• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben yokmuşum gibi davranan elti

Tabiki yenir neden yenmesin ama konu sahibinin eltisinin tavrı hiç hoş değil.
Napmis ki,ozel olarak hedef aldigi bir durum yok,kadin normal yasantisina devam ediyor. Fazla gorusmek ve konusmak istemiyor. Evlilik yoluyla akraba olundu diye beraber gorusulmesi,beraber cok mutlu olunmasi gerekmez ki. Kadin normal davraniyor bence

Butun yazinizi okudum, siz anlatmasaydiniz benim bunlari bilme ihtimalim yoktu oyle degil mi? Yoktu. Abarttiginizi dusunuyorum yazinizin butunune bakarak. O yuzden de bunu soyledim. Niye kiziyorsunuz,sizinle ayni fikirde olmayabilirim,gayet normal. Sizin yaninizdaki kisiye hitap etti diye sizi yok saymis olmaz bir insan,sadece onu ilgilendiren bir sey soylemistir hepsi bu kadar basit. Alakasini anlamadiysaniz tekrar okuyabilirsiniz.
herkesle hem fikir olmak icin konu acmadim. cikisir sekilde bi uslupla yazdiniz. ayrica abarttigimi soylemeniz icin beni taniyor olmaniz lazim veya ortamda bulunmaniz lazim. yani aslinda durumlar normal ama sin abartiyorsunuz demeniz icin ayni ortamda olup o kisinin ve benim tavirlarimi gozlemlemeniz gerekiyor ki bu cumleyi soyleyebilesiniz

Sizin işiniz var eltinizle değil eşinizle.

Ailesine hayır diyemeyen, sizin ne düşündüğünüzü önemseyen eşiniz.

Sürekli ailesiyle plan yapmak, yapılan plana uymak zorunda kalırsanız bu sıkıntınız devam eder.

Bende göz teması kurulmamasindan, konuşmanın bir kişi üzerinden yapılmasindan rahatsız olurum. Saygısızlıktır bana göre. Aynı şekilde davranırım karşımdakine de.

Eşiniz çok istiyorsa kendisi davet etsin, sizde belli bir mesafe de kalın eltinizle, bundan sonrası için de davet olmadan evlerine gitmeyin.

Ayrıca davetsiz giderseniz ya bisküvi yersiniz yada dünden kalan şeyleri bu normal geldi bana.

ben sanki eltim bana dunden kalan seyleri ikram etti diye konu acmisim da onun uzerinde konusuyoruz gibi bir algi yaratmaniza gerek yok. asla ve asla ikram beklentim olarak gitmedim. gittigim yerde normal bir sekilde saygi cercevesinde ve normal bir sekilde goruselim o yeter.yani dogal olarak beklentim buydu. sadece cay veya kahve olsun hic onemli degil. ama ozellikle cirkin bir uslupla ben dun yaptim bunlari diye ayrica belirtmesi ustune ustluk yok sayarcasina sergiledigi tutumlari ragatsiz etti. yani benim uzerinde durdugum konu baska. tekrar okuyun, umarim demek istedigimi anlarsiniz
Biliyorum bunun üzerine konu açmadınız, onun için özellikle belirttim aranızda bir soğukluk vardır, ya da saygısızlık ediyordur bunlar hakkında konuşmayacağım diye.
Sadece bu noktaya takıldım, ani misafirliğe gidilen yerde ikrama laf edilmez, herkesin misafir ağırlama tarzı farklıdır ve ben bunun hakkında konuşulduğunu duysam çok kızarım o insanlara, emin olun sizin hakkınız da konuşulsa siz de kızarsınız.
Bir de küçük bebeği varmış sanırım, eğer öyleyse bebekle öyle ikram hazırlanması bebeği olmayan birine göre çok daha zor. Hiç laf edilmemesi lazım.
Siz ikram için gitmedim diyorsunuz ama buna da laf etmişsiniz sonuçta yazınızda.
Çirkin bir üslupla nasıl diyor mesela? “Ben dün yaptım bunları” cümlesi bana gayet normal geldi o yüzden anlayamadım, söylerken kızarak mı söylüyor?
Belki art niyeti yoktur öyle söylerken, yanlış anlıyorsunuzdur, o yüzden soruyorum.

