BENİM LİPÖDEM HİKAYEM

1. Lipödem/Lipedema yağı, diyete ve egzersize karşı koyar: Aşırı egzersiz ve aşırı diyete rağmen, normal veya obez yağlar kaybedilirken lipedema yağı kalır. Genel olarak, Lipödem/Lipedema olan kadınlar, meyve ve sebzelerde yüksek oranda antienflamatuar gıdalar ile veya ketoza neden olan protein ve yağlar ile işlenmiş karbonhidratlarda düşük diyetle lipödem dışı yağı azaltırlar.

2. Ağrı: Lipedemili kadınlarda, dokuya basıldıktan sonra yaygın olarak görülen yağ ağrısı vardır. Emme yardımlı lipektomi (liposuction) ağrıyı önemli ölçüde azalttığı için, ağrı kesinlikle lipidema yağı ile ilişkilidir .

3. Obezite: Lipödemli kadınlar morbid obezite gelişimi için yüksek risk altındadır. Obezite, lenfödemde lipedemi alevlendiren bir risk faktörüdür . Lenfödem, lenfatik sisteme konjenital veya edinilmiş hasar nedeniyle şişlik oluşturan dokudaki sıvının tutulmasıdır. “Lipedema” terimi “yağda sıvı” olarak tanımlanır, bu nedenle lenfödemden gelen fazla doku sıvısı sadece lipede yağda bulunan sıvıyı arttırmaz, aynı zamanda lipedemada yağ yükünü artırmaya ek yağ büyümesine neden olur.

4. Anormallikler ve bacak eklemi sorunları: Kalçalar, uyluklar ve alt bacaklar üzerinde aşırı lipedema yağı, eklemlerde, özellikle dizlerde ağrıya ve daha çok yağlanmaya ve şekil bozukluğuna sebep olur.pis,huzursuz bir ağrı vardır bacaklarda.Ayak bilekleri tüm gün şişer,gece uykuda bir nebze düzelir.

5. Gynoid yağ ve lenf akışı: Vücuttaki yağın büyük kısmının kalçalar ve bacakların üst kısımlarında toplanmasıdır. “Armut şeklinde” bir vücut tipi oluşturur. Kadınlarda bu tip yağ dağılımı daha çok görülür. Bu yağ depolarının, gebelik ve emziklilikte artan gereksinime karşı bir depo niteliği taşıdığı bildirilmektedir. Lenf akışı engellenir ve lenfatik ve kan kılcal damarları ginoid yağda kaçaktır. Gynoid yağ ile ilgili çalışmalar özellikle lipedema üzerine odaklanmamış olsa da, muhtemelen lipedemin dünya çapında milyonlarca kadını etkilemesi durumunda, bu çalışmalardaki kadınların büyük bir kısmının lipedemaya sahip olması muhtemeldir. Aşama 2 veya 3 lipödemi olan kadınlarda Evre 1 olan kadınlara kıyasla lenfödem gelişme olasılığı daha yüksektir

6. Düşük istirahat enerji harcaması : Lipedemili kadınların beklenen hesaplamalardan daha düşük enerjiye sahip oldukları bulunmuştur. Lipedema yağındaki bu lokalize düşük metabolik hız, kısmen obezite riskini artırmanın yanı sıra, diyet ve egzersizle birlikte lipödem yağının azalmamasını açıklayabilir.

7. Psikososyal sıkıntı: Lipedemin lipedemili bir kadının hayatı üzerindeki etkisi iyi belgelenmiştir Bu, nihayetinde tanı konulduğunda rahatlama hissi, sonra da tedavinin ümit ettikleri kadar semptomları iyileştiremeyeceğini fark ederken, hayal kırıklığı ve umutsuzluk duygularını içerir; öz bakımda zorluk; artan vücut büyüklüğü ve fiziksel kısıtlamalara eklenmiş bir sosyal damgalama; anksiyete; depresyon; kendinden nefret; özellikle uçaklar veya tuvaletler gibi kamusal alanlarda koltuklara uymayan ayrımcılık; aile, arkadaşlar ve meslektaşları tarafından ifade edilen anlayış ve korku eksikliği; halktan sözlü taciz; ilişki kurma başarısızlığı; bunların hepsi sosyal kaçınma, geri çekilme ve tecrit ile sonuçlanabilir.

