• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

İşe alınan kişi çocuk gelişimi vs mezunuysa eyvallah.

Eğitimli değilse 'ücreti mukabilinde ve baştan konuşarak' gayet iş istenebilir.
Aynı ücrete yazmışım, okuduysanız. Konu sahibi eskisine çok daha ucuza daha fazla iş yaptırıyormuş. Buna canı sıkılmış. Şimdi sigorta da yapmış, ücret çok tutuyormuş.

8 saat mesai yapan bir çalışanın izni 1 saat olduğunu düşünürsek ve on aylık bir bebek gündüzleri minimum 2-3 saat uyuduğunu hesaba katarsak (öncesinde konuşulup anlaşılmışsa) bakıcı bayanın günlük hafif ev işleri yapması neden kölelik olsun
O zaman işi çok olmayan memurlar da boş kaldıklarında binanın temizliğini yapsınlar.

Önceden anlaşmışsa ve ücreti ona göre veriyorsa durum farklı. Az ücret verip yemek yap, temizlik yap demek yanlış.

Ev isi konusunda ben de tembel ve usengecim.

O yuzden her seyi ayni gun yapmiyorum veya eglenceli hale getirmeye çalışıyorum. Bir tek kopekler oldugu icin gunluk duzenli elektrik süpürgesi tutuyorum o kadar.
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING​

Tozu mesela gun icinde telefonla konusurken aliyorum.

Mutfagi toplarken dizi açıyorum, boylece hem dizimi izliyorum hem mutfakta gecirdigim vakit gozume batmiyor.

Camasir asarken muzik dinliyorum.

Sevmediginiz isleri yaparken gecirdiginiz vakit cok batiyor evet. O yuzden muzik, dizi, film vs esliginde yaparsaniz fark etmeden bitmis oluyor.

Bir de 2,5 kisisiniz. Eviniz o kadar batmiyordur. Derin temizlik beklemeden gunluk robot calistirirsaniz en azindan supurge tutma araliginiz biraz uzar.

Valla ben de temizlik yapmayı sevmiyorum. Hem de hiç. Mecburiyetten yapıyorum. İmkan olsa yardımcı tutacağım. Benim yöntemim de böyle. Genelde ya bir şeyler dinlerim, ya telefon görüşmesi yaparım. Nasıl geçtiğini anlamam bile temizliğin.

Tam bir başak burcu ve takıntılı derecede titiz, hiçbir işe karıştırmayan, doğumdan gelip gece yarısı evini temizleyen bir anne ile büyüyen eşim benimle aynı eve girince kısa süreli şok yaşadı. Hiç bilmediği temizliği öğrendi. Tepeme biniyor şimdi hadi kalk temizleyelim şu evi diye. 😅

Konu sahibi sizi de anladım o yüzden. Ancak size daha fazla alanda destek sağlamayı kabul edecek bir "yardımcı" da bulunabilir. Bizim arkadaşımızın annesi yıllardır tek çocuklu bir aile ile çalışıyor. Onlar da evden çalışan bir çift. Kadın çocukla ilgileniyor, boş vakitlerinde etrafı toparlıyor, yemek hazırlıyor. Kendini yoracak kadar ağır bir iş yapmıyor. Bu iş kalemlerine bağlı da bir maaş üzerinde anlaşmışlardı. Çocukla da aileyle de çok güzel bağ kurdular. Herkes birbirinden memnun. Böyle birileri bulunabilir.

Alanında uzman olan kadın neden ev işi yapmıyor konusunu eleştirenlere katılmıyorum. Yapmak istemeyebilir. Şartlar baştan konuşulmuş, anlaşılmış. Siz uzmanlığınız olan bir mesleği ofisinizde icra ederken patronunuz gelip boş vakitlerinde ofisin tozunu da al ne gerek var yardımcıya dese, alır mıydınız?
Herkesin işi, alanı, eğitimi, beklentisi farklı.
Burada tartışılması gereken konu 10 aylık bebeğin bakımı için çocuk gelişimi alanında bir uzman gerekli mi, o olabilir en fazla.

Bir de "çocuk gelişimi mezunları özellerde asgari ücrete çalışıyor ballı hatunmuş" diye yorum gördüm. Normali o değil ki. Herhangi bir konuda eğitim alıp uzman olan kimsenin asgari ücrete çalışması doğru değil.

O zaman işi çok olmayan memurlar da boş kaldıklarında binanın temizliğini yapsınlar.