ben yemek beklentisi icinde olmadim hatta kendisinin bu tavirlarindan da hoslanmadigim icin gitmek de istemedim. kayinvalidem sizin buyugunuz gitmeniz lazim diye basimizin etini yedigi icin surekli, gitmek zorunda kaldim yani tamamen zorunluluk.. ayrica ben eger gunduzden biri arayip aksama size caya gelicez diyorsa dunden kalan bayat seyleri yedirmek yerine pastaneden hazir urunleri almayi tercih ederim. daha şık
Nişanlımla sevgiliyken, bir haftasonu abisiyle konuşmuşlar abisi kahvaltıya çağırmış ama eşine sabah söylemiş güya , bende o zaman eltimle tanıştım ama telefon numarası falan yok olsaydı bi arar ya da msj atardım yarın kahvaltıya geliyormuşuz bişey lazım mı diye ,sabahtan kurabiye yaptım giderken simit poğaça vb. şeyler aldık bi mutlulukla gittim davet ettiler insan ilişkileri akraba ilişkileri kuruluyo diye bi gittim eltim 5 karış surat abiniz sabah haber verdi Allahtan dün misafirim vardı ondan kalanları yiceksiniz dedi ben şok öyle bir tavırla söyledi ki sevgilimin aklına uyup da geldiğime pişman oldum sadece getirdiğim simitten 1 parça yedim onu da zorla sinirden mideme ağrı girmişti sanki ben onun kahvaltısına muhtaçmışım gibi bir tavır sergiledi çok zoruma gitmişti ,sonra dedim iki erkek düşüncesizlik yapmış haber vermemiş kadın kızmakta haklı ama benim bi suçum yok bunu bana bi kenarda da söyleyebilirdi maksat kaynaşmak zaten diye düşündüm abisi ben sana akşam söylemiştim haberin vardı hemde 1 saat yol sürüyo diyince dank etmişti kafama

Valla benim yanımdayken görümceme dönüp ismiyle hitap ederek bir şeyler anlatsa ben yokmuşum gibi “ helllööööööö” ben de durdayım derim yırtık dondan çıkar gibi çıkarım. Hoşuma gitmeyen bir şey olsa direkt söylerim ya da şakayla karışık söylerim kendimi ezikletmem. Aptala da yatmam. Çünkü beni tanımadığı için gerçekten aptal olduğumu düşünebilir aptala yatsam. Görmezden de gelemem baksana böyle arada derede kalıyorum görmezden gelsem. En iyisi net olmasını istemek o netlikten sonra sen de ona göre davranırsın. Böylece kimse seni suçlayamaz da. Çünkü seni kimse tanımıyor şı an iyi niyetle de olsa ters bir şey yapmış olsan okları üzerine çekersin. Yemeğe davet et olumsuz bir şey görürsen farkedersen de “o değil de “ diye başlayarak seni rahasız eden bir şey varsa onu sor tatlı bir şekilde.

Canım başından beri okudum tüm mesajları evet sen düşancelerinde haklısın.Elti seni hiçe saymış çok ayıp bir topluluk içinde sadece bir kişiye hitap ederek konuşmak.Ama benim gördüğüm burada eltiden önce en büyük sıkıntın eşin.çünkü o da sen yokmuş gibi davranmış hep.sana sormadan her çağırana tamam demiş
aynen oyle hayir diyemedik kimseye henuz. kavga ettim bunun yuzunden, ama degisecek yavas yavas yani degistirecegim bu durumu

