benim gibi dertli öğretmenler nerde?

ben sizin yorumunuza cevap verme geregı bıle duymuyordum ama
ogretmenler parayı begenmıyor degıller (ama bence bır ınsana egıtım vermek paha bıcılemez tabi bunu anlayan ınsanlar gerek!!) oturupta para kazanalım hic demıyorlar.
ben sızın derdınızı cozemedım tüm sorununuz ogretmenın aldıgı para mı?
ogretmen olmak demek sıkayetı bıldırmemek demek mı?
ögretmen köle mi? hıc sorunu derdı olamaz mı??
sız kendı ısınızde güllük gülistanlık mısınız? yani hic bır derdınız yok oyle m?
sanırım tek derdınız ogrtmen olmak ısteyıp olamayan sızın olanlara olan kıskanclıgınız

yazık, garibim eş durumu mağduru arkadaşım dertleşmek için açmış bu sayfayı ama....

ya arkadaşlar hangi öğretmenlerden bahsediyorlar anlamadım ben...:26: zira ben hiç hesabımda 2000 lira görmedim. ennnnn doğuda da, köyde de çalışırken ek ödeme falan da almadım. hatta benim çalıştığım zaman çalıştığım ennn doğunun puanı siyasiler yüzünden ankaranın ilçesinden daha düşüktü, o yüzden şimdi çalışma yılım fazla olduğu halde puanım çok az. işe sabah 7buçukta gidip akşam 4 de eve geliyorum. derslere girdiğimiz zaman mı hesaplanıyor 6 saat diye? çünkü ben yine daha fazla çalışıyorum. tenefüslerde ve çıkışlarda deney düzenekleri vs. hazırlıyorum, eve gelince de en az 2 saat çalışıyorum....
acaba ben mi öğretmenlik yapmıyorum yoksa biz bu arkadaşlarla farklı ülkelerde mi yaşıyoruz???..
öğretmenler 40-50 öğrenciye bakaması falan gerekmez... bunu bilmek için eğitim dersi almaya da gerek yok. ahırlarda bile hayvan sayısı artınca başka bir çoban daha tutulur. ki biz hayvandan daha değerli varlıkları eğitmeye çalışıyoruz. elbette ilgilenemeyiz bu kadar öğrenciyle. bunu söylemek kadar doğal başka bir şey olamaz...

evet velilerin çoğu çocuklarını başlarından atıyor! ben bunu gayet bilinçli söylüyorum. ama bir sürü insan var bunu bilmeyen. sınıfın kapısını dan diye açıp 3-4 yaşındaki çocuğunu "benim işim var bu, ablasının/abisinin yanında otursun şurda" diyen kaç tane velim oldu bunu biliyor musunuz?? sırf devlet maaşımı veriyor diye ben neden bu veliyle uğraşmak zorunda kalıyorum?? ki düşünün bir de ben okulun anketlerinde en sert bilinen ve en sevilen öğretmen seçildim..yani bunu bana bile yapabiliyorlarsa diğer arkadaşlara daha neler yapıyorlardır...
insanların modern ülkelerde çalışma saatleri zaten 8 saattir. bundan fazlasını çalışan her bireyin şikayet etme hakkı vardır ve doğaldır. avrupa ülkelerine giderseniz bırakın devlette çalışanları, marketler bile saat 5 olunca direk kapatırlar dükkanlarını..
bir de öğretmenlerin çok boş vakitleri var denir hep (ki herkes biliyor biz şu an yaz tatilindeyiz) ama nedense bizi eleştirmek için kendileri de nette her platformda boşşş vakit bulurlar. demekki bu eleştirileri yapan kişilerin de bizi eleştirecek kadar gaaaayet de boş vakitleri var..
öğretmenler bu kadar kolay ve yata yata para kazanıyorsa, bu düşünceye sahip arkadaşlar siz de öğretmen olun...

.....ama dayanamadım arkadaşlar. kusura bakmayın, sayfanızda yer işgal ettim...
allah isteyen herkesi eşine kavuştursun inşallah arkadaşlar... ben şükür ki eşimin yanındayım ama yapacağınız her türlü eylem, toplantı vs. gönüllü katılırım. bu sayfayı sürekli takip edemeyebilirim ama özelden mail atıp beni de haberdar edin lütfen. kalbim sizinle...

size açıklama yapma gereği duymuyorum zira anlayacak kapasiteniz olsaydı para olarak yorumlamazdınız
ne kadar paragöz olduğunuz ortada
kıskansam aman kızlar çok zor yapmayın derdim buna bile anlayamamış bir zekaya başka cevabım olamaz
umarım öğretmen değilsindir çocuklarımız anlama yeteneğinden yoksun zavallılara mı kalsın :26:
benle tartışmaya girme muhattab olamam senin gibi tarışma delisiyle lütfen laftan anla