Önceden anlaşmışsa ve ücreti ona göre veriyorsa durum farklı. Az ücret verip yemek yap, temizlik yap demek yanlış.
konu sahibinin verdiği maaşın ülke şartlarında hiç de az olmadığını düşünürsek buradaki esas sıkıntı baştan günlük ev işleri de yapılacak şeklinde anlaşılmaması olmuş. Konu sahibi bu da bir tecrübe olmuş size

Eşiniz haklı mı bilemem.
Benim eşim de yapar ama ben her şeyi düşünüp organize ettikten sonra robot gibi iş yapmak zihinsel yükü almıyor. Fiziken iyi hissedersiniz sadece.
Oğlumu büyütürken her şeyi ben araştırıp aldım, edindim. Hala da öyledir. Kendisi hangi şampuanı kullanır, hangi etkinlikler kaç paradır, doktorlarının adı nedir, hangi ilaçları kullanabilir, blişsel gelişimi ne seviyede pek bilmez. Ama kitap okur, banyo yaptırır, önüne etkinlik koysam yaptırır da o şampuan oraya nasıl geldi, o etkinlik hangi aşamalardan geçerek elendi pek bilgisi yoktur. Bunlar hep zihinsel yük.

Konu sahibini asagiya cekmek icin yarisa girilmis resmen. Kadin tembel degil, niye tembel olsun. Evden calisiyor kucuk cocukla. Tembel insan evde butun gun oturur toto buyutur. Ayni durumda bir erkek olsa madalya takarsiniz. Kadin olunca ev isini sevmedigi icin yetersiz hissettirmek icin elinizden geleni yapmissiniz. Su kadinin yaptigini yapmaya cogunuzun totosu yetmez. Cogunuzun tek bildigi lavabo ciflemek ve bununla ovunmek. Bu mesajlari es gecin konu sahibi. Ben tembel oldugunuzu dusunmuyorum.

konu sahibinin verdiği maaşın ülke şartlarında hiç de az olmadığını düşünürsek buradaki esas sıkıntı baştan günlük ev işleri de yapılacak şeklinde anlaşılmaması olmuş. Konu sahibi bu da bir tecrübe olmuş size
Bu bayandan bahsetmiyorum zaten, bundan çok daha az ücret verip, tüm işleri yaptırdığı diğer çalışandan bahsediyorum. Bu çalışana verdiği ücret ile diğeri arasında 20k var söylediğine göre.

Eşiniz haklı mı bilemem.
Benim eşim de yapar ama ben her şeyi düşünüp organize ettikten sonra robot gibi iş yapmak zihinsel yükü almıyor. Fiziken iyi hissedersiniz sadece.
Oğlumu büyütürken her şeyi ben araştırıp aldım, edindim. Hala da öyledir. Kendisi hangi şampuanı kullanır, hangi etkinlikler kaç paradır, doktorlarının adı nedir, hangi ilaçları kullanabilir, blişsel gelişimi ne seviyede pek bilmez. Ama kitap okur, banyo yaptırır, önüne etkinlik koysam yaptırır da o şampuan oraya nasıl geldi, o etkinlik hangi aşamalardan geçerek elendi pek bilgisi yoktur. Bunlar hep zihinsel yük.
Evet fizikselden ziyade zihinsel yüküm çok fazla. Çok güzel ifade etmişsiniz. Hem iş yerinde çok komplike bir iş yapıyorum hata yapmamak lazım odaklanmam lazım hem çocuk için her şeyi düşünmem lazım bir de ev işlerini organize etmek akşama yapılacak yemeğin malzemesini düşünüp kocaya haber vermek gerekiyor filan.
Eşim oğlumuzla çok güzel ilgilenir saatlerce oynatır bakar uyutur yedirir ama bu çocuk ne yiyecek diye bana sorar, bu çocuğun bilişsel gelişiminde bir sorun olsa farketmez mesela bu ay şunu yapması lazımdı yapmadı demez, yazlıkları küçülmüş alışverişe çıkalım demez. Hepsinin takibi bende. Benim söylemem gerekiyor ve bu sorumluluk çok fazla geliyor artık.

