- 8 Ocak 2020
- 3.905
- 3.518
- 133
Benim eşim işi geregi sabah çikar akşam 10 11de gelir. 2 yaşindaki ogluma ev işi dahil hiç bir destek olmadan buyuttum. Eşimin uykusu acayip derin, alarmini ben kapatirim, kendisi cerrah gece acil aramalari ben zorlayarak uyandirarak baktiririm. Yani çocuk uyaninca uyanamiyordu. Dogru egitimle MasaAllah 8-9 arasi uyur akşam oğlum. Yani demem o ki sizin eşinizin yaptiklarinin hiçbirini yapmadi. Arada pazarlari balik kizartir sadece o. Ama kendince hakli aksama kadar ameliyatda ayakuste bir dakika dinlenmesi yok. Buna ragmen ben de eşimden beklentiye giriyordum. Ama zamanla anladim ki benim bilinçaltimin istedigi eşimin işi degil bana sevgisi, dikkati, beni onemsemesi. Bunlari hep yapar. Insan anne olunca daha bir fazla ilgi istiyor. O olmadikda sinirini boyle şeylerden çikarir. Eşinizin ilgisi size var mi? Durduk yere sarilmalar, arada gezmelere çikmalar, romantik sozler bunlar bile insanin yorgunlugunu unutturur. Eşinize fazla yuklenmeyin derim. O da dişarida sizin için çabaliyor evde de gucu yettigince yardim ediyor. Kuçuk çocukla komforlu bir hayat bekleyemezsiniz zaten. Bu zorluklar olacak. Eşinizden iş yerine onun sevgisine daha çok ihtiyaciniz oldugunu soyleyin. Hatirlatin. Belki o da birseyleri unutmuşdur daha bir dikkatli olurAz önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.
Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.
Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Ablam da sirke kullan diyor ama sanki temiz olmazmış gibi dşünüyurum.Tavsiyenizi dikkate alacağım.Teşekkür ederim.Kimyasal kullanmadan su içerisine sirke dökmenizi tavsiye ederim. Emin olun çok daha güzel oluyor bence bi deneyin
Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.
Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.
Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Bu ıvır zıvır boş ev işlerini hep eşlerine yükledikleri için.Yav arkadaş bu erkeklerden nasıl bilim adamı, sanat duayeni, satranç şampiyonu, şair, ünlü şefler falan çıkmış ben hiç anlayamıyorum.bazıları en tepede bazıları en diplerde mi acaba?
teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama aramızda bir fark var ben çalışıyorum aynı zamanda. yani siz de desteksiz büyütüyorsunuz ben de desteksiz büyütüyorum çünkü gündüz çalışıp akşam ve gece çocuk bakıyorum dinlenmeye hiç ama hiç vaktim olmuyor. akşamları ya bebeğe bakacağım ya ev işi yapacağım. o yüzden çalışmayan kadınların o kadar da zor olmadığını haftasonu kendim görebiliyorum çünkü çocuk uyuyunca oturup bir yudum kahve içebiliyorsun :)Benim eşim işi geregi sabah çikar akşam 10 11de gelir. 2 yaşindaki ogluma ev işi dahil hiç bir destek olmadan buyuttum. Eşimin uykusu acayip derin, alarmini ben kapatirim, kendisi cerrah gece acil aramalari ben zorlayarak uyandirarak baktiririm. Yani çocuk uyaninca uyanamiyordu. Dogru egitimle MasaAllah 8-9 arasi uyur akşam oğlum. Yani demem o ki sizin eşinizin yaptiklarinin hiçbirini yapmadi. Arada pazarlari balik kizartir sadece o. Ama kendince hakli aksama kadar ameliyatda ayakuste bir dakika dinlenmesi yok. Buna ragmen ben de eşimden beklentiye giriyordum. Ama zamanla anladim ki benim bilinçaltimin istedigi eşimin işi degil bana sevgisi, dikkati, beni onemsemesi. Bunlari hep yapar. Insan anne olunca daha bir fazla ilgi istiyor. O olmadikda sinirini boyle şeylerden çikarir. Eşinizin ilgisi size var mi? Durduk yere sarilmalar, arada gezmelere çikmalar, romantik sozler bunlar bile insanin yorgunlugunu unutturur. Eşinize fazla yuklenmeyin derim. O da dişarida sizin için çabaliyor evde de gucu yettigince yardim ediyor. Kuçuk çocukla komforlu bir hayat bekleyemezsiniz zaten. Bu zorluklar olacak. Eşinizden iş yerine onun sevgisine daha çok ihtiyaciniz oldugunu soyleyin. Hatirlatin. Belki o da birseyleri unutmuşdur daha bir dikkatli olur
