benim gibi dertli öğretmenler nerde?

ben en baştan dedim beri diyorum tayin hakkıyla falan derdim yok dediğiniz gibi puan almak hakkınızada bişey diyemem
ama bir öğretmene annesinin başından attığı çocuk falan diyerek öğrencilere yaklaşmak yakışmıyor

tabi siz bilmezsiniz ama ben size anlatayım. ilksan adında bir sendika vardır.sınıf öğretmenleri ve memurlar zorunlu üyedir. ve her ay aidat kesilir. ballı bir yerdir yani. bütün sendikalar almak ister burayı.emeklilikte branşlardan biraz fazla ikramiye alırız. işte onun seçimlerinde TÜRK EĞİTİM SEN 120, EĞİTİM SEN 29, ve hükümetin sendikası EĞİTİM BİR SEN 28 üye çıkarabildi. memur ve öğretmenin nereye oy verdiği bu tabloda bellidir. ki siz duyumlara göre hükümete oy verdiler diyorsunuz.

yahu ben öyle bir kelime kullanmadım ki! sizler evinizde 1 çocukşa baş edemezken biz 40,50 si ile uğraşıyoruz dedim :26:

eğer çocuğunu okula getirip durumu hakkında fikir alıp, evde de eğitimi için çabalıyorsa, bu çocuğunu öğretmene teslim etmektir.

Ama çocuğunu kapıya bırakıp okul başladığından beri çocuğunun hangi öğretmen de olduğunu hatta kaçıncı sınıfta olduğunu bilmeyen biriyseniz yaptığınız eylemin tek bir tanımı var; başından atıp kaçmak

yahu ben öyle bir kelime kullanmadım ki! Sizler evinizde 1 çocukşa baş edemezken biz 40,50 si ile uğraşıyoruz dedim :26:

öğretmenim o lafı kullanan bendim.
Konuya bu kadar hakimler. Sadece içindekileri atmak için sorun dinlenmeden yorum yapılmasın.

ben çelişmiyorum sürekli konu başka mecralara kayıyyor isteyerek yada istemeyerek o yüzden yazdıklarımda farklı oluyor sizin verdiğiniz oy falaln beni ilgilendirmez zaten o konuyla sizin ilginiz yok daha fazla tartışmayada gerek yok aslında bu ülkede halinden memnun olan memur çok azdır memnun olanlarında ailesi falaln zengindir yani keyfi şekilde yapıyodur daha fazlada söylicek bişey bulamıyorum pekta nalaşamıyoruz zaten sağlıcakla kalın :)

ben 10 yıllık işine aşık bir öğretmenim...zaman zaman sistemden yana dert yanarım, zaman zaman da öğretmen arkadaşlarımdan ...yanlış gördüğümde söylerim...konuşmaya kalksam konuyu bitiririm...

ama söylemek istediğim bi şey var içimde kalmasın

benim ülkemde hiçbir meslek grubu işini yaparken, o işle ilgisi olmayan insanlar tarafından teftiş edilmez...(10 yıllık ingilizce öğretmeniyim bugüne kadar 1 tane dil eğitiminden haberi olan müfettiş görmedim..bırakın dil eğitimini yabancı dil bileni görmedim)
siz bir avukata dava esnasında teftiş edilip de "aferin iyi savundun al sana şu kadar not" dendiğini gördünüz mü? ya da bir doktorun muayene esnasında...oysa ilköğretimde öğretmenler yılda 2 kez, çoğu eğitimden anlamayan bilmemkimin yakını olduğu için o mevkiye gelmiş insanlar tarafından ders anlatılırken teftiş edilir...ha benim umurumda değildir, benim müfettişim kendi vicdanımdır ama bu öğretmene "sen bilmiyorsun, işini yapamıyorsun" demektir...eğitimcine güvenmemektir...diğer mesleklerde kurumlar teftiş edilir, kişiler bir sorun varsa teftiş edilir...sen önce adam gibi yetiştir, sonra o yetiştirdiğin insana güven....öyle göstermelik teftişer sadece mesleğin onurunu zedeler...