herkesle hem fikir olmak icin konu acmadim. cikisir sekilde bi uslupla yazdiniz. ayrica abarttigimi soylemeniz icin beni taniyor olmaniz lazim veya ortamda bulunmaniz lazim. yani aslinda durumlar normal ama sin abartiyorsunuz demeniz icin ayni ortamda olup o kisinin ve benim tavirlarimi gozlemlemeniz gerekiyor ki bu cumleyi soyleyebilesiniz
Simdi efendim sitenin konsepti bu,siz anlatirsiniz biz yorumlariz. Sizi tanimam,ortaminizda da bulunmam imkansiz,ama buna ragmen abarti oldugunu dusunebilirim gayet dogal. Simdi daha aciklayici olmasi acisindan tek tek anlatayim,

evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin.
Burada tamamen kvniz hatali. İki haftalik evlilikte kv gaza getirmis diye misafirlige gitmissiniz. Eltiniz okumus meslek sahibi bir kadin,bunu dogru bulmamis olabilir ki ben olsam istemem kabul de etmezdim. Yine incelik yapmis kabul etmis sizleri.
onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik
sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan
Burada kadinin sizinle en ufak bir sorun yasamisligi yok,sevsin bebegi siz neden uzerinize aliniyorsunuz ki?
zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize.
Ben olsam arkamdan boyle dusunen insani evime kabul ettigime pisman olurdum Acikcasi. Hem kendini davet ettiriyor hem de ikrama bahane buluyor derdim.
Goz temasi kurmamasi,size hitapta bulunmamasi da sizinle fazla samimiyet kurmak istemediginden olabilir. Daha iki bucuk aylik evlilikte hemen herkesle samimiyet yasanamaz gayet normal

Aynı cins elti bende var canim toplulukta herkesin yüzüne bakarak konuşur benim konuşmaz. Hiçbir suçum yokken durduk yere yani.Bende onu sallamadim misafirliğe gitmedim çünkü kendi cagirmiyor evine görümcem çağırıyor surda toplanıyoruz diye. Baktım beni oğlunun doğumgünü ne cagirmiyor aynı zamanda esimide çağır madi. Bende oğlunun sünnet fotoğrafı dahi beğenmedim benim kızım doğdu ne bir tebrik ne bir gözün aydın demeler hiçbir şey yok gibi gibi bayramlarda dahi gitmedim oda beni enllemis her yerden. Oh iyi ettim. Hak ettiğini vereceksin. Benim tahminim beni kıskanıyor birçok yöndenbu yüzden sevmiyor. Ayrıca kaynimin maaşı yüksek kibrinden önemsemiyor bende onu sallıyorum başarı seni sevmeyen herkesi mutsuz eder o yüzden böyle tıp insanlarla uğraşmak yerine basarili mutlu olmaya bak ve mesafeni koru

Elti işte çokta şey beklemeyin 😁 şaka bir yana bende eltimi ilk gördüğümden beri sevememis bir gariplik hissetmiştim ama eşimde aynı garipliği hissetmişti neyse bizene onlar anlasacak diyip önemsemedik. Neyse söz nişan düğün falan derken bunlar evlendi ve bu eltim gorumcelerimle 3 tane var gayet iyi muhabbetli benimle bir mesafeli bariz belli nedenini bilemiyoruz soğuk davraniyor. Bir sene sonra ne mal olduğu cikti ortaya meğerse kıskançlıktan yaparmış bunları nerden biliyorsun derseniz kayınvalidem eşime soylemis o da bana anlattı bı takım olaylar yasandi onun neticesinde söylemek zorunda kaldı. Yani ben üzerime duseni yaptım yemeğe çağırdım yeni evlendiklerinde ve gerekli zamanlarda geldik gittik ama hep olması gerektigi kadardı. Şimdi herkesle kavgali kimseyle görüşmüyor.

Siz yeni evlisiniz usulen arayın davet edin üstünüze düşeni yapın yapmazsanız yine siz kötü olursunuz 😌 sizin yerinizde olsam çağırılmadan gitmezdim onların önce yeni evli çifti çağırması gerekir madem büyükler. Neyse olan olmuş. Sevmek zorunda değilsiniz ama eşiniz için saygı duymak zorundasınız aranızda geçen birşey de olmamış gerektigi kadar görüşmeye devam herkesin evi ayrı barkı ayri sonuçta.

