• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben yokmuşum gibi davranan elti

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
Sana nasıl geliyosa sende öyle davran , ben henüz evli değilim ama eltimi 2,5 yıldır tanıyorum(daha doğrusu tanıyamamışım) ikiyüzlünün teki dediğin gibi bana laf atmaz herkesin onla muhabbet etmesini ister biri benimle konuşsun gözleriyle insan üzerinde baskı yaparak cins cins bakar, bende umursamaz bi şekilde saygı çerçevesinde davranmaya çalışıyorum çoklu ortamlarda laf atmıyorum, konuşcağım bişey varsa konuşuyorum aslında nişanlımın tüm ailesine karşı mesafe koydum kafam rahat,önceden çok cana yakındım kendi ailem akrabam gibi sohbet şakalaşma seven bi yapım var ben böyle abla kardeş gibi yaklaştıkça kendini geri çekip ağırdan aldı ve insanlara bakın pelin bana yalaklık yapıyo gibi bi tutum sergiledi halbuki ben ablamla da böyle olduğum için kendimde bu yakınlığı değişik bi tavır olarak görmemiştim onu da abla gibi görüp sevmiştim kendisi itti beni ,keşke sende görümcenle falan birlikte çağırsaydın yemeğe toplum içinde fazla konuşmak zorunda kalmazdın ,o nasılsa sende öyle ol kısacası bu kendini de hiç onu düşünüp dert etme inan bunu düşünmekle geçirdiğin zamana yazık oluyo tecrübeyle sabit

yukarida da belirtmistim aslinda. ben ozellikle dikkat etmedim dunden mi bugunden mi kalmis diye. oyle dikkatli biri degilim. kendisi ozellikle belirtti. itici uslupla ben de dun yapmistim bunlari diye. yine takilmam boyle seylere. ama esim ozellikle afilli bir yemek daveti vermek istedigi icin o yuzden belirtme geregi duydum
Afilli yemegi esiniz yapsin , madem bu kadar hevesli yemek daveti vermeye siz birseye dokunmayin
Eltiyi de sallayin , takmaya değmez

Mm korkutmussun kuzum yuksek.ihtimalle onda olmayan birsey sende var oda farkinda kisisel algilama

Öylede olabilir ama ben evime gelen düşmanımda olsa dünden yaptım demem bu bor saygısızlıktır.

peki ne ikram edersiniz

akşam 7 de eve gelmiş kucakta bebek zar zor yemek yapmışsınız

dünden kalan kek var yeni kek mi yaparsınız

cidden yapar mısınız

konudan bağımsız ben yapmam ne gereği var yanına bir şey yaparım belki ama kek varken yenisini asla yapmam

bunu da dün yapmıştım da derim hem haber vermediniz manasında hem de taze olmadığını nasılsa anlayacaklar diye

gidemeyiz diyeceksin

kv oğlunu arayacak tabii siz de eşinize olmaz gidemeyiz diyeceksiniz

şu var bu var

hiçbir şey yoksa evden çıkarken çamaşır attım o asılacak

çok kirliyim kokuyorum

bugün gelen müşteri kovid olabilir gidip virüs götürmeyelim

çok yorgunum erken yatacağım

benim başka planım vardı

ya da ilk gittiğinden sonra bundan sonra bana sor, bak çok yorulduk uykusuz kaldık vs vs

sonuçta benim kv de beni arayıp akşama şunu yaptım gelin demedi oğluna dedi ama oğlu hayırı aldı bunu annesine iletti
o hayiri iletmek cok buyuk problem bizde. soru sorarken dibini deliyorlar. esim babasinin telefonunu ilk caldirdiginda acmayinca bile sorunlar cikiyor. bir ay onceydi. esim telefonunu kapatti ben de sessize almistim, basbasa olalim kimse rahatsiz etmesin diye. aksam 9bucuk. telefonuma bir baktim ki kayinbaba arka arkaya aramis. bir de mesajlar atmis ulasamiyorum diye. esime ulasamadi kiyametleri kopardi. ya ayiptir yeni evliyiz sonucta, baskici bir aile.

Ben de eltimle mesafeliyim. 6 yilda toplasan 5 kere belki goruşmuşuzdur, uzak oturmuyoruz. Benimle sohbet etmek zorunda da değil, selamlaşip hal hatirdan öteye geçmeyiz pek ama birbirimizi rahatsiz edici hal ve hareketlere de girmeyiz.

Buradaki eltinin yaptigi şey mesafe koymak degil rahatsizlik vermek, dupeduz saygisizlik etmektir. Göz kacirma, devamli isim vererek konuşmak filan. İsim vermesinin sebebi de konu sahibi konuşmasin diye muhtemelen. Yani istedigi kadar mesafeli olsun bir araya gelinmiş ayni ortamdasin artik bu hareketler saygisizliktan başka bisey degil.