Son düzenleme:
öğretmenlik itibarsızlaştı bu hükümet döneminde.yan gelip yatanlar grubuna dahil edildi.hükümet poüler yaklaşımlar dışında eğitime eğilmedi.Biraz aş verip oylarını sabitleyeceği kesime çevirmiş yüzünü.Bakıyorumda televizyona sözüm ona aydınlar,dışarıda halk çocukluğumdan bu yana hala aynı şeyler tartışılıyor.ırk,laik,dinci tartışmaları bıktık.

sükürler olsun ki ögretmenım.
evet ıyı kı acıklama yapma geregı duymuyormusum ki ne kadar haklı oldugumu gosterdınız
uslubunuz zaten sızı ele verdıı.
bu uslupla lutfen ogretmenlere dıl uzatmayın.
paragöz olan bızler mi yoksa 1.700lırayı basımıza kakan sızler mı?
ustelık egıtım vermek paha bıcılemezdır!!!yazık ki yazdıklarımı anlayamamıssınız

selam
ayrıca 3e kadar çalışıyor olabiliriz ama masa başında oturarak çalışmıyoruz
sürekli ayakta, sürekli konuşarak, bazen 50-60 kişilik sınıflarda düzeni sağlamaya çalışarak, öğrenciye kızıp onun kişiliğini zedelememek için dişlerini sıkıp öfkeni yansıtmamaya çalışarak, sinirleri yıpratarak

tartısma delisi ha hıc gulecegım yoktu. savunmamın haklı gururunu yasıyorum

gayet kıtsınız 1.700 yazan ben değilim
iyi bana cvp verme zahmetinde bulunmuyordun zahmette bulunsan ne kadar yazacaktın acaba
2 ay tatil yetmedi 4 ay yatın 5000 maaş olun eee kolay mı 40 50 öğrenciyle uğraşıp ders anlatmak 6 saat tam 6 saat
bana cvp vermeyin madem gerek duymuyorsunuz bakalım genç öğretmenimiz sözüne ne kadar sadık

Son düzenleme:
baştan belirteyim; mesleğine ve çocuklara aşık bir sınıf öğretmeniyim. bu konuda münakaşaya girmek istemiyorum. sadece rahatsız olduğum şeylere cevap yazmak istiyorum.

40-50 öğrenciyle ilgilenmek değildir öğretmenlik. 40-50 öğrenciyle tam anlamıyla ilgilenecek vakit mi var? sadece ödevlerini kontrol etmekle gün biter zaten. burada tam anlamıyla birebir ilgiden bahsediyorum. mümkün değil!

evet sınav yapmak veliyle görüşmek bilgisayara bilgi girmek zaten öğretmenin yapması gereken şeyler. ama bunları okul saatleri dışında yapıyoruz. ama kimilerine göre biz yarım gün veya tam gün çalışıp geri kalan sürede yatıyoruz ya! ne sınıfta ne de okul sonrasında yan gelip yatarak para kazanmıyoruz. kimse de ders saatleri dışında yapmak zorunda bırakıldığımız şeyler için ek ücret yatırmıyor hesabımıza. ek ders dahil 2500tl maaş alanı görmedim daha.

benim gece 12'de telefonum çalıyor. velilerle görüşmekten kastınız buysa. eve elim kolum evrak-dosya-ödev dolu geliyorum. hangi meslekte eve iş getiriliyor öğretmenlikten başka? devlet memurlarına ve diğer mesleklere saygım var ama onlar işlerini 5'te bırakıp evlerine geliyorlar. evde de iş yapmıyorlar mesela.

ha bu mesleği yapmak için kafama silah dayamadı kimse. bu mesleği severek yapıyorum diye de bu kadar ağır eleştirileri ve küçümsemeyi kaldıracak da değilim. milli eğitim bakanının mesleğimizi ayaklar altına altığı bir ülkede yaşıyoruz sonuçta.

öğretmenlik de bizim yüzümüzden bu hale geldi öyle mi? doğru biz boynumuzu büküp her şeye katlanmak zorundayız. tüm dayatmalara rağmen. hz.ali "bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demişken mesleğimizin ayaklar altına alınmasına göz yumamayız, kimse kusura bakmasın.

tartışmayın boşuna arkadaşlar
her meslekte para para diye kendini paralayan var
oysa asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlara bakılsa gerçekten kimse paramız az demez
ama bunu sadece öğretmenler yapmıyor
bu meslekten değil, insanın açgözlü olmasından ya da kanaati bilmemesinden kaynaklanıyor
Allah bizleri öyle olmaktan korusun
bu arada ben ekders dahil 1700ü sadece bir kere gördüm :)

