Annem babamın yanında konuyu açıp istemiyorlar herhalde diyorA
Ağlayacak bisey yok. Gizlice soruver. Birde babanı fazla karıştırmayın bence benim babam vercekse bile vermez
Son cümleye bakılırsa istemiyorlar. Onun harici söylemek gerekirse, sevgilinizle haberleşmenin yeterdi zaten. Bizde de sadece eşimle ikimiz konuşup ayarlıyorfuk. İzin aldıgı zaman geliyordu bulunduğum şehre aileyi toparlayıp, isteme veya söz yapıp geçmiştik. Çok mu soguk davranıyorlar.
Aman salla gitsin oğlum evlensin kız bulamadı diye bakarlar evlenirkende geri dururlar boşver sen sevgilinle arandaki duruma bak aynısı başımdan geçti sende ailene asla aratma onları verdikleri kıymete göre değer biçin geldiklerinde ben yiyecek içecek hazırlığında bile bulunmadım bana kıymet vermeyene hizmette etmem kusura bakmasınlarMerhaba kızlar, benimki dert mi bilmiyorum ama moralim aşırı derecede bozuk. Sorumu evlenenlere veya nişanlı olanlara sormak istiyorum. Sevgilimle ailelerimiz yaklaşık bir ay önce tanıştılar. Sevgilimin işinden dolayı çok bir vakti yok şehir dışında görev yapıyor. Her zaman izin alma durumu da yok. Bu sebeple ilk boş olduğu zamanda istemeye gelmek istediğini söyledi ailemde kabul etti. Ama onun ailesi sonradan sanki istemiyorlar gibi bazı şeyleri ileri sürdü. Şuan isteme gününe tam bir hafta var. Annesi beni aramadı. Ailemde az zaman kaldı neden aramıyorlar istemiyorlar herhalde diyorlar. Benim de ister istemez moralim aşırı bozuluyor. Acaba sevgilimle aramızda konuşup anlaştık diye aramaya gerek mi görmüyorlar yoksa beni mi istemiyorlar bilmiyorum. Sizce de arayıp gelmek istiyoruz müsait misiniz demek icap etmez mi?
Not: 8 yıldır beraberiz artık ciddi adımlar atmak istiyoruz ailesi erken değil mi niye acele ediyorsun deyip duruyormuş.
24 yaşındayım sevgilim 28 yaşında ve iki yıldır çalışıp kendi parasını biriktiriyor. Ben gerekli günlerde elbette aradım bayramlarda ölümde öğretmenler gününde vss.. Ben zaten sürekli beni arasınlar demedim. İsteme olacak ve ailem karşı tarafın arayıp müsait misiniz gelmek istiyoruz diye nezaketen sormasını bekliyor. Bunun için aramaları gerekmez mi dedim.gün zaten belirlenmiş neden aramaları lazım anlamadım.8 yıldır beraber olabilirsiniz ancak yaşınız kaç? yani istersen 10 senedir beraber ol ama okulunu daha yeni bitirmişsen acele etmeyin derler tabi.bir de aileyi siz arayıp soruyor musunuz normal zamanda? sıcaklığı kurdunuz mu?sonuçta onun annesi babası seni arayıp durmayacak senin küçük olarak önce arayıp halini hatırını sorman lazımdı bu zamana kadar.
Aslında haklısın ben bir şey demeyeceğim o zaman sevgilim zaten gelmek için gün sayıyor bileti de hazır. Ailesi de gönülsüzse bende isteme gecesinden sonra hak ettikleri gibi davranırımAman salla gitsin oğlum evlensin kız bulamadı diye bakarlar evlenirkende geri dururlar boşver sen sevgilinle arandaki duruma bak aynısı başımdan geçti sende ailene asla aratma onları verdikleri kıymete göre değer biçin geldiklerinde ben yiyecek içecek hazırlığında bile bulunmadım bana kıymet vermeyene hizmette etmem kusura bakmasınlar
Aynen bazıları dik başlı der şimdi öyle ama anneni babanı sakın ezme onlar için geldiklerinde ona göre davran işlerine geliyosa eşimle aram çok iyiydi ben ona baktmAslında haklısın ben bir şey demeyeceğim o zaman sevgilim zaten gelmek için gün sayıyor bileti de hazır. Ailesi de gönülsüzse bende isteme gecesinden sonra hak ettikleri gibi davranırım
Oğlu cuma gece yarısı gelecek. Sabahında mı aramakta olur mu kiBence oğullarını bekliyorlar..hemen önyargı yapmamak lazim...
Bazen insanlar ince dusunemeyebiliyor...
