Merhaba hanımlar çok uzatmayım 10. dk önce yaşanmış olduğum ve beni çok üzen bi konuyu hemen paylaşıım.
Çatı ustası çağırdık yan komşumuzun damı akıtıyordu bizden kaynaklı olduğunu söyledi.Eşim ustanın işinin bittiğini bize uğrucanı 100.tl vermemi istedi. Fakat o esnada tel. açık olsun dedi.(kendisi işte olduğundan telden söylüyor bunları). Neyse usta geldi eşimde telde. parayı verdim ( dha öncede elmişdi bu usta bi kaç kere çatı için.) ellerini yıkaya bilmek için müsade istedi, baktım elleri kötü tabi dedim. banyoya geçti ellerini yıkadı. tabi o esnada da benim tel. kulağımda eşim nereye gitti felan diye sordu banyoda ellerini yıkıcak. bağırmaya başladı ev müsait değil diyemiyormusun ne salak birisin . benım gibi adam nasıl bir kadınla evlendı bağırıo tabi. neyse adam çıktı teşeküür etti gitti. eşime dedim şimdi gitti diye tamam haklısın falan uzatmaylım bir daha olmaz dedim. Özür diledim. Buna karşılık özür dilesen ne olur ya adam bişi etse senin naptın belli değil ki dedi. çok gocundum nasıl benim naptım belli değil ki ne demek istiyorsun sus dedim bişiler diyo tabi hç susmadı.kapat telefonu diye bağırdım merak etme kapatıcm ben keyfımıde kaçırdın gudubet diyip kapatıcam dyip kapattı.. çok zoruma giittii... hala ağlıyorum.
sorunum şu napmamı önerirsiniz. Napim şimdi?
Bu kadın kocasına ben tanımıyorum o kim diyecek,kocası inanacak yani kadın dediğimiz varlık da erkek kadar insan ve erkek kadar sözünün değeri var.sizin nasıl kadını yok sayan bir düşünce tarzınız var anlamadım yani??!!
kadını yok sayan bi düşüncem yok fakat sizin hangi ülkede yaşadığınızı bilmiyorum .gerçekten kadın o kim bilmiyorum diyecek kocasıda peki karıcığım mı diyecek :)) nasıl bir masal da yaşadığınız hakkında en ufak bir fikrim yok biraz gerçekci olun :))
Valla benim yaşadığım yerde kadınları insandan saydığımız için onların lafları tanımadığımız bir adamın lafından daha değerli oluyor.
Siz sizin görüşünüzde kadınların çocuk yetiştirdiği bir yerde yaşıyorsunuz demek ki yabancı bir erkeğin sözü bile bir erkeğin karısının sözünden daha değerli.
tatlım benim için kadın sözü erkek sözü diye birşey yok ki sen beni cidden yanlış anlıyorsun sadece ben iftiradan korkan bir insanım bu yüzden tedbirli davranmak gerektiğini düşünüyorum o kadar yani ortalıkta dallandırıp budaklandırılcak bişey yok . ben burda kocası sapına kadar haklı demiyorum ki zaten bu arkadaşımızın eşi biraz değişik karakterde . ben sadece tedbirli olmak gerektiğini söylüyorum o kadar umarım anlamışsındır beni
Dünden sonra bugün hrrşeyimi haber vrrıyorum doye kızdım msj attım sindırıyorsun beni anlamıyorsun gbi döktü m içimi. Bna verdiği cevabSucun cogu sizdeymis gibi dusunmeyin. Dogru artik bu devirde kimseye guven kalmadi ama hep gelen kisiymis az cok taniyorsunuz e adam da sadece ellerini yikamak istemis....
Siz tamamen suclu bile olsaniz ki degilsiniz asla o laflari etmemeli, saygisizlik bu baska bir sey degil insan esine, canina bu laflari kolayca nasil eder yahu??
Ozur dilemeli ve siz de onun gercekten pisman oldugunu anlayincaya kadar biraz daha mesafenizi koruyun ki caninizin ne kadar yandigini anlasin. Yoksa yine bu tip bir seyde yine tarih tekerrür etmesin.
Allah sabir versin ...