Nişanlımla sevgiliyken, bir haftasonu abisiyle konuşmuşlar abisi kahvaltıya çağırmış ama eşine sabah söylemiş güya , bende o zaman eltimle tanıştım ama telefon numarası falan yok olsaydı bi arar ya da msj atardım yarın kahvaltıya geliyormuşuz bişey lazım mı diye ,sabahtan kurabiye yaptım giderken simit poğaça vb. şeyler aldık bi mutlulukla gittim davet ettiler insan ilişkileri akraba ilişkileri kuruluyo diye bi gittim eltim 5 karış surat abiniz sabah haber verdi Allahtan dün misafirim vardı ondan kalanları yiceksiniz dedi ben şok öyle bir tavırla söyledi ki sevgilimin aklına uyup da geldiğime pişman oldum sadece getirdiğim simitten 1 parça yedim onu da zorla sinirden mideme ağrı girmişti sanki ben onun kahvaltısına muhtaçmışım gibi bir tavır sergiledi çok zoruma gitmişti ,sonra dedim iki erkek düşüncesizlik yapmış haber vermemiş kadın kızmakta haklı ama benim bi suçum yok bunu bana bi kenarda da söyleyebilirdi maksat kaynaşmak zaten diye düşündüm abisi ben sana akşam söylemiştim haberin vardı hemde 1 saat yol sürüyo diyince dank etmişti kafama
orda size guleryuzle karsilasaydi, guzel bir uslupla ya kusura bakmayin cok hazirlik yapamadik deseydi ve sicak tavirlar sergileseydi eminim ki cok memnun bir sekilde ayrilirdiniz ordan. uslup o kadar onemli ki insan iliskilerinde

organizeyi alirim elime almasina ama esimi ikna etmek zor oluyor. cunku o gonullu oluyor. mesela kaynana "bu aksam yemege gelin" diyorsa tamam anne geliriz diyor. ben telefon acip gelemeyiz diye nasil diyebilirim ki? pat diye esimi ariyor, beni arasa bisey bulur soylerim.
o zaman anne ben bi eşimle konuşayım demesi lazım kimse tek değil artık siz evlisiniz birlikte karar vericeksiniz ,bence bunu eşinizle konuşun , bak benimle fikir alışverişi yapmadan planlanan şeyleri onaylama ben o gün yorgun olabilirim evde işim olabilir başka bi plan yapmak isteyebilirim diyin

Bunu da okuyunca aklıma gelen, keşke misafir geldiğinde kahvaltı hazırlamak yemek yapmak kadına yıkılmasa da, karı koca beraber hallediverseler şu misafir ağırlama olayını. Bu görevi sadece erkekler kadınlara değil kadınlar da kendilerine veriyor. Kahvaltı hazır olmayınca kadın kendini suçlu görüyor ve yalnızca kendi yetiştirmek zorunda gibi davranıyor, asla bu psikolojiden çıkamıyoruz.
İkisi ağırlasa idi böyle durumlar ortaya çıkmazdı o zaman, kimse kimseye de böyle sebeplerden ötürü kızmazdı.
İnşallah erkek eve bakmak para getirmek zorunda, kadın ev işi yapmak zorunda zihniyeti değişir de görevler istek ve adalet ile paylaşılır evlerde.
Allah’ım amin.

Bu tavırlar bana da garip gelirdi ama bence mecburen böyle kabul edeceksiniz, başkalarına şikayet etmeniz size bir yarar sağlamaz çünkü kanıtlanabilecek bir durum değil, anlatsanız eşinizin sorunu anlayamaması da normal, sadece siz de onu adam yerine koymayabilirsiniz.

Siz içinizden geldiği gibi muamele edin, evliliğinize yansıtıp huzurunuzu kaçırmayın, elti de kendi kendine tavır yapsın boşverin.

