• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben yokmuşum gibi davranan elti

Biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?

bana bu akşam telefon eder çaya geleceğiz derseniz dünden kalanlar varsa onu ikram ederim yoksa da bisküvi aldırırım

yemeğe davet ederseniz tabii ki yemek için uğraşılacak siz de çaya davet edin hazır kek hazır donmuş börek alın madem

yine cici eltiymiş ben öyle arayan olursa 3 gün sonra gelin diye gün veriyorum

mesela temizlik için yardımcım Perşembe geliyor

her gelen perşembe ya da Cuma gelin diyorum

ben de gorusmek istemiyorum, calisan biriyim hafta sonlari yok piknikti yok bayramdi vs bir araya geldik. konuda da yazdigim gibi tamamen zorunluluktan

işte bak zorunluluk yok

kimse ile küs değilim

15 yılda eltim evime bir kere geldi

oğlum doğduğunda

ben onun evine 3 kere gittim

biri bebek görme biri görümcem ile düğüne davet etme

biri de kızı ameliyat olmuştu geçmiş olsun

kvde de bir araya gelmemiz sayılıdır 3 ü geçmez galiba

mesafe candır

atıyorum onlar pazar gelecekse sen cumartesi gidersin kv ye görüşmezsin

onlar bayramın 1. günü gidecekse sen 2. günü gidersin vs

2,5 aylık evlilikte zorunluluklar moduna girmeye gerek yok

bana bu akşam telefon eder çaya geleceğiz derseniz dünden kalanlar varsa onu ikram ederim yoksa da bisküvi aldırırım

yemeğe davet ederseniz tabii ki yemek için uğraşılacak siz de çaya davet edin hazır kek hazır donmuş börek alın madem

yine cici eltiymiş ben öyle arayan olursa 3 gün sonra gelin diye gün veriyorum

mesela temizlik için yardımcım Perşembe geliyor

her gelen perşembe ya da Cuma gelin diyorum
yukarida da belirtmistim aslinda. ben ozellikle dikkat etmedim dunden mi bugunden mi kalmis diye. oyle dikkatli biri degilim. kendisi ozellikle belirtti. itici uslupla ben de dun yapmistim bunlari diye. yine takilmam boyle seylere. ama esim ozellikle afilli bir yemek daveti vermek istedigi icin o yuzden belirtme geregi duydum

Habersiz gitmişsiniz, evinde olanları size ikram etmesi kadar normal birşey yok. Elektrik alamamışsınız birbirinizden. Uzak durun mecbur olmadıkça görüşmeyin. Eltim de benzer davranıyordu. Mesafe koydum ama yine olmadı. En sonunda iletişimi tamamen kestik.

Hiccc takmam siz usteleyip sordukca kendini bisey sanacak.ben olsam ortamda o yokmus gibi davranir inadina herkesle konusur onun suratina bakmazdim.ortada bisey yokken boyle tavirlar sergilemesi cok sacma.sizi sevmiyor olabilir ama bu sekilde davranmasi itici

işte bak zorunluluk yok

kimse ile küs değilim

15 yılda eltim evime bir kere geldi

oğlum doğduğunda

ben onun evine 3 kere gittim

biri bebek görme biri görümcem ile düğüne davet etme

biri de kızı ameliyat olmuştu geçmiş olsun

kvde de bir araya gelmemiz sayılıdır 3 ü geçmez galiba

mesafe candır

atıyorum onlar pazar gelecekse sen cumartesi gidersin kv ye görüşmezsin

onlar bayramın 1. günü gidecekse sen 2. günü gidersin vs

2,5 aylık evlilikte zorunluluklar moduna girmeye gerek yok
esim ve ailesi cok geleneksel dusunuyor bu konularda. o mesafeyi her zaman ayarlamadan yanayim ama mutlaka her hafta bir sey cikiyor ve esim de ailesine karsi cikamiyor. "biz esimle plan yaptik suraya gidecegiz" diyemiyor. illa ki buyuk ailenin yaptigi programa uyucaz. 3 hafta once balayi tatiline gittik tatilden dondugumuz ilk gun kayinvalide kahvaltiya cagirdi. israr kiyamet. esimle bunun tartismasini yaptik dusunun. elti de gelecekti hatta kahvaltiya. yorgunum gitmek istemiyorum diye zor ikna ettim ki gercekn yorgunluktan bitkin dusmus bi haldeydim