8. Aort hastalığı: Lipedemisi olan kadınlarda ortalama sistolik ve diyastolik aort çapları ve aort sertliği indeksi yüksek iken, aortik gerginlik ve disensibilite transtorasik ekokardiyografi ile kontrollere göre anlamlı derecede düşük bulundu. Bu aortik parametreler hipermobilite ve aortta ortaya çıkan bağ dokusu değişiklikleri nedeniyle mevcut olabilir.

9. Yorgunluk: Bir çalışmada, lipödemli kadınların % 75'i yorgunluktan şikayetçidir .

10. Hipermobilite: Lipedema popülasyonunda hipermobilite yaygın görünmektedir.Hipermobilite, lipitema dokusunun yapısını, ne kadar sıvı yağ barındırabileceğini, damarlardan sıvı sızıntısını, damarların genişlemesini ve kılcal damarların işlev bozukluğunu etkileyebilecek şekilde değiştirebilir. Lipedemisi olan kadınlar ayrıca yüksek aortik gerilebilirlik ve gerginliğe, arteriyel elastikiyetin güvenilir özelliklerine sahiptir ayrıca hipermobilite ile uyumlu bağ dokusu değişikliklerini ve muhtemelen kardiyovasküler riskini de düşündürmektedir.



lipödem evre ve tipleri.jpg



Üç aşama ve beş çeşit lipedema vardır.

Aşama 1'de, cilt pürüzsüzdür, ancak alt kısmında yağda inci boyutlu nodüller vardır. Aşama 2'de, yağ lobules ve sedef boyutlu ve yağ dokusu içinde daha büyük kitleler çevreleyen bağ doku lifleri fibroz nedeniyle cildin geri çekilmesi vardır. Aşama 3'te, inci boyutlu nodüller, daha büyük kitleler ve cilt ve yağın lobülleri bulunur. Lipedemin dördüncü aşaması, herhangi bir aşamada ortaya çıkabilecek lenfödem gelişmesi olduğu için gösterilmemiştir. Lenfödem Evre 3'te Evre 2 veya Evre 1'den daha fazla görülür ve lipo-lenfödem olarak bilinir . Beş Tip, lipedema yağının yerini tanımlar. Tip IV genellikle Tip II veya III ile kombine olarak bulunur.
 
Fazla kilolu değilsin, iltihaplısın. Lipödem teşhisi konduğumuzda birçoğumuz halihazırda gıda ile sağlıksız bir ilişki kurdu; Hatta yeme bozukluklarından da muzdarip olabiliriz ve hala yapabiliriz. Burada lipödeminli vücudumuzun iltihaplı ve obez olmadığını düşünmeyi seviyoruz. Vücudumuzdaki yağ büyümesinin ardındaki sebebi bilmiyoruz, ancak diyet ve egzersiz ile birlikte sıkıştırma ve lenf drenaj tekniklerinin, ilerlemeyi yavaşlatıp durdurabileceğine dair bazı kanıtlar var.

