eşimde bende 7 yıllık branşçıyız ama 2,5 yaşnda bir kızımız olduğundan ve benm hizmet puanım düşük olduğundan ildışı istemeye ve özürgrubuna kalmaya biile cesaret edemdk,il emri gelmezse heryıl sorun büyüyecek..
halk hiçbir zaman öğretmenlere tepki göstermedi başbakan dedi 3 ay tatil yapıyolar diye lütfen memursunuz başbakana internette bişey diyemiyorsunuz halkı suçlamayın isterseniz 10 ay tatil yapın halka ne ki kötü konuşmak tartışma yaratmakta istemiyorum ama 40 000 öğretmen atıcaz diyenlerin seçimde peşine takılmasaydınız o zaman eşinden ayrı olanlarada allah yardım etsin inşallah sevdiklerine kavuşup mutlu olurlar
canım ben de ingilizce öğretmeniyim. ücretsiz izin hakkımız 3 yıla kadar. bir kere ücretsiz izin aldığımızda 3 yıl boş oturmak zorunda değiliz yani. 1 yılını kullanabilirsin bu iznin. daha sonra tekrar denersin eş durumu tayinini.
evet başımızdaki kişiler bunu dedi. ama halk da söylüyor biz köyünden merkezine hertürlü veliyle muhattap oluyoruz. emin olun bunu bizim kadar iyi bilemezsiniz
tabiki muhattap olucaksınız tabiki çocuklarla uğraşcaksınız siz insanların size ne demesini bekliyosunuzki bu zamanda zaten herkesin yaptığı iş en zor iş öyle bir yarış var insanlarda polis asker öğretmen herkes en zon işi yapıyo kendince bunları söyleyenlerde memurlar genelde benim babamda askerdi 90 lı yıllarda çalıştı hiç şikyet ettiğini görmedim 2 senede 1 yer değiştirdiği halde diğerleride öyleydi şimdi herkes ben çok zor iş yapıyorum deme derdinde başka konudada yazdım burayada yazıyım kimse size oturduğunuz yerden 2500 lira maaş vermez velisiylede uğraşcaksınız öğrenciylede haa beğenmiyorum derseniz istifa edersiniz özel sektör kucağını açmış sizi bekliyor asgari ücrete maaşşı işi o zaman görürsünüz şu devirde memurluk kadar rahat iş yok kim ne derse desin asker polis öğretmen :)
Ben de bir okul öncesi öğretmeniyim. Atanmayı bekliyorum. Inşallah herkes için hayırlısı olur.
Ama ben sınıf öğretmenlerine, kendi mesleğimdekiler kadar üzülüyorum.
Mühendis, veteriner, ziraatçi zamanında sınıf öğretmeni olmuş. Hem de 4 haftalık eğitimle yazık diyorum sonra da biz bilmem neyde sıralama da sonuncuyuz. öğretmenler iş yapmıyor.
O öğretmen senin başından atmak için beklediğin çocuğuna bilmem kaç saat okulda eğitim veriyor. Bir de senin çocuğundan başka ne kadar çocuk daha var.
Ayrıca yazık ki kimya, fizik, biyoloji öğretmenleri sadece öğretmenlik hakkını elinde bulundururken formasyon almış biri 2 avantaja sahip oluyor.
Hiçbir şeye yanmam da eğitimle ilgili yasayı çıkaran vekillerimin eğitim seviyesine yanarım. Mimarı doktor yapmakla aynı şey. Eğitimden anlayan kaç vekilimiz var ki toplanıp yasa çıkarıyorlar.
Ben de bir okul öncesi öğretmeniyim. Atanmayı bekliyorum. Inşallah herkes için hayırlısı olur.
Ama ben sınıf öğretmenlerine, kendi mesleğimdekiler kadar üzülüyorum.
Mühendis, veteriner, ziraatçi zamanında sınıf öğretmeni olmuş. Hem de 4 haftalık eğitimle yazık diyorum sonra da biz bilmem neyde sıralama da sonuncuyuz. öğretmenler iş yapmıyor.
O öğretmen senin başından atmak için beklediğin çocuğuna bilmem kaç saat okulda eğitim veriyor. Bir de senin çocuğundan başka ne kadar çocuk daha var.
Ayrıca yazık ki kimya, fizik, biyoloji öğretmenleri sadece öğretmenlik hakkını elinde bulundururken formasyon almış biri 2 avantaja sahip oluyor.
