Beni öldürecekmiş, kendisi hapse ben mezara, çocuklar da ortada kalacakmış!!!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaptığım yorum yanlış anlaşılmış. Ben ettiği bahanelere kızdığımı anlatmak istedim.
Kızmışsınız tamam da, kızmanız ne işe yaramış ona bakmak lazım. Kızıp, oturmanın, biat etmenin ne size ne çocuğunuza faydası var. Kızıyorsunuz, kocanızda mantığın "m"si yok ama siz hala kocama emrivakiyle bisiklet aldırmamalıyım kafasındasınız. Yoo gayet de emrivakiyle aldırılmalıydı o bisiklet. Çocuğunun parasına el uzattığı an yapılmalıydı bu. Bugün o bisikleti ya sen alıyorsun, ya ben denilmeliydi. Demediyseniz, kızmanızın bir değeri yok. Ama hala çok geç değil. Alın artık şu yavruya bisikletini.

Ya benim babam biz küçükken inşaat işçisiydi, tek maaşla iki çocuklu evi çeviriyordu. Üstüne de mahallede herkesin gıptayla baktığı bir bisiklet alıp getirmişti bize. Fakirmişiz biz, hiç farkında değildim mesela o zamanlar. Yokluğun içinde yokluğu hissettirmemeyi başarırlardı bize. Siz varlığın içinde bunu hissettirmeyi nasıl başarıyorsunuz, bunun bir vicdan muhasebesini yapıp, daha farklı davranmaya başlamalısınız bence.

Hala gec
Harika bir cevap. O an aklıma gelseydi gerçekten söylerdim.
Hâlâ gec kalmış sayılmazsınız hiç birşey için.
Bugün direkt mesaj atıp ya akşam bor bisikletle gel,yada ben yarın en iyisini alırım diyebilirsiniz.
Bence anneler daha çok içgüdüsel ve merhametlidir babalara göre.Babalar işin mantığına bakarlar,anneler duygu,düşünce ve merhametle hareket ederler.
Eşiniz kizinizi ve sizi atlatdıkça,sizde ona çanak tutup kızımızla konuştuk anlayışla karşıladı erteledik diyorsunuz.
Küçük çocuk ne yapsin yerlere yatıp tepine,tepine ağlasın mi nekadar çok istediğini ifade etmek için??
Hee.. öylede yapsa bu kezde bağırarak ağlayarak istediğini yaptırmaya çalışıyor diye almayacaksınız!
Bisikletsiz çocuk olmaz bence herkesin kesesine zevkine göre mutlaka artan-azalan fiyatlar var.
35 yaşındayım ve babam ben bebekken vefaat etmiş.Birde ağabeyim var.Annem kendi çabalarıyla biz istiyoruz diye ilk önce komşunun ikinci el(pinokyo diye adlandiralan) eski bisikletini aldı.2 kardeş onunla idare ettik 1 yıl.
Sonra birgün bahar ayında okuldan eve geldigimizde evde kocaman turuncu vitesli bir bisiklet bizi bekliyordu.
Annem beyaz eşya satan bayiden buzdolabınin son taksitini odemeye gidince, ayni bayiden yeni bir buzdolabi tutarinda tekrar borca girip bisikleti almış gelmiş.
Aslında durumumuz belliydi annem tek maaşla kira ödeyip 2 de çocuk buyutuyordu.
Dayılarım, teyzelerim anneme bir sürü laf söylemişlerdi bisikletten sonra ne gerek var v.s diye.
Yaklaşık 30 yıldır o bisiklet annemin ardiyesinde halen duruyor

Teşekkür ederim. Maddi sıkıntımız yok çok şükür. Yeni doğum yaptığım için çıkamıyorum su an. Anne baba olarak beraber alalim istiyorum. Ama anlam veremiyorum böyle yapmasına.
Cok özür dilerim merakımı celbetti ,maddi sıkıntınız yoksa neden cocugun kumbarasina göz dikmis bu adam ?