söylediğim gibi kimseye değil sözlerim sadece içimde kalmasın istedim

Son düzenleme:
il emrinin kaldırıldığını duydum ama görevlendirmeyi duymadım kaldırıldığına eminmisin

evet malesef. valiyle konuştum durumumu anlattım. ama ankaradan gelen emre göre bütün görevlendirmeler kaldırılmış.
ne hikmetse şube müdürlerinin görevlendirmesi devam ediyo sadece öğretmenlere kalkmış. vallahi bir tek öğretmenlere yetiyo bunların gücü. madem kaldırcaksın, bütün memurluklarda kaldır dimi..

İnanamıyorum, ne kadar ironik. Bir arkadaş atanamamayla ilgili derdini dile getirmiş, destek olacagına daha burdakiler ögretmenlere köstek oluyor. Burdakiler böyleyse devlet n'apsın. Davulun sesi uzaktan hoş gelir, ögretmenlik kolay iş diyenler buyursun girsin bir egitim fakultesine, atansın gelsin, ondan sonra yorum yapsın.
Alnımızda *** partinin peşinden koştugumuz mu yazıyor, bide kalkmış biri ona destek verirseniz böyle olur diyor. Yahu banane kardeşim veren düşünsün. Neden genelleme yapılıp çamur atılıyor. He biri de çocuklara '' başından atmak için'' ifadesine sinirlenmiş, peki sizin babanızın insanları sahtekar diye nitelendirmesine ne demeli?
Gerçekten çok yazık, burayı tartışma alanına çevirmişsiniz. Çok üzüldüm, demek ögretmenlerin konu açıp kendi arasında bildiklerini aktarmasına da müsade yok. İlkokul egitimi almadan direk orta öğretime atlıyordu ya çocuklar zaten. Çevremdeki bir çok insana şahidim, veliler evde çocuklara bir harf bile gösterirken ne buhranlar yaşıyor. Biz 50-60 çocuga 29 harfi, hayatı, matematigi, sanatı ögretiyoruz. Şikayetçi değilim, çok şükür böylesine güzel bir görevi ben yapacagım. 6 saatlik bir iş diye kimse küçümsemesin, el insaf. Sizin o 6 saat dediğiniz belki 16 saate bedel, kimin ne çektigini nerden biliyorsunuz?! Diyorum ya davulun sesi uzaktan hoş gelir. Aynı emeği harcamayıp, bizim konuma gelmeyen burdan konusmasın. Buyur gel yap, sonra de ki böyleymiş.
Ayrıca benim burda başka bir meslekteki insanı eleştirme hakkımın olmadıgı gibi kimsenin de olamaz.

.

Son düzenleme:
pes diyorum başkada bi şey demiyorum. burda bi derdimizi paylaştık bizden kötüsü olmadı. arkadaşım hangi devlet memuru cebinden 350 lira yol parası veriyor. ben verdim . helali hoş olsun. öğrencimi bakkala yollarım 1 lira daha veririm ona oğlum kendine de bişey al canın çeker, sınıfıma materyal hazırlarız cebizimizde çıkar. sınıftan para toplamak isteriz yarısı getirir yarısı getirmez. ha bi de kıyamadığımız içimizi sızlatan öğrencilerimiz var onlara da arada kıyafet, kırtasiye malzemesi alırız, ders bedeb eğitimi hani top hadi koş bakkala top al, 1 hafta sonra toplar nerde gitmiş,öğrenciler geziye gider yine bi kaç öğrencimizin durumu el vermez veya kitap alamaz biz karşılarız.kıyamayız onlara.