Hiçbir şeye yanmam da eğitimle ilgili yasayı çıkaran vekillerimin eğitim seviyesine yanarım. Mimarı doktor yapmakla aynı şey. Eğitimden anlayan kaç vekilimiz var ki toplanıp yasa çıkarıyorlar.
tabiki muhattap olucaksınız tabiki çocuklarla uğraşcaksınız siz insanların size ne demesini bekliyosunuzki bu zamanda zaten herkesin yaptığı iş en zor iş öyle bir yarış var insanlarda polis asker öğretmen herkes en zon işi yapıyo kendince bunları söyleyenlerde memurlar genelde benim babamda askerdi 90 lı yıllarda çalıştı hiç şikyet ettiğini görmedim 2 senede 1 yer değiştirdiği halde diğerleride öyleydi şimdi herkes ben çok zor iş yapıyorum deme derdinde başka konudada yazdım burayada yazıyım kimse size oturduğunuz yerden 2500 lira maaş vermez velisiylede uğraşcaksınız öğrenciylede haa beğenmiyorum derseniz istifa edersiniz özel sektör kucağını açmış sizi bekliyor asgari ücrete maaşşı işi o zaman görürsünüz şu devirde memurluk kadar rahat iş yok kim ne derse desin asker polis öğretmen :)
kesinlikle katılıyorum insanlar devlette çalışmak için kendilerini paralıyorlar girince herkes ayrı dertli çıkıyor
özel yerlerde bi çalışsalar şükrederler devlet memurluğuna
emekse hepimiz veriyoruz binlerce lisans mezunu atama bekleyen memur öğretmen var
1-sizler evlerinizde 1 çocukla baş edemezken biz 40 50 si ile uğraşıyoruz günün 6 saati.
2- askerler 90 lı yıllarda paşaydı. askere laf edilmezdi. öğretmenlere edilmeyen hakaret kaldı mı?nasıl bir de kalkmış öğretmenlikle askerliği bir tutuyorsunuz?
3-2500 lira maaş alan öğretmen kim benim vatanım da mı? eğer öyleyse devlet beni kazıklamışşşşş.... çünkü benim maaşım 1700 ve 9 yıllık öğretmenim
4- memurluk ile öğretmenliği de bir tutmayacaksınız. memur oturduğu yerden işini yparken biz hep ayaktayız.
her işin zorluğu var bi polis binlerce suçluyla bi tezgahtar binlerce müşteriyle ilgileniyor
zor geliyosa yerinizi istekli gençlere bırakırsınız
günün 6 saati değil 12 saati çalışan insanlar bu kadar şikayet etmiyor
nasıl da lafı çevirip tartışma ortamı yaratıyorsunuz.! bizim derdimiz sınıftaki öğrenci sayımız değil ki.nasıl da heveslisiniz bizi diğer mesleklerle karşılaştırmaya. yok askerlikle yok tezgahtarla. iyi misiniz siz???? başta gerek bakan gerek başbakan ve bazı kendini bilmezler tarafından bizim meslekten başka bu kadar aşağılanan bu kadar işine karışılan bir meslek göster bana?????
ben atanma tayin sorununa birşey demiyorum o insanların tabiki hakkı
ama 40 50 öğrenciyle uğraşıyom 6 saat çalışıyorum saçma olmuş napacaksınız o zaman masada oturupta mı maaş alacaktınız yani
benim babamda gişe memuru akşama kadar binlerce sahtekarıyla uğraşıyor 8 saat çalışıyor günde sizin kadar ağlamıyor
beğenmeyen çlışmasın ben uğraşırım 40 50 çocukla para kazanmak emek vermeyi gerekitirir çünkü
mühendise mimara laf ediceğinize kendi kafa yapınızı değiştirirseniz daha iyi insanlar yetişir bu ülkede sizin gibi öğretmenler oldukçada bu ülkede daha çok öğretmenler polis mühendisler öğretmen olur önce zihnini değiştir ne demek anasının başından atmak istediği çocukla ben uğraşıyorum bu kafayla siz nasıl öğretmen oldunuz hayret vallahi allahtan sınıf öğretmeni değilsin 2 tane çalışkan öğrenci seçerdin onların başarılarıyla övünürdün 40 kişilik sınıfta burdan sesleniyorum bu arkadaş gibi anasının bakmadığı çocuğa ben bakıyorum diyen öğretmen varsa lütfen bıraksın öğretmenliği yada şikayet etmesin gitsin maaşını alsın keyfine baksın
gişe memuru olan babanız da akşama kadar gelen sahtekara hem eğititeceğim derken hem öğretim veriyor mu? 1 harf öğretmek için deli oluyor mu? onların bazen iyi bazen deli velileriyle görüşüyor mu? sahtekarlara performans proje adı altında bir yığın kağıt hazırlıyor mu? onları sınav yapıyor mu? e okul gibi e sahtekar tarzı sisteme girip bilgilerini giriyor mu? ve daha sayamayacağım bir sürü gerekli gereksiz işleri yapıyor mu??? asla ve asla başka mesleklerle karşılaştırılmaması gerek bir meslek öğretmenlik. ve siz sabahtan beri asker, tezgahtar derken bir de gişe memurunu koyuyorsunuz önüme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?