1-sizler evlerinizde 1 çocukla baş edemezken biz 40 50 si ile uğraşıyoruz günün 6 saati.
2- askerler 90 lı yıllarda paşaydı. askere laf edilmezdi. öğretmenlere edilmeyen hakaret kaldı mı?nasıl bir de kalkmış öğretmenlikle askerliği bir tutuyorsunuz?
3-2500 lira maaş alan öğretmen kim benim vatanım da mı? eğer öyleyse devlet beni kazıklamışşşşş.... çünkü benim maaşım 1700 ve 9 yıllık öğretmenim
4- memurluk ile öğretmenliği de bir tutmayacaksınız. memur oturduğu yerden işini yparken biz hep ayaktayız.
mühendise mimara laf ediceğinize kendi kafa yapınızı değiştirirseniz daha iyi insanlar yetişir bu ülkede sizin gibi öğretmenler oldukçada bu ülkede daha çok öğretmenler polis mühendisler öğretmen olur önce zihnini değiştir ne demek anasının başından atmak istediği çocukla ben uğraşıyorum bu kafayla siz nasıl öğretmen oldunuz hayret vallahi allahtan sınıf öğretmeni değilsin 2 tane çalışkan öğrenci seçerdin onların başarılarıyla övünürdün 40 kişilik sınıfta burdan sesleniyorum bu arkadaş gibi anasının bakmadığı çocuğa ben bakıyorum diyen öğretmen varsa lütfen bıraksın öğretmenliği yada şikayet etmesin gitsin maaşını alsın keyfine baksın
ben atanma tayin sorununa birşey demiyorum o insanların tabiki hakkı
ama 40 50 öğrenciyle uğraşıyom 6 saat çalışıyorum saçma olmuş napacaksınız o zaman masada oturupta mı maaş alacaktınız yani
benim babamda gişe memuru akşama kadar binlerce sahtekarıyla uğraşıyor 8 saat çalışıyor günde sizin kadar ağlamıyor
beğenmeyen çlışmasın ben uğraşırım 40 50 çocukla para kazanmak emek vermeyi gerekitirir çünkü
her işin zorluğu var tabiki zordur bunlar ama sizde şunu bilin diye veriyorum bu örnekleri benzer sıkıntıları herkes çekiyor
öğretmen olursam bu sıkıntıları seve seve çekeceğim ben
öğretmenliğin tanımını yapmışsınız zaten
sına yapmak veliyle görüşmek bilgisayara bilgi girmek zaten öğretmenin yapması gereken şeyler değil midir?
neyse amacım tartışmak değil kimse işinin kıymetini bilmiyor genede ne diyim Allah bildirmek zorunda bırakmasın kimseyi
o öğretmen senin başından atmak için beklediğin çocuğuna bilmem kaç saat okulda eğitim veriyor. Bir de senin çocuğundan başka ne kadar çocuk daha var.
böyle düşünen öğretmenlere 2500 maaş çok fazla yaaa
hanımefendi benim yaptığım işi görmeden kimse bana ahkam kesemez.
2. Si bu ülkede madem eğitim bu kadar önemseniyor neden 6 yaş eğitim okullaşma oranı sadece %35.
Hani 7 çok geçti.
3. Sü ben okula adım atmadan anasınıfının kapısına çocuğunu bırakan veli biliyorum. Bunu adı çocuğunu atıp kaçmadır.
Benim amacım alışkan öğrenci seçmek değil. Tüm öğrencilerimi potansiyelini kullanarak en üst seviyeye çıkartmak.
4. öyle veliler var ki çocuğunu döver döver ama sana gelip neden bunu yapamıyor diye sorar. Lütfen dışarıdan çamur atmak çok kolay.
Eğitim ayrıca ailede başlar diyede bir laf bizler öğretmeniz büyücü değil. Herkesin sinirleri bizde de var. Ayrıca o 3 aylık tatil değil, evraklar işi o dinemde yapılır, seminer kurs tayin o dönemde yapılır kimse bunu görmez.
dediğim gibi hanımefendi ben hergün senin başından atıp bana gönderdiğin çocukla uğraşıyorum diyosanız bence istifa edin çünkü o öğrenciye vereceğiniz bişey yok bana göre
zaten seni öğretmen yapan sistem bu halkı askere düşman etti 90 larda paşaymış sana paşalık anlatayım ben her 2 senede bir yer değiştirdik ilk okulu 5 ayrı yerde okudum bunlar herkesin bildiği şeyler o yüzden yazıyorum anlatmadığım bir ton şey var ayrıca asker polis öğretmen düz memur hepsi benim için aynıdır hep ayakta duruyormuşsunuz bilmem neymiş ben hiç öğretmen görmedim zaten öğretmenlerin sırtına çuval vurup öğle iş yapıyolar maaşınız konusundada bekersınız herhalde doğudada değilsiniz 1700 maaş size çok bile güle güle harcayın
ben sizinle laf yarıştıramıcam sabah 8 akşam 5 çalışıpta dünya üzerinde şikayet edilen tek yer bizim ülkemiz bunu söyliyim ayrıca sizin gibi düşünen öğretmenlerin eğittiği çocuklara acıyorum eve gidiyor ailesi cahil okula gidiyor öğretmen kendi derdine düşmüş bu çocuk yerine koyun kendinizi ondan sonrada bakın bakalım
ayrıca yanıldığınız birşey var bizler kafa yapılarımızla derslere girmiyoruz aldığımız eğitimle giriyoruz.