Davet meselesinde ise, çok kendinizi yıpratmadan, ama eşinizin hatrına güzel bir şekilde ağırlamaya çalışabilirsiniz. Misafirleri sadece eşinizin abisi, annesi, babası olarak düşünün, elti de arada kaynayan etkisiz eleman olur. Abuk subuk tavır görürseniz de siz de onu yoksayarsınız, mesela çayı biter boş bardağı görmezsiniz.

Merhabalar. Evleneli 2 bucuk ay oldu. çozemedigim, degisik karaktere sahip bir eltim var ya da karaktersiz mi desem bilemiyorum. (39 yaşinda) 2 bucuk ay icinde 5-6 defa zorunluluktan bir araya geldik. kayinvalidemin sayesinde. her bir araya gelmemizde ben haric herkesle konusurken göz temasi kuruyor.(kendisi avukat bu arada) ilk basta bu durumu fark etmedim ama dikkatimi çekti sonradan. karşi karşiya geldigimizde bile ozellikle gozlerini baska tarafa ceviriyor. ilk basta herkese karsi oyle sandim ama sadece bana yapiyor. bir de elti, gorumce ve ben ayni ortamdaysak bu elti bir sey anlatmaya baslayacaginda gorumcemin ismini hitap ederek cumleye basliyor. yani ben orda yokmuşum gibi. yani su şekilde (gorumcemin ismi gizem olsun) "ay gizem biz kucukken... " diye devam edip gidiyor cumleleri. her cumleye basladiginda ozellikle benim disimdaki kisinin ismini zikrederek cumleye basliyor. ilk aile tanismasinda soguk tavirlari beni itmişti zaten. evlendigimizin ikinci haftasinda kayinvalidem, eşimin ve benim basimin etini yedi eltiye gitmemiz icin. cunku bu bahsettigim elti nin kocasi esimden 7 yaş buyuk. yani bizim buyugumuz oluyorlar. ziyaret etmemiz gerekiyormus. onlar bizi davet etmeden haber verip bi aksam çay icmeye gittik. evindeyken bile ikili muhabbet cok azdi. genelde bisey anlatirken ve bisey soyleyecekken eşimin ismini zikrederek konustu. bir de ayni arabada esim ben abisi ve elti15 dk yolculuk yaptik o sure zarfinda sanki bebegini hic gormemis gibi ful bebegini seviyor falan. esime soyluyorum bazi tavirlardan rahatsiz oldugumu ama anlamiyor. aramizda onun boyle sacma sapan hareketleri sergilemesine sebep olacak hicbir sey gecmedi aramizda. bu iki bucuk ay icinde gorumcelerim bizi yemege davet etti. ben de gorumceleri yemege davet ettim. eşim simdi de abimle yengemi yemege cagiralim diyor. ama hic istemiyorum kizlar.hem zaten onlar bizi hic cagirmadi, biz haber verip çay a gittik. zaten ikram olarak da bi onceki gunden kalan seyleri ikram etti bize. bundan sonra bir araya geldigimizde nasil bir tutum sergilemeliyim sizce? bir de yemege falan davet etmek istemiyorum ne yapmaliyim?

Benim görümcemi anlattın sanki. Sözlülük zamanımıda sayarsam 4 yıldır bana böyle davranıyor. Kesinlikle yokmusum gibi gıcık tavırlar... İlk baslarda çok kafaya takıyodum sonucta elti değil görümceydi. Göz teması kuruyorum kurmuyo ona konusuyorum duymamazlığa vuruyo, konussa bile baska yere bakıyo felan. Baktım düzelecek gibi değil ben de onun yaptıklarının aynısnı yaptım. Aynı şekilde davrandım. Baktım artık göz teması kuruyor bana birşeyler soruyor. Hiç oralı olmadım yıllardır böyle davranana yamancak halim yok. Sonunda olay çıkarttı karı koca tavırlı davranıyosunuz diye 😂😂😂 (Ki eşim asla tavırlı değildi) kayınvalidemide doldurup bir güzel kavga çıkarttı. Yani sonuc artık görüşmüyorum kimse ile. Böyle insanlar böyledir kısaca :) he belki senin ki elti olduğu için büyümez sorunlar ama en azından yüzüne gülüp arkadan konusan bi eltin olsa daha kötü olurdu. Sen de aynı taktiği uygula onun gibi davran kafa rahat.