beslenme grupları 1.jpg




BESLENME PROGRAMI 2.jpg
 

Eklentiler

  • BESLENME PROGRAMI 2.jpg
    BESLENME PROGRAMI 2.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 378
  • beslenme grupları 1.jpg
    beslenme grupları 1.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 320
Benim 18 yılım,gençliğimin en güzel yıllarını spor ve diyet yaptığım halde gitmeyen kilolar,bacaklarımda ağrılar,morarmalar ve aşırı önlenemez bir yağlanma (Selülit zannedilen) sebebiyle doktor doktor gezerek geçirdim. Hepsinin söylediği tek şey diyet yap,spor yap kilo ver,tüm şikayetlerin geçer. 2 sene önce bir tv haberiyle hastalığımın Lipödem olduğumu öğrendim. '' Ağrılı Yağlanma Sendromu” olarak da adlandırılan lipödem "Lipedema", kalça, uyluk ve bacaklarda aşırı yağ ve sıvı birikmesine bağlı anormal ve simetrik şişliktir. Özellikle diyete ve spora dirençli ağrılı yağlanmadır. Erken evrelerde sadece yağlanma olurken daha sonra varis sorunları, acıma, ağrı, ağırlık, eklem sorunları, depresyon, obeziteye eğilim gibi ek sorunlar çıkar. Kadınlar, ergenlikten sonra, hatta özellikle gebelik ve doğumdan sonra vücutlarının alt taraflarına aldıkları kiloları normal "KADIN TİPİ YAĞLANMA" Selülit zannetmekte ve bu durumun bir hastalık olabileceğini düşünmemektedirler.Lipödem standart tıbbi eğitimin bir parçası değildir. Çoğunlukla, aile hekimleri, endokrinologlar, vasküler uzmanlar, diyetisyenler ve diğer tıp uzmanları Lipödemin ne olduğunu bilmiyorlar. Türkiye’de lipödem konusunda uzmanlaşmış bir avuç doktor var.

Sadece kadınlarda ortaya çıkan lipödem, Kronik ve ilerleyen bir hastalık olup, şimdilik tek çaresi en azından kontrol altına alabilmek için yağların lenf koruyucu Liposuction yöntemiyle alınmasıdır.


Ülkemizde bu hastalıkla alakalı tıbbi bilinç ve halk bilinci eksikliği had safhadadır.Farkındalık artırmak ve lipödem için eğitim, araştırma ve tedavi sağlamak için çalışan kapsamlı bir sistem yok ülkemizde.. Lipödem, ağrı, hareketsizlik ve lenfatik rahatsızlıklarla sonuçlanabilecek anormal yağ birikimini içeren bir hastalıktır. Obezitenin salgın hastalık oranlarına ve sağlık bakımında yaygın olan anti-şişman önyargıya ulaşması ile, hastaların doğru bir şekilde teşhis edilmeleri ve kaynakların bu hastalığı anlama ve nasıl tedavi edilebileceğine yatırım yapılması kritik öneme sahiptir.

Lipödemle ilgili şikayetleri olan ancak henüz lipödem tanısı alamamış bir hastanın başına gelebilecek en güzel şey herhalde "LİPÖDEM" kelimesiyle tanışmak, böyle bir hastalığın var olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu öğrenmek olacaktır. Bu farkındalığın artması hususunda, Sağlık Bakanlığımızın LİPÖDEM HASTALIĞINI acilen gündemine alması gerekmektedir.


Nasıl ki tansiyon ve şeker hastalığı herkes tarafından biliniyorsa bu hastalıkta bilinmeli. Bunu yaşadığım için biliyorum ki lipödem teşhisi konulduktan sonra ameliyat açısından ödeme gücü olmayan birçok hasta kendini dört duvar arasına kapatıyor. Bu sebeple lipödemin de tıpkı tüp mide ameliyatı gibi SGK tarafından kapsam içine alınması gerekiyor.”

Lipödemin liposuctionu KEYFİ ESTETİK değildir !..Liposuction tedavisi için, malesef ülkemizde bireysel finansmana ihtiyacımız var.Aşırı pahalı operasyonlar.SGK kapsamına alınması gerekir.Diz, kalça ve ayak bileği operasyonlarını, hareketsizliği, lenfödemi ve variköz damarlardan bahsetmemek,Lipedemik yağ hücrelerinin önemli ölçüde genişlemesini önlemek ve hastaları obezite riskini artmaması için uyarmak, böylece uygun önlemi almak mümkündür .

LİPÖDEMİN ülkemizde de bilinmesini,nedenlerinin araştırılmasını ve halk bilincinin oluşturulması için gereğini saygılarımla arz ederim.
 