Ben uğraşmıyorum eğitim vermek için çabalıyorum.
Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarım gibi keşke sizde öğretmen olsaydınız da sizin öğretmenliğinizi görseydik.
Ama bu kadar desteklediğinize göre bir fırsat olsa öğretmenlik yapacaksınız.
ben sizinle laf yarıştıramıcam sabah 8 akşam 5 çalışıpta dünya üzerinde şikayet edilen tek yer bizim ülkemiz bunu söyliyim ayrıca sizin gibi düşünen öğretmenlerin eğittiği çocuklara acıyorum eve gidiyor ailesi cahil okula gidiyor öğretmen kendi derdine düşmüş bu çocuk yerine koyun kendinizi ondan sonrada bakın bakalım
neden en çok öğretmenler şikayet ediyor
çünkü çok fazla boş vakitleri var
nerde bir doktor polis girsin şuraya dert yazsın yazamaz vakti yok çünkü
2 ay tatil haftasonu 2gün tatil tatilde tatil
devlet başlarına silah mı dayıyor çaşılın diye hayır bu mesleği sevmeyerek bırakana saygım sonsuz
ama lisede öyle öğretmenlerim vardı ki hatta yarısından çoğu bir soru sorduğumuzda kılık kıyafet nutku atarlardı boşa değil öğretmenlerin yan gelip yattığınn düşünülmesi
tüm öğretmenleri bu şekilde suçlayamayız ama veliyle görüşmekte zor geliyosa yazık bu öğrencilere
terbiyesizlik ediyorsunuz haddinizi aşmayın :!!!!!aldığım maaaş bana ana sütüm gibi helal. 9 yıllık öğretmenliğim sürecinde gittiğim her yerde sevilen, sayılan bir öğretmen oldum. 8 sene önceki velilerim hala arar beni. seninle tartışmöaya gerek yok. atalarımızın bir sözü vardır sana onu armağan ediyorum " KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MINDAR" der.asker konusuna hiç girmeyeceğim.her zamanki lafı ... den anlamışsınız. ben sadece karşılaştırmaya karşıyım. yoksa askere saygım de sevgim de sonsuzdur.
neden bizler en çok şikayet ediyoruz biliyormusun? çünkü en çok bizim mesleğimiz aşşağılanıyor. en çok bizim mesleğimize karışılıyor. siz hiç sağlık bakanını doktorunu eleştirirken gördünüz mü? bizim bakanımız bunu başardı . sizler doktora gidince onun tedavisibe karışıyor musunuz? ama bizim işe gelince herkes uzman oluveriyor. mesleği sevmeyen bence de bırakmalı çünkü gönü işi bu.
yani öğretmen olurum tabi neden olmıyım ama olamadık işte ama isterdim tabi uğraşmıyorum eğitim vermek için gidiyorum gibi lafları ben yemem bende bu türkiyede okudum halada okuyorum öğretmenleri görüyoruz yani ne eğitim vermek için çabalıyolar nede uğraşmak için hiç birşey yapmıyolar ilk okuldan başlayarak 3 tane gözde öğrenci seçip diğerlerine zeki ama çalışmıyor diyorlar yalansa yalan de
neden bizler en çok şikayet ediyoruz biliyormusun? çünkü en çok bizim mesleğimiz aşşağılanıyor. en çok bizim mesleğimize karışılıyor. siz hiç sağlık bakanını doktorunu eleştirirken gördünüz mü? bizim bakanımız bunu başardı . sizler doktora gidince onun tedavisibe karışıyor musunuz? ama bizim işe gelince herkes uzman oluveriyor. mesleği sevmeyen bence de bırakmalı çünkü gönü işi bu.
öldürülen doktorlar var bu ülkede
tayin herkesin hakkı eşiyle beraber olmak burda saygım sonsuz
ama öğretmen arkadaşlarımda var doğuda olanlarda var kendim uydurmuyorum çoğu şeyi
bu ülke böyle malesef söz meclisten dışarı 40 000 öğretmen alıcaz dediler sonra gittiler özür dilediler tüm üniversite mezunları bunu söyleyenlere oy verdi sonra atanamadılar dediğiniz gibi mesleğiniz küçük düşürüldü hemde başbakan tarafından gidip yine oy verecekler meslekdaşlarınız polislerde öyle 20 yaşındaki çocuğun karşısında kedi gib dizildiler yine aynı insanlara oy verecekler bu ülkede malesef bunlar yaranıyor memur kısmına kusura bakmayın birazda hakediyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?