Benim eşim işi geregi sabah çikar akşam 10 11de gelir. 2 yaşindaki ogluma ev işi dahil hiç bir destek olmadan buyuttum. Eşimin uykusu acayip derin, alarmini ben kapatirim, kendisi cerrah gece acil aramalari ben zorlayarak uyandirarak baktiririm. Yani çocuk uyaninca uyanamiyordu. Dogru egitimle MasaAllah 8-9 arasi uyur akşam oğlum. Yani demem o ki sizin eşinizin yaptiklarinin hiçbirini yapmadi. Arada pazarlari balik kizartir sadece o. Ama kendince hakli aksama kadar ameliyatda ayakuste bir dakika dinlenmesi yok. Buna ragmen ben de eşimden beklentiye giriyordum. Ama zamanla anladim ki benim bilinçaltimin istedigi eşimin işi degil bana sevgisi, dikkati, beni onemsemesi. Bunlari hep yapar. Insan anne olunca daha bir fazla ilgi istiyor. O olmadikda sinirini boyle şeylerden çikarir. Eşinizin ilgisi size var mi? Durduk yere sarilmalar, arada gezmelere çikmalar, romantik sozler bunlar bile insanin yorgunlugunu unutturur. Eşinize fazla yuklenmeyin derim. O da dişarida sizin için çabaliyor evde de gucu yettigince yardim ediyor. Kuçuk çocukla komforlu bir hayat bekleyemezsiniz zaten. Bu zorluklar olacak. Eşinizden iş yerine onun sevgisine daha çok ihtiyaciniz oldugunu soyleyin. Hatirlatin. Belki o da birseyleri unutmuşdur daha bir dikkatli olur
Haklisin çalişmak işi zorlaştiriyor. Ben şu an annelik iznindeyim evet online kurslara katiliyorum hergun ingilizce kursuna ve yeni yeni dropshipping yapiyorum. Işe çikana kadar boyle degerlendiriyorum. Ayni zamanda meslegimi unutmamak için akşamlari surekli işlerimle ilgileniyorum. Ben de doktorum surekli kitap okuyorum. Sadece eşinizin de çaliştigini ve dediginiz kadarini yapiyorsa gucu yettigince yardim ettigini soylemek istedim. Işle çocuk bir arada muhakkak ki zorluycaktir. Eskisi gibi hiç zorlanmadan her ikisini yurutmek çocugu tamamen ihmal ettikde mumkun. Bu donemler geçicek. Bebeginiz daha çok kucuk. Yine de Allah kolaylik versin sizeteşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama aramızda bir fark var ben çalışıyorum aynı zamanda. yani siz de desteksiz büyütüyorsunuz ben de desteksiz büyütüyorum çünkü gündüz çalışıp akşam ve gece çocuk bakıyorum dinlenmeye hiç ama hiç vaktim olmuyor. akşamları ya bebeğe bakacağım ya ev işi yapacağım. o yüzden çalışmayan kadınların o kadar da zor olmadığını haftasonu kendim görebiliyorum çünkü çocuk uyuyunca oturup bir yudum kahve içebiliyorsun :)
Aaa olur mu sizin eşiniz asla normal değil kadınlar kulübüne göre.. Sabahtan akşama kadar cerrahi işlem yapıp akşamdan sabaha kadar da eve hizmet etmesi lazımBunun dışındaki hiçbir ‘eş’ normal değil.. Kadınların ev işi yapmak istememesi, depresyona girmesi çook normal, ama erkekler asla yorulamaz depresyona giremez eşlerine sürekli hizmet etmek zorunda kadınlar kulübüne yasalarına göre
Kadınlar depresyona giremiyor, ne kadar farkındasınız bilmiyorum.Aaa olur mu sizin eşiniz asla normal değil kadınlar kulübüne göre.. Sabahtan akşama kadar cerrahi işlem yapıp akşamdan sabaha kadar da eve hizmet etmesi lazımBunun dışındaki hiçbir ‘eş’ normal değil.. Kadınların ev işi yapmak istememesi, depresyona girmesi çook normal, ama erkekler asla yorulamaz depresyona giremez eşlerine sürekli hizmet etmek zorunda kadınlar kulübüne yasalarına göre
Aaa olur mu sizin eşiniz asla normal değil kadınlar kulübüne göre.. Sabahtan akşama kadar cerrahi işlem yapıp akşamdan sabaha kadar da eve hizmet etmesi lazımBunun dışındaki hiçbir ‘eş’ normal değil.. Kadınların ev işi yapmak istememesi, depresyona girmesi çook normal, ama erkekler asla yorulamaz depresyona giremez eşlerine sürekli hizmet etmek zorunda kadınlar kulübüne yasalarına göre
Sizin maddi durumunuz nedir? Yani zengin diyebilir miyiz ?teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama aramızda bir fark var ben çalışıyorum aynı zamanda. yani siz de desteksiz büyütüyorsunuz ben de desteksiz büyütüyorum çünkü gündüz çalışıp akşam ve gece çocuk bakıyorum dinlenmeye hiç ama hiç vaktim olmuyor. akşamları ya bebeğe bakacağım ya ev işi yapacağım. o yüzden çalışmayan kadınların o kadar da zor olmadığını haftasonu kendim görebiliyorum çünkü çocuk uyuyunca oturup bir yudum kahve içebiliyorsun :)
İnanıyorum çünkü bende cerrahiKadınlar depresyona giremiyor, ne kadar farkındasınız bilmiyorum.
