Bencede bu konuda çok haklısın 20 çok büyük fark benim açımdanKuzum madem bakıcı değiştirecek ve fazla ödemeye gönüllü daha mantıklı bir tercih yapabilirdi. Ben düz mantık insanıyım, 'beklentilerim neler, şartlarım neler ve bana ne çözüm olur?' 20k ya da daha fazla ucret verdikten sonra ev işlerine de destek olmak isteyen birisi çıkardı.
Biz baya salakmışız ya bakıyorum da benim oğlumda hareketliydi hala öyle 0 destek büyüttüm evime 1 kere yarım gün temizlikçi geldi o kadar şuan 5.5 yaşında çocuk . Biz temizlikçi cam kapı silsin vs demiyoruz ki güzel maaş aldığı belli bir uykusunda evi toparlar bir uykusunda basit yemekler yapar biraz dinlenir . Bi dik süpürge ile normal bir evi süpürmek kaç dk cidden ya bebek yerde sürünecek arkandan geliyor zaten çocuk uyuduğu zaman bi lavabo temizlemek günlük kaç dk ?Oğlunun uyuduğu zamanlarda gayette yetişir aslında. 10 aylık bebek zaten gün içinde uyur. Benim bakıcı tecrübem olmadı, 1.5 sene kendim baktım sonra annem destek oldu. Temizlik vs için birini de almadım, çoğu kadın bu şekilde.
Ayrıca çocuğa tahammülü azalma diye bişey olabilir mi? Gün içinde saatlerce çalışıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz kimlerle kimlerle muhattap oluyoruz. Tahammülümüz azalıyor diye triplenebiliyor muyuz? İs disiplini olmayan birileri ile çalışma zaten, kimse havadan para kazanmıyor
Ben lohusa depresyonunun çok dramatize edildiğini düşünenlerdenim.Kendinizi de eşinizi de rahat bırakın.Biraz salın keyfinize bakın,yazık günah.Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.
Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.
Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
diğer bakıcı çok ev işi meraklısıydı ama yorulunca oğlumu azarlamaya başlamıştı. ondan korktuğum için bu sefer hiç iş istemedim. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyip yiyor işte.Biz baya salakmışız ya bakıyorum da benim oğlumda hareketliydi hala öyle 0 destek büyüttüm evime 1 kere yarım gün temizlikçi geldi o kadar şuan 5.5 yaşında çocuk . Biz temizlikçi cam kapı silsin vs demiyoruz ki güzel maaş aldığı belli bir uykusunda evi toparlar bir uykusunda basit yemekler yapar biraz dinlenir .
Ev işi dediğiniz diğer bakıcı neler yapıyordu evdediğer bakıcı çok ev işi meraklısıydı ama yorulunca oğlumu azarlamaya başlamıştı. ondan korktuğum için bu sefer hiç iş istemedim. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyip yiyor işte.
süpürge yapıyordu, mutfağı topluyordu bulaşık vs. arada bir bizim çamaşırları da atıyordu ama hep değil.Ev işi dediğiniz diğer bakıcı neler yapıyordu evde
Haklı daha ne yapsın.Adam küfür etmiş gibi yazmışsınızAz önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.
Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.
Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Hergün cif ne alaka anlayamadımsüpürge yapıyordu, mutfağı topluyordu bulaşık vs. arada bir bizim çamaşırları da atıyordu ama hep değil.
bana süpürge de zor geliyor çünkü 4+1. robot süpürge tam yapamıyor. mutfak da her gün ciflemek çok zor ama bebek var diye ocakların filan dezenfekte olması lazım.
her gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan.Hergün cif ne alaka anlayamadım
O sırada her şeye yetişmeye çalışan ben… adam sonuna kadar haklı bacım cidden daha ne istiyorsun acaba?Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.
Sacmalamayin istersenizher gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan.
Lavaboma çamaşır suyu dökerim ben hergün. Spreyli deterjan sıkar silerim yemek yaptıktan sonra akşam yemeği yedikten sonra bunlar normal olaylar . Hergün tabi ki çamaşır suyunu tezgaha dökmem yani ne alaka ne kadar zararlı size de evin havasına daher gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan.
Şimdi burada "ay adam daha ne yapsın, öp de başına koy" diyenler olacaktır ama temizlik, çamaşır, genel düzen hep size kalıyorsa ve eşinizin yaptığı işler de siz dile getirdiğinizde yapılıyorsa haklısınız.
3 parça için laf ediyorsun diyorsa kendisi akıl edip kaldırsın bir zahmet.
Kafa yorgunluğu çok başka bir şey. Kendi yaptığım işleri organize edip yaptığım yetmiyormuş gibi bir de eşimin yapacaklarını organize edip şunu yap bunu yap diyeceksem, zihinsel yükümü hafifletmeyecekse yaptığı işin bir anlamı yok.
Siz de bütün gün çalışıyorsunuz ve üstüne çocukla daha fazla muhatap oluyorsunuz. Böyle bir yorgunluk yaşamanız çok normal.
Ne istedim de yapmadı diyorsunuz ya, siz talep etmeden yaparsa bu kadar yorgun hissetmezsiniz eminim.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, ev işlerinden nefret eden biriyim o yüzden sizi anlıyorum ama eşinize patlamanızı haksız buldum.diğer bakıcı çok ev işi meraklısıydı ama yorulunca oğlumu azarlamaya başlamıştı. ondan korktuğum için bu sefer hiç iş istemedim. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyip yiyor işte.
Yapıyorum da yapsam bile bunu kendime iş olarak görmüyorum, yani bunu bile dert etmişsiniz acaba biraz tembel ruhlu musunuz?her gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan.
Sorması ayıp çocuk uyuduğunda ne yapıyor bakıcı gün içinde en az 2 saat uyur bebekben özellikle istemedim ev işi. çünkü yorulunca bebeğe güzel bakmaz diye düşündüm. gerçekten de öyle oluyor ev işinde yorulunca bebeğe tahammül azalıyor, zaten oğlum baya hareketli yetişemez yani.
Dinleniyormuş kraliçeSorması ayıp çocuk uyuduğunda ne yapıyor bakıcı gün içinde en az 2 saat uyur bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?