E ikna olmadiysaniz hani bisiklet nerede?

Bir sekilde esinizin bahanelerini kabul etmissiniz ki cocukcagiz iki yildir oyalanip duruyor.
Bazı şeyler teorideki gibi olmuyor. Şimdi bahane ürettiğimi düşünebilirsiniz ama bu olay eylül ayında oldu( okulların açılma zamanı annemlerden döndüm ) ve ben hamileydim. Düşük tehlikem vardı. Annenim yanına gittim bu yüzden 1 ay orada kaldım. Ekimin 6 sı annemin vefat haberini aldım.
Stres üzüntü hepsi birbirine girdi. Bebeğim de nasıl düşmedi o arada Allah'ın mucizesi gibi. Ve yeni yeni kendime geliyorum.

Esiniz gerçekten kaba düşüncesiz biri. Hiç parası kalmasa bile kumbaraya dokunmaması lazımdı. O söylediği sözler de cahilliğini gösteriyor. Neyse çocuguza bir şekilde siz alın bisikleti. Benim küçükken bisikletim olmamış. Bari çocuğunuzun hevesini kırmayın.

Ya bunu okuyunca niye gözlerim yaşardı benim... Babanız nurlar içinde yatsın. Anneniz de ne tatlı, ne güçlü bir insanmış. Ellerinden öperim. Bayılıyorum böyle annelere ya. Terapi gibi geldi şunları okumak.

Cok özür dilerim merakımı celbetti ,maddi sıkıntınız yoksa neden cocugun kumbarasina göz dikmis bu adam ?
Inanın bilmiyorum. Düşünmekten kafayı yiyeceğim. Bilmediğim bir şey olabilir mi? Ya da yeni doğum yaptığım için abartıyor muyum? Buraya konu açmamın sebebi benim kaçırdığım bir şey mi var belki bana yardımcı olursunuz dedim.

2 yil diyorsunuz. Eylülden bahsediyorsunuz daha bir yil bile olmadi.
Ondan onceki yil bahanesi neydi?
Bu sene mayista haziranda almama bahanesi neydi?
Yaz bitti ne demek daha temmuzdayız, bu bahaneyi kabul etme sebebiniz ne?

Kusura bakmayin ama esinizle isler buyumesin diye esinize rest cekmeyip kizinizi çiğneyip geciyorsunuz. Esinizin agzindan cikan laf kizinizin gozyasindan daha onemli sizin icin.

O kumbarayi patlattigi zaman ertesi gun eve bisiklet almaniz gerekirdi anne olarak.

Keşke çocuğuna bir bisiklet alamayacak adamlar evlenmese. Keşke de kadınlar, öyle adamlara evlat doğurmasa

Allah babanıza rahmet etsin. Annenizi de cennetlik etsin. Gözlerim doldu resmen.

O zaman küçüktü. Sürebilecek yaşta değildi. Onun yerine evde oynaması için hem sallanan hem tekerlekli bir at almıştık.
Mayısta almamasının sebebi de yani bahanesi okul varmış, okul bitsin o zaman alacakmış. Okul bitti gidip alalım dedim. Ben marka araştırıyorum temmuzda alalım dedi. Temmuz geldi ağustos gelsin dedi. Olmaz çocuk çok istiyor. Biri zaafını kullanmaya kalkar dediğim için bana" ne biçim konuşuyorsun? Seni öldüreyim sen mezara ben hapise çocuklar ortada mı kalsın istiyorsun " dedi. Olay bu.

Kesinlikle katılıyorum, ama anne devamlı babayla arasına girerse(ki burda konu sahibi diyor ki ben kızımla konuştum tamam dedi)babayla hep mesafe oluyor arada, çocuğunda güveni, özgüveni etkileniyor(bir yorumda bahsettim yaşadığım için biliyorum) yeri gelecek çocuk anneyle babayla da kavga edecek hakkı için. Ama anne babayla karşılaştırmazsa hiç çocuğu büyüyünce de gerçekten ciddi izler kalıyor malesef.