Şu durumda ya ayni ortamda bulunmam o kişiyle ya da ayni saygisizliği gosterirdim.

hangi cumlemden abarttigimi cikardiniz ve o kisini n takmadigini cikardiniz? alakasiz cevaplar verme cabanizi anlamadim. son cumleniz ne alaka ?
Butun yazinizi okudum, siz anlatmasaydiniz benim bunlari bilme ihtimalim yoktu oyle degil mi? Yoktu. Abarttiginizi dusunuyorum yazinizin butunune bakarak. O yuzden de bunu soyledim. Niye kiziyorsunuz,sizinle ayni fikirde olmayabilirim,gayet normal. Sizin yaninizdaki kisiye hitap etti diye sizi yok saymis olmaz bir insan,sadece onu ilgilendiren bir sey soylemistir hepsi bu kadar basit. Alakasini anlamadiysaniz tekrar okuyabilirsiniz.

Eltinin rahatsız edici tavırları vardır, doğrudur buna yorum yapmayacağım, ama bence dün yapılan bir şeyin ertesi gün ikram edilmesi saygısızlık değil, biz de akşam size geliyoruz denilse aniden üç beş çeşit yapamayız, hem o gün için gündüz başka planımız da olabilir evde olmayadabiliriz, kimse gün içinde aniden aransa koştur koştur eve ikram hazırlamaya gitmek zorunda değil ki?

O insanların gün içinde başka planı da olabilir bunu bilemezsiniz siz orada ani misafirsiniz, dün yapmıştım da denilebilir gizli bilgi değil yani saygısızlık da değil bu, ben de diyebilirim üstelik hiçbir art niyet gözetmeden.

Asıl karşımda bunlara fazla takılan biri olması ve ani misafir olmasına rağmen ve biz ailecek elimizden geldiğince ikramımızı yapmış olmamıza rağmen arkamdan buna laf edilmesi beni çok üzerdi, ve ben o insanları bir daha ağırlamak istemezdim.

Bir de şu var, bebekli bir kadınsınız ve evinize akşam misafir gelecek eşinizle beraber ağırlayacaksınız, misafir akşam ikramı beğenmeyip yine kadına laf ediyor. Her şeyi kadın yapmaya, misafiri de kadın ağırlamaya mecbur gibi. Kadın çalışsa bile böyle bakılıyor. Ev kirli mi? Kadın suçlu. Sanki o evde tek başına o kadın yaşıyor.

Kadının düşmanı yine kadın.

o hayiri iletmek cok buyuk problem bizde. soru sorarken dibini deliyorlar. esim babasinin telefonunu ilk caldirdiginda acmayinca bile sorunlar cikiyor. bir ay onceydi. esim telefonunu kapatti ben de sessize almistim, basbasa olalim kimse rahatsiz etmesin diye. aksam 9bucuk. telefonuma bir baktim ki kayinbaba arka arkaya aramis. bir de mesajlar atmis ulasamiyorum diye. esime ulasamadi kiyametleri kopardi. ya ayiptir yeni evliyiz sonucta, baskici bir aile.

yavaş yavaş eşini işleyeceksin

açmamayı öğrenecek

hayır demeyi öğrenecek

gitmeyeceksin gerekirse sen git ben şunun için gelemiyorum diyeceksin

peki ne ikram edersiniz

cidden yapar mısınız

konudan bağımsız ben yapmam ne gereği var yanına bir şey yaparım belki ama kek varken yenisini asla yapmam

bunu da dün yapmıştım da derim hem haber vermediniz manasında hem de taze olmadığını nasılsa anlayacaklar diye
yalniz sunu de belirteyim eltimin ofisi yok. oyle eve 7 de gelmeler vs olaylari yok. iş geldikce davalara bakiyor. ful evde

A
ben de negatif elektrik aliyorum ama karsi karsiya geldigimizde iletisim kuruyorum. goz temasi kurmak da iletisimin bir parcasi ve ayni zamanda saygidir bu. mesafe var zaten. ben ozellikle benimle iletisim icinde olsun diye bir cabam yok ama dedigim gibi zorunluluktan bir araya geliyorsak herkesin saygili olmasi gerekmez mi
Adab-ı muaşeret kurallarına göre normalde öyledir ama kadında bir tavırlar var, saygı, görgü pek umurunda değil demek ki, siz de beklentiye girmeyin, aynı ortamda bulununca kendisiyle iletişim halinde olmayın, tek çözüm mesafe
Ama iletişim şu durumdayken de yemeğe çağırmak/çağırmamak sıkıntı. Eşinizle konuşup halledeceksiniz ama eşinizin geleneksel bir aileden geliyor oluşu ve anladığım kadarıyla aileci bir erkek olması hasebiyle bu sefer de uyumsuzlukla, sorunun sizde olduğuyla itham edileceksiniz. İşiniz zor gibi

yalniz sunu de belirteyim eltimin ofisi yok. oyle eve 7 de gelmeler vs olaylari yok. iş geldikce davalara bakiyor. ful evde

olabilir ama çocuğu var

konu davetsiz misafir siz çalışıyor dediniz biz de ona göre yorum yaptık

sonuçta sizin eşiniz size sormadığı gibi onun eşi de ona sormuyor muhtemelen

buna rağmen ikram eltiden bekleniyor

o da dün yapmıştım diyor sadece

bana bu akşam telefon eder çaya geleceğiz derseniz dünden kalanlar varsa onu ikram ederim yoksa da bisküvi aldırırım

