Benim gibi annesinden nefret edenler

Benimde nefret ettiğim insanlar var ama asla bana bakmadı, bana şöyle yapmadı böyle yapmadı diye değil keşke öyle bir nedenden nefret etseydim çünkü inan affederdim. O senin annen affet gitsin, kimbilir ne nedeni vardı

Anneliği bu kadar yüceltilmesine gerek yok mu?

Kim doyurdu karnını?
Baban mı?
Kim kışındaki foku sildi?
Abin mi? Babana deseydin abi dövdü diye? Napıyordu baba, kahveye çıkarken ayak bağı olma diye iteliyor muydu?
Bir kadın olarak
Seni kınıyorum.
İnsanin acisiyla yarasiyla alay etmeye utanmıyor musun?bu ne hadsizlik?

Anneliği bu kadar yüceltilmesine gerek yok mu?

Evet nesi garip?
Anne olmayı siz seçiyorsunuz. Bir insanın varoluşuna sebep oluyorsunuz ve en iyi şekilde bakmak zorundasınız. Ama herkes iyi bakabileceği çocuğu doğurmuyor. Çocuk doğurdu diye kimseye mükemmel vasıflar da yüklenmiyor. Sadece seçiminizin sonucunu yaşıyorsunuz hepsi bu.

Kadin zaten sinirliyim demis ustune ustune gidiyosunuz sonra tepki alinca da ben niye tepki aldik diyosunuz hayret vallahi

Doğurmakla ana olunmuyo bende doğurucam yakında diyorum anne olabilicekmiyim acaba tamam hakkı büyük üzerimde ama bunla bitmiyo malesef kendi hayatını kurmuşsun mümkün olduğunca muhattap olma en doğrusu cidden karşılaştıkça günaha sokuyo insanı

Biran ben yazdım sandım aynı benim annemi tarif etmişsiniz sizi çok iyi anlıyorum allah kolaylık versin

Kötü yapanlar var diye Anneliği bu kadar önemsiz gösteremeyiz bence. Normal olan herkes zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmayı planlar.

Ama bazen şartlar buna elvermeyebilir. Hayatta aksilikler olabilir.
Benim bahsettiğim zaten layığı ile yapılan annelik. İçinde fedakarlığın özverinin olduğu ve bunlar hamilelikte başlıyor.

İnsan hayatında önemli bir yer kaplar bence anne.
Misal ben annemi kaybedeli 7 ay olacak bu yedi ay da kaç kez anneme kaç farklı sebeplerle ihtiyaç duyduğumu anlatsam herhalde onlarda size önemsiz gelebilir.

Değerlerimizi burada tartışmaya gerek yok. Evet bana garip geldi benim inancıma göre Allah kendinden sonra annenin rızasının alınmasını istediğine göre benim için çok önemli.

Konu sahibinin annesi de sinir hastası imiş. Hasta olmayı kendi tercih etmemiştir herhalde. Bunun için üzerinde belki az da olsa bulunan hakkı sebebi ile kendisi ile saygılı ve mesafeli bir şekilde ilişkisini sürdürebilir. Sevmese bile.

Nitekim bunu günlük yaşantımız da bir çok insan için yapabiliyorsak annemiz için de yapabiliriz.

İyi akşamlar.

Benim annem de öyle sürekli kavga halindeyiZ. Kötü günde zaman zaman Yanımda olmuşluğu var ama evine gitsek bi çaya surat asar istemez. Hamileyken neredeyse düşük yaptıracaktı bana telefonda para pul mevzusuna girdi bizi el görür.

Ben doğurmak ile olan anneliği kastetmiştim. Her doğuran anne olmuyor. Ya da doğurmadığı çocuğa mükemmel annelik yapan insanlar var. Bir insan sırf çocuk doğurduğu için kişiliğine reset atılmıyor, mükemmel bir kişiliğe kavuşmuyor.

İnsanların psikolojik problemleri olabilir ya da sadece kötü ve bencil bir insan olup bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmiş de olabilir. Bu o kişiye sonsuz müsamaha göstermeyi gerektirmez.

