- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.195
- 448
- Konu Sahibi poyrazinmelegi
-
Neyse artık kendisine nankör olmayanından bir eş, ailesine de babası baba gibi olanından (!!!!!!!) özellikle kendi babası gibi olanından bir dünür bulurlar.Yanlış okumuşum pardon, o zaman tebrik ederim. Zaten oldukça kolay geçinilen birisin anladığım kadarıyla, bu uyumluluğun sayesinde seni takdir edecek pek çok sevgili adayı bulabilirsin. Nankörlük yapmış, seni hak etmiyor.
Margiiiim.
Yıllar önce sana telefonda dem vururken keşke uyarsaydın beni.
Ah ne iyi ettin bir ses verdin. İyi geldin kardeşim..
Amin , inşallah, çok teşekkür ederim. .içim yanıyor ..bilmem mi hissettiklerini. .Allah bütün babaları çocuklarına bağışlasın ..babasizlik çok zor ..deli gibi bişey oldum ..sürekli uyumak istiyorum rüyamda göreyim diye ..Çok şükür her gece görüyorum ..Eğer saldıracak olsam ben konunun gelmesini bekleyemem. Ben biraz anlık yaşıyorum duygularımı içimde tutmuyorum. Yani o an konuşup çözmeyi tercih ediyorum.
Allah sana sabır versin. Umuyorum cennette en güzel yerdedir. İnsan tırnağına taş değse deliriyor. Diyorum ya, baba ayrı.
İnan şimdi ki aklım olsa başına yıkardım orayı. Çok savunmasız bir anımda yakaladı beni. Ameliyat için başka şehire gelecektim ve Allah'a emanet oluna gitmiştim, düşün. Ben ne diye gittim ne buldum. Zaten insanın kafası oluyor bir kazan.
Ya burda anlatmadığım çok şey var. Mesela yemek bile yemezdim aç olsam dahi. Çünkü parası yok bilirdim. Saçma ama su bile almazdım. Ailemin vaktinden çalıp onun ailesiyle vakit geçirmek durumunda kaldım hep. Onun için. Onun içindi.
Kaldı ki mesele bunlardan ibaret değil. Daha vahim boyutu vardır şurada anlatmaya utandığım. Bu kadar basit değil yani.
Aaa son anlattığınız örnek aynı onun ailesi. :)) Kızdığım nokta da bu. Sürekli geziyorlar, hiçbir lükslerinden geri kalmıyorlar. Benim babam nakilden sonra dahi çalışıyor okuyorum diye. Gerçekten ben kurtulmuşum galiba.
Biliyorsun o zamanlar da sallantılar yaşıyorduk ama ergenlikti resmen. Yani çocukça diyelim.Arar seni, surundur guzel
Canim benim
Okudum yazdiklarini
Ve uzuldum cok
Cunku birbirinizi sevdiginize sahit olan biriyim
Ailesinin bu sekilde davrasinisa hayret ettim..
Sana geri donus yapacaktir, geri donus yaparsa ne yapmayi dusunuyorsun ?
Neyse artık kendisine nankör olmayanından bir eş, ailesine de babası baba gibi olanından (!!!!!!!) özellikle kendi babası gibi olanından bir dünür bulurlar.
Nasıl güç verdi mesajın nasııııl..
Gülmeye çalışıyorum ama mesajını okurken gözlerimden yaşlar indi. Bana yaptığı haksızlık bir kez daha çarptı suratıma tokat gibi.
Bir de ailesi surat asardı, laf sokardı alttan alttan bana. Hepsi sonradan dank etti.
Çünkü hepsinin üstünü ustaca kapattı. Salak gibi kandım.
Çok pişmanım, çok. Ailemle vakit geçirmeyip onlara gittiğim için her şey için..Mesaj tekrari
Bence de öyle. İlk defa geleceğimi bulanık gördüm. Artık güvenim kırıldı, koptu bir şeyler..Bu kadarından fazlası ve vahimleri varsa ki vardır o zaman bu sebep olmuş olsun gözünüzün açılması için.
Aile çok önemli cidden böyle düşüncesiz insanlarla bir ömür muhattap olacak olmak çok zor, hep bir mutsuzluk olur yani. Bence de kurtulmuşsunuz. Mutlaka seviyorsunuzdur dile kolay 5 yıl, canınız da yanar. Ama ileride daha büyük sorunlar yaşamaktansa şimdi biraz canınız yansın sorası güzel olsun inşallah.