Yoksa benim bu ara çok giresim var, tek isteğim cenin pozisyonunda yatmak.
Ama evde yemek yok, yatamıyorum.
Ama çocuklar yıkanmak istiyor, yatamıyorum.
Ama oyun oynamazsa çok mahzun bakıyorlar, yatamıyorum.
Ama yatınca çok televizyon izliyorlar, kalkıyorum.
Kadın bir cerrah için hiç değiştirmeden aynı cümleleri kurabileceğinize inanıyor musunuz siz?
Tamam siz seviyesi düşmemiş olanıyla evlenin madem.. Ne desem anlatamadım.Konu sahibi ev kadını değil veya ücretsiz izinde de değil. Eşi benzer şartlarda çalışan bir kadın.
Ayrıca eşine yüklenmek yerine yardımcı tutsun bi zahmet cerrah eş de.
Erkeklerimiz sağolsun seviyeyi öyle bir düşürmüş ki temel seviyede sorumluluk sahibi adamlar bulunmaz hint kumaşı muamelesi görüyor.
Konu sahibi ev kadını değil veya ücretsiz izinde de değil. Eşi benzer şartlarda çalışan bir kadın.
Ayrıca eşine yüklenmek yerine yardımcı tutsun bi zahmet cerrah eş de.
Erkeklerimiz sağolsun seviyeyi öyle bir düşürmüş ki temel seviyede sorumluluk sahibi adamlar bulunmaz hint kumaşı muamelesi görüyor.
Biz eşimle telefona günlük, haftalık, aylık hatırlatıcılar kurduk en azından hatırlatmamız gerekmiyor birbirimize bir şeyleri. Nevresimleri değiştirme zamanında bile uyarı geliyorEvet fizikselden ziyade zihinsel yüküm çok fazla. Çok güzel ifade etmişsiniz. Hem iş yerinde çok komplike bir iş yapıyorum hata yapmamak lazım odaklanmam lazım hem çocuk için her şeyi düşünmem lazım bir de ev işlerini organize etmek akşama yapılacak yemeğin malzemesini düşünüp kocaya haber vermek gerekiyor filan.
Eşim oğlumuzla çok güzel ilgilenir saatlerce oynatır bakar uyutur yedirir ama bu çocuk ne yiyecek diye bana sorar, bu çocuğun bilişsel gelişiminde bir sorun olsa farketmez mesela bu ay şunu yapması lazımdı yapmadı demez, yazlıkları küçülmüş alışverişe çıkalım demez. Hepsinin takibi bende. Benim söylemem gerekiyor ve bu sorumluluk çok fazla geliyor artık.
Kolaylıklar diliyorum. Ama gerçekten çok sızlanıyorsunuz. Siz çalışıyorsunuz evet yoruluyorsunuz enerjiniz kalmiyor ama o çocuk sizin. Korunarak da olsa oldu yani eşiniz de elinden geleni yapıyor şimdi burdaki üyeler ne desin daha anlayamadım. Ev hanımı da olsan çalışıyor da olsan annelik zor. Bunu önce bir kabul etmek lazim. Şimdi ev hanımı olup 3 çocuk aynı anda büyüten var. Hatta daha çok çocuk. Onlar ne yapsın kime sızlansin?. Bir çocuk, evden çalışıyorsunuz. Aynı anda çocuk büyütüp dışarda ağır şartlarda çalışan kadın ne yapsın kime sızlansin? O 50k ile bakıcı da tutamiyor mesela.. yapmayın biraz sartlarinizla barışın. Aksi halde esiniz de sizde bebek de çok daha negatif etkilenecek.teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama aramızda bir fark var ben çalışıyorum aynı zamanda. yani siz de desteksiz büyütüyorsunuz ben de desteksiz büyütüyorum çünkü gündüz çalışıp akşam ve gece çocuk bakıyorum dinlenmeye hiç ama hiç vaktim olmuyor. akşamları ya bebeğe bakacağım ya ev işi yapacağım. o yüzden çalışmayan kadınların o kadar da zor olmadığını haftasonu kendim görebiliyorum çünkü çocuk uyuyunca oturup bir yudum kahve içebiliyorsun :)
Yakında mutluluğu dışarıda arar. Belkide...Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?