benim gibi dertli öğretmenler nerde?

dediğim gibi hanımefendi ben hergün senin başından atıp bana gönderdiğin çocukla uğraşıyorum diyosanız bence istifa edin çünkü o öğrenciye vereceğiniz bişey yok bana göre
zaten seni öğretmen yapan sistem bu halkı askere düşman etti 90 larda paşaymış sana paşalık anlatayım ben her 2 senede bir yer değiştirdik ilk okulu 5 ayrı yerde okudum bunlar herkesin bildiği şeyler o yüzden yazıyorum anlatmadığım bir ton şey var ayrıca asker polis öğretmen düz memur hepsi benim için aynıdır hep ayakta duruyormuşsunuz bilmem neymiş ben hiç öğretmen görmedim zaten öğretmenlerin sırtına çuval vurup öğle iş yapıyolar maaşınız konusundada bekersınız herhalde doğudada değilsiniz 1700 maaş size çok bile güle güle harcayın

ayrıca yanıldığınız birşey var bizler kafa yapılarımızla derslere girmiyoruz aldığımız eğitimle giriyoruz.
Ben uğraşmıyorum eğitim vermek için çabalıyorum.
Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarım gibi keşke sizde öğretmen olsaydınız da sizin öğretmenliğinizi görseydik.

Ama bu kadar desteklediğinize göre bir fırsat olsa öğretmenlik yapacaksınız.

ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, 2 senede bir yer değiştiren asker eşini, çoluğunu çocuğunu yanına alır öyle gider gideceği yere...kimse ona eşinin yanında olmak istiyorsan çalışma demez (hakim savcılar için de geçerli) hatta eşi öğretmense onlar için tayin sorunu diye bişey yoktur onların tayini ayrı yapılır...ha tabi asker, hakim savcı eşi yanında olmadan çalışamaz, yazık ama öğretmen ne hali varsa görsün eşini çok seviyorsa çalışmasın....

kimsenin yer değiştirmeden şikayeti yok...nerde anayasal bir hak (!) olan ailenin bütünlüğü koruma kanunu ....onun için öyle uzaktan ahkam kesmek yetmez...yaşayan bilir ne yaşadığını...

1 yıllık evli iken neden her hafta sonu gereksizce 6saatlik yol gidip gelmeye mahkum edileyim...şükür deyip susayım mı?

4 yıl bize gösterilen eğitim psikoljisine göre, 40-50 tane çocuk bir sınıfta eğitim görürse, bundan çok d averim alınamaz...hele ki bi dağ köyünde bi sınofa 40-50 öğrenciyi doldurup bi de şehir merkezinde özel dersler dersanelerle yetiştitrilen çocukları aynı kulvarda koşturur, aynı sınava aynı kadere mahkum edersek , o sizin bahsettğnz 40-50 kişilk sınıflar da olsa idealistliğim devam eder ruhu zedeleniyor insanın.. kendileri bi şekil veremeyip kafalarına göre değiştirdikleri eğitim sistemiyle mahvediyor çocuklarımızı, sizin çocuklarınızı. bunun faturasının öğretmene çıkarılması, öğretmen yan gelip yatıyor durun ben bakan oldum şunların burnunu sürteyim mantığı oldukça saçma. unutmayın ki gönlü kırılan, aile birliğine saygı duyulmayan, kendi çocuğundna eşinden ayrı olan bir öğretmen sizin çocuunuza da o psikoljyle çok da verimli olamaz....konşurken bu meslek grubundakilern ne sıkıntılar çektiğini bilerek konuşun bence. uzaktan davulu sesi hoş geliyor. sizin gişe memuru babanız evladından eşinden ayrı 6 ay uzağa gönderilse ne hissedersnz ???

öğretmenin tanımı öylee veliyle görüşmek deyip kestirilemez.veliyle okulda mesai saatleri içinde görüşmek ( okul dışında soru soran veli olmayacak, tenefüste soru soran veli olmayacak)bu arada haklı değilsin arkadaşım. öğretmenin görevi eğer bu bilgileri sisteme girmekse sorarım sana öğretmen bu bilgileri iş saati içinde sınıfta öğrenciler varken girebilmeli mi? cevabın evetse sorun yok.o zaman eğitim, öğretim aksadı diye hayıflanmazsınız.! ama cevabın hayırsa bunu düşün derim.
inşallah öğretmen olursun. bakalım bu yazdıklarını tekrar yazabilecekmisin.! bizim amacımız kimsenin mesleğini küçümsemek değil ki! ama hep karşımıza yok şu da şu işi yapıyor yok bu da bu işi yapıyor diyerek geliyorsunuz. yahu niye sadece ve sadece biz öğretmenleri kıyaslıyorsunuz? gidin doktorlar, mühendisle karşılaştırın kardeşim. naptı bilemedim biz öğretmenler sizlere !

