• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Kesinlikle feminist olmayan erkeklerin hakkını da savunan bir hemcinsin olarak kocan haklı.
Hâlâ onu bilmiyorum bunu bilmiyorum deyip duruyorsunuz. Adam daha ne yapsın ? Günümüz de kaç kişi evine yardımcı insan alabiliyor? Sen de ev işlerine de bakacak biri ile anlaşsa idin. Bunda kocanın ne suçu var?
İyi o zaman hem çalışan hem çocuk bakan hem de evinin işini yapan kadınlar ölsün o zaman.
Şımarık bir tipsiniz. Bu böyle devam ederse kocanız B planına geçebilir.
Feminist olmamanın nesiyle övündünüz anlamadım. Feminizmin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen, erkek düşmanlığı demek değildir.

Bu usengelik değil tembellik. Evet ben üşengeç bir insanım. Ama mutfak dağınık,ev pis ise duramam. Haa hemen yapmam yarın yaparım.
O zaman sen evin her işine bakabilecek biri ile anlasmalisin. Böyle biri için ayda ne kadar vermen gerekiyor ?
tebrik ederim en hamarat kadın seçildiniz :KK9:demek mutfak pisken duramazsınız :işsiz:

Hanımefendi ben ne anlatıyorum iki saattir konunun başından beri diyorum ya zor geliyor diye. yapmasam ben de pis dursam zor gelmez herhalde çünkü yapmamışım ve kolay olmuş? paradoksu anlayabildiniz mi? yani yaptığım için zor geliyor zaten alla alla :D

Feminist olmamanın nesiyle övündünüz anlamadım. Feminizmin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz muhtemelen, erkek düşmanlığı demek değildir.
Ne alaka kardeşim övünürüm tabii. Bizim ülkemizde gereksiz feminizm çılgınlığı var. Kanunlarimiz desen rezalet. Çifte standarttan nefret ediyorum. Bir kişinin yaptığı eylemi hepsine yikmiyorum. Evet sorunlu kadınların olduğu kadar sorunlu erkekler de var.
Feminizim erkek düşmanlığı demedim. Erkek düşmanlığı olmadığını da biliyorum. Ama ülkemizdeki her -izm ile biten anlayışın fazla abartilmasi nedeniyle ülkemdeki -izm lere karşıyım.
Oldu mu. Övünüyorum evet övünüyorum bir daha övünüyorum. Oldu mu.

tebrik ederim en hamarat kadın seçildiniz :KK9:demek mutfak pisken duramazsınız :işsiz:

Hanımefendi ben ne anlatıyorum iki saattir konunun başından beri diyorum ya zor geliyor diye. yapmasam ben de pis dursam zor gelmez herhalde çünkü yapmamışım ve kolay olmuş? paradoksu anlayabildiniz mi? yani yaptığım için zor geliyor zaten alla alla :D
Yav ne alaka hamaratlıkla. Tembelsiniz. Evde iken çocuğa göz kulak olamayacak kadar. Kabul edin. Yaptığınız için zor gelmiyor zorluk yaşadığınız için yapamıyorsunuz.

Evine yardımcı alan insanlar,hayatları kolaylaşsin diye alıyor. Siz de bunun için alıyorsunuz.

Yav ne alaka hamaratlıkla. Tembelsiniz. Evde iken çocuğa göz kulak olamayacak kadar. Kabul edin. Yaptığınız için zor gelmiyor zorluk yaşadığınız için yapamıyorsunuz.

Evine yardımcı alan insanlar,hayatları kolaylaşsin diye alıyor. Siz de bunun için alıyorsunuz.
Hayatınızda hiç evden çalışmadınız sanırım (hatta ofisten bile çalıştığınıza şüpheliyim). Evden çalışsak bile toplantımız oluyor, çalışma odasına kapanıp saatlerce çıkamıyoruz ya hani. bakıcı da bunun için var. çocuğa nasıl göz kulak olayım bu nasıl cahillik. hiç mi evden çalışan tanıdığınız yok hayal bile edememişsiniz.

Bence siz hala lohusa depresyonundasınız. İlk bebeğimde ağır lohusa depresyonu geçirdim ve sıvı sabun bittiğinde yerine yenisini bile koyamıyordum, elim kolum işe kalkmıyordu resmen. Yani düşününce 2 saniyelik iş ama insan depresyonda olunca gözünde her şey büyüyor. Zamanla geçti çok şükür. İsterseniz terapi alın.
Bi de bakıcıya o kadar ödemeyin 😁

Hayatınızda hiç evden çalışmadınız sanırım (hatta ofisten bile çalıştığınıza şüpheliyim). Evden çalışsak bile toplantımız oluyor, çalışma odasına kapanıp saatlerce çıkamıyoruz ya hani. bakıcı da bunun için var. çocuğa nasıl göz kulak olayım bu nasıl cahillik. hiç mi evden çalışan tanıdığınız yok hayal bile edememişsiniz.
Evet hiç calismadim. Çalışma hayatım da evden çalışmaya müsait değil. Cahil olan sizsiniz. Hakaretinizi size iade ediyorum.
Zaten akıllı bir şey olsaydınız sadece çocuk bakımı için +20k vermezdiniz.
Evden çalışmayi hayal edemebilirim ama sizin gayet tembel olduğunuzu hayal edebiliyorum. Zira tembelsiniz.