Ben de bu ameliyatı olmak istiyorum ama süreçler beni korkutuyor. Sizinle telde iletişime geçmek istiyorum ameliyttan sonraki süreç de beni korkutuyor. Mail adresime telinizi yazarsanız çok sevineceğim
 
Son düzenleyen: Moderatör:
W wish1kaya ,
güvenliğiniz için mail, telefon, adres, isim soyad, sosyal medya hesabı vb kişisel bilgilerinizi ziyaretçilerinde göreceği bu gibi alanlara yazmayınız.

Bilgilerinizi açığa yazmanız halinde kötü niyetli kişilerin kişisel bilgilerinizi kullanmasından site yönetimi sorumlu değildir.
 
Merhaba, ben de yıllardır bacak ağrıları çekiyorum. Daha önce bacak damarlarımda kaçak oldugunu söylemişlerdi, doppler sonucuna göre. İlaç kullandim vr spor yaptım uzun süre, geçmiş. Alt bacaklarım ve bileklerim aşırı şiş. Kalınlığı yüzünden siyah haricinde pantolon bile giyenigiyem. Sonunda bir profesör lipödem olduğunu soyledi. Diz kapaklarım asiri ağrıyor, kitleniyor. 24 yasindayim, iş bulamadım. ve ameliyat karsilayacak param yok. Ağlamaya devam ediyorum. Sürekli ağlıyorum. Kollarımda da var sanırım kollarımın üst kısmı selülitli gibi. Surekli ağlıyorum. Ameliyat harici tedavi bulunamıyorsa SGK kapsamina alınmalı artık.
 
Sıkıştırma çorabı öncesi lenf drenaj masajı ve bandaj tedavisine başladık.Aydın Adnan Menderes Üniversite hastanesine geldim. Yer uzak olduğu için yatışım yapıldı. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Doktorum Doç. Engin Taştaban.Hastanede yattığım süre boyunca, hastasına babacan yaklaşımı ve pozitif motivasyonuyla on numara güç verdi bana. Kendisi çok güler yüzlü, nazik hastasını sonuna kadar dinleyen,istisnasız içtenlikle açıklamalar yapan ve yardımcı olmaya çalışan çok iyi bir doktor. Hem sizi bilgilendiriyor tedavi yöntemi konusunda hem de hemen karar vermeyip fikrinizi soruyor.İyi bir hekim olmasının yanı sıra, gerçekten iyi de bir insan.Çook naif düşünceli yaklaşımlarına hayran kalmamak elde değil.Başka bir hastasının vasıtasıyla kesişti onla yollarımız. Lipödem hastalığı ülkemizde çoğu hekim tarafından bilinmezken,bu hastalığı biliyor olması ayrıca çooook büyük bir şanstı benim için.Bir çok doktorun kapısından kovulduğumu bilirim yok öyle bir hastalık deyip,ya da yanlış yönlendirme yapanlara da şahit oldum yıllarca.Engin hocam iyi ki var.Allah bunca iyiliğinin karşılığını kat kat versin ona dilerim ki. Yüreğinin şifası bol olsun.

3 hafta hastanede kaldım.Her sabah bandajlar açılıp tekrar sarılıyor.Aynı bacak olacakmış hep bu tedavi boyunca.İki bacağı aynı anda sarmıyorlar kalbe baskı yapmamak adına.Nefes almakta çor zorlanırmışım.O yüzden tek bacak lenfödem falan değilim.Haftada bir manuel drenaj masajı yapıldı.Engin hocanın yardımcısı Elif tarafından.Her gün içten sıcacık samimiyetiyle mumya gibi sarıp sarmaladı beni:))

Yer yer 5 cm e varan incelmeler yaşadık 3 haftada.Ayak bileğimdeki ödem gitmedi. Dopler ultrason çekildi.Kronik venöz yetmezliğim vardı,iyice ilerlemiş ameliyatlık olmuşum.Şimdilik ameliyat olmak istemediğimden bası çorabı diyet ve sporla duruma bir bakacağız.
 
