• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Ev hanımlığını sevmiyorum o yüzden ev hanımı olmadım zaten? Sadece ev işi sevenlerin mi hakkı evlenmek? Ev işi yapmayan erkeklere de aynı şekilde niye evlendin diyor musunuz?
Ev hanımı olmamışsınız tebrik ederim. Evet erkeklere de aynı tepkiyi veriyorum. Siz kendinizi doğru buluyorsanız niye konu açma gereği duydunuz ki

Yüksek bilgisayar mühendisi bir kadının tembel olduğunu düşünmüyorum ben ya. Ev işlerine ilgisi yok belli ki.
Temizliğe de yardımcı biri gelse, geri kalan günlük basit işlerde eşinizle iş bölümü yapsanız, herkesin işi belli olsa bi nebze daha rahatlarsınız kafa olarak. Bir de eşinizle böyle detaylı konuştunuz mu, zihinsel olarak yorulduğunuzu, her şeyi en ince ayrıntısına kadar sizin düşünmek zorunda olduğunuzu vs vs. Olay sadece iş yapmakta bitmiyor dediğiniz gibi, her türlü şeyi düşünmek zorundasın ve bu erkeklerde pek yok sanırım gördüğüm kadarıyla. Iletisim en güçlü anahtardır. Pasif agresif davranmak hem sizi yıpratır hem karşındakinin size olan tahammülünü bitirir. Eşinizle bol bol konuşup dertleşin, anlatın, sorumlulukları eşit şekilde dağıtmaya çalışın.
Son olarak evin, bebeğin, evliliğin sorumluluğu ağır gelmiş olabilir. Herkesin kaldırabileceği şeyler değil. Çok zorlanıyorsanız psikolojik destek, terapi vs alabilirsiniz.
Her işi 4 4lük yapma gibi bi zorunluluğunuz yok. Evinizde huzur ve neşe olsun da varsın bal dök yala olmasın. Herkes kendi alanını temiz tutarsa zaten çok bir iş birikmez. Temizlik, ev işi gibi konular yüzünden bugün yaşadığınız huzursuzluk, gerginlik ileride sadece pişmanlık olarak döner size. Kendinizi çok kasmayın. Bunca insan bir şekilde çocuk büyütüyor, çalışıyor, eşiyle vakit geçiriyor. Bir şekilde geçiyor yani. Biraz rahat olmak en güzeli 🥹

Eşiniz de kendince haklı bence siz de haklısınız. Bunalmışsınız ve kendinize biraz zaman ayırmak istiyorsunuz bence. Buna engel olarak da ev işlerini ve çalışma hayatı temponuzu görüyorsunuz. Eşiniz her ne kadar yardımcı olsa da sizin kadar ev ve bebek bakımında yük üstüne almıyor o yüzden istemsizce ona siz yükleniyorsunuz. Daha çok destek almadıkça bu mutsuzluk haliniz geçmez. Bence mümkün olduğunca hava almaya çıkın, doktora gidin belki ilaç kullanımı sizi sakinleştirir. Eşinizle bu dönemde çok fazla tartışmaktan kaçının. Bakıcı konusunda da olmazsa yine değiştirirsiniz kendinizi çok yıpratmamaya çalışın. Her gün en azından yarım saat kendinize ayırın size iyi gelir.

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Adam haklı,gerçekten daha ne yapsın..Bebek bakımı çok çok zor,sizi depresyona sokan, özgürlüğünüzün bitmiş olması,nefes alamamanız,uykusuzluk..Çocuk büyüdükçe herşey daha hafifleyecek..

Evliliğimin ilk zamanları çamaşır suyu kullanıyordum temizlikte ve hemen hemen her gün yerler tezgah vs siliniyordu.Eşim dayanamadı isyan etti.Ciğerlerimi hasta edeceksin dedi.Artık kullanmıyorum..İki günde bir robot atıyorum.Haftada bir siliyorum.Bir iki damla sıvı sabun veya bulaşık deterjanı koyuyorum.Evim de gayet temiz.