yukarida da belirtmistim aslinda. ben ozellikle dikkat etmedim dunden mi bugunden mi kalmis diye. oyle dikkatli biri degilim. kendisi ozellikle belirtti. itici uslupla ben de dun yapmistim bunlari diye. yine takilmam boyle seylere. ama esim ozellikle afilli bir yemek daveti vermek istedigi icin o yuzden belirtme geregi duydum

bak ben de belirtirim

hem yeni yapmış becerememiş denmesin diye hem de zamanında haber verseydiniz size özel yapardım demek olur

mesafe candır

ben küçük eltiyim ama büyük eltiye çaya maya gitmedim valla

kv dem demiştir belki de biz hallederiz der sustururum

gerekirse zamanlar uymadı derim

kadın çalışıyor küçük çocuğu var siz de yeni evli ve çalışıyorsunuz

ne gereği var he deyin geçin

yemek vs de gereksiz

maddi olarak sıkıntı değilse bir akşam dışarıda yiyin

tabii evlenmeden önce 300 parça yemek takımı 100 küsur parça çatal bıçak takımı aldı iseniz onların kullanılacağı yerler de bu yemekler

eşiniz de bu nedenle beklentiye girebilir

300 parça yemek takımı 100 küsur parça çatal bıçak takımım yok kimseyi eve yemeğe davet etmedim :))))

Size gicik olmus belli ki. Bazi kadinlar boyledir, agzinla kus tutsan yaranamazsin. Tanidigim boyle bir kadin vardi, bir akrabamizin karisi, ilk kez biraraya geldigimiz bir ortamda kadin beni resmen yok saydi. Tum guleryuzlulugume sevecenligime ragmen. Sevimsiz itici kadin. Ah o zamanlar cok cok naiftim. Simdi olsa oyle mi davranirdim. Siz yolun basinda anladiniz, bu kadinla frekanslariniz bir degil ve bundan sonra da degismez,o yuzden mesafenizi koyun. Eve davet etmek icin de cok erken. Daha 2 bucuk ay olmus evleneli.

Bence kadin normal hayatina devam ediyor,siz uzerinize aliniyorsunuz. Size soyleyecegi bir sey olursa da size hitap eder,demek ki o an yokmus boyle bir durum. Abartiyorsunuz

bak ben de belirtirim

hem yeni yapmış becerememiş denmesin diye hem de zamanında haber verseydiniz size özel yapardım demek olur

mesafe candır

ben küçük eltiyim ama büyük eltiye çaya maya gitmedim valla

kv dem demiştir belki de biz hallederiz der sustururum

gerekirse zamanlar uymadı derim

kadın çalışıyor küçük çocuğu var siz de yeni evli ve çalışıyorsunuz

ne gereği var he deyin geçin

yemek vs de gereksiz

maddi olarak sıkıntı değilse bir akşam dışarıda yiyin

tabii evlenmeden önce 300 parça yemek takımı 100 küsur parça çatal bıçak takımı aldı iseniz onların kullanılacağı yerler de bu yemekler

eşiniz de bu nedenle beklentiye girebilir

300 parça yemek takımı 100 küsur parça çatal bıçak takımım yok kimseyi eve yemeğe davet etmedim :))))
kayinvalide boyle taleplerini genelde esime soyluyor. yok gidin ziyaret edin vs diye. bana soylenmiyor. o yemek takimlari falan olmasaydi inanin esim onca borcun icinde gider alirdi yemek takimi. yeterki gelsinler de

esim ve ailesi cok geleneksel dusunuyor bu konularda. o mesafeyi her zaman ayarlamadan yanayim ama mutlaka her hafta bir sey cikiyor ve esim de ailesine karsi cikamiyor. "biz esimle plan yaptik suraya gidecegiz" diyemiyor. illa ki buyuk ailenin yaptigi programa uyucaz. 3 hafta once balayi tatiline gittik tatilden dondugumuz ilk gun kayinvalide kahvaltiya cagirdi. israr kiyamet. esimle bunun tartismasini yaptik dusunun. elti de gelecekti hatta kahvaltiya. yorgunum gitmek istemiyorum diye zor ikna ettim ki gercekn yorgunluktan bitkin dusmus bi haldeydim