Nihayet çoraplandım ben de.Medi 550 CCL 2 Kendi ölçüme göre yapıldı geldi. Bunca çabaya uğraşa arpa boyu yol almak çoğu zaman zorlasa da bıkmadan usanmadan yola devam.
Bu arada kalp damar cerrahına da gittim. Kronik venöz yetmezliğim ilerlemişti.Ameliyat olmalısın dedi ama şimdi ağrım yok,fazla kaçak yok biraz takip edelim dedi.Mutlaka varis çorabı giymemi söyledi.İlacı Doxiumu şimdi değil, Mayıs gibi içersin şikayetlerin başlayınca dedi.Çorap Diyet Spor kombo üçlüyle yola devam.Allah yolun sonunda hepimizi sağlıklı dimdik ayakta tutsun .
47319666_10157080840022878_5683000206652604416_n.jpg
 
Geçen sene bugün 6 Aralık;‘’Hayat, tutmak ve bırakmak arasındaki dengeyi sağlamaktır.’demiş Mevlana...
Hayatında dengeyi yakalamak ve akışa kavuşmak istiyorsan, bedeninle iyi bir bağ kurman gerekiyor.
O bağlara sıkı sıkı tutunduğumuz bir gün olsun..."diyerek girmiştim liposuction ameliyatıma.90 kilodan 75.7 kg ya düştüm tam 1 senede.Bu süre zarfında bu kadar kilo,üstelik ameliyata rağmen az bana göre.Tiroit çalışmamaya başladı hap kullanıyorum.Metabolizma hızım hep yavaştı zaten,daha da yavaşladı.Gittikçe gücüm de direncim de azalıyor.40 yaşıma az kala,50 li 60 lı yaşlarımı çoooook sağlıklı yaşamak için mücadelemi hiç bırakmayacağım.Bu yolda güç aldığım canım ailem,canım doktorlarım ,diğer lipödemli arkadaşlarım,sevdiklerim herkes.Gücüme güç katmaya devam edin lütfen.Desteğiniz çok önemli,çook kıymetli benim için.Daha yolum çok uzun.Bazen bitmeyecekmiş gibi .Ama bitecek.Bırakmayacağım hayatı. 06.12.2018


46420741_2193444924013285_7402883726452852393_n.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çorap,diyet ve spor ile hayatıma devam ediyorum.
#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #detoks #sağlıklıbeslenme #motivation #fizyoterapist #sağlıklıyaşam #mediturkiye #diyetvespor #lipödemladys #kilo #mediven550 #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #fiziktedavirehabilitasyon #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrah

47475629_772142359787179_6536302.jpg
 
Lipödem için doğal tedaviler

Ağrılı yağ sendromu olarak da bilinen Lipödem/Lipedema, vücudun alt kısmında, derinin altındaki dokularda yağ ve sıvı birikmesinden kaynaklanan anormal bir şişliktir. Bu durum, karnı, kalçaları ve bacakları etkileyen yağ hücrelerinin eşit olmayan şekilde dağılmasından kaynaklanır. Bu nedenle, lipedemadan muzdarip bir kişinin obez olduğu, ancak sadece vücudun alt kısımlarında olduğu görünebilir. Bu durum hastaları birçok yönden etkilese de semptomlarını kontrol altına almak için atılabilecek adımlar var.

Her ne kadar lipedema ve lenfödem sık sık karıştırsa da, lenfödem genellikle kol veya bacak gibi sadece bir uzvu etkilerken, lipedema vücudun sadece alt kısmını etkiler ve aynı anda her iki bacağı da etkiler. . Lipedema'nın bir diğer özelliği de ayakları etkilememesidir. Ayak bileğinin dibinde, şişmenin durduğunu görebileceğiniz bir halka oluşur. Bilezik gibi.Lipedema sıklıkla derinin altında morluk ve kanamalara neden olur, lenfödem de ise yoktur.. Lipedema sıklıkla deri altındaki misket gibi yuvarlak yağ dokusuna bastırıldığında ağrı içerir. Bu bağ dokusunda sıvının depolanmasıyla sonuçlanan kronik lenf blokajına bağlıdır.