Bende çalıştım bu kadar üstten konuşmayın lütfen. Kadının görevi bu değil diyelim hangi erkek bebeğin kıyafeti küçülmüş diye takip eder ? Yada etmesi gerektiğini bilir. Erkekler geri zekalı değil ama konu sahibinin eşi gayet akıllı duruyor zaten elinden geleni de yapıyormuş küçülen kıyafeti düşünmek ne kadar zor olabilir
Yahu ev hanımı olup çalışan bebekli insana laf etmeye de utanır insan ya. Erkekler salak değil gayet de kıyafet küçük mu büyük mu anlarlar. Herkes sizin küçük çevreniz gibi değil, normal erkek bireyler gayet de her şeyin bilincinde oluyor.

Ev hanımı olmamışsınız tebrik ederim. Evet erkeklere de aynı tepkiyi veriyorum. Siz kendinizi doğru buluyorsanız niye konu açma gereği duydunuz ki
Konu ben haklı mıyım sorusu içermiyor. Lohusa depresyonu olabilir mi bu kocamdan ne beklediğimi ben de bilmiyorum ama bir şey eksik diye sormuştum.

Ev işi yapmayan erkeklere de aynı şekilde niye evlendin diyor musunuz?
Kendi adıma cevap vereyim evet diyorum. Eşin hem dışarıda çalışıyor hemde eve gelince iş yapıyor. Bakıcı çocuğa bakıyor sen evden çalışıyorsun pekala hergün yarım saat veya 1 saat geri kalan işleri yapabilirsin. Depresyonda olduğunu hissediyorsan psikolojik yardım al. Bu kadar memnuniyetsiz gözükmeniz zamanla ilişkinize zarar verir.

Kusura bakmayın da eşinizin sıfır destek olmasına tepki göstermemeniz anormal olan. Konu sahibinin daha fazla destek beklemesi değil.
Daha ne yapsın adam? tüm gece ev işi yapsın O zaman. Konu sahibi tembellik yapsın diye adam çalışsın sürekli😅 Konuyu okumadınız galiba adam zaten yardım ediyor. konu sahibi iki
çamaşır koyup her şeyi ben yapıyorum modunda 😅

Ha bu arada isterse hiç ev işi yapmasın, sevmiyordur vs bunu eleştirmiyorum ben ama o zaman ev işi yapan bakıcıya sahip çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.

Benim eşimle iş bölümüm farklı, çocuklarıyla görüşebileceği 1 saati var, onu da ev işleriyle tüketmesini değil evlatlarıyla oynamasını tercih ediyoruz.Bunu da dipnot geçeyim.

Konu sahibini asagiya cekmek icin yarisa girilmis resmen. Kadin tembel degil, niye tembel olsun. Evden calisiyor kucuk cocukla. Tembel insan evde butun gun oturur toto buyutur. Ayni durumda bir erkek olsa madalya takarsiniz. Kadin olunca ev isini sevmedigi icin yetersiz hissettirmek icin elinizden geleni yapmissiniz. Su kadinin yaptigini yapmaya cogunuzun totosu yetmez. Cogunuzun tek bildigi lavabo ciflemek ve bununla ovunmek. Bu mesajlari es gecin konu sahibi. Ben tembel oldugunuzu dusunmuyorum.

Adam mümkün olduğunca evi toplayıp fırsat bulduğunda yemek yapıyor diye bile madalya takmışlar zaten.
Biri "eşim sıfır destek, hiç sorun etmiyorum" der, diğeri "tuvaletten çıkınca lavaboyu temizle öyle çık ne var bunda, erkek bunu nasıl düşünsün" der. Bunları yazanların kaçar madalyası var acaba merak ettim.

Böyle konulara çok üzülüyorum ben. Kadınların normal gördüğü, daha doğrusu kendilerine reva gördükleri şeyler çıldırtıyor beni gerçekten.