Ev isi konusunda ben de tembel ve usengecim.

O yuzden her seyi ayni gun yapmiyorum veya eglenceli hale getirmeye çalışıyorum. Bir tek kopekler oldugu icin gunluk duzenli elektrik süpürgesi tutuyorum o kadar.

Tozu mesela gun icinde telefonla konusurken aliyorum.

Mutfagi toplarken dizi açıyorum, boylece hem dizimi izliyorum hem mutfakta gecirdigim vakit gozume batmiyor.

Camasir asarken muzik dinliyorum.

Sevmediginiz isleri yaparken gecirdiginiz vakit cok batiyor evet. O yuzden muzik, dizi, film vs esliginde yaparsaniz fark etmeden bitmis oluyor.

Bir de 2,5 kisisiniz. Eviniz o kadar batmiyordur. Derin temizlik beklemeden gunluk robot calistirirsaniz en azindan supurge tutma araliginiz biraz uzar.

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Sizi kırmak istemem ama depresyon diyorsanız destek alın zira eve bebeğe yemeğe tek başına bakan binlerce kadın var eşleri kendi suyunu bile doldurmayan var ne biliyim saysam örnek çok fazla bence eşiniz gayet iyi bu dediklerinizi yapıyorsa siz sanki biraz kafanızda büyüttünüzz

Tavsiyem bakicinin yanı sıra haftada bir yada iki gün temizlik için yardımcı bulmaniz. Ben ikizlerle anca öyle rahat etmiştim.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Adam haklı.adamı yumuşak bulup, tepesine çıkmışsınız.bir gün öflesin, püflesin, mizmızlansın da görürüm ben sizi.nasıl etekleriniz tutuşuyor.

Ev işleri size kalmamalı kesinlikle ancak zaten kalmıyor. Lohusalıktan dolayı bence hayatı adama dar ediyorsunuz bir şekilde destek almaya çalışın. Çoğumuz çalışıyoruz zaten eve gitmeye kalksam saat 7 oluyor anlamamak zor.

Eşiniz haklı. Maddi manevi elinden geleni yapıyor, daha ne yapmalı? Üstelik siz evden çalışıyorsunuz aralarda zaten ev işlerini detaylı olmasada yapabilirsiniz. Mesela çamaşır işi, vs gibi
Sanırım düzen kurmakla ilgili sıkıntınız bar.

İkiniz de haklısınız. Çocuklu hayat çok zor. Bakıcıya o kadar verince size ne kalıyor acaba. Çok da kalmıyorsa bir iki sene ara vermenizi tavsiye ederim işe. Çocuk iki buçuk olumc ada kreşe verir işe dönersiniz. Böyle baya gergin mutsuz bir aile ortamınız olur.

Ee kocanız haklı çünkü erkek haliyle iş yapıyor ve yoruluyor. Erkek adam ev işi yapmaz, yapamaz. Doğa kanunlarına aykırı.
Genelde hep kendimin kadın olmadığını öğrenirdim bu sitede, bugün de kocamın erkek olmadığını öğrendim çok şükür. Neyse evlilikte kadın erkek dengesini böylece yakalamış oluyoruz 😂😂😂

Bence adam haklı daha ne yapsın yani ne kadar erkek yaparsa yapsın uzgunum yeni doğan çocuk anneyi ister anneye bağımlıdır bir süre malesef yorgun olacaksınız yani herkes cocuk yaparken bir süre annenin gerçekten kendini yıpratmaya gerektiğini bilmeli

Kölelik kalktı, belki haberiniz yoktur. Çocuk için tuttuğu bakıcıya, ev temizlettirmek isteyen insanlardan ciddi anlamda nefret ediyorum. Çevremde de var böyleleri. Patronları mesaiye kal derse ya da ekstra iş verirse çıldırırlar, kendileri aynı paraya tek kişiden birçok şeyi talep etme hakkına sahip olduklarını düşünürler.

Kölelik kalktı, belki haberiniz yoktur. Çocuk için tuttuğu bakıcıya, ev temizlettirmek isteyen insanlardan ciddi anlamda nefret ediyorum. Çevremde de var böyleleri. Patronları mesaiye kal derse ya da ekstra iş verirse çıldırırlar, kendileri aynı paraya tek kişiden birçok şeyi talep etme hakkına sahip olduklarını düşünürler.
İşe alınan kişi çocuk gelişimi vs mezunuysa eyvallah.

Eğitimli değilse 'ücreti mukabilinde ve baştan konuşarak' gayet iş istenebilir.

8 saat mesai yapan bir çalışanın izni 1 saat olduğunu düşünürsek ve on aylık bir bebek gündüzleri minimum 2-3 saat uyuduğunu hesaba katarsak (öncesinde konuşulup anlaşılmışsa) bakıcı bayanın günlük hafif ev işleri yapması neden kölelik olsun

Back
X