• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Hem çalışan hem çocuk bakan hem de evine yardımcı almayan kadınlar var. Eşleri sorumluluk alan ve almayanlar var. Eminim bu kadınlar da zaman zaman bunalıyordur. Sizinki biraz değil baya bir şımarıklık. Az kaldı doğum yapacağım; yardımcım yok ve almayı düşünmüyorum. İşe geri döneceğim. Eşim ayın 7-10 günü yurtdışına gidiyor işi gereği. Evim temiz mi olur pis mi olur hiç düşünmüyorum. Tek isteğim çocuğuma iyi bir anne olmak.

Madem ev işi bu kadar bunaltıyor, parası neyse verin de haftada bir yardımcı alın eve. Gelsin temizlesin. Bakıcıya +20 bin verecek maddi gücünüz varsa, haftada bir temizlikçiye de verecek paranız vardır. Bu kadar ağlamanın alemi yok.
bebeğin henüz doğmadığı için böyle konuşuyorsun, hele bi doğsun bakalım. ben de öyle diyordum çünkü.

nasıl yani?

siz çocuk tan önce ev işi yapmıyor muydunuz?
e kim yapıyodu bekarken, çocuksuz evliyken?

e sizin ev işlerini kocanız yapıyordu o zaman?
adam da çocuk bakıyor iş de yapabildiği kadar yapıyor demek sizin kocanız çocuk bakan iş yapan koca bu durumda daha ne yapsın?

ben bunu okuduğum noktaya kadar şey diyecektim
kadın işi bizzat yapmasa bile şunu yap, onu kaldır, bak o orada 2 gündür sen görmüyor musun onu illa demek mi lazım

diye diye diye ömrü çürüyor iş kafada hiç bitmior ki
diyecektim

valla bunu yazmaya gelmiştim, bambaşka bişeyle karşılaştım.

bizim beyaz yaka kadınlarımız hele hele bu sitedekiler bir alem

köylü kadına baktıracağıma eğitimli kadına baktırayım ama ev işi yapmasın kafasında (tamam köylü kadın çok kötü davranıyorsa elbette değiştir ama yine iş yapacak daha yol yordam bilen birini bulmaya çalışabilirsin) ne maharetli bi sürü kadın var

burada bakıcı konlarına bakın hepsinde "bakıcı bir bardağı bile oradan alıp makineye koymaz sadece ama sadece ama sadece bebek bakar hatta sen bakıcının yemeğini ayrı bebeğin yemeğini ayrı hazırlar tezgaha koyarsın o sadece alıp verir" kafası yaşıyorlar

çocuğum yok
ama kafalar böyle.

sorunumuz şu ki
konu sahibi ev işi hiç yapmamış şimdiye kadar neredeyse sevmiyor da
çocuk ya yapmış
e istiyor ki hem çocuğa istediği gibi bakacak biri olsun. hem ev işi yapmasın. hem kendi işine devam etsin. some hepsi bir arada nası olacak bacım problemss.

konu sahibi bir de ters bir mahallede yaşıyor
kendi evi mi bilmiyorum ama Ankara'da senelerce yaşadım o mahallede profil olarak orta düzeyde bir eğitimi olan, çocuk büyütmüş, ek gelir olsun aile bütçesine diye çocuk bakacak, genç kadın (40-45 yaş gibi) ,mesela, bulamaz. Çünkü o kadının sadece kocası çalışarak oralarda oturma şansı yok. o kadın 1-1.5 saat yol gidip neden bebek baksın, mesai çıkışı eskişehir yolu trafiği diye bir kavram varken artık ankarada üstelik?
yakınındaki çocuğa bakar, kendi çocuğunun okul çıkışına yetişir. hep diyoruz öğretmen çocuğu bakar saat 2-3te bırakır. hemşire çocuğu bakar 1 gün çalışır 1 gün çalışmaz kendi gününden gezmesinden eksik kalmaz. bu profil ablalar öyle yapıyor.

insanlar mesela merkezi mahallelerde bitişik nizam dairelerin küçük olduğu o apartmanlarda hala neden yaşıyor Ankarada ? işte böyle şeylerden dolayı
periferdeki mahalleler güzel evler geniş, site içi, bakımlı, apartmanlar dip dibe değil, ev planları mantıklı, balkonları vs vs güzel hep
ama oraya gelmeye makul ücretle kimseyi bulamıyorsun işte. madem anan baban da gelip bakmayacaksa (anne baba gelse o evler mantıklı ayrı oda verirsin) ne sanıyorsun mesela kim gelip bakcak oralarda?

