Ben mi büyütüyorum bu konuyu salmalı mıyım?

Yaklaşık 20 yıllık bankacıyım, ev geçindirmeye çalışıyorum. Aldığım para da gerçekten sanıldığı gibi matah bir şey değil ama az çok ekonomiden,hesap kitaptan anlarım diye düşünüyorum. Eşiniz aldığı bu maaşla, dediklerinin hepsini gerçekleştirebilecekse ben kendimden utanırım bu kadar mı beceriksizim diye.

Baba vefat etmiş olabilir Allah rahmet eylesin ama baba yok diye kendine ve size bu kadar yüklenmesini doğru bulmuyorum.Durumu iyi olsa insanın elinden gelenin fazlasını yapar ama tek maaşla nasıl olacak?
Kız kardeşin yerinde olsam asla istemezdim kabul etmezdim böyle birşeyi.Üstelik çalışıyormuş.
Aile neden konuşup ikna etmiyor eşinizi?
Tek maaş geçindirmesi gerektiği bir ailesi varken kök ailesi için bu kadar fedakarlık yapacak olan insan bana iyi kalpli ama mantıksız bir insan olarak geliyor.

Çocuğunuz olduğunda masraflarına nasıl yetişmeyi ve bir gelecek planlamayı düşünüyor??
Daha sırada bekleyen bir kardeş daha var.Para biriktirseniz de gideceği yer var şimdiden.

Babasının hayatta olmamasını öne sürmesi bahane.Kahraman olmak isterken çakılacak haberi yok.
Vicdanlı bir eşiniz var ama ne yazık ki ileri görüş ve para yönetimi sıfır.
Atanmayı beklemeyin,bir işe girin başlayın bir yerden bence.Maaşınızı da ailesine tahsis etmez umarım.

Bir tanecik kardeşim diyor tabiki yapıcam diyor. Babaları vefat etti o yüzden daha hassas onu da anlıyorum ama bilmiyorum kafam karışık
sizin kardeşiniz varsa evlenirken de aynı titizliği gösterecek mi eşiniz?
tüm birikiminiz ona mı gidecek neredeyse... daha neler

bir bilezik bir beyaz eşya yeter abartmasın
damat alıp onlar büyük ihtimal araba alacak :)

Arkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi
Hakkı yok sizi dara sokmaya. Aldırtmayın. Kız kardeşi sizin için 100bin (en ucuzundan) gibi bir para harcar mıydı?

20+20=40 gram bilezik ve iki beyaz eşyadan mı bahsediyor eşiniz? Bilezik gramı da çok gazla bari 10 10 iki tane alsın. 40 gram bilezik 160k zaten. Bunun için kredi çekmesi gerekir. Kredi faizi çok yüksek nasıl ödeyecek? Bir bilezik ve ev eşyası alsın

Destek oldu ama manevi olarak. koşturdu sağolsun. Dediğim gibi çok zengin olsak tamam derim ama neden elimizdeki avcumuzdakini verelim. Diyor ki bir tanecik kız kardeşim. Bir de babaları vefat etti bu bilgiyi vereyim belki düşünce değişikliği olursa diye. Eşim babaları olmadığı için daha hassas onu da anlıyorum ne düşünsem bilmiyorum
Ben de başta baba anne mi yok acaba diye düşündüm. Bence bir bilezik bir beyaz eşya olabilir. Ama sizin değil eşinizin ikna olması lazım. Biraz beyazesyacida dolaşın kuyumcu gezsin fikri değişir 🤣

Babaları vefat ettiği için sizin eşiniz babalık yapmak istiyor ama siz de anneleri değilsiniz.
Kazandığı paraya göre abartıyor ya beyaz eşyaları alsın bilezik takmasın ya da bilezik taksın sadece. Haklısınız ve diretin bu konuda. Çalışıyor olsaydınız derdim ki tüm o beyaz eşya altın borçlarını bırakın o ödesin evi de geçindirmeye devam etsin sizin de zaten maaşınız var o ne yaparsa yapsın madem kardeşini bu kadar düşünüyor ama sonrasında sıkıntısını siz çekeceksiniz.