Destek almanız çok iyi olur. Diğer yandan çok normal böyle hissediyor olmanız. 3yıl önce doğum yaptım, ilk 1 yılı korkunçmuşum şimdi uzaktan bakınca kendime nasıl tahammül ettim nasıl ayakta kaldım nasıl toparlandım bilmiyorum. Geçici bir süreç, en azından duygu yoğunluğu. Yetememe hissi bende hala devam ediyor ancak başetmeyi öğrendim. Erkekler de komutla çalışıyor, kocanızın üzerine fazla gitmeyin. Toplanacak, kaldıralacak şeyleri onun akıl etmesini de beklemeyin, söyleyin. Zor süreç ama üstesinden gelirsiniz 💐

Valla ben de temizlik yapmayı sevmiyorum. Hem de hiç. Mecburiyetten yapıyorum. İmkan olsa yardımcı tutacağım. Benim yöntemim de böyle. Genelde ya bir şeyler dinlerim, ya telefon görüşmesi yaparım. Nasıl geçtiğini anlamam bile temizliğin.

Tam bir başak burcu ve takıntılı derecede titiz, hiçbir işe karıştırmayan, doğumdan gelip gece yarısı evini temizleyen bir anne ile büyüyen eşim benimle aynı eve girince kısa süreli şok yaşadı. Hiç bilmediği temizliği öğrendi. Tepeme biniyor şimdi hadi kalk temizleyelim şu evi diye. 😅
Keske evler kendi kendini temizlese :D bu kadar kopek olmasa robot almayi cok istiyorum ama bizde alet ucuncu gun emekliligini ister maalesef.

Cocuga bakici bakiyormus siz evden calisiyordunuz herhalde yanlis hatirlamiyorsam eski bakiciniz derdin ne senin diye bebege söyleniyordu siz o üyesiniz degil mi ? Siz calisiyorken bakicidaysa cocuk esiniz de yardim ediyorsa bebeginiz de erken uyuyorsa cok isiniz olmaz ki zaten bence siz bunalmissiniz benim de 9 aylik bebegim var pek uyumayan bir bebek insan yoruluyor gercekten bana da esim yardimci oluyor robot ve kurutma olmadan once cok tükeniyordum yeni edindim ben de 1 aya kadar yoktu dünya varmis dedim insan cok yoruluyor.Günlük isleri kolaylastiracak kurutma makinesi robot süpürge falan var mi is yükünüzü bunlar hafifletse bir tek mutfak isi esya katlamasi lavabo temizligi kaliyor bunlar da digerlerine nazaran kolay isler aslinda.Bir de erkekler bizim gibi kendileri akıl edemiyorlar komutla calisiyorlar benim esim de esya katlar ama haftalarca sifonyerin uzerinde dursa aa koyayim yerine demez ancak ben dersem yapar cogu öyle.. Sizin genel olarak mental yorgunlugunuz var sanirim

Evet fizikselden ziyade zihinsel yüküm çok fazla. Çok güzel ifade etmişsiniz. Hem iş yerinde çok komplike bir iş yapıyorum hata yapmamak lazım odaklanmam lazım hem çocuk için her şeyi düşünmem lazım bir de ev işlerini organize etmek akşama yapılacak yemeğin malzemesini düşünüp kocaya haber vermek gerekiyor filan.
Eşim oğlumuzla çok güzel ilgilenir saatlerce oynatır bakar uyutur yedirir ama bu çocuk ne yiyecek diye bana sorar, bu çocuğun bilişsel gelişiminde bir sorun olsa farketmez mesela bu ay şunu yapması lazımdı yapmadı demez, yazlıkları küçülmüş alışverişe çıkalım demez. Hepsinin takibi bende. Benim söylemem gerekiyor ve bu sorumluluk çok fazla geliyor artık.
Özür dilerim ama işiniz ağır evet onu anlıyorum ama diğerleri nasıl ağır geliyor yazlıkları küçüldü diyecek zaten sizsiniz ne var bunda mevimden mevsime bunlar oluyor. ne yiyecek diye sorması da çok büyük bir şey değil. ev hanımlığini bu kadar sevmiyordunuz yada sorumluluk sevmiyordunuz neden evlilik için önceden hazırlık yapmadınız? Yada çocuğu düşünüyorum ama hazırmiyim demediniz çok büyük bir şey yok çünkü yapılanda. tembel olabilirsiniz hayat bu bende çok azimli biri değilim ama ilk çocukta kocam bilişsel olarak bu ay ne yapacak düşünmüyor ben düşünüyorum demişsiniz. Düşünmek bile yoruyor sizi .