yemeğe davet ederseniz tabii ki yemek için uğraşılacak siz de çaya davet edin hazır kek hazır donmuş börek alın madem

yine cici eltiymiş ben öyle arayan olursa 3 gün sonra gelin diye gün veriyorum

mesela temizlik için yardımcım Perşembe geliyor

her gelen perşembe ya da Cuma gelin diyorum
Valla ben anlamiyorum,herkesin evi pastane midir nedir
Her an sicak pogaca borek kek mi yapiyorlar?
Yapilanlar ayni gun bitiyor mu?
Ertesi gune kalan zehire mi donusuyor ki yenmesin?
Bana da size gelcez diyenlere musait degilim,su gun gelin diyorum. Her dakika musait olamam cay dahi olsa.

peki ne ikram edersiniz

cidden yapar mısınız

Evet gerçekten yaparım egerki yapamıyorsamda kusura bakmayın bu seferlik böyle oldu derim.
Ayrıca olay aslında yeme içme değil insanız heran evimizde herşey olamayabilir ama güleryüz ve samimiyet önemli....

o mu yeni evli siz mi ? Ben olsam onlar davet etmeden gitmezdim yemege de çağırmazdım. Sizde görmezden gelin gidip gelmek zorunda da degisliniz eviniz barkiniz ayrı. Esinize de bu durumu izah edip tavrinizj koyun

Eltinin rahatsız edici tavırları vardır, doğrudur buna yorum yapmayacağım, ama bence dün yapılan bir şeyin ertesi gün ikram edilmesi saygısızlık değil, biz de akşam size geliyoruz denilse aniden üç beş çeşit yapamayız, hem o gün için gündüz başka planımız da olabilir evde olmayadabiliriz, kimse gün içinde aniden aransa koştur koştur eve ikram hazırlamaya gitmek zorunda değil ki?

O insanların gün içinde başka planı da olabilir bunu bilemezsiniz siz orada ani misafirsiniz, dün yapmıştım da denilebilir gizli bilgi değil yani saygısızlık da değil bu, ben de diyebilirim üstelik hiçbir art niyet gözetmeden.

Asıl karşımda bunlara fazla takılan biri olması ve ani misafir olmasına rağmen ve biz ailecek elimizden geldiğince ikramımızı yapmış olmamıza rağmen arkamdan buna laf edilmesi beni çok üzerdi, ve ben o insanları bir daha ağırlamak istemezdim.

Bir de şu var, bebekli bir kadınsınız ve evinize akşam misafir gelecek eşinizle beraber ağırlayacaksınız, misafir akşam ikramı beğenmeyip yine kadına laf ediyor. Her şeyi kadın yapmaya, misafiri de kadın ağırlamaya mecbur gibi. Kadın çalışsa bile böyle bakılıyor. Ev kirli mi? Kadın suçlu. Sanki o evde tek başına o kadın yaşıyor.

Kadının düşmanı yine kadın.
ben sanki eltim bana dunden kalan seyleri ikram etti diye konu acmisim da onun uzerinde konusuyoruz gibi bir algi yaratmaniza gerek yok. asla ve asla ikram beklentim olarak gitmedim. gittigim yerde normal bir sekilde saygi cercevesinde ve normal bir sekilde goruselim o yeter.yani dogal olarak beklentim buydu. sadece cay veya kahve olsun hic onemli degil. ama ozellikle cirkin bir uslupla ben dun yaptim bunlari diye ayrica belirtmesi ustune ustluk yok sayarcasina sergiledigi tutumlari rahatsiz etti. yani benim uzerinde durdugum konu baska. tekrar okuyun, umarim ne demek istedigimi anlarsiniz

Valla ben anlamiyorum,herkesin evi pastane midir nedir
Her an sicak pogaca borek kek mi yapiyorlar?
Yapilanlar ayni gun bitiyor mu?
Ertesi gune kalan zehire mi donusuyor ki yenmesin?
Bana da size gelcez diyenlere musait degilim,su gun gelin diyorum. Her dakika musait olamam cay dahi olsa.
Tabiki yenir neden yenmesin ama konu sahibinin eltisinin tavrı hiç hoş değil.

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?
Neden bunu kafaya takiyosunuz ki kapinizi kapatinca dışarda kalicak bi kadın o bence..ha sizi sevmek zorunda degil ama tabi kirk yılda bi biraraya gelince normal davranmali en azindan.. onu yapmiyosa da o onun ayıbı. Arka planda neler oldu bilemezsiniz o yüzden bosverin akisina birakin. Belki birileri doldurmus olabilir .
Tabi insanin cani sıkılır haklisiniz ama. bence o bi mesafeli davraniyosa siz üc mesafeli davranin.

Canım başından beri okudum tüm mesajları evet sen düşancelerinde haklısın.Elti seni hiçe saymış çok ayıp bir topluluk içinde sadece bir kişiye hitap ederek konuşmak.Ama benim gördüğüm burada eltiden önce en büyük sıkıntın eşin.çünkü o da sen yokmuş gibi davranmış hep.sana sormadan her çağırana tamam demiş

Back
X