Benime eltim de bize karsi oyle ama goz mesafesi falan deil bildigin hic gorusmuyor 1000 tl borc istemis bizde vermemisiz diye ama onemli deil kocasi surekli para ister benden utanma da yok cok sukur kprona girdide istemez oldu bu arada zor durumda falan da deil dukkanina mal almak icin

orda size guleryuzle karsilasaydi, guzel bir uslupla ya kusura bakmayin cok hazirlik yapamadik deseydi ve sicak tavirlar sergileseydi eminim ki cok memnun bir sekilde ayrilirdiniz ordan. uslup o kadar onemli ki insan iliskilerinde
Aynen öyle , nişanlım eltimi 10 yıldır tanıyo olduğu için gayet rahat bi şekilde nolcak abla olanı yeriz dedi ,ben kendimi orda mahçup hissettim fazlalık gibi çünkü orda tek yabancı bendim , yani bana orda ya haberim yoktu dese bile ben tüm samimiyetimle adım atardım ama dünden kalanları yiceksiniz diyip önüme vurur gibi atması zoruma gitmişti ,sonra baktım daha başka şeyler senin dediğin gibi beni görmeme çabaları ben aileye katıldıktan sonra kv'sine daha sık giden bi insan oldu eşinin kuzenleriyle daha sık görüşen bi insan yani herkes bunun farkında tabi kv'nin de işine geliyo gidip gelmesi , nişanlımda anlattı tüm aileye yaşattıklarını sakın onun oyununa gelme diye uyardı o gün bugündür politik olmaya çalışıyorum çünkü herkes yuvaları dağılmasın diye tahammül ediyo mesela düğün alışverişine çoğuna geldi gelinlik alırken gelmemesini sağladım akşamına koştur koştur yanımıza geldi ne alındı ne kadara alındı bunların hesabını tutan bi insan bana ne alındı ona ne alındı diye eşini darlayan ,bana alınan bileziğin kavgasını yapan biri olduğunu öğrendim nişanlım ona sinirlendiği bi akşam hepsini anlatmıştı benim etkilenmemem için anlatmamış ama yaşattıklarını duyunca o kadar soğudum ki ona şimdi bi haksızlık yapılsa atıyorum eşi bizim yanımızda azarlasa kötü bişey dese üzülemiyorum bile kötülükle beslenen biri rabbena hep bana diyen biri kendi eşi bile tahammül edemiyo çoğu zaman böyle hayatta sevmediğimiz insanlar olcak gerekli mesafede seviyede görüşmenin dışında ötesine gitmicek ilişkiler kurulmalı ,soğuksa soğuk, iyiyse iyi, nötr olmak en iyisi

Bir defalığına baş başa kalınca neden böyle davrandığını niye görmezden geldiğini sorabilirsin. Aranızdaki ilişki düzelmezse seni hala görmezden gelirse o zaman sende görmezden gelirsin

Anlattiklarinizdan yola cikiyorum. Bunlari yorumlayalim diye anlatmissiniz ben de yorumluyorum iste. Sanki evinize gelip kapiyi calip eltinizi gorumcenizi sormusum gibi davranmaniz da ayrica abarti oldu
Vallahi ben de sizin tam tersiniz düşünüyorum. Bu tavırların aynısını gözlerim başka bir olayda gördü. Suratına bakmadan anlatmalar, sen değil de yanındakinin ismini özellikle söyleyip konuya başlamalar. Bir de iş yerinde bi çalışma arkadaşım var elti gelecekmiş ona. Daha elti gelmeden evlenmeden ne planlar yaptığını bilemezsiniz. ''Ay şöyle diycem ay böyle diycem. Ay şunu giycem ımmm sana almadılar mı diycem''. Neler neler . Sahte takılar bile alıyor şimdiden kızla tanışınca göstermek için. Gelecek kızın ise bir şeyden haberi yok tanışmıyorlar bile.

Back
X