Özür dilerim ama işiniz ağır evet onu anlıyorum ama diğerleri nasıl ağır geliyor yazlıkları küçüldü diyecek zaten sizsiniz ne var bunda mevimden mevsime bunlar oluyor. ne yiyecek diye sorması da çok büyük bir şey değil. ev hanımlığini bu kadar sevmiyordunuz yada sorumluluk sevmiyordunuz neden evlilik için önceden hazırlık yapmadınız? Yada çocuğu düşünüyorum ama hazırmiyim demediniz çok büyük bir şey yok çünkü yapılanda. tembel olabilirsiniz hayat bu bende çok azimli biri değilim ama ilk çocukta kocam bilişsel olarak bu ay ne yapacak düşünmüyor ben düşünüyorum demişsiniz. Düşünmek bile yoruyor sizi .
Ev hanımlığını sevmiyorum o yüzden ev hanımı olmadım zaten? Sadece ev işi sevenlerin mi hakkı evlenmek? Ev işi yapmayan erkeklere de aynı şekilde niye evlendin diyor musunuz?

Yahu siz hayatınızda kac gün çalıştınız da gelip çalışan insanlara laf edebiliyorsunuz ayıp ya. O adam bebeğin babası değil mi? Niye küçülen kıyafetleri, bebeğin yiyeceği yemeği düşünmek kadının görevi olsun? Bu erkekler geri zekalı mi, zihinsel hiçbir yük beklenmemeli mi bunlardan?

Adam haklı diyenler nerede yaşıyor ya acaba gerçekten?
Adamın 'kendince' elinden geleni yapması konu sahibi ile tam bir iş bölümü içinde olması anlamına gelmiyor.
Misal çocuğun aşı zamanlarını kim takip ediyor? Doktor randevularını kim alıyor? Evde el havlularını kim değiştiriyor? Çocuğun tırnaklarını kim kesiyor? Kıyafetlerinin küçüldüğünü kim farkediyor da yenisini sipariş ediyor?
Tamam konu sahibinin eşi umursamaz bir tip değil belki ama düşünülecek yüzlerce, binlerce ayrıntı var. Karı-koca ikisinin de zorlanması çok normal. İkisi de tam zamanli çalışıyor ve evde bir bebek var.
Kadının hormonları bile belki daha kendine gelmedi. Ben 9-10 ay regl olmamıştım mesela.

Benim önerim haftada 1 temizlikçi ve kesinlikle terapi.
Oğlum 6 yaşında ilk 3 sene oldukça zordu. İki yıl zaten emzirme dönemiydi ve sürekli gece uyanmalarıyla geçti. Sonra işe dönüş, kreşin ilk yılı sürekli hastalıklar, sendromlar, yok bezi bıraktı o bu derken anca nefes alıyor insan.
Yani kadına da şımarık muamelesi yapılmasını anlamıyorum ben.

Yahu siz hayatınızda kac gün çalıştınız da gelip çalışan insanlara laf edebiliyorsunuz ayıp ya. O adam bebeğin babası değil mi? Niye küçülen kıyafetleri, bebeğin yiyeceği yemeği düşünmek kadının görevi olsun? Bu erkekler geri zekalı mi, zihinsel hiçbir yük beklenmemeli mi bunlardan?
Böyle düşünenlerin kocaları gerizekalı sanırım, hiç ihtimal vermemişler erkeğin düşünmesine.

Yapıyorum da yapsam bile bunu kendime iş olarak görmüyorum, yani bunu bile dert etmişsiniz acaba biraz tembel ruhlu musunuz?

Benim bakıcım da iş yapmıyordu, üstelik ben fiziksel bir işte çalışıyorum , 2 çocuğum var, eşim sıfır destek.. Yine de eşimle ev işi için hiç kavga etmişliğim yok. Bence siz çok büyütüyorsunuz, tek çocukla eş de yardımcıyken bu kadar dertlenmeniz bana anlamsız geldi. 10 aylık çocukla her şey yapılabilir. Benim çocuklarım da çok hareketli benim çocuklarım da kuduruk ama lavaboyu iki dk ciflerim yani ağzıma bile almam bunu yaptım diye

Kusura bakmayın da eşinizin sıfır destek olmasına tepki göstermemeniz anormal olan. Konu sahibinin daha fazla destek beklemesi değil.

Bende çalıştım bu kadar üstten konuşmayın lütfen. Kadının görevi bu değil diyelim hangi erkek bebeğin kıyafeti küçülmüş diye takip eder ? Yada etmesi gerektiğini bilir. Erkekler geri zekalı değil ama konu sahibinin eşi gayet akıllı duruyor zaten elinden geleni de yapıyormuş küçülen kıyafeti düşünmek ne kadar zor olabilir

Back
X