Gelirinize göre takınız fazla bence de. Bu tarz kocalara birikim yapılmaz, ondan gizli birikim yapın asla söylemeyin. Ölüm kalım olsa da demeyin hatta. Hep borca sokun, hep ucu ucuna parası olsun yoksa o gidip kendini anası bacısı için borca sokar. Kendi çocuğu olup bir iki de tekme yiyince aklı başına gelir ama o zamana kadar önerdiklerimi yaparsanız en az zararla kurtulursunuz.

Nasıl alacak ki bu kadar şeyi? Sizin bilmediğiniz bir birikimi mi var eşinizin? Veya kredi mi çekecek? Her ne olursa olsun maaşı ortada. Ödeme zamanı geldiğinde sıkıntıya gireceğiniz belli. Borç alacak da olabilir. Sen merak etme ben hallederim vs diye yuvarlak konuşmasına izin vermeyin. Biz bir aileyiz, finansal planlamaları beraber yapmak zorundayız bana açıklamalısın deyin.neymiş planı, nerden bulacakmış bu kadar parayı?

Ben sizin ne şartlarda evlendiğinizi merak ettim. Eve bir şey alınacakken ya da sizin bir ihtiyacınız olduğunda eşinizin tavrı nasıl? Bu maaşla zaten geçinmek zor, kardeşi de olsa başkalarına böyle dağıtırken eve eli çok sıkı mıdır? Bu arada sizin şartlarınız için bir bilezik bir de hediye yeterli.

Eşim bana kıyamıyor çalıştırmam diyor, kız kardeşine kıyamıyor 2 bilezik 2 beyaz eşyası benden diyor, küçük kardeşine kıyamıyor tüm okul masrafı benden diyor, annesine kıyamıyor emekli maaşı azalırsa ben tamamlarım diyor... Ve bunların hepsini bir maaşla yapmak istiyor. Bırakın birikim yapmayı, ay sonu ucu ucuna anca geçineceksiniz. Özel sektör gül bahçesi değil ben de biliyorum ama artık hayat çok zor. Çalışan herkes zorlanıyor sürünüyor ama çalışılmazsa bir kuruş birikim yapılmıyor. Kendi evin bile olsa bir eve en az 70-80 bin para girmesi lazım. Çocuk düşünmüyoruz derseniz tek maaş yeter ama yine birikim olmaz. Kenara koyduğunuz her kuruş okula giden çocuğa lazım olunca kullanılacak.

Belki bir gün atanırım diyerek iş hayatından uzaklaşıyorsunuz. Tecrübe ederek, iş değiştirerek yavaş yavaş daha iyi işe geçiş yapabilirsiniz. Kimse yıllardır evde oturmuş çalışmamış birini alıp tepeye oturtmaz. Size en kötü senaryoyu yazayım belki bir aydınlanma gelir. Babası yok, kardeşine annesine eşiniz bakacak. Bir noktada yetişemeyince size şöyle bir teklifle gelinebilir. Bir süre evleri birleştirelim bizim ya da annemin evini kiraya verelim, masraflar borçlar bitince yine kendi evimize geçeriz. Şimdi evlenecek görümceniz para veriyor annesine, evlenince kesilecek. Başka türlü matematik basit, eldeki para maaş belli. Yani siz yazın bu işin oluru varsa nasıl olur diye.
Söylediğiniz şeylerde haklısınız ancak sınava hazırlanıyorum henüz sınavdan vazgeçmiş değilim. Atama konusunda bölümüm diğer bölümlere göre daha iyi. Bir umut deyip denemek istiyorum elbet vazgeçersem atanamayıp başka şeyler düşünücem. Hayat zor biliyorum her şey zor maalesef :(