Kadın kocasıyla eşit iş paylaşımı istiyor ve bunu istemeye de hakkı var.
Eşit paylaşım demek ben 2 defa çamaşır yıkadım, sen de 2 defa yıka demek değil.
Ben çamaşır yıkadıysam sen de git mutfağı topla ama ben söylemeden topla. Mutfağın dağınık olduğunu ben söylemeden fark et, ne zaman ve nasıl toplanacağına benim karar vermemi ve bunu sana bildirmemi bekleme. Kendi kendine kalk ve gidip topla. Zihnimi bu yükten kurtar.
Eşit paylaşım deyince ben bunu bekliyorum eşimden ve normal zekada bir insan olduğu için bu beklentim gayet normal.

Konu sahibi bence de tembel değil. Sadece bunalmış.
Bakıcı seçimi yanlıştır, doğrudur bilemem ama yanlışsa bile sadece onun yanlışı değil bu. Ama bunun sorumluluğu bile üzerine kaldı.
Erkekler de fırsat buldukça yemek falan yapsınlar işte. Aman hiçbir şeyi düşünmeye zahmet etmesinler.

Kendi adıma cevap vereyim evet diyorum. Eşin hem dışarıda çalışıyor hemde eve gelince iş yapıyor. Bakıcı çocuğa bakıyor sen evden çalışıyorsun pekala hergün yarım saat veya 1 saat geri kalan işleri yapabilirsin. Depresyonda olduğunu hissediyorsan psikolojik yardım al. Bu kadar memnuniyetsiz gözükmeniz zamanla ilişkinize zarar verir.
Bebeğimle geçirdiğim zaten çok kısıtlı zaman oluyor. 10 aylık bir bebek anneye ihtiyaç duyuyor ve anne kokusu alabileceği o saatleri ev işiyle harcamak mantıklı mı? Baba kokusu aramaz ama anne kokusu arar yani. O 1 saat diye küçümsediğiniz benim için çok uzun bir zaman dilimi. Çünkü işim 6da bitiyor ve ancak 6dan sonra vakit geçirebiliyoruz.
Daha ne yapsın adam? tüm gece ev işi yapsın O zaman. Konu sahibi tembellik yapsın diye adam çalışsın sürekli😅 Konuyu okumadınız galiba adam zaten yardım ediyor. konu sahibi iki
çamaşır koyup her şeyi ben yapıyorum modunda 😅

Ha bu arada isterse hiç ev işi yapmasın, sevmiyordur vs bunu eleştirmiyorum ben ama o zaman ev işi yapan bakıcıya sahip çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.

Benim eşimle iş bölümüm farklı, çocuklarıyla görüşebileceği 1 saati var, onu da ev işleriyle tüketmesini değil evlatlarıyla oynamasını tercih ediyoruz.Bunu da dipnot geçeyim.
eşim tüm gece iş yapmasın ben yapayım yani bunu mu demek istiyorsunuz? Ben evden çalışıyorum diye oturup keyif çatmıyorum geçiyorum çalışma odasına akşam 6ya kadar çalışıyorum. Akşam olunca da bebeğimle hasret gidermek istiyorum doğal olarak (tıpkı sizin kocanızın istediği gibi) yani kocanız isteyince normal olan bu istek neden bir kadına fazla görülüyor anlamıyorum.

Bebeğimle geçirdiğim zaten çok kısıtlı zaman oluyor. 10 aylık bir bebek anneye ihtiyaç duyuyor ve anne kokusu alabileceği o saatleri ev işiyle harcamak mantıklı mı? Baba kokusu aramaz ama anne kokusu arar yani. O 1 saat diye küçümsediğiniz benim için çok uzun bir zaman dilimi. Çünkü işim 6da bitiyor ve ancak 6dan sonra vakit geçirebiliyoruz.
1 saat uzun bi zaman dilimi değil hanımefendi. Hergün düzenli birşekilde temizlik yapsanız zaten (karı koca) 1 saat bile sürmez. Hafta sonlarıda derinlemesine yaparsınız. Sevmiyorsanız temizlikçi tutun haftada birkaç gün ama zaten hali hazırda iş yapan adama tafra yapmayın.