Bilmiyorum ki sonuçta 8 yıl az Bi zaman değil ve hiç ayrılmadık oğlunun çok mutlu olduğunu çok istediklerini bile bile acele etme deyip durdular. Belki de onu oyalayıp vazgeçirmek istiyorlardır. Sevgilim ağzından kaçırdı. Onlar Bi yüzük takınca ne değişecek vs demiş. Sizce bu ne demek??Hmm bana aike istemiyor gibi geldi. Belki baskasini dusunuyorlardir. Zira benim esimin ailesi zil takip oynayacakti. Ordan biliyorum .
Yok ezmiyorum ama ailemde istemiyorlarsa vermeyiz dediklerinde ararlar diye geçiştiriyorum. Onlar da önyargılı davranacaklarAynen bazıları dik başlı der şimdi öyle ama anneni babanı sakın ezme onlar için geldiklerinde ona göre davran işlerine geliyosa eşimle aram çok iyiydi ben ona baktm
Hayır anlatmadım annem söyleme arayacaklarsa kendileri arasın diyorSevgilinize hic anlattiniz mi bu durumu?
Bende nişanlıyken bayramda bekledik gelmediler en son gün geldiler ilk gün bekledik biz ozaman davetiye dağıtacaktık annem hiç içşnden gelerek dağıtmadığını söylüyordu çünkü soğuk davranıyodu kaynvaldem kendi bilir herşey nasip benm annemde hep bana vermek istemediğini dile getiriyodu beni nasipte varmış evlendik ama asla nişanda düğünde onların dediklerine gitmedim alışverişlerde getirtmedim yanımda falan benm bazı heveslerimi hiçe saydılar e onlarında kursağında kalmalıydı hiç bir şeyime karıştrtmadımYok ezmiyorum ama ailemde istemiyorlarsa vermeyiz dediklerinde ararlar diye geçiştiriyorum. Onlar da önyargılı davranacaklar
Tanışmaya gelirken hep arkandayız gibi davrandılar. Şimdi böyle garip davranıyorlar. İnsanda istenmiyor gibi hissediyor şuan kendimi berbat hissediyorum. Söz için neler yapılıyor okuyorum İnternette. Alışverişe çıkıp kıza bir şeyler alınıyormuş. Derdim alışveriş değil insanlar nasıl değer verip kıymet bilip gelinimiz diye ellerinden geleni yapıyorken ailesi daha aramaya tenezzül etmiyorSuc sevgilinizde ailesiyle konusup onay almadiktan sonra size nasil tarih verip ailenize karsi mahcup eder :/
Bana çok garip geliyor Böyle insanları üzmeye ne gerek vardı ki... Her şey gönlümüzce güzel güzel olsa ne olurdu yani bu gidişle bizimde böyle olacak Kendimi hep istenmeyen gelin gibi göreceğim bundan sonraki tavırları da böyle olursa...Bende nişanlıyken bayramda bekledik gelmediler en son gün geldiler ilk gün bekledik biz ozaman davetiye dağıtacaktık annem hiç içşnden gelerek dağıtmadığını söylüyordu çünkü soğuk davranıyodu kaynvaldem kendi bilir herşey nasip benm annemde hep bana vermek istemediğini dile getiriyodu beni nasipte varmış evlendik ama asla nişanda düğünde onların dediklerine gitmedim alışverişlerde getirtmedim yanımda falan benm bazı heveslerimi hiçe saydılar e onlarında kursağında kalmalıydı hiç bir şeyime karıştrtmadım
Yani kusura bakmayın ama sevgilinizde hiç idare etmesini bilmeyen cinsten bu söylenecek şey mi Allah içim. İstenmiyorsunuz bariz belli yani.Bilmiyorum ki sonuçta 8 yıl az Bi zaman değil ve hiç ayrılmadık oğlunun çok mutlu olduğunu çok istediklerini bile bile acele etme deyip durdular. Belki de onu oyalayıp vazgeçirmek istiyorlardır. Sevgilim ağzından kaçırdı. Onlar Bi yüzük takınca ne değişecek vs demiş. Sizce bu ne demek??
Öyle gerçekten sıkmayın canınızı dediğim gibi o günler gelip geçiyo en az onlar kadar muhatap olmamaya bakınBana çok garip geliyor Böyle insanları üzmeye ne gerek vardı ki... Her şey gönlümüzce güzel güzel olsa ne olurdu yani bu gidişle bizimde böyle olacak Kendimi hep istenmeyen gelin gibi göreceğim bundan sonraki tavırları da böyle olursa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?