tekrar ediyorum benim de çocuğum yok. ama çocuk doğrmadan önce dünyadan bu kadar uzakta pespembe yaşayıp birden kendimi bu gerçeklerin içinde bulmam söz konusu olmazdı yani. doğursam ne yaşarım iyi kötü biliyorum...
Dürüst olmam gerekirse tecrübeli bir köylü(ne demekse) kadın benim icin sorun olmazdı. Hatta bazıları çiçek gibi daha güzel bakıyor. Zaten 10 aylık cocuk için önemli olan bakımı ve beslenmesi düzgün yapılsın. Şimdi herkes 3-4 aylık çocuklara bile kitap okutma derdinde. Eğitimli çocuklar böyle böyle yetişiyor galiba ama ben pek anlamıyorum ☺️

Günde 1 saat ayrılsa ev işlerinin çok büyük problem olmayacağını düşünüyorum

Geçici süreçler için birbirinizi yıpratmayın bosverın ev biraz dağınık kalsın .

Dürüst olmam gerekirse tecrübeli bir köylü(ne demekse) kadın benim icin sorun olmazdı. Hatta bazıları çiçek gibi daha güzel bakıyor. Zaten 10 aylık cocuk için önemli olan bakımı ve beslenmesi düzgün yapılsın. Şimdi herkes 3-4 aylık çocuklara bile kitap okutma derdinde. Eğitimli çocuklar böyle böyle yetişiyor galiba ama ben pek anlamıyorum ☺️
Aynen. Evimin işi yapılırsa zaten bana çocuğumu eğitmem için vakit kalır.

diğer bakıcı çok ev işi meraklısıydı ama yorulunca oğlumu azarlamaya başlamıştı. ondan korktuğum için bu sefer hiç iş istemedim. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyip yiyor işte.
ama bu şekilde işin içinde çıkamayacaksınız

siz biraz kuralcı bir insansınız ve kendi istediğiniz gibi olsun istiyorsunuz anladığım
eminim işinizde çok iyisinizdir çünkü genelde iş disiplini yüksek, işini titiz yapan kadın profili çıkıyor bu kadınlar.

çünkü ben de öyleyim :D

ha ben tüm evimin işini de kendim yapıyorum
ama mesela ben çamaşırı genelde öğleden sonra yıkar, asarım
gece serinlikte ve sabah ilk saatlerde kurur
öğle güneşi üstünden geçmeden toplarım (ama evde başkası varken illa bu aate asılacak bu saate yoplanacak diye şapmıyorum canım bunlar benim kendi düzenim içindeki şeyler)
özellikle de narin çamaşırların üstünden öğle güneşi geçirmem, kurutma makinesi zaten kullanmıyorum kullanmam da.
bunu örnek verdim. çoğu işte kendi düzenim vardır.

ama ben sizin gibi foşur foşur çamaşır sularıyla mutfak da kırklamıyorum. çünkü benim kurallarım biraz daha uzun ömürlü kullanıma yönelik, tüketim az olsun, yemekler sağlıklı olsun, ama aynı zamanda bol çeşit yemek olsun, ev hep temiz olsun. böyle şeyler.

ama bilin bakalım bende ne yok
bir adet koca
bir adet de çocuk yok. bende koca da olmadığı için ben karı-kocanın kazandığı toplam kadar da kazanmak durumunda kalıyorum geleceğimi düşünerek.

sizde hem koca ve çocuk var
hem herşey yine sizin istediğiniz giib olsun kafasındasınız olmayınca da mutsuzsunuz

e nasıl olacak bunlar?

Bi de şu var. Kimi çok pratik hızlı. Kimi çok mıymıy yavaş. Ev işleri pratik kadınlar için çocuk oyuncağı. Mıymıntılar her şeyi gözünde büyütüyor. Misal kaynanam 2 kişi yaşadıkları evde sabah 8 akşam 7 full iş yapar ama işi hiç bitmez, hep de yorgun 😂😂😂😂😂

Bize kolay geliyor lavabo silmek, yemek yapmak. Kimi kadınlar için kök sökmek, taş taşımak kadar zor bu işler 😅 afedersin hiç mi lavabo ihtiyacın olmuyor. İşin bitince 2 dk lavaboyu da elden geçir. Hemen hazır ıslak temizlik havlusuyla sil. Kurula. Bitti. Her gün yapsan kir bağlamaz. Hep temiz kalıyor.