yavaş yavaş organizeyi elinize alın

kv yi arayın ayy size gelecektik aslında da şu çıktı şimdi kusura bakmayın görüşürüz deyin

kv ye hafta içi bir gün yemeğe gidin ama ertesi hafta asla o gün gitmeyin

yani bu salı yemeğe gidin haftaya çarşamba perşembe olur bir sonraki hafta açın arayı

bir gün arayın aslında sana gelecektik de çok yorgunum deyin birisini gördüm korona olmuş deyin

bu arada korona var yine daha az görüşün

biraz başlarda katı olmak gerekir

kv cuma yemeğe çağırırsa asla o cuma yemeğe gitmezdim şu iş bu iş fazla mesai bir şey bulurdum

gerekirse pazartesi giderim ama kv nin emrivaki şunu pişirdim gelin teklifini kabul etmem kimsenin etmem

yıllar önce bir gün görümcem aradı bana gelin sevgilim ile sizi tanıştıracağım vs

ben de ona telefonu açtım yemeği yaptıysan geleyim ama şehir dışından sabah 5 te geldim akşama kadar da işteydim dedim yalan değildi bahane hiç değildi

gerek yok iki gün sonra yaparız dedi

iki gün sonra cenazeden çıkıp koştura koştura gittim zira bir kere ertelemiştim tekrar ertelemeyemezdim enişte adayı gelmemiş

artık neden gelmedi bilmem ama çok da önemli mi hayır 10 yıldır evliler bir gün dönüp de neden gelmedin o gün demedim bana ne

Bence kadin normal hayatina devam ediyor,siz uzerinize aliniyorsunuz. Size soyleyecegi bir sey olursa da size hitap eder,demek ki o an yokmus boyle bir durum. Abartiyorsunuz
niye? siz orda miydiniz da abarttigimi soyluyorsunuz? olaylari canli goren yasayan benim. nasil uzerime alindigimj soyleyebiliyorsunuz da bir de abarttigimi cikariyorsunuz

Başta ipleri eşine kaptirirsan aynen devam eder kukla gibi git gel yapmak zorunda kalırsın...

Eşin dengeyi sağlayamıyor tabiki ailesine gidilecek ama bir plânınız varsa musait değiliz demeyi bilmeli...

12 yıllık evlilikte benim eşimde aynisini yapti yeter artık dedim geçte olsa.....

Eltiye gelince yaptığı bence çok ayıp bir klasik kek yapmak yarım saatini alırdı bu misafire verilen değerdir....

Birde utanmadan dünden yaptım diyor ne kadar itici ve ayıp...

niye? siz orda miydiniz da abarttigimi soyluyorsunuz? olaylari canli goren yasayan benim. nasil uzerime alindigimj soyleyebiliyorsunuz da bir de abarttigimi cikariyorsunuz
Anlattiklarinizdan yola cikiyorum. Bunlari yorumlayalim diye anlatmissiniz ben de yorumluyorum iste. Sanki evinize gelip kapiyi calip eltinizi gorumcenizi sormusum gibi davranmaniz da ayrica abarti oldu

Başta ipleri eşine kaptirirsan aynen devam eder kukla gibi git gel yapmak zorunda kalırsın...

Eşin dengeyi sağlayamıyor tabiki ailesine gidilecek ama bir plânınız varsa musait değiliz demeyi bilmeli...

12 yıllık evlilikte benim eşimde aynisini yapti yeter artık dedim geçte olsa.....

Eltiye gelince yaptığı bence çok ayıp bir klasik kek yapmak yarım saatini alırdı bu misafire verilen değerdir....

Birde utanmadan dünden yaptım diyor ne kadar itici ve ayıp...

