne ysadiigni ben bilemem
Ben evime gelenden hzimet beklemem
Ben ilkdefa kaynanama gitigimde yeni gelindim
Benden beklentileri beni cok uzdu
Ben orada yeniyim 2gelinn var daha orda
Kaynanam genckadin
Yorgan yastik nerde bilmem insn ilkgun verir bende sererdim
Veya gider gitmez bana daha ilkgunum o kültürde yetişmedim
Bana yoldan gelmisim daha oturumdan birton issoyledi benim alakam yok ordami yaşıyorum ben.
Yemişler icmisler heryer dağınık hemen sunuyap bunjyap dedi
Valla herks haddini bilecek
Benim annem damadini elustinde tutuyor
Kendi isini yaptırmıyor
Yemediigm yemegin bualsiigni gider gitmez bana yikatmaya calisan kaynanaya sevgim olaamaz
O eltilerle bana gelince yerinden kalkmadi kimse
Beni sessiz hanim gordu hemen sunuyap bunj yapa basladi ben ordami yaşıyorum ayin birinde gitmisim
Maruz kaldigim duruma bak.
Hemde ilkgunden bende baska evde buzdolabına vs giremem bu yasambiicmi
Sizin yaşadıklarınızın konu sahibiyle uzaktan yakından bağlantısı yok bence

Kızlar 1 haftalığına eşimin memleketine geldik biz geleceğiz diye ne bir meyve almışlar ne bir şey zaten senede 1 kere olan durum bu benim annem donatıyor sofrayı sürekli. Geçen siparis veriyor annesi şunu al diye ben böyle görmedinim hiç oğlunun elini cebine attırmazsın böyle gördüm bana mı tuhaf geliyor aynı evde yaşasak demek ki sürekli onu bunu al diyecek.
Hamileyim başka eve alışık değilim rahat değilim temel ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum yer soğuk yerde yemek yiyorlar yemek esnasında karnım ağrıyor bu yüzden doymadan kalkıyorum.
Meyve yemek istiyorum geçen meyve aldık hepsini yemişler aç duruyorum eşime de kızdım biliyorsun hamileyim gelmeyelim deseydin keşke dedim daha da gelmem dedim
Cevizi fındık yemem lazım diyorum evde var diyor e var da ben gidip alamam ki önüme de getirmiyor evde var kime faydası var anlamıyorum bana bakmıyor eşim böyle düşünüyorum ama saçmalık sanırım
.
Hormonlar mı bunlar kızlar??? Kv ile tartışmak da istemiyorum ortada bişi yok.
Bu arada kese göründü doktorum her şey normal dedi.

Boş gebelik ihtimali kalktı dedi sizce de öyle mi ben böyle bilmiyordum
1. Hamilesiniz ve virüs varken eviniz dişina gezmeye gidiyorsunuz
2. Yerde yemek yiyorlar evlenirken de muhakkak gördünüz ozaman garip gelmedi şimdi gebe olduğunuz icin üşüdünüz
3. Karnıniz ac kaldı onlar yeme içme demedi sonuçta siz rahatsizim ben sandalyede yiyeyim die oneeride bulunun
4.5.haftalık gebesiniz durumu fazla abartınızı düşünüyorum
5. Rahatınız olmuyorsa evinize dönün

Ben eşimle ayni memlekettenim Bayramda gittiğimizde eşimin tarafına kaynanam ve kızları hayatta iş yapmazlardi bebekleri felanda yok hepsi gelinlerden büyüktür,evin işini sadece gelinlerden beklerler oyleki gorumcelerin boyumuza gelmiş kızları bile kaçardı işten,
Ben bir gün kalır ailemin yanına kacardim hep onları mi cekicem ,10tane çocuğu var kaynanamim,5i kız 5i erkek cemaati siz düşünün.
iste bunu diyorum bende
Benimde 2elti 2kayin 4çocuk biramca birkaynata birkaynana yaşıyorlar
Gittim ilkgun kaynanam bana buyurmadigi is kalmadi
Ben sehirde buyudum koyhayati bilmem
İlkgunden beni oranin amelesi sandi
Evdekiler bikmis yapmiyor bana kakalayacakti tum isi.yemisler icmisler dagitmislar heryerheryrde
Ve daha yolucluktan yenigeldim daha oturmadım bile
Aksam yatacaz yorgan yastik göstermiyor
Esim aradi buldu.
Kaynanam genckadin
Yasli vs degil bazilari sesszi kadini kullanmak istiyor.evdekilerle yuzgoz olmus kavgali
Bana kakalayacakti herisi.
Sanki orada yaşıyorum ben.

