- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.003
- 133
- 41
Anneliği bu kadar yüceltilmesine gerek yok mu?Anneliğin bu kadar yüceltilmesine gerek yok. Her canlı kendi türüne göre belli zorluklar çekerek ürüyor zaten.
Her anne mükemmel, fedakar, iyilik meleği falan da değil.
Benim annemle çok iyi bir ilişkim var ama her anneye melektir diyemem. Eğer öyle olsaydı burada bile oğlunun yuvasını yıkmak için uğraşan bir sürü kayınvalide okumazdık. Onlar da mı oğullarının iyiliği için yapıyor yani?
Çeşit çeşit insan var, çeşit çeşit anne-baba var. Nefret aşırı bir durum olduğu için insanlar anlamlandıramıyor sanırım. Ama çok sevdiğin birinden nefret etmek daha kolaydır. Konu sahibi neler yaşadı bilemeyiz.
Keşke orada kalmasaydınız. Sizi yıpratan insanlardan ne olursa olsun uzak durmak lazım. Ben olsam nefret ettiğim biriyle aynı çatı altına girmemek için her türlü şartı zorlardım. Ucuz bir otelde kalmak bile çocuğunuzun önünde annenizle kavga etmenizden iyidir.
İnsanin acisiyla yarasiyla alay etmeye utanmıyor musun?bu ne hadsizlik?Kim doyurdu karnını?
Baban mı?
Kim kışındaki foku sildi?
Abin mi? Babana deseydin abi dövdü diye? Napıyordu baba, kahveye çıkarken ayak bağı olma diye iteliyor muydu?
Bir kadın olarak
Seni kınıyorum.
Anneliği bu kadar yüceltilmesine gerek yok mu?
Kadin zaten sinirliyim demis ustune ustune gidiyosunuz sonra tepki alinca da ben niye tepki aldik diyosunuz hayret vallahiZaten senin beyin devrelerin yanmış ne desek boş yani , önüne gelene çemkiriyosun , Annene de böyle yapıyosan kadın haklı valla . Hiç gelip de konu açma . Herkes istediği konuya yorum yazmakta özgürdür hiiiiç de kusura bakmayın hanımefendi .
Doğurmakla ana olunmuyo bende doğurucam yakında diyorum anne olabilicekmiyim acaba tamam hakkı büyük üzerimde ama bunla bitmiyo malesef kendi hayatını kurmuşsun mümkün olduğunca muhattap olma en doğrusu cidden karşılaştıkça günaha sokuyo insanıAnnemden nefret ediyorum 3günlüğüne evinde kaliyoruz yarin inşallah kendi evime şehrime geçiyorum ama az önce yine kavga ettik.hayatim boyunca annelik pek görmedim zaten bide kavgalari bitirdi beni iyice.dogumuma bile gelmemişti refakatci olarak kayinvalidem hep yanimdaydi.2.ameliyatimada gelmemişti ondada babam refakat etti.dogumumdan 15 gün sonra gelmişti.yaptığı dedikodular sürekli bi kavga halinde olması ayrı.3günlüğüne evindeyiz sığdıramadı yine.nefret ettim artık içimi dökmek istedim kızlar çok sinirliyim
Biran ben yazdım sandım aynı benim annemi tarif etmişsiniz sizi çok iyi anlıyorum allah kolaylık versinben kımseyı kınamıyorum...ınanın anne evt ınssanın kayınvalıdesini kotulemesı cok kolay ama anne oyle degil...ben nefret etmıyorum hasa annemden ama ssevemıyorumda....ozleyemıyorum annemı...okadar acıkı...hele birde dını yonden dusununce...saygıda kusur etmem...mecbur duerse bakarım...evlatlık vazıfem ama bir sseverek bakmak var bırde gorev diye...annemden hıc sevgı gormedım...en on nezaman sarıldı bilmiyorum...tum kardeslerıme aynı...sevgi dolu biri degil...40 yassındayım hala eleştirir...ınsanlar bızı sever sayar assla annemden takdırı bırakın hosnutluk goremeyız...herkesı eleştitrir...doktora gıder doktor begenmez...ınsanları hep eleştirir...hıc etrafında kımse kalmadı...herkesı ozellıkle bizleri yonetır...dedigim dediktir...geldiyince gidecen..git diyınce gideceksin...mesala kınayanlara soyleyım...kızkardesımle asla bır carsı gezemeyız..annem kuser...tamam oda gelsin ama gelincede suraya bakmayın onu almayın bunu almayın...sureklı konusan birini dususnun...robotolsa devrelerı yanar...en ufak karsılık vermedim....guzellıkle anlatmaya calışssak kuser alınır...hemen hakkım helal degil tehdıt eder....neyse yazılcak cok sey var...annemı sevebilmeyı cok ısterdım...ınanın akrabalar bile dıyor sankı sızı dusmanı gibi goruyor bu ne derler...daha bugune kadar ac kaldım acıkta kaldım anneme hiçbir derdimi soylemedım...dinlemezkı...yardımcı olmayı bırakın dinlemez....zaten panık atagı var...ısıne gelmeyınce hemen tutar....okadar ozelelre goturduk...ama bu teyzenın karakterı degişmez dediler...omrumuz boyle geciyor bakalım...