neden fazla?
özel okullarda 10 öğrenci 1 sınıfta olsun diye ne kadar para harcanıyor.
çünkü eğitim kalitesine yansıyor.
Ben ok biliyorum kalabalık sınıfta çocuğum okumasın diye çocuğunu alan veliyi.

30 kişinin içinde mi farkedilirsiniz yoksa 10 kişinin içinde mi?

Bilgisayarla karıştırdınız herhalde.

ben sizinle laf yarıştıramıcam sabah 8 akşam 5 çalışıpta dünya üzerinde şikayet edilen tek yer bizim ülkemiz bunu söyliyim ayrıca sizin gibi düşünen öğretmenlerin eğittiği çocuklara acıyorum eve gidiyor ailesi cahil okula gidiyor öğretmen kendi derdine düşmüş bu çocuk yerine koyun kendinizi ondan sonrada bakın bakalım

terbiyesizlik ediyorsunuz haddinizi aşmayın :!!!!! aldığım maaaş bana ana sütüm gibi helal. 9 yıllık öğretmenliğim sürecinde gittiğim her yerde sevilen, sayılan bir öğretmen oldum. 8 sene önceki velilerim hala arar beni. seninle tartışmöaya gerek yok. atalarımızın bir sözü vardır sana onu armağan ediyorum " KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MINDAR" der.asker konusuna hiç girmeyeceğim.her zamanki lafı ... den anlamışsınız. ben sadece karşılaştırmaya karşıyım. yoksa askere saygım de sevgim de sonsuzdur.

Burada bu kadar çok yorum almış verilen öğretmen maaşları ama ben eminim ki çoğu arkadaşımız öğrencisinin eksiklerini tamamlamak için maaşının kat be katını harcıyor. Kendi cebinden veriliyor bu paralar.

Askeriye de su 50 krş ken öğretmen malzemesini almak için bulunduğu yerde ki kırtasiyeye kaç para döküyor kendi cebinden.

Keşke öğretmenlerimiz alçak gönüllüllüğü bırakıp kendinden harcadıklarını sayıp dökse.
Herkes büyükşehirde değil.

neden en çok öğretmenler şikayet ediyor
çünkü çok fazla boş vakitleri var
nerde bir doktor polis girsin şuraya dert yazsın yazamaz vakti yok çünkü
2 ay tatil haftasonu 2gün tatil tatilde tatil
devlet başlarına silah mı dayıyor çaşılın diye hayır bu mesleği sevmeyerek bırakana saygım sonsuz
ama lisede öyle öğretmenlerim vardı ki hatta yarısından çoğu bir soru sorduğumuzda kılık kıyafet nutku atarlardı boşa değil öğretmenlerin yan gelip yattığınn düşünülmesi
tüm öğretmenleri bu şekilde suçlayamayız ama veliyle görüşmekte zor geliyosa yazık bu öğrencilere

yani öğretmen olurum tabi neden olmıyım ama olamadık işte ama isterdim tabi uğraşmıyorum eğitim vermek için gidiyorum gibi lafları ben yemem bende bu türkiyede okudum halada okuyorum öğretmenleri görüyoruz yani ne eğitim vermek için çabalıyolar nede uğraşmak için hiç birşey yapmıyolar ilk okuldan başlayarak 3 tane gözde öğrenci seçip diğerlerine zeki ama çalışmıyor diyorlar yalansa yalan de

o söylediğiniz buzdağının ögrünen yüzü.

şube toplantıları, zümreler çoğuları gecelere kadar sürüyor.

Haftasonunu hiç katmıyorum bile belki sizin haftasonunuz var ama bazen öğretmenlerimize sürpriz oluyor.
Ailesini bırakıyor, planını iptal ediyor.