Nasıl alacak ki bu kadar şeyi? Sizin bilmediğiniz bir birikimi mi var eşinizin? Veya kredi mi çekecek? Her ne olursa olsun maaşı ortada. Ödeme zamanı geldiğinde sıkıntıya gireceğiniz belli. Borç alacak da olabilir. Sen merak etme ben hallederim vs diye yuvarlak konuşmasına izin vermeyin. Biz bir aileyiz, finansal planlamaları beraber yapmak zorundayız bana açıklamalısın deyin.neymiş planı, nerden bulacakmış bu kadar parayı?
Benden gizli asla yapmaz. Her şeyini bilirim. Güya aydan aya altın alıp biriktirerek şimdiden. Eşyaları da taksitle alacak

Ben sizin ne şartlarda evlendiğinizi merak ettim. Eve bir şey alınacakken ya da sizin bir ihtiyacınız olduğunda eşinizin tavrı nasıl? Bu maaşla zaten geçinmek zor, kardeşi de olsa başkalarına böyle dağıtırken eve eli çok sıkı mıdır? Bu arada sizin şartlarınız için bir bilezik bir de hediye yeterli.
Alacağı zaman tavrı normaldi gayet almam etmem demedi. Bence de bizim şartlarımıza göre dediğiniz gibi yeterli neden böyle havadan uçuyor anlamıyorum normalde böyle değildir ama bu konuda beni kızdırdı

Bence olur da çalışırsanız ki atanmayı beklemeden çalışmalısınız, kendinize harcayın birikim falan yapmayın yaparsanız da eşinizden gizli yapın. Adam sanki evleri arabası var da üzerine 100k maaş alıyor gibi kız kardeşini evlendirip erkek kardeşini okutacak evlendirecek 🤦🏻‍♀️ bir de şunu merak ettim eşiniz iki beyaz eşya alıyorsa erkek tarafı ne alıyor? Benim çevremde genelde kız tarafı bulaşık makinesini alır sadece. Diğer akrabalar da iki beyaz eşya alacak demişsiniz o akrabalar da kız tarafından mı? Beyaz eşyaların hepsini kız tarafı mı alıyor?
Maalesef adetleri böyleymiş kız tarafı alırmış. Erkek tarafı salon oturma odası alıyor ve düğünü yapıyormuş sadece

Benim kardesim de evleniyor bu yaz bir tane beyaz esyasini aldim bir tane de guzel bi bilezik takiyorum. Bence gayet yeterli. İkiser tane de yapmak isterdim ama durumum olsaydi. Kendi evim ve kendi esim var sonucta.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama her özel sektör aynı değil.Ozel sektordede arastirirsaniz çok güzel işler düşüyor bazen.Benim eşimde aşağı yukarı aynı maaşı alıyor.Ayni oranlarda zam aldı bu sene ama hiç bir işin garantisi yok koronada bile bir gün tatil yapmayan sektör sıkıntıya girdi şimdi işçi cikarmaya başladılar.Ancak kendimize yetiyoruz.benimde bir tane çocuğum var biz onu nasıl okutacagiz diye düşünüyoruz.cunku masraflar arttıkça artıyor.bunlari göz ardı etmeyin derim.Ayricaniki beyaz eşya artı iki bilezik diyorsunuz ama boyle giderse düğünde olan borclarinda bir kısmını eşiniz yüklenir gibi.Siz haklısınız en azından bir bilezige dussun.
Bulunduğum şehirde maalesef iş imkanı çok kısıtlı. Buradaki işlere çok baktım araştırdım ancak pek imkan yok. Memleketimde daha çok iş imkanı vardı. O yüzden atanmak istiyorum ama bilmiyorum. Ya bir de eşimin ailesi sanıyor ki aldığımız maaş çok fazla. Çok rahat yaşarsınız imalarında bulundular..

Bilemiyorum... Bizim buralarda eşya filan alınmaz. Evli barkli insansınız. Beyaz eşyayı almayiverin. Bir bilezik neyine yetmiyor.

Back
X