Sizin anneniz size hala ihtiyaç hissettirecek kadar iyi bir anneymiş demek ki. Başınız sağ olsun bu arada.
Ama öyle anneler var ki anlatsam sakıncalı içerik yazmaktan banlanırım herhalde. Ki zaten hepimiz haberlerde görüyoruz ya da okuyoruz.
Bir evlat annesinden nefret edecek noktaya kendi kendine gelmez diye düşünüyorum. Konu sahibi o an sinirli olduğu için "nefret" kelimesini kullanmış olabilir ama her ne hissediyorsa hissetsin bu noktaya kendi başına gelmemiştir eminim. Bunları da aile ilişkileri gayet iyi olan bir insan olarak yazıyorum. Kimse mükemmel değil ama sabır da sınırsız değil her anne-babaya gösterilsin.

Bilen de yazmis bilmeyen de. Ezbere konusmak bedava! Siz de her gun annenizden caninizi alacak kadar dayak yeseydiniz. Kollariniz da cimdiklenmekden olan morluklari hergun tasisaydiniz, Sizi her firsat da her onune gelene isim takarak asagilayan, sizi dovdugunu, agzinizi biberledigini ve su icmesin agzinin yanmasi gecmesin diye kilitleyen hatta ozel yerinizi biberleyen(bunu kendisi soyler hep sanki marifetmis gibi Ben hatirlamiyorum) bir anneniz olsaydi sanirim oyle "annelik kutsaldir, Allahin kendinden sonra annenizin rizasini alin(ki Ben bunu hic duymamisdim) laflarini ciddiye almazdiniz. Ben bilemiyorum ama hakkimi helal etmiyorum bile diyemiyorum kendisine. Ve ben inaniyorum ki cennet de cehennem de burda. O bana ve kardeslerime (biri haric) yaptiklarinin hesabini vermeden olmeyecek. Allah buyuk!

kötü de olsa iyi de olsa anne o...
seni doğurup büyüten anne.
anneniz hayatta olmadığında anlarsin kıymetini.. Allah korusun.
bende kızıyorum anneme olsun yinede seviyorum nefret etmedim hiç.. ama anne hakkı ödenemez.

Bi an kendi annemi oluşumun kadar benzerlik olmaz sevmiyorum. Ya sevmiyorum anne diye sevmek mi lazım

Çok güzel anlatmışsın ben sevgi dolu bir ailede büyüdüm çok şükür ama bunu yaşayamayan bir sürü insan var çevrem de benim annem iyi diye annesinden şikayet eden birine kızma hakkım yok ki en yakın arkadaşlarımdan birinin annesi çok fena bir kadın yıllarca çekti kız annesin den çok güzel bir kız ve kendi öz annesi kızını kıskanıyordu gözümle görmesem ben de inanmazdım şimdi evli ve çok mutlu annesiyle görüşmüyor ve tanıyan herkes nedenini biliyor ama bana şöyle demişti inşallah hasta olup bakıma muhtaç olmaz çünkü ben bakarım ona Allah düşürmesin o ailede yetişmesine rağmen kalbin tertemiz bir insan ve mükemmel bir anne şuan kendisi anne olunca kimse mükemmel olmuyor karakter meselesi benşm kızkardeşimin oğlu okullar kapandığından beri bizde kalıyor abartmıyorum oğlunu 1 aydır görmüyor çocuk da evine gitmek istemiyor zaten tabi ki oğlunu seviyor ama işte benim anne tanımıma uymuyor burdaki çoğu kadın anne ve eminim çocuklarına çok düşkünler ve bu tarz annelik yapamayan kadınları anlamamaları inanmamaları çok normal fakat konu sahibi ve sizin gibi yaşayan insanlar da var ve nefret edip etmemek bir seçim değil yaşananlar sonucu oluşan bişey Allah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Başlığı okuyunca gözlerim doldu. Bir anne evladını duygularını bu hale nasıl getirebilir.

Bebek , çocuk işte ; ister senin dogurdugun olsun ister olmasın sana muhtaç korumasizlar. Sevgiyi nasıl eksik edersin

Sizin ve tüm sevgisiz büyüyen yavrular için çok üzgünüm. Bu sizin tercihiniz değil.
Sevmemek sizin tercihiniz değil.

Ben aile konusunda çok şanslıyım çok şükür. Empati kurmakta güçlük çekiyordum , taki yavrularım oluncaya ve olumsuz örnekleri okuyuncaya kadar.
...

Eminim ki o anlık öfke ile nefret kelimesini kullanmissinizdir. Kırgınlığınızı , kızgınlıkla örtmeye çalışıyorsunuz.

Ne olursan olsun annedir. Kötü muamele etmeyin. Mesafe koyun ama incitmeyin.
Onun yaptıkları ona , sizin yaptığınız kendinize.

Insallah siz çok iyi bir anne olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…