şikayet için demedim bunları yaşadıklarımı anlattım.2500 lira maaş alıyosunuz diyen dünyadan heveri olmayan kişilere diyorum. maaşım 1650, sınıfçı olduğum için de ekdersim var 400 civarı.ama bunu da yukarıda yazdığım yola veriyorum

bizim mesleğimiz vicdan işidir, yeri gelir onlarla ağlarsın yeri gelir onlarla gülersin, tiksimeden sümkür çocuğum der sümüğünü silersin hiiiç iğrenmem, sümüğünü bile severim onların, pislenmiş yüzlerini öperim sarılırım yerim ben onları yaaa

dediğiniz gibi 3 çocuğa ağırlık vermem köy okulundayım asıl işim bilmeyenle uğraşmak, okuma yazmaya geçmeyen çocuğu alırım diğerini ödevlendiririm. ayrıca sakın sanmayın 40 dakikada harikalar yaratılacağını kötü öğrencilerin düzeleceğini, amaç bir adım ilerletmek zaten

doğuda çalışmadım ama köy okullarında çalıştım. Allah sabırlık versin bir arkadaşım hakkarinin köyündeydi kız korkusundan aldığı tehtidlerden muhtarın evine sığındı orda kaldı, tek öğretmenli dağ başında çalışanlar var, okulun hem müdürü hem öğretmeni hem temizlikçisi, ha demeyin işiniz yapın, elbette işimiz yapacağız ama eleştiri yerine taktir bekliyoruz

birileri demişki velilerle elbette uğraşacaksın, evet uğraşmak demeyelim ama öğrencinin iyi olması için iletişim şart, ama kendini bilmez bi veli bir gün gelir okula sizi dövmeye, size bağırmaya

arkadaşımızın sözünü eleştirmişsiniz, veli zaten diyor okul kapancak napcaz biz bu çocukları siz iyi idare ediyorsunuz valla. evet bazı velilerimiz ne yazıkki başından atmak için okula yolluyor, bunu dile getirmek suçmu?

ne olur artık öğretmenleri eleştirmek yerine biraz takdir edin. elbette bizim mesleğimizde de kötüsü de var iyisi de ama bunu herkese mal edemeyiz değil mi? unutmayın ki hepimizi öğretmenlerimiz yetiştirdi, iyi veya kötü

su okuduklarıma ınanamadım.
ögretmene verılen deger işte bu kadar.
meslek geregi cocuklara egıtım verıp bır yerlere getırebılmek ıcın ugrasan, ustune bu kadar laf yıyen bızlere yazık.
ogretmenı köle gıbı goren sızlere yazık!!
egıtım sıstemı neden gelısmıyor? bu sorunu cevabı ıste suradaki yorumlar

evet arkadaşım konuyu eş durumu ataması bekleyenlerle dertleşmek için açtım ama utandım inanki okuduklarımdan

ben hala sözümün arkasındayım. olacağım da ta ki durum değişinceye kadar.

malesef siz olmasanız bile bazı veliler çocuklarını öğretmenin başına atıp gidiyor. roller değişiyor. öğretmen veli gibi çocuğun her durumuyla ilgileniyor. veliler de bunu öğretmenin görevi biliyor.

ayrıca parti oylarına çekilmesine de sinirlendim. çünkü ülkemiz de eğitim sistemi hep kanayan bir yara.

Ben de öğretmenlik mezunuyum, mesleğimi çok severek seçip yıllarca severek okulumu bitirip ögretmenlik hayali kurdum...
Bir sürü öğrenciye özel ders verdim çoğunu hala arayıp sorar görüşürüm..
herkes matematik çözebilir ama ben en ince ayrıntısını yakalayıp karşı tarafa aktarmayı biliyorum..
fakat yazarken bile içim acıyor aynen burda yazılanlardan dolayı sürekli eleştirildiğimiz için mesleğimi yapmıyorum. yapmayı da düşünmüyorum. ben bunca emeği bu yüzden vermedim, o zmn niye okudun diye soracaksınız.. 9 aylık çalışma hayatımda bile bana mesleğim o kdr işime yaradı ki.. Ayrıca aldığım para sosyal haklarım çok iyi olmamasına rağmen öğretmenlik maaşı ile eşdeğer.. En önemlisi gördüğüm değer, takdir ve destek. Bunu hiç bişekilde öğretmenlik yaparak kazanamazdım.
ve tüm bunlara rağmen, ülkemin haline üzülmeme rağmen, öğretmen arkadaşlarımın yaşadıklarına üzülmeme rağmen, benim asıl üzüldüğüm şey 20 gün iznimin olması 2 ay zorunlu tatil bana göre tek kaybım..
Ayrıca son bir not bunu yapan tek kişi ben değilim bölümümdeki çoğu arkadaşım farklı alanlara yöneldi bile.. Öğretmen olarak çalışıp meb düşünmeyenlerin sayısı da oldukça fazla..
Yazık ülkem sana, cok yazık..