Kötü yapanlar var diye Anneliği bu kadar önemsiz gösteremeyiz bence. Normal olan herkes zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmayı planlar.Evet nesi garip?
Anne olmayı siz seçiyorsunuz. Bir insanın varoluşuna sebep oluyorsunuz ve en iyi şekilde bakmak zorundasınız. Ama herkes iyi bakabileceği çocuğu doğurmuyor. Çocuk doğurdu diye kimseye mükemmel vasıflar da yüklenmiyor. Sadece seçiminizin sonucunu yaşıyorsunuz hepsi bu.
Kötü yapanlar var diye Anneliği bu kadar önemsiz gösteremeyiz bence. Normal olan herkes zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmayı planlar.
Ama bazen şartlar buna elvermeyebilir. Hayatta aksilikler olabilir.
Benim bahsettiğim zaten layığı ile yapılan annelik. İçinde fedakarlığın özverinin olduğu ve bunlar hamilelikte başlıyor.
İnsan hayatında önemli bir yer kaplar bence anne.
Misal ben annemi kaybedeli 7 ay olacak bu yedi ay da kaç kez anneme kaç farklı sebeplerle ihtiyaç duyduğumu anlatsam herhalde onlarda size önemsiz gelebilir.
Değerlerimizi burada tartışmaya gerek yok. Evet bana garip geldi benim inancıma göre Allah kendinden sonra annenin rızasının alınmasını istediğine göre benim için çok önemli.
Konu sahibinin annesi de sinir hastası imiş. Hasta olmayı kendi tercih etmemiştir herhalde. Bunun için üzerinde belki az da olsa bulunan hakkı sebebi ile kendisi ile saygılı ve mesafeli bir şekilde ilişkisini sürdürebilir. Sevmese bile.
Nitekim bunu günlük yaşantımız da bir çok insan için yapabiliyorsak annemiz için de yapabiliriz.
İyi akşamlar.
kızmayın ama annenizi sevmiyorsunuz ama sıkışınca gene annenizin yanınızdasınız.yani anne annedir.annem olaydı da sırtımda taşısaydım.Mecburiyetten.ev taşiyoruz tayinimiz çikti
Bi an kendi annemi oluşumun kadar benzerlik olmaz sevmiyorum. Ya sevmiyorum anne diye sevmek mi lazımKonu anne olunca mutlaka annler haklı oluyor. Halbuki o kadar çok anne olupta o vasfı tasıyamayan varki. Konu sahibi senelerdir zaten anneisnden muzdaripmiş ne yapsın yıllardır çekmiş nasıl bunaldıysa içini dökmek istemiş. Şimdi benimde annem yanıma geldi doğumuma az kaldı eli kulagında. Ama hala yemekleri ben yapıyorum. Mesela su an akşam yemeği için bir seyler yapması gerekiyor o oturmus facebookta ve oyun oynuyor. Sabah sandalyeye çıkıp tencereleri dolaba ben yerleştirdim o da arkamda oyun oynuyordu.10 gündür yanımda bir gün kalkıp yemeğimi yapmadı. Şimdi kalkıp ben yapacagım sofrayı ben kuracagım buşasıkları ben yıkayacagım. Bunun yanında sürekli laf sokar arkasından kayınvalideme ona buna hep söylenir. Hep kötü şeyleri düşünür. Hayatlada kavga halindedir sürekli. Konu sahibini o kadar iyi anlıyorumki kimse bilip bilmeden yorum yapmasın kendi anneniz ile kıyaslamayın çümkü herkes farklıdır.
Konu anne olunca mutlaka annler haklı oluyor. Halbuki o kadar çok anne olupta o vasfı tasıyamayan varki. Konu sahibi senelerdir zaten anneisnden muzdaripmiş ne yapsın yıllardır çekmiş nasıl bunaldıysa içini dökmek istemiş. Şimdi benimde annem yanıma geldi doğumuma az kaldı eli kulagında. Ama hala yemekleri ben yapıyorum. Mesela su an akşam yemeği için bir seyler yapması gerekiyor o oturmus facebookta ve oyun oynuyor. Sabah sandalyeye çıkıp tencereleri dolaba ben yerleştirdim o da arkamda oyun oynuyordu.10 gündür yanımda bir gün kalkıp yemeğimi yapmadı. Şimdi kalkıp ben yapacagım sofrayı ben kuracagım buşasıkları ben yıkayacagım. Bunun yanında sürekli laf sokar arkasından kayınvalideme ona buna hep söylenir. Hep kötü şeyleri düşünür. Hayatlada kavga halindedir sürekli. Konu sahibini o kadar iyi anlıyorumki kimse bilip bilmeden yorum yapmasın kendi anneniz ile kıyaslamayın çümkü herkes farklıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?