Siz ciddi misiniz? Bu nasıl bir konu? 7 yıldır evlisiniz - eşinizin bu tarz söylemleri ilk değildir. 7 yıldır ilk kez mi böyle bir tepki verdi ve siz şaşırdınız bu kadar? Hiç zannetmiyorum. Böyle bir şey diyen adamın mayası bellidir.
Eşiniz 'çocuğa bir şey olursa ben de seni öldürürüm' demiş - tehdit etmiş. Yani ap açık ortada olan bir şey için ne konuda fikir vermemizi istiyorsunuz anlamadım.

Yani bana en cok bu nokta enteresan geldi.Benim cocugum da küçükken kumbarada para biriktiriyordu ve benim eşim de bir gün kumbarayi acip icindekileri alma öküzlüğünü yaptı ama o zamanlar durumumuz iyi degildi gercekten.Bilmediginiz şeyler olabilir gibi bir düşünce uyandi bende de evet...

Bu olay eylül ayında oldu ve ben hamileydim. Aklımın ucundan da böyle bir şey geçmezdi.
Bir anda hödükleşti yani... Hımm anladım.

Fakirmişiz biz, hiç farkında değildim mesela o zamanla
Aynı şeyi ben de yaşadım. Geçmişe şöyle bir dönüp bakıyorum da aslında durumumuz hiç iyi değilmiş. Ama mahallede okulda herşeyin en iyisi benimdi. Üzerim daima özenli, malzemelerim daima tam, herkeste olanlar bende mutlaka var. Annem babam daha yeni yeni kendilerine birşeyler almaya başladı üstlerine başlarına... Allah bin kez razı olsun onlardan.

Bu yaz biz de bisiklet aldık ilk kez, hem de aynı şekilde kumbarada para biriktirerek.
Doğrusu o parayı eşim alsa kahrolurdum üzüntüden.
Eşinizin size söylediği o cümleden çok kızını böyle oylaması üzdü beni.
O cümleyi tehdit olarak algılamadım.
Şöyle ki; siz, bisiklet sevdası yüzünden kızınızın başına kötü birşey gelebileceğini ima etmişsiniz. O da sinirlenmiş, öyle konuşmanıza tepki vermiş.
Evet hödükçe bir tepki, kötü bi tepki ama bence asıl sorununuz bu değil.
Maddi durum da varken üstelik, çocuğa bir amaç uğruna para biriktirmeyi de öğretiyorken o paraya dokunması, kızınızın hayallerini erteletmesi bunlar yakışmamış baba olarak..
Tepkinizi koyun.

Ne şanslıymışız değil mi? Bizimkiler de çok becerikliydi mesela, oyuncak alamıyorlarsa, kendileri yaparlardı. Annem bir sürü bez bebek, ayıcık filan dikmişti, babam pedallı tahta araba bile yapmıştı mesela bize. Kimsede yoktu böyle şeyler. Bazen de paraya kıyar, millette görüp de özenebileceğimiz ne varsa alır getirirlerdi, her bayram bayramlık alınırdı, okulda inci tanesi gibi dolanırdık, tertemiz, özenli. Bize böyle bonkör davranırlarken, on yıl aynı pijamaları, gömlekleri giydiklerini bilirim. O zaman farkında değildim tabi. Anne baba olmak bu değil mi ya zaten? İnsan yemez yedirir, giymez giydirir... Çocukluk zamanları geri gelmiyor. Şımarık çocuk yetiştirmeye, her istediklerini yapmaya sonuna kadar karşıyım ama insan bir bisiklet almaz mı ya? Bisiklet çocukluğun demirbaşlarından biridir.

