Ben mi fesatım kuzenim rüyasında bana aşık olduğunu söyledi ?

kesinlikle sinuclarina katlanmak lazim benm abimle yengem kuzen cocuklari bir tane cocuklari sagliksiz dogdu oldu cok ornek var herkesin akli fikri var. ben karsi degilim ama sonucu cok kotu .cun 5 cocugundan biri engeli olma ihtimali var ki oluyor

Evet, adamın niyeti ne olursa olsun konu sahibini huzursuz edip soru işareti uyandırdığına göre mesajı kabul edilemez. Demek ki öyle bir diyalogları yok ki kadın rahatsız olmuş. Bu durumda mesajı hoş bulmak mümkün değil.

Diyorum ya mesela halamın oğluyla o samimiyetim yoktur. Ama ikinci derece kuzen grubumla var. Onlardan bana bu mesaj gelse güler geçerim. Tamamen karşıdaki kişiyle ilişkiye bağlı.

sanki sen de kuzene boş değilsin..

Hanımlar,
dünden beri şu ensest meselesi her konuya sirayet etmeye başladı, yetmedi mi artık? Dini yorumlarda olmadın lütfen.

Olta atmış resmen

Konu sahibi su kuzen musveddesinden uzak durun.Gevşek in teki.Tabi siz de biraz ilgi yok ise.

Siz kavramlari karistiryorsunuz.
Ensest aile ici ilişkidir.
Kuzen evliliği akraba evliliğidir.
Akraba evliliği tavsiye edilmez, hoş görülmez ama hoşlanmiyoruz diye bize buna ensest deme hakkını vermez.
Ayrıca Türkiye'de de ensest yasaktır, suçtur ancak kuzen evliliğine izin vardır. Çünkü kuzen evliliği ensest değil, akraba evliliğidir.

Şu internet ortamında saldırgan bir biçimde karşı tarafı cahil olmakla suçlayan kişilerin yazdıkları hep mi hatalı olur..

bence aileyle ilgili seyler paylasmayin konu baska yerlere geliyor vallah herkesin akli fikri var isteyen. kuzeniyle. sevgili olur isteyen yengesini bogazlar cunku biz bosa nefesimizi tuketiyorz. konu sahipleri bizi dinledigini kale aldigini sanmiyorum vicdaanen torum yapip objektif bakinca hic bise yaramiyor cunku. insanlar insanlarin fikirlerine saygi duymuyor olan bizim gibi hanimlara oluyor gaza geliyorz sonra bami yiyoruz sus diyorlar fazla konusma gibisinden. dinle ilgili yorumda yapmayacam arrik cunku. 5 yasindan bu zamana. kadar neyin sevap neyin haram oldugunu kimse haykirmadiysa takvim yapraklrini bile okumamislardir bu sozum koni sahibine degil suan o mahsum durumda cunku konu sapti. genel olarak biz nefesimizi bosa tuketiyoruz hanimlar bizene..

Kuzen aklınca sizin nabzınızı yoklamış.
Yakın bir arkadaş falan olsa yaptığını normal karşılar, "rencide olmadan duygularını ortaya dökmüş, ne var bunda?" derim ama konu kuzen.

Benim için kuzen kardeşle eş anlamdadır.Bizde bırakın ilk göbek kuzenleri, annelerimizin kuzenleri bile amca/teyzedir. Kuzenlerin çocukları birbirlerine abla,abi der. Yeğen, kuzin hepsi aynı yani.

Hiç kimse de diğerini böyle bir rüyada göremez, gördüğü ancak kabusu olur. Bunu dile de getiremez. Getirdiği anda aileden aforoz edilir.

Memlekette kadın/erkek mi bitti de akrabalara kaldık? Hay Allah'ım sen sabır.

Kuzen evliliği yanlış bilmiyorsam Batı Avrupa gibi yerlerde enseste giriyor ve suç sayılıyor ama bizde girmiyor, o yüzden insanları yaftalamayalım. Anne babası ya da kendisi akraba evliliği yapmış üyeler olabilir içimizde; tercih etmesek de o insanların da kalbini kırmamız doğru değil. Türkiye'de akraba evliliği %20lerde, yaygın sayılır. Ben mesela Anadolu'da bir zamanlar epey yaygınlaşmış olan "baldız evlilikleri"ni de doğru bulmuyorum ama bunu gerçekleştiren insanlar mevcut.

Konuya gelecek olursak kuzeninizin yaklaşımını sevmedim. Bana kuzenim böyle bir imada bulunsaydı (-ki bulunamaz yani biz çok yakın büyüdük, abla/abi-kardeş ilişkisi vardır aramızda) çok sert bir tepki gösterirdim. "Rüya dahi olsa bu yakıştırmanı bana söylemeni hiç hoş karşılamadım, bunu duymamış olayım" derdim en azından. Belli bir niyetle söylendiği kesin bunun çünkü.

Kuzen ile evlenilebiliyor. Bu bir tavsiye degil ama gercek.

Burada rahatsiz edici olan, size onceden beri olan flortöz tavırlari. Mesela yalniz kalirdik bana sarilirdi demistiniz.

Kuzeniniz olmasa sarilamazdi di mi yani yabanci bir erkek olsa. Akraba yakinligini mi kullandi size sarilmak icin yoksa abi gibi mi sarildi? Bi de sarilip uzun uzun oturmalar bana gereksiz gelir kendi düşuncem boyle, ben mesafeliyimdir belki de ondan.

Simdi de niyeti varsa size acikca soylemeli bu tarz agiz arayip kafa karistirmalar yakisiksiz olmus.

Siz de bana bos degilmissiniz gibi geldi. Ama olmaz diyorsaniz ciddi tersleyin, sen benim abimsin ne sevgililigi bi daha boyle sacma seyler duymak istemiyorum diyin mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…