Aynen "evliler gibi" tatil yaptık!Yaz tatili otele kadar okudum ve orda evli değilsin ve evliler vs.... gibi tatil mi yaptınız ?neyse seni ilgilendiren durum ama yazmasan daha iyi olacaktı başka kızlarımıza örnek almasaydı senden ama aklı başında kızlar zaten helâli olmayanlarla otellere motellere asla gitmezler diye umuyor ve düşünmek istiyorum
Sinirimi boşaltayım diye konu açtım. Tarile gitmemin diğer kızlara kötü örnek olduğu dırdırını çekiyorum bık bık..Yaptığın hiç birşeyden için pişman olma, herkes kendine yakışanı yapar, herkes kendinden sorumlu. Sen kendine yakışanı yaptın, onlar kendilerine yakışanı. 5 yıldır ne yaptıysan sen o'sun. Kendi değerini bil yeter, erkek mi yok? 5 milyar erkek var be!
Nasıl yani aile bile karışıyor anlamadın?Siz nasıl sevgili olmuşsunuz evli gibi aile bile karışıyor anlamadım ben? Ama babana verdiğin karaciğer konusunda seni takdir ettim.
Bak şöyle bir şey var.Sevindim bir faydam olduysa :)
Eğer devam etseydiniz tüm hayatınız onun ailesine para saçarak geçecekti. Elbette aileye yardım edilir fakat bazı aileler resmen kara delik gibi emiyor; onlar genç, yuva kuracaklar, ihtiyaçları vardır gibi şeyler düşünmüyorlar.
Merhaba..
Nereden başlasam bilmiyorum. Konuyu dahi neden açtığımı bilmiyorum esasen..
5 yıldır bir birlikteliğim var-dı. Taa ki yarım saat öncesine kadar.
Ummadık zamanda bir kavga ve son. Fazla dramatik biri değilimdir aslında ama haksızlığa gelemiyorum galiba.
Uzun süredir ailesi ile sıkıntılar yaşıyorduk. Babam sirozdu. Nakil olduk babama karaciğerimi verdim. Aldığı her nefese şükür.. Nasıl zor zamanlar atlattık bir Allah bilir bir biz. :)
Babası "baban nasıl bir baba evladından karaciğerini alıyor?" dedi. Ameliyatımdan 1 hafta önceydi. Resmen dilim tutuldu, ellerim kitlendi. Herkese çat çat cevap veren ben nutkum tutuldu. Kendimi nasıl attım o evden bilmiyorum.
Cahildim, küçüktüm belki de hassas dönemde. Bilmiyorum akılsız başım nasıl affettim o sözü bilmiyorum.
Sonra annesinin "oğluşum da oğluşum" tipi bir kadın oluşu..
Ailesiyle irtibatı kestim. Sevgilim kendimi bildim bileli ailesinin borçlarını öder. Babası çalışmaz, öder. Borç yapar öder. Onlar gezer tozar, alır öder. Ben ise kısarım her şeyden bana harcama yapmasın diye. Bu tasvip edeceğim bir şey değil çünkü.
Bir ara fena borç altına girdi 3-4 yıl önce. Maaşından zerre bir şey kalmayacak kadar borç düşünün. Benden de asla kabul etmiyor dışarı çıkamıyoruz. Her hafta sonu onlarda olan bir de "ben" düşünün.. Ara sıra çıkıp yürüyüş yapıyorduk falan. Neyse saçma sapan günler işte.
Gık demedim. Kendisi de hep Allah razı olsun dedi. Şimdi durumu baya düzeldi babasının borçlarını azalttı. Bana da geçen gün dedi ki: Yıllarca sabrettin sabrettik artık bizim için bir şeyler yapmak istiyorum. Aileme ödediğim verdiklerim yeter vs vs.. Dertleşiyoruz öyle ara sıra.
Bu arada üniversitede okuyorum.
Bugün eline yüklü bir para geçti. Ben de dedim ki: Bir kısmına yatırım yapmaya devam mı? Yoksa ailenin borçlara mı devam?
Söylemez olaydım. Ben kim köpek?
Resmen adamın içinden canavar çıktı. O adam gitti ne geldi yerine. Nankörmüşüm ben. Bana hediye aldıkları (tektaş, beştaş almış bana beyefendi) hiç gözüme görünmüyormuş. Benim nankörlüğümü Allah göstermiş ona. O her şeyi yapmış bana (bu yaz tatile gittik pahalı bir otele).
Oğlum kendine gel sen ne diyorsun diyorum ama çıldırmış gibi. Eh be yeter dedim, lanet olsun. Başlarım 5 yılına da geleceğine de. Bu haksızlık ne şimdi? Bu nasıl büyük bir ayıp?
Yaz tatili otele kadar okudum ve orda evli değilsin ve evliler vs.... gibi tatil mi yaptınız ?neyse seni ilgilendiren durum ama yazmasan daha iyi olacaktı başka kızlarımıza örnek almasın diye senden , ama aklı başında kızlar zaten helâli olmayan erkeklerle otellere motellere asla gitmezler diye umuyor ve düşünmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?