Tamam ozaman araya başka sıkıntılar girmiş.
AMA nisan, mayıs aylarında bu meseleyi çözebilirdiniz.
Biz bahar aylarında güzel havaları buldukça hemen indiriyoruz yarim saat bile olsa.
Bazen okul servisinden oğlum inmeden direkt apartmanın önünde bisikletiyle karsiliyoruz.
10-15 dakika turlayıp bisikletiyle eve getiriyoruz.
Zaman mekan farketmez yani birşeyler için.
Hem ozaman kızınızda beklenmeyeUnutulmamişim ,önemsenmişim diye kalbine yer ederdi.
Ayrıca bisiklet evde de çocukların oynayabildiği bişey.
Çocuğunuz bir daha eski yaşında olmayacak!
Zaman geçiyor... Amannnn
Bunlar unutulmuyor işte.yas değil 35-55 yasinada gelsem akıldan cikmiyor.
Annemde yokluk içinde büyümemiş ama bilgisizlik,cehalet içinde büyümüş köy yerinde. O bile sürekli alinmayanlardan yapilmayanlardan bahseder yaşı 60'a yaklaştı.

Bisikleti oyuncağı geçtim,kıyafet ayakkabı alınmazmış.Helede kız çocuğu.16 yaşında görücü usulü evlendirmisler.19 yaşında biri kundakta diğeri kucakta ozamanin tabiriyle dul kalmış.
Bir döşek, bir naylon torba giyisi,bir tencere,üc beş tabakla çanakla 1 göz oda kiralayıp yeniden başlamış herşeye.
Babasizligin yerini hiç birşey dolduramıyor muhakkak bizzat hergun yaşayarak tecrübe ediyoruz 2 kardeş.
Ama annemden Allah razı olsun,Uzun sağlıklı ömürler versin,elinde olmayanida oldurup yaptı,Babasiz cocuk büyütuyorum zar zor yetiştiriyorum parayi demedi,herseyi zamla sabirla yapti,okuttu,evlendirdi,şimdi de cocuklarimizin gönlünü hoş etmeye calisiyor

Konu sahibi kaybalon zaman geri gelmiyor.Cocukluk unutulmuyor.(60 yaşındaki annem unutmuyor) Siz çocuklarinizin isteklerine kulak vereceksiniz,ileride mutluluğu,maddiyatı başkalarında arayıp yanlış yollara sapmaları için.

Bu demek degilki çocuğun her istediği yapılacak,her dediği alınacak anlamına gelmiyor.
(Bunun ayarini,ayrımını muhakkak biliyoruz anne-baba olarak)

Bugün bisiklet alınmaz,yarın babası o okul uzak diye göndermez, Daha sonlari o kiyefet kisa diye giydirilmez, v.s hep kızinizla konuşup anlayisla karşılaması için ikna mı edeceksiniz?

Evet ciddiyim. Tartışmalarımız kavgalarımız tabiki oldu her evlilikteki gibi. Fiziksel şiddet asla olmadı ama psikolojik şiddet oldu. Ona sormadan bir şey yaparsam onu eşşek yerine koyduğumu söylüyordu.
8 yıla yakındır hatta ağzından ilk defa duydum böyle bir şey ve çok şaşırdım. Öyle olmasa sürekli söylediğini yazardım. Kimse kimseyi tanımıyor zaten.

Ben kızım kadarken benden büyüklerden beni bisikletlerine bindirmelerini istiyordum. Çünkü benim yoktu. Komsumuzun bisikletinden düşüp hastanede yattım. Ya da etrafta organ mafyacisi, sapigi, manyagi dolu. Gel seni bisiklete bidireyim diye kandırabilir. Hepsinden Allah korusun kimseye imrenmesin demek istedim. Böyle bir durumda asıl benim onu öldüremem gerek.

Bu arada kızımı tabi ki de yalnız birakan bir anne degilim ama eylülde birinci sınıfa gidecek. Her dakika yanında olamayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…