Aynen öyle yani. Bir de bu yemek konusunda kasanlar en tuhaf olanları bence. Hamileyken 40 kilo alıyor doğurduğu cocuk 2 kilo 100 gram. Demek ki cok ta saapmamak lazim ceviz meviz 😁
Aynen öyle.. Banada ceviz yumurta falan yicen hergün dedi doktorum ama varken yiyordum yokken ne etcem adamın başına mı vurcam getir diyee 🙄🙄🙄

Kızları damatları gelince her şey alıyormuş
Size önerim markete girince eşiniz ailesine alinacaklari alsın ,sizde madem size yiyecek kalmıyor diyorsunuz krndiniz yiyecekleri alın valizinize koyun canınız isteyince yiyin,
Ben babamın evine giderken bile aynısını çocuklarım için yaparım çocuklarımın yiyeceğini ortaya koymam sadece onlar yer,
Onun ailesine çok alıyoruz benim aileme az diyorsan anneni babanı hediyeye boğ o zamsn için rahatlar ben eşitlik taraftarıyım

Senin gibi birini insaniyet gosterip agirladiklarina dua et bence. Ogullarinin hatrina iste..

Senede 1 kere gidiyormuslar ve konu sahibi kocasinin annesine aldigi meyveyi kiskaniyor.. Gulsem mi, sinirlensem mi bilemedim.

Eminim kayinvaliden sessiz, sakin bir kadindir. Pamuk gibi gelinlere kotu kayinvalideler duserken, boylelerine de agzi var dili yoklar denk geliyor. 🤷🏻‍♀️ Hikmetinden sual olunmaz yarabbim.. Ne diyem
Aynen ,senede 1 hafta gidiyor adamcagiz annesinin evine ve gelin nelere laf yapiyor:( o da hamile ,görüyor ve görecek evlat sahibi olmanin ne demek oldugunu.Men dakka dukka ! Aynisini ona da yapacaklar bir gün merak etmeyin;) simdi anlamaz ve kizar ama elbet anlayacak.

Aynen öyle.. Banada ceviz yumurta falan yicen hergün dedi doktorum ama varken yiyordum yokken ne etcem adamın başına mı vurcam getir diyee 🙄🙄🙄
Tabi her zaman hersey olmuyorki bi şöyle olamadık valla. 🙄 ama konu bence kaos çıksın dıye açılmış.

Ben de sizi 7 8 aylık hamile falan sandım 🤦🏻‍♀️5 haftalık alt tarafı bu ne tripler yahu? Corona varken hamile halinizle gitmişsiniz cevize mi takılıyorsunuz? Ayrıca geleneksel bir kayın aileniz var besbelli çok beklersiniz cevizim fındığım önüme gelsin diye daha

tam olarak ne yaşadığıni ben bilemem
Ben evime gelenden hzimet beklemem
Ben ilkdefa kaynanama gitigimde yeni gelindim
Benden beklentileri beni cok uzdu
Ben orada yeniyim 2gelinn var daha orda
Kaynanam genckadin
Yorgan yastik nerde bilmem insn ilkgun verir bende sererdim
Veya gider gitmez bana daha ilkgunum o kültürde yetişmedim
Bana yoldan gelmisim daha oturumdan birton issoyledi benim alakam yok ordami yaşıyorum ben.
Yemişler icmisler heryer dağınık hemen sunuyap bunjyap dedi
Valla herks haddini bilecek
Benim annem damadini elustinde tutuyor
Kendi isini yaptırmıyor
Yemediigm yemegin bualsiigni gider gitmez bana yikatmaya calisan kaynanaya sevgim olaamaz
O eltilerle bana gelince yerinden kalkmadi kimse
Beni sessiz hanim gordu hemen sunuyap bunj yapa basladi ben ordami yaşıyorum ayin birinde gitmisim
Maruz kaldigim duruma bak.
Hemde ilkgunden bende baska evde buzdolabına vs giremem bu yasambiicmi
Tamam işte senin durumun farklı bu konu farklı ayrıca ne yaşadığını bilemem diyip konu sahibine hak vermen yanlış bir davranış çünkü haklı olmadığını farkedip zihniyetini değiştirebilir belki ama siz hak verince kendisine demek ki doğru yoldayım algısı oluşuyor. Ne yaşadığını yazdığı mesajlarda gayet açık biçimde belirtmiş.
-Kaynanamla sorunum yok demiş.
-Kaynanası hakkında kendisine yapılan herhangi kötü bir davranıştan bahsetmemiş ki olsaydı kendini haklı çıkarmak için abartarak anlatırdı o da yok.
-Oğulları ailesinin evine tatile geldiğinde market alış-verişi yapıyor diye Demek biz aynı evde yaşasak sürekli bişeyler aldıracaklar gibi saçma sapan abuk subuk bir bağlantı kuran biri..
-5 haftalık hamileyim yattığım yer soğuk diyor kaynanasının onun soğukta yattığını lazer gözleriyle anlayıp altına ekstra minder koyması gerektiğini falan düşünüyor.
-Mesajlarında sıkça hormon, hamilelik, el üstünde tutulmama gibi konulardan bahsediyor ve bu kız daha 5 haftalık hamile..
Gayette ne yaşadığını biliyormuşuz bakın o yüzden kendi yaşanmışlıklarınızı baz alarak haklısın demeyin çünkü burda ki yorumlardan etkilenip belki aklını başına toplama imkanı varsa bile ona hak vererek bunu engelliyorsunuz.