Size yabancı bir diziden bir bölüm anlatmak istiyorum. Bu tarz dizilerde genellikle gerçek hayatta da olan olaylar incelenir. Bir cinayeti araştıyor polisler. Kadın kocasını öldürmüş. Bunn soğukkanlı bir cinayet mi yoksa kadının psikolojisinin bozulmasından mı kaynaklandığını araştırıyorlar. Neyse sonuçta adam kadını baya bir sindirmiş. Sen yapamazsın edemezsin falan demiş yıllarca. Ama orda bitmemiş. Sen toplumda nasıl konuşulacağını bilmezsine gelmiş olay. İş yemeklerinde beni rezil edersin diye götürmemiş. Sonra çocukları olmuş. Çocukların hiç bir olayına mezuniyetine spor etkinliklerine katılmasına izin yok. Çünkü nasıl davranması gerektiğini bilmez ve bir hata yapar diye. Burda acı olan ve sizi de ilgilendiren kısım ise çocukların bundan çok haberinin olmaması. Onların babalarının yıllarca annelerine uyguladığı psikolojik baskıyı bilmeden annelerini ezik ve asla onların bir etkinliğine katılmamış bir insan olarak görmeleriydi. Yani şöyle söyliyim evdeki köpek kadar bile saygıyla konuşmuyorlardı annelerine. Halbuki orda 15-20 yıllık psikolojik bir eziyet var. Koşullandırma var. Beceriksiz bir insan olduğunu ince ince işleme var. Kadının psikolojisi o kadar bozulmuştu ki: "Peki bütün kanı neden temizlediniz" sorusuna "Çünkü polisler gelecekti ve kocam eve gelecek insanları pis bir evde karşılamamı istemezdi çok kızardı" demişti. Yani öldürmüş olduğu kocasının kızmasından korktuğu için kanı temizlemiş.
Şimdi tabi bu dizi ve çok uç bir olayı incelemiş. Ama ilerde sizin de çocuklarınız babasının hiç güvenmediği, ufak bir şeyde gudubet diyebildiği, babasının "senin ne yaptığın belli değil" dediği bir anne sahibi olurlarsa küçüklükten beri bu lafları duyarlarsa ilerde onların da "sizin ne yaptığınızın belli olmadığını" düşünme ihtimalleri var. Çünkü bomboş doğmuş kafalarını hangi bilgilerle doldurursan onları alırlar. Babaları sizin rahata alışmış çalışamaz bir insan olduğunuzu işlerse, siz onlara hangi ödevi yaptırabilirsiniz. "Hadi canım mutfağı toplamada bana yardım et" dediğinizde size ters bir şeyler söylemelerine engel olacak dürtü var mı? Bütün bunlar eğer şimdiki gibi devam ederseniz olabilecekler. Kesin olur demiyorum ama ince ince işlenmişsiniz kocanız tarafından. Neredeyse beceremeyeceğinize ya da bir teknolojiyi bile hata yapmadan kötü bir şey yapmadan kullanamayacağınıza inandırılmışsınız. Silkelenin ve kendinize gelin lütfen. Bunu kendiniz için yapamıyorsanız bile gelecekteki çocuklarınız için yapın.
Tası tarağı toplayıp bu diyarları terk edesim geliyor ya
Bizim eve usta geldiğinde evde yalnız kalmayız.Velev ki kaldık,biz de telefonu açık bırakırız.Ne olur ne olmaz.Sorun daha ciddi.
Bu adamdan bebek yapmayın.Yine yıpranan siz olacaksınız.
Bebekle sorumluluk da öğrenilmez,ne biçim laf bu?
Usta o kadar iş yapmış,bir elini yıkayınca noluyor? Sanki kraliyet banyosu.Pehhh
Zihniyet bozukluğu bu.Kendi at koştursun meydanda,siz sinin.
Her ay telefon dökümlerimi gözüne sokar,kör ederim adamı.
Ne münasebet ya.
Ağzıma laflar geliyor,ban yiyemem durduk yere.
En kısa zamanda iş bulun,bu adamın şekeri fazla gelmiş.
Haklısınız bugün içimi döktüm msj attım bna attığı en son mesaj bu
Acaba kim anlamiyor, haksizlik ve nankörlük yapiyor. Kim mantigiyla degilde icine girdigi kor dusunceyle yorumluyor. Neyse. Birseyleri gozune sokmadan anlamiyorsun zaten. Bosuna ifade etmeye calismama gerek yok. Nasil istiyorsan oyle olsun. Sadece yaptigin birsey icin pisman olup donulmez yollara sokup herseyi mahvetmezsin umarim. Ben senin mutlulugun uzerine kurdum herseyi. Ömrümü adamaya yemin ettim ve oyle olucak hep. Gerisi sana kalmış.
Cvbı buydu.... yani bende mi eksiklik var yanlış mı yapıyoru m ne demwk ıstıyo ..
Eğer senin mutluluğun üzerine kurduysa her şeyi sana gudubet diyerek, ne yaptığın belli değil diyerek gayet başarısız bir iş çıkartıyor. Ömrünü sana değil, yönlendirerek, kısıtlayarak, kendi istediği gibi hareket ettirerek oluşturmayı istediği kadına adamış. Hiç bir şey diyemeyince boşuna laf anlatmaya gerek yok demiş saçmalamış. Ayrıca neyin nankörlüğünü yapıyormuşsun pardon?