Her yediğin boş kabı makineye koy. Makineyi her gün 10 dk boşalt, boş tut tamam, mutfak derli toplu kalıyor. Çamaşırı toplarken katla. Katlıları hemen yerlerine koy. Max 20 dk. Çay yapsan inan ki demlenene kadar bu iş bitiyor. Yeter ki canın istesin. İşte sorun bu. Senin canın ev işi yapmak istemiyor 🤭

bebeğin henüz doğmadığı için böyle konuşuyorsun, hele bi doğsun bakalım. ben de öyle diyordum çünkü.
yetemediğimi düşündüğüm yerde yardım isterim ben. Senin gibi çocuk yokken de sorumluluklarının bilincinde olan eşimi yerden yere vurmam merak etme.

Bi de şu var. Kimi çok pratik hızlı. Kimi çok mıymıy yavaş. Ev işleri pratik kadınlar için çocuk oyuncağı. Mıymıntılar her şeyi gözünde büyütüyor. Misal kaynanam 2 kişi yaşadıkları evde sabah 8 akşam 7 full iş yapar ama işi hiç bitmez, hep de yorgun 😂😂😂😂😂

Bize kolay geliyor lavabo silmek, yemek yapmak. Kimi kadınlar için kök sökmek, taş taşımak kadar zor bu işler 😅 afedersin hiç mi lavabo ihtiyacın olmuyor. İşin bitince 2 dk lavaboyu da elden geçir. Hemen hazır ıslak temizlik havlusuyla sil. Kurula. Bitti. Her gün yapsan kir bağlamaz. Hep temiz kalıyor.

Her yediğin boş kabı makineye koy. Makineyi her gün 10 dk boşalt, boş tut tamam, mutfak derli toplu kalıyor. Çamaşırı toplarken katla. Katlıları hemen yerlerine koy. Max 20 dk. Çay yapsan inan ki demlenene kadar bu iş bitiyor. Yeter ki canın istesin. İşte sorun bu. Senin canın ev işi yapmak istemiyor 🤭
Ya sen çalışmayan birisin sana niye zor gelsin ev işi? Cocugun yok bir şeyin yok. Sen zaten yap ev işini aaa.

valla anam köylü olduğu için
ve bana o baktığı için benim için de bir mahsuru yok
sigara kullanmasın, ağzında küfür olmasın,
dur şu çocuklara sıcak bi poğaça yapam da yesinler desin, opsiyonel olarak mesel okusun (yörüğüz mesel okuruz), ahlaklı olsun. mis. genius yetiştirmesine gerek yok.

ha 3 ay bebeğin beyin gelişimi şeysi için setler satıyorlar şimdi (valla bunu da göster çocuklara diyince göstermeyecek mi anlamadım da) hadi göstermedi ya da gözüm seçmiyor kitap okuyamıyorum dedi

valla o yemek yapar, eve süpürge tutar, makine doldurur boşaltırsa kitap okumak kaç dakika? ben okurum kitabı çocuğa. savaş ve barış mı okuyacaz, ince memet mi ?

Kitap okumayı ( ya da gün içinde bakıcının bebekle bolca konuşup iletişime girmesini) önemsiyorum ben dil gelişimi için ama bunun için de bakıcının okuma yazması olsun yeter 🤣 oğlumun bakıcısı Özbek’ti oğlanda aksan olur mı diye korktuk ama olmadı 🤣🤣 3 yaşına kadar çocuk sevgi dolu ortamda olsun sevilsin oynasın öz bakımı karşılansın yeter aslında

her gün mutfağı çamaşır suyu filan yapmıyor musunuz? cif filan. :(
Ne dönüyor sizin mutfakta da her gün çamaşır suyuna ihtiyaç var?

Ayda bir falan lavaboya dökerim onun dışında mutfakta hiçbir yerde kullanmam.

Zehirleyeceksiniz kendinizi.

Ya eski bakıcı çok kötüydü gerçekten onu degistirdigi iyi oldu. Ona gelmem buna gitmem, zaten çocuğa bes karis surat falan. Ama yeni bulduğu bana çok komik geldi. 40 +9 sigorta mı? Bence gerçekten çok komik. 3 yaşa kadar çocuk bir şey anlamaz zaten, iyi bakılsın, sağlıklı beslensin, sevilsin bu yani. Akademik eğitim verecek hali yok bakicinin. Siz evdesiniz diye diyorum tabi yoksa siz yokken ne bileyim sallayıp yatırır, tv açar takibi zor olur. Ama siz varken sizin kurallarınız geçerli, takip edersiniz zaten. Bu kadar pahalı biri yerine 30 civarı bakıciya, haftada 1 2 yarım gün temizliğe biri gelse daha iyi değil mi?