ben şeyi anlamadım

siz bebekten önce ev işi yapmıyormuşsunuz
şu durumda eşiniz düşünüp yapabiliyormuş -diye anladım?

yani eşiniz makine doldurup boşaltabiliyor
ütü yapabiliyor
çöp çıkartabiliyor
yemek yapabiliyor
ev sürürebiliyor
tezgah silip toz alabiliyor

komutsuz. mu?

bebeğe mama da veriyor. adamı gece siz kaldırıp komut vermiyorsunuz.

ama çocuğun küçülenini aşısını giysisini bilişssel gelişimini takip edemiyor mu?

peki
market alışverişini evde eksik gediği
arabanızın tamirini bakımı kaskosunu lastik değişimini, evde bozulanı söküleni, damacana siaprişini, tatil rezervasyonunu filan bunları kim yönetiyor? hepsini eşit ve ortak mı yapıyorsunuz?

yani bakın tam olarak size yük olan kısım nedir ? yapmaması mı komutsuz yapmaması?
aslında yapabilir belki. bak bunlar bunlar da var bunları da karı-koca biz takip edeceğiz diye konuşuyor musunuz?

ben şeyi anlamadım

siz bebekten önce ev işi yapmıyormuşsunuz
şu durumda eşiniz düşünüp yapabiliyormuş -diye anladım?

yani eşiniz makine doldurup boşaltabiliyor
ütü yapabiliyor
çöp çıkartabiliyor
yemek yapabiliyor
ev sürürebiliyor
tezgah silip toz alabiliyor

komutsuz. mu?

bebeğe mama da veriyor. adamı gece siz kaldırıp komut vermiyorsunuz.

ama çocuğun küçülenini aşısını giysisini bilişssel gelişimini takip edemiyor mu?

peki
market alışverişini evde eksik gediği
arabanızın tamirini bakımı kaskosunu lastik değişimini, evde bozulanı söküleni, damacana siaprişini, tatil rezervasyonunu filan bunları kim yönetiyor? hepsini eşit ve ortak mı yapıyorsunuz?

yani bakın tam olarak size yük olan kısım nedir ? yapmaması mı komutsuz yapmaması?
aslında yapabilir belki. bak bunlar bunlar da var bunları da karı-koca biz takip edeceğiz diye konuşuyor musunuz?
Tabi ki her şey için komut vermem gerekmiyor ama ben hatırlatmasam asla aklına gelmeyecek de çok iş var.

Tabi ki her şey için komut vermem gerekmiyor ama ben hatırlatmasam asla aklına gelmeyecek de çok iş var.
peki,
belki o hallettiği için sizin de el sürmediğiniz bi sürü şey de vardır. veya sizin istediğiniz gibi olması" (ciflemekler filan türü) hayatınızı gereksiz zorlaştırıyordur.

adam da öyle düşünüyor olamaz mı?

Adam mümkün olduğunca evi toplayıp fırsat bulduğunda yemek yapıyor diye bile madalya takmışlar zaten.
Biri "eşim sıfır destek, hiç sorun etmiyorum" der, diğeri "tuvaletten çıkınca lavaboyu temizle öyle çık ne var bunda, erkek bunu nasıl düşünsün" der. Bunları yazanların kaçar madalyası var acaba merak ettim.

Böyle konulara çok üzülüyorum ben. Kadınların normal gördüğü, daha doğrusu kendilerine reva gördükleri şeyler çıldırtıyor beni gerçekten.