bilindiği gibi 3 ay olmasa da 2 ay tatilimiz var...evet pek çoğunuzdan daha az çalışıyoruz..kabul ki çalışmadığımız aylar da size çok fazla gelen 1600-1700 arası parayı alıyoruz..biz dirsek çürüttük, biz seçtik. isteyen gitsin öğretmenlik okusun, bizim gibi kpss ye girip atansın. ama unutmasın ki bir cocuğun ahlaki ve bilişsel gelişimini sağlamak, velilerin her derdini dinlemek, allahın unuttuğu bir köyde pek çok yiyecekten, faaliyetten mahrum kalmak, eşinden ayrı kalmak, öğretmek, cebindeki parayı olmayan öğrencisine verirken hiç düşünmemek....ve daha fazlası..bunların hiçbirini yapmak kolay değildir. tekrar söylüyorum isteyen dil uzatacağına gitsin okusun..

gişede memura sahte para verip paranın sahte olduğu söylendiğinde tepki vermeyenlere sahtekar deniyor..babama laf etmek senin haddin değil haddini aşma
buraya konu açılıyorsa eleştirme hakkımızda olur
o 6 saatlik işi bend eyapacağım ilerde sadece diyorum ki bu kadar kötü meslekse gidin yapmayın önümüz açılsın biz öğretmenliğin hakkını veririz
bilmem kaç çocuk diye dert yanmayla vakit geçirene kadar ne yapsam daha iyi olur diye düşünürüm ben
tayin hakkına laf eden zaten yok

öğretmenlik sizin gibi herşeyden şikayet eden öğretmenler yüzünden bu hale geldi
beleşe mi para kazanacağız tabiki zorlukları olacak

Son düzenleme:

ay şaka gibisiniz gerçekten

buna siz mi karar vereceksiniz

siz ne iş yapıyorsunuz peki sizin maaşınız ne kadar siz hakediyor musunuz aldığınız maaşı yoksa bütün gün evde oturup mesleğini yapmaya çalışan insanları mı eleştiriyorsunuz

öğretmen değilim ama bi mesleğe bu kadar yüklenilmesine karşıyım

ben ne atanamayan süper idealist tipler gördüm.
"ahhhh bi atansak memleketin her yerine giderim şöyle yaparım böyle yaparım. 5 yıl bile çalışırım ücra yerlerde" daha neler neler..
merak etmeyin atandıktan sonra bu mesleğin zorluklarını görüp vayy be hiç düşündüğümüz gibi değilmiş diyecekler.
her öğretmen mesleğini sever. öyle çok parada filan da gözü yoktur. tek isteğimiz " takdir edilmek"..

ama böyle bakan varken başımızda, kamuoyuna karşı öğretmenleri yerden yere vururken bilinçsiz insanlara da gün doğuyor.

benim kendi kuzenim bile " ohhhh yeni bakan sizin tatilleri kısaltacakmış. biz çalışırken siz yatıyorsunuz" diyebiliyorsa , olaya bu kadar kıskançça ve bilgisizce yaklaşabiliyorsa elalem ne demesin ki :)

LÜTFEN ama lütfen çocuklarınızın üzerinde küçücük bile hakları geçtiğini düşünüyorsanız öğretmenlere biraz SAYGI!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…