Ayrıca bazı öğretmenlerimizi koruyan polis, jandarma, askerde yok. Tek başlarına mücadele ediyorlar.

neden bizler en çok şikayet ediyoruz biliyormusun? çünkü en çok bizim mesleğimiz aşşağılanıyor. en çok bizim mesleğimize karışılıyor. siz hiç sağlık bakanını doktorunu eleştirirken gördünüz mü? bizim bakanımız bunu başardı . sizler doktora gidince onun tedavisibe karışıyor musunuz? ama bizim işe gelince herkes uzman oluveriyor. mesleği sevmeyen bence de bırakmalı çünkü gönü işi bu.

terbiyesizlik falan yapmadım maaşınıza sygınlığınıza sevginize bişeyde demedim ne ben kediyim nede öğretmenlik ciğer benim gözümde öğretmenliği kötüleyen 1 tane yazımı gösterin bana ben bu siteyi terk edicem aksine öğretmen olupta maaşından çalıştığı ortamdan şikayetçi olanlara tepki gösteriyorum

öldürülen doktorlar var bu ülkede
tayin herkesin hakkı eşiyle beraber olmak burda saygım sonsuz
ama öğretmen arkadaşlarımda var doğuda olanlarda var kendim uydurmuyorum çoğu şeyi

hanımefendi size öyle bir istisna öğretmen arkadaşımız gelmiş olabilir ya da bu muameleyle karşılaşmışta olabilirsiniz ama herkes böyle değil. Genelleme yapmayalım.

çok övündüğümüz doktor, mühendis, polis vs. Meslek sahibi insan,öğretmen sayımızın 5 katından daha fazladır bence.
Yani her öğretmen için 40 kişilik sınıfta 3 potansiyel yok.

bu ülke böyle malesef söz meclisten dışarı 40 000 öğretmen alıcaz dediler sonra gittiler özür dilediler tüm üniversite mezunları bunu söyleyenlere oy verdi sonra atanamadılar dediğiniz gibi mesleğiniz küçük düşürüldü hemde başbakan tarafından gidip yine oy verecekler meslekdaşlarınız polislerde öyle 20 yaşındaki çocuğun karşısında kedi gib dizildiler yine aynı insanlara oy verecekler bu ülkede malesef bunlar yaranıyor memur kısmına kusura bakmayın birazda hakediyorsunuz

öldürülen doktorlar var bu ülkede
tayin herkesin hakkı eşiyle beraber olmak burda saygım sonsuz
ama öğretmen arkadaşlarımda var doğuda olanlarda var kendim uydurmuyorum çoğu şeyi

sanki hep merkezde öğretmenlik yaptım da. sen hiç gittin mi doğuya??? ben mesleğimin ilk 2 yılında şırnak'ın cizre ilçesinde görev yaptım. bana doğu diyemezsiniz. doğuyu da gördüm batıyı da. ha ben bu arada doğuda kötü yerlerde çalışan arkadaşlarımıza da ödül olarak ek puan veriliyor misal batıdaki ilçede çalışan kişi 12 alırken doğudaki ilçede çalışan arkadaşlar 26 yada 30 puan alıyor.bana göre hakkıyla birleştirilmiş sınıf okutan öğretmenlere verilmeli fazla maaş.

ben sizi cidden anlamıyorum çok çelişiyorsunuz.

Hani sürekli bizler şikayet ediyorduk, memnuniyetsizdik.

şimdi de diyorsunuz ki kedi gibi falan bu ülke de sussan yandaşın, konuşsan açgözlü, doymaz.

Ayrıca benim verdiğim oydan kime ne?

Merhaba arkadaşlar ben de doğuda öğretmenim.Branş öğretmeniyim tayin konusudna sıkıntım yok fakat sınıf öğretmenleirnin bu durumuna cok üzülüyorum gercekten bu yapılan haksızlık .Tabi ki hepimiz ailemizden, cevremizden uzak senelerce emek veriyoruz öğrencilerimiz için bu bazen cok güzel anılar da bırakıyor bize ama bunun bir de sınırı,sonu olmalı.Önemli olan birlik olabilmek bence tüm öğretmenler sınıf öğretmenlerinin bu durumu için ankara da toplanmalı ben sendikalıyım bireysel çaba ile olmuyor bu tip şeyler .Herkes sendikasından talep etsin ve bir eylem yapılsın belki yarıyıl tatilinde yine tayin hakkı verilir önemli olan koyun gibi güdülmemek.Hak verilmez alınır.Hakkımız olanı almak için de tepki şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…