Çalışmıyorsunuz galiba çünkü sabah 9 akşam 6 çalışan kadınlar için o bahsettiğiniz şip şak 10 dakikalar 20 dakikalar çok kıymetli oluyor. zaten tüm gün çocuğuna hasret kalmışsın öpüp koklamak için dakika sayıyorsun ama o da ne? mutfak toplanacak. çalışmasam çocuğun uyumasını bekler öyle temizlik yaparım ama zaten bebeğimle geçireceğim 2 3 saatim oluyor onda da başka iş yapasım gelmiyor.

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Eşiniz haklı..daha ne yapsın..Adam da çalışıyor,Bir çalışan siz değilsiniz kaldı ki siz evden çalışıyormuşsunuz hazırlık,yol falan bunların olmaması avantaj

Ya eski bakıcı çok kötüydü gerçekten onu degistirdigi iyi oldu. Ona gelmem buna gitmem, zaten çocuğa bes karis surat falan. Ama yeni bulduğu bana çok komik geldi. 40 +9 sigorta mı? Bence gerçekten çok komik. 3 yaşa kadar çocuk bir şey anlamaz zaten, iyi bakılsın, sağlıklı beslensin, sevilsin bu yani. Akademik eğitim verecek hali yok bakicinin. Siz evdesiniz diye diyorum tabi yoksa siz yokken ne bileyim sallayıp yatırır, tv açar takibi zor olur. Ama siz varken sizin kurallarınız geçerli, takip edersiniz zaten. Bu kadar pahalı biri yerine 30 civarı bakıciya, haftada 1 2 yarım gün temizliğe biri gelse daha iyi değil mi?
daha ucuza kimse gelmiyor valla bizim buraya. ilanlara 50 kişi döndü şartlarımızı (çalışma saatleri, evde yokken kamera vs) kabul edenler içinde en az isteyen 35 istiyordu zaten.

bir de eski bakıcı son zamanlarda azarlamaya da başlamıştı acil değiştirmek gerekti. kadını çıkarınca dedi ki "ay iyi oldu ben de çıkmak istiyordum söyleyememiştim:D"

Kitap okumayı ( ya da gün içinde bakıcının bebekle bolca konuşup iletişime girmesini) önemsiyorum ben dil gelişimi için ama bunun için de bakıcının okuma yazması olsun yeter 🤣 oğlumun bakıcısı Özbek’ti oğlanda aksan olur mı diye korktuk ama olmadı 🤣🤣 3 yaşına kadar çocuk sevgi dolu ortamda olsun sevilsin oynasın öz bakımı karşılansın yeter aslında
Bebekle konuşmak tabiki önemli. Mesela benim oğlana 1.5 yaşından sonra annem baktı, çocuğum babası iç Anadolulu olmasına rağmen bizim tarafa göçmenlere çekti 🤣 annem gibi aksanlı kelimeleri var.

Bebekle konuşmak tabiki önemli. Mesela benim oğlana 1.5 yaşından sonra annem baktı, çocuğum babası iç Anadolulu olmasına rağmen bizim tarafa göçmenlere çekti 🤣 annem gibi aksanlı kelimeleri var.
Ahaha ben kucukken benimle yaşıt cocugu olan komsu, buradaki yerlilerden birini tutmuş bakici olarak.
Bir gun kucucuk cocuk "ana bubam gepgelii" deyince kadinla yollarini ayırmışlar :D

ben 100 yaşına da gelsem ev düzenini tutturamam içimden gelmiyor çünkü :( iş yerinde 3 saat mesaiye kalsam koymaz ama 20 dk sürecek olan mutfak toparlamak ölüm gibi gelir.
O zaman çokta mükemmel genlerini yokmuş hanımefendi aktarmaya değecek. Üşengeç misiniz tembel mi henüz tam anlayamadım yani

ben 100 yaşına da gelsem ev düzenini tutturamam içimden gelmiyor çünkü :( iş yerinde 3 saat mesaiye kalsam koymaz ama 20 dk sürecek olan mutfak toparlamak ölüm gibi gelir.
Bu usengelik değil tembellik. Evet ben üşengeç bir insanım. Ama mutfak dağınık,ev pis ise duramam. Haa hemen yapmam yarın yaparım.
O zaman sen evin her işine bakabilecek biri ile anlasmalisin. Böyle biri için ayda ne kadar vermen gerekiyor ?

Back
X