özellikle söylüyor

emrivaki yapıp gelmeyin demektir bu benim lügatimde

neden ayıp olsun ki

sana çaya geliyoruz diye aranabiliyor çocuklu çalışan kadın akşama hali var mı diye kimse sormuyor

muhtemelen erkekler annelerinin sözü ile organize ediyor

eltiler de konuda düşmanlaşıyor

yavaş yavaş organizeyi elinize alın

kv yi arayın ayy size gelecektik aslında da şu çıktı şimdi kusura bakmayın görüşürüz deyin

kv ye hafta içi bir gün yemeğe gidin ama ertesi hafta asla o gün gitmeyin

yani bu salı yemeğe gidin haftaya çarşamba perşembe olur bir sonraki hafta açın arayı

bir gün arayın aslında sana gelecektik de çok yorgunum deyin birisini gördüm korona olmuş deyin

bu arada korona var yine daha az görüşün

biraz başlarda katı olmak gerekir

kv cuma yemeğe çağırırsa asla o cuma yemeğe gitmezdim şu iş bu iş fazla mesai bir şey bulurdum

gerekirse pazartesi giderim ama kv nin emrivaki şunu pişirdim gelin teklifini kabul etmem kimsenin etmem

yıllar önce bir gün görümcem aradı bana gelin sevgilim ile sizi tanıştıracağım vs

ben de ona telefonu açtım yemeği yaptıysan geleyim ama şehir dışından sabah 5 te geldim akşama kadar da işteydim dedim yalan değildi bahane hiç değildi

gerek yok iki gün sonra yaparız dedi

iki gün sonra cenazeden çıkıp koştura koştura gittim zira bir kere ertelemiştim tekrar ertelemeyemezdim enişte adayı gelmemiş

artık neden gelmedi bilmem ama çok da önemli mi hayır 10 yıldır evliler bir gün dönüp de neden gelmedin o gün demedim bana ne
organizeyi alirim elime almasina ama esimi ikna etmek zor oluyor. cunku o gonullu oluyor. mesela kaynana "bu aksam yemege gelin" diyorsa tamam anne geliriz diyor. ben telefon acip gelemeyiz diye nasil diyebilirim ki? pat diye esimi ariyor, beni arasa bisey bulur soylerim.

özellikle söylüyor

emrivaki yapıp gelmeyin demektir bu benim lügatimde

neden ayıp olsun ki

sana çaya geliyoruz diye aranabiliyor çocuklu çalışan kadın akşama hali var mı diye kimse sormuyor

muhtemelen erkekler annelerinin sözü ile organize ediyor

eltiler de konuda düşmanlaşıyor
Öylede olabilir ama ben evime gelen düşmanımda olsa dünden yaptım demem bu bor saygısızlıktır.

Anlattiklarinizdan yola cikiyorum. Bunlari yorumlayalim diye anlatmissiniz ben de yorumluyorum iste. Sanki evinize gelip kapiyi calip eltinizi gorumcenizi sormusum gibi davranmaniz da ayrica abarti oldu
hangi cumlemden abarttigimi cikardiniz ve o kisini n takmadigini cikardiniz? alakasiz cevaplar verme cabanizi anlamadim. son cumleniz ne alaka ?

organizeyi alirim elime almasina ama esimi ikna etmek zor oluyor. cunku o gonullu oluyor. mesela kaynana "bu aksam yemege gelin" diyorsa tamam anne geliriz diyor. ben telefon acip gelemeyiz diye nasil diyebilirim ki? pat diye esimi ariyor, beni arasa bisey bulur soylerim.

gidemeyiz diyeceksin

kv oğlunu arayacak tabii siz de eşinize olmaz gidemeyiz diyeceksiniz

şu var bu var

hiçbir şey yoksa evden çıkarken çamaşır attım o asılacak

çok kirliyim kokuyorum

bugün gelen müşteri kovid olabilir gidip virüs götürmeyelim

çok yorgunum erken yatacağım

benim başka planım vardı

ya da ilk gittiğinden sonra bundan sonra bana sor, bak çok yorulduk uykusuz kaldık vs vs

sonuçta benim kv de beni arayıp akşama şunu yaptım gelin demedi oğluna dedi ama oğlu hayırı aldı bunu annesine iletti

Back
X