Kızlar 1 haftalığına eşimin memleketine geldik biz geleceğiz diye ne bir meyve almışlar ne bir şey zaten senede 1 kere olan durum bu benim annem donatıyor sofrayı sürekli. Geçen siparis veriyor annesi şunu al diye ben böyle görmedinim hiç oğlunun elini cebine attırmazsın böyle gördüm bana mı tuhaf geliyor aynı evde yaşasak demek ki sürekli onu bunu al diyecek.
Hamileyim başka eve alışık değilim rahat değilim temel ihtiyaçlarımı bile karşılayamıyorum yer soğuk yerde yemek yiyorlar yemek esnasında karnım ağrıyor bu yüzden doymadan kalkıyorum.
Meyve yemek istiyorum geçen meyve aldık hepsini yemişler aç duruyorum eşime de kızdım biliyorsun hamileyim gelmeyelim deseydin keşke dedim daha da gelmem dedim
Cevizi fındık yemem lazım diyorum evde var diyor e var da ben gidip alamam ki önüme de getirmiyor evde var kime faydası var anlamıyorum bana bakmıyor eşim böyle düşünüyorum ama saçmalık sanırım
.
Hormonlar mı bunlar kızlar??? Kv ile tartışmak da istemiyorum ortada bişi yok.
Bu arada kese göründü doktorum her şey normal dedi.

Boş gebelik ihtimali kalktı dedi sizce de öyle mi ben böyle bilmiyordum
Cok abartmayın bosverin benim kv de de aynı giderken liste yapar aliriz hicbisu gornem sen daha yeni hamilesin ben 28 haftaligim her giderken pasta kurabiye ister ayrica bize vermez kuru cay verir gitmesrk laf eder bende ona ayri kendime ayri alirim. En son cantadan cikardim kurabiyeyi yiyorum gordu bi mutfağa koştu duruyo orda onu nerden buldun dedi bende sen vermedin için kendime ayri aliyorum dedim sustu

Tamam işte senin durumun farklı bu konu farklı ayrıca ne yaşadığını bilemem diyip konu sahibine hak vermen yanlış bir davranış çünkü haklı olmadığını farkedip zihniyetini değiştirebilir belki ama siz hak verince kendisine demek ki doğru yoldayım algısı oluşuyor. Ne yaşadığını yazdığı mesajlarda gayet açık biçimde belirtmiş.
-Kaynanası hakkında kendisine yapılan herhangi kötü bir davranıştan bahsetmemiş ki olsaydı kendini haklı çıkarmak için abartarak anlatırdı o da yok.
-Oğulları ailesinin evine tatile geldiğinde market alış-verişi yapıyor diye Demek biz aynı evde yaşasak sürekli bişeyler aldıracaklar gibi saçma sapan abuk subuk bir bağlantı kuran biri..
-5 haftalık hamileyim yattığım yer soğuk diyor kaynanasının onun soğukta yattığını lazer gözleriyle anlayıp altına ekstra minder koyması gerektiğini falan düşünüyor.
-Mesajlarında sıkça hormon, hamilelik, el üstünde tutulmama gibi konulardan bahsediyor ve bu kız daha 5 haftalık hamile..
Gayette ne yaşadığını biliyormuşuz bakın o yüzden kendi yaşanmışlıklarınızı baz alarak haklısın demeyin çünkü burda ki yorumlardan etkilenip belki aklını başına toplama imkanı varsa bile ona hak vererek bunu engelliyorsunuz.
ben orda rahat edememesini hakli buluyorum
Hamile olmasiyla alakali degil
Çekirdek ailede buyuyen kadinlar
Kalabalil ailede yapamaz
Ancak karsi taraf anlayışlı olursa olur
Onada dedim 1 kacgun idare edilir
Ama 1hafta osartlarda zor
Ozgurce hareket edemez
Uzunsure kalmadiig surece sorun olmaz

Bir de söyle Bir sey yazmis. Hamile olduğumu bilmiyorlar .
E insanlar napsın?
Belki bilseler, kızım sen orda rahat etmezsin istersen masaya gec orda ye bize bakma diyecekler
Ve ya kaynanası canin bisey çekiyor mu falan diyecek yapacak istediği yemeği .
Hani sanki herkes hamile oldugunu bile bile ondan cevizi meyveyi saklamış gibi konusuyor

Daha hormonlar doğru düzgün devreye girmemiş oluyor neredeyse. İlk 3 ay bebek sizden beslenir yediklerinizle alakası yok. Eşim beni beslemiyor, ceviz fındık yiyemiyorum filan çok abartmışsınız. Kv eşinizden bişey isteyebilir çok normal. Biz babamlara giderkende kv'ye giderkende eksik bişey var mı diye arar sorarız. Orada kalıyorsanız tabiki elinizi cebinize atacaksınız. Temel ihtiyaçlarınız nedir onuda anlamadım?

Aynı evde yaşasak sürekli bir şey aldıracaklar demek ki demiş de aynı evde yaşıyor olsalar zaten almaları gerekiyor bence, kendileri yiyecekleri için mantıken 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X