Kadın kocasıyla eşit iş paylaşımı istiyor ve bunu istemeye de hakkı var.
Eşit paylaşım demek ben 2 defa çamaşır yıkadım, sen de 2 defa yıka demek değil.
Ben çamaşır yıkadıysam sen de git mutfağı topla ama ben söylemeden topla. Mutfağın dağınık olduğunu ben söylemeden fark et, ne zaman ve nasıl toplanacağına benim karar vermemi ve bunu sana bildirmemi bekleme. Kendi kendine kalk ve gidip topla. Zihnimi bu yükten kurtar.
Eşit paylaşım deyince ben bunu bekliyorum eşimden ve normal zekada bir insan olduğu için bu beklentim gayet normal.

Konu sahibi bence de tembel değil. Sadece bunalmış.
Bakıcı seçimi yanlıştır, doğrudur bilemem ama yanlışsa bile sadece onun yanlışı değil bu. Ama bunun sorumluluğu bile üzerine kaldı.
Erkekler de fırsat buldukça yemek falan yapsınlar işte. Aman hiçbir şeyi düşünmeye zahmet etmesinler.
Aynen, bir kadin olarak beni en cok yoran sey bu 'mental load'. Yapmayacagim seyi bile ben dusunup organize edeceksem, gider yaparim ne ugrasacagim bir de soylemekle, lutfedip yapmasini beklemekle.

Aynen, bir kadin olarak beni en cok yoran sey bu 'mental load'. Yapmayacagim seyi bile ben dusunup organize edeceksem, gider yaparim ne ugrasacagim bir de soylemekle, lutfedip yapmasini beklemekle.

Aaa ama erkekler de ampul falan değiştirip bir şey bozulunca tamir ediyorlar. Evdeki ampullerin kalan ömürlerini falan hesaplıyorlar sürekli. Mis gibi iş bölümü 😌 Haftada 2 defa da yemek yapsa yeter işte.

Aaa ama erkekler de ampul falan değiştirip bir şey bozulunca tamir ediyorlar. Evdeki ampullerin kalan ömürlerini falan hesaplıyorlar sürekli. Mis gibi iş bölümü 😌 Haftada 2 defa da yemek yapsa yeter işte.
yalnız bu kadın çocuktan önce "ev işi" yapmıyormuş neredeyse

yani ampul değiştirmiyordum demiyor bakın temel olarak evdeki işleri eşi yapıyormuş çocuk olana kadar
ne oldu da tüm ev işlerini yapan adamı birden komutsuz çoraplarını kirli sepetine atamayan neandartele çevirdik anlamadım.

şu anda adam da gece kalkıp mama veriyor, işten gelince çocukla ilgileniyor, çocuktan önceki kadar ev işi yapamıyor. normal değil mi?

yalnız bu kadın çocuktan önce "ev işi" yapmıyormuş neredeyse

yani ampul değiştirmiyordum demiyor bakın temel olarak evdeki işleri eşi yapıyormuş çocuk olana kadar
ne oldu da tüm ev işlerini yapan adamı birden komutsuz çoraplarını kirli sepetine atamayan neandartele çevirdik anlamadım.

şu anda adam da gece kalkıp mama veriyor, işten gelince çocukla ilgileniyor, çocuktan önceki kadar ev işi yapamıyor. normal değil mi?

E kim yapıyormuş?
Konuda anlatılan adam yemek yapıp ortalık toplayan ve çocukla ilgilenen biri. Allah razı olsun da ev işleri bunlarla bitiyor mu? Gerçekten madalya mı takalım bunun için?
Konu sahibi yemek ve ev işlerinden bunaldım diyor bir yandan.
E noldu da çocuktan önce heeer şeyi yapan adam şu an sadece yemek yapıp ortalık topluyor? Herkes sadece yemek yapıp ortalık toplayıp bebe eğliyorsa diğer heeer şeyi kim yapıyor?

Çorabını kirli sepetine atamayan neandertal de gerçek bu arada.
"Kirli sepetinin kapağını hep açık bırakın. Böylece içine atması gerektiğini hatırlar ve sepetin yanından çorap toplamak zorunda kalmazsınız" diye ciddi ciddi tavsiye verilmişliği var burada.

Back
X