Son düzenleme:

gerek duymuyordum ama sonradan yazma geregı hıssettım. bunun ıcın kıme soz verımısım ki?
evet bence de tartısmamalıyım ogretmenlerle tartısmaya gırecek uslup goremedım sızde

Yazılanlara inanamıyorum diycem ama malesef ki toplumun gözünde bu duruma düştük eskiden okadar saygılı olan meslek yerle bir suan. Bende dayanamıycam neyin ne oldugunu bilmeyen ama masallah ahkam kesmekte bir numara olanlara bir kac laf edicem. ÖNCELİKLE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ SEVİLMEDEN YAPILABİLECEK BİR MESLEK DEĞİL!!! Bu cok konusan herkesin gözü öğretmenlerin maaslarında ama öğretmenler maas derdinde diil sevmesem 2dk durmam cok sükür ihtiyacım yok o aldıgım paraya onsuz da gecinebilirim pekala.. Ayrıca 2500 lira maas alıyormusuz ben 4 yıllık öğretmenim daha 1 ay bile 2500 maas almadım. Aldıgım maasın hatra sayılır bir kısmını öğrencilerim için harcıyorum cünkü gercekten öğretmenlik yaptıgım cevrede cocugunu resmen okula atan velilerim var hatta utanmadan keske haftasonuda okul olsa ben ugrasamıyorum hatta gecede bıraksak diyip karsımda gülen ama cocugun hiçbir ihtiyacını karsılamayan, hiçbir söküğünü dikmeyen, kalem dahi almayan cocuklarının DOGUM yılını bile bilmeyen velilerim var. Cocuklarını kemerle oklavayla döven velilerim var. Sadece bu sene 2 tane velime onları sikayet edeceğimi cocuklarını cocuk esirgemeye verebilecekleri söyleyerek tehdit edip dayak olayını durdurmaya calıstım. Bu cocukları her gün orası burası morarmıs olarak görüyorum okulda titreye titreye agladıklarında ben onlarala beraber aglıyorum ve inanın aksam olup okuldan cıkınca mesaim bitti diye unutmuyorum bunu!!!!! Ayrıca Bursa merkezde bir okulda calısıyorum . Ensest ilişkiler, dayak, aşağılanma her gün bir sürü sorunu oluyor bu cocukların canla basla calısıyoruz tüm okul bütün öğretmenler care bulmak için savasıyor bazılarımız ortaokul öğrencisi tarafından tokatlanıyor tekmeleniyor bayan oldugu için, okulda kücücük ortaokul öğrencisi tarafından sözlü tacize ugruyor acık ve net bir sekilde ama bir sey diyemiyorsun onlara cünkü tekme tokat giriyor ve sadece 3 gün uzaklastırma alıyor, veli düsük not alan öğrenciyle okulu basıyor müdüre silah cekiyor ogluma silah vericem hepinizi vurucak diyor bir daha söylüyorum ben merkezde calslıyorum SİZ HALA NEDEN BAHSEDİYORSUNUZ?? LÜTFEN İÇİNDE OLMADIĞINIZ KONULAR HAKKINDA AHKAM KESMEYİN bu kadar fedakar vicdani bir iş yapan insanları bu kadar üzmeyin yazık toplumumuza yazıkk ne hallere düştük!!

gerek duymuyordum ama sonradan yazma geregı hıssettım. bunun ıcın kıme soz verımısım ki?
evet bence de tartısmamalıyım ogretmenlerle tartısmaya gırecek uslup goremedım sızde

önce benim üslubuma laf edecek karaktere sahip olun
kıskanç diye çirkinleşen sizdiniz
ne oldu örtmen hanım gerçekleri duymak acıdır öğrencilerinizdede böyle çelişkili izlenim bırakmayın amaaaa

ne oldu örtmen hanım gerçekleri duymak acıdır öğrencilerinizdede böyle çelişkili izlenim bırakmayın amaaaa

ıkı sene sonra bende ogretmen olcam ınsallah.maasından ziyade acaba hakkını verebilcekmıyım meslegımın dıyorum.dunyanın en zor ve en kutsal meslegiddir öğretmenlik.değeri parayla ölçülemez .

Evet zaten siz evet kızlar yapmayın diyince biz bırakıcaktık mesleği iyiki öyle dememişsiniz

ben kendı yazdıklarımda cırkınlık gormuyorum. zira sızın yazdılarınız yanında lafı bıle olmaz.
gercekeerı duymak daha cok sızın zorunuza gıtmıs gıbı gorunuyor.
ben hala cıddı ve kendımı bılen uslupla yazıyorum:44:

Dönüp dönüp başa gelyorlar TATİL COK BOS VAKİT COK PARA COK nazar etme ne olur calıs seninde olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…