Sen ona cevap olarak: "Bu mesajın bile buram buram koşullandırma kokuyor. Hakareti yiyen benim ve sen gene beni hatalı çıkarmak ve öyle kabul etmemi sağlamak istiyorsun. Hakaret ederek mi beni mutlu etmeye çalışıyorsun. " diyebilirsin.
Dünden sonra bugün patladım içimi döktüm işte anlamıyorsun ben bu şekilde ezılıyorum hür iradem kalmadı bana güvenmiyorsun vs dedim en son bna yazdığı cevap
Acaba kim anlamiyor, haksizlik ve nankörlük yapiyor. Kim mantigiyla degilde icine girdigi kor dusunceyle yorumluyor. Neyse. Birseyleri gozune sokmadan anlamiyorsun zaten. Bosuna ifade etmeye calismama gerek yok. Nasil istiyorsan oyle olsun. Sadece yaptigin birsey icin pisman olup donulmez yollara sokup herseyi mahvetmezsin umarim. Ben senin mutlulugun uzerine kurdum herseyi. Ömrümü adamaya yemin ettim ve oyle olucak hep. Gerisi sana kalmış.
Cvbı bu oldu şimdi brn bu adama ne diyim. Ben hata mı yapıyorm
Yine alttan alta sizi sindiriyor. 'Her şeyi mahvetmezsin umarım' ne demek? Ortada ne pişman olunacak şey var,ne de mahvettiğiniz bir şey.Siz insanlık yaptınız ve hakkınızı savundunuz.Üstelik size hakaret eden bir adama karşı.'Ben ne yaptığımı biliyorum,mahvettiğim bir şey de yok' deyin.
Bncede oda öyle dedi. Fakat karşılık lı konuştığumuz vakit verdiği tepkilerden sonra içimi dökemıyorum ki . Lanet olsun ki düşüncelerimi söylediğim de nankör olan ben oluyorum ve ipler kopma noktasına kadar geliyorCanim k.bakma ama esin dupeduz seni sindirmis bir tek kendisi herseye hukmetmek istiyor ve kendi aklinin ikinizede yeterli oldugunu dusunuyor senin aklini hice sayiyor kendini bu kadar ezdirme..
Evet bu devirde bu sartlarda kimin ne oldugunu bilemeyiz birak adami tanimadigim bir kadini evime sokmam ama seninde iyi niyetin asikar seni bu kadar yipratmamali karsilikli konusmayi dene derim once ikinizde sakinlesin tabi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sustukça sıra size gelecek.Çok klişe ama öyle.Olur olmadık tepki gösterip size kendinizi sorgulatıyor.Nereye kadar ?Çalışmaya başlayınca daha rahat olursunuz zaten.Varmıdır diyr düşünüyorum dediklerini yorumluyorum ya ama yok gelmiyo aklıma bu tarz tepkilerınden sonraa sıkıntımı söyleyesim de gelmiyo. Çünkü aynı tepkiyi goruyorum ve söylüyorum ona da böyle yaptğin zaman içimdekini dökemez hale geliyorum diyorum ama nerdee
Çok mantıklı. Benim onu anlamadığımı anlasaydım bu şekilde ne konuşur nede böyle saçma sapan hataları yaparmışım. Der hep yine aynısını yapıyo. Bi kere daha dönmüştüm içimi bna bencil ve nankör düşündüğümü söylemişti(
Kariyerden iş başvuruları yptım bekliyorum iştw... 23 yaşındayım muhasebe mezunuyum. 6aylık evlyimŞimdi canım eşinle arandaki öyle bir günde düzelecek bir şey değil. Sen adım adım kendi özgüvenini sağlamlaştıracaksın. Her aksi söylendiğinde gel buraya yaz. İnsanlar senin bu şekilde düşünmeni engelleyecektir. Bu aşamada da eşinden lafını sakınma ama onun birden bire sana hak verip sarmalamasını da bekleme. Sonra iş olayına daha sıkı sarıl. Çalışmaya başlayınca da sıkılsan da bunalsan da şikayet etme. Çalışmak ve kendi paranı kazanmak her zaman iyidir. Böyle durumlarda da madem çok kıskanıyorsun gel ustaların başında bekle de. Biz babamızdan böyle gördük sonuçta. Asla namusuna laf söyletme, gerekirse kapa telefonu suratına. Neden diye sorarsa benimle insan gibi insanla konuşur gibi konuşacaksan dinlerim. Yok saçmalarsan bunu dinlemek zorunda değilim de. Ve zamanla olacaktır diye düşünüyorum. Ama iş olayını serbest bırakma. Kariyer sitelerinden kendi cvni yolla başvur. Sadee eşinin yolladıklarıyla yetinme. Mesleğin ne? Belki iş bulup bulamama konusunda cesaretlendirebiliriz. Bir de kaç yaşındasın ve kaç yıllık evlisin acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?