Diğer belirtiler şunlardır:

* Artmış doku ağırlığı ve sıvı birikmesi nedeniyle bacaklarda ağırlık.

* Şişmiş bacaklar, en çok uzun süre ayakta durmak veya oturmaktan dolayı sıvı birikmesinden kaynaklanır. Uzun süreli oturma veya ayakta durma da ayakların şişmesine neden olabilir. Bu durumdan etkilenen insanlar öğleden sonralarını ayakkabılarını giymekte zorlanırlar.

* Vücudun bazı kısımlarının kan damarlarına basınç uygulayan yağ hücrelerinin yıpranması.

* Bacaklarda ağrı ve dokuların sertleşmesine yol açan lenf blokajının neden olduğu dokunma duyarlılığı.

* Aşırı kilolardan kaynaklanan eklem stresinden (çoğunlukla diz) kaynaklanan eklemlerde dejenerasyon.

Tedavi edilmeyen lipedemin sekonder lenfödeme yol açabileceğini belirtmek önemlidir. Artan ağırlık, lenfatik sistem üzerinde basınca neden olabilir ve bu da normal lenfatik akışı engelleyen tıkanmaya neden olabilir. Aynı zamanda kronik venöz yetmezliğe ve diğer vasküler bozukluklara neden olabilir.

Lipedema'nın kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülmektedir ve neredeyse sadece kadınlarda görülmesine rağmen, erkekler de etkilenebilir.(hormon bozukluğu,ya da karaciğer fonksiyon bozukluklarında) Bu durum aynı zamanda psikolojik ve duygusal yankılara sahiptir, çünkü lipedemadan muzdarip olan bireyler genellikle sadece “şişman” olmakla suçlanmaktadır. Yaşamak zor bir durumdur, çünkü egzersiz ve diyete rağmen gitmeyen kilolar ile mücadele edersiniz.. Bununla birlikte, diyet kilo vermeyi etkilemese de sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğu belirtilmelidir.Bir nebze de olsa lipödemin hızla ilerlemesini engellemiş olursunuz.

Lipedema sürekli tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Ara vermek, daha fazla bozulmaya neden olur.

Bol,sıkmayan giysiler giyinmeli, ayrıca sürekli bacaklardaki sağlıklı bir dolaşım sistemi için, sıkıştırma çorapları giyilmelidir. Lipedemiyi hafifletmek için aşağıdaki önlemler alınmalıdır:

* Bacaklar için, egzersiz yapmak çok önemlidir. Egzersizlerin en iyi şekli uzun yürüyüşler yapmak, bisiklete binmek (egzersiz bisikleti kullanmak bile) ve yüzme ve / veya su egzersizleridir. Yürüme veya bisiklete binme mümkün değilse, germe egzersizleri gibi pilates olabilir, düşük etkili aerobik egzersizler yaparak bacakları çalıştırabilir.

Manuel lenf drenajı haftada bir veya iki defa yapılmalıdır. Bununla birlikte, kişinin yalnızca manuel lenf drenajına dayanmaması ve yoğurma masajlarından kaçınılması gerektiğine dikkat etmek önemlidir.

* Sağlıklı ve dengeli bir diyet çok önemlidir. Diyet öncelikle glütensiz olmalı ve şekeri, tatlıları, abur cuburları, hızlı yiyecekleri, işlenmiş yiyecekleri, süt ve peyniri, buğdayı ve sağlıksız yağları yok etmelidir. En iyi yağlar hindistancevizi ve zeytinyağıdır.

* Çiziklerden kaçının. Bir evcil hayvan sahibi varsa, örneğin eğlenceli bir kedi yavrusu gibi çiziklere daha fazla dikkat edin. Manikür yapan tırnaklarda tırnak duvarını kesmemeye dikkat edin.

* Cildi tahriş etmeyen doğal kozmetik ürünlerini tercih edin. Banyo yaparken kuru ve çatlamış cildi önlemek için asit pH değerine sahip bir sabun kullanın.

* Yaz mevsiminde, güneş ışığı almak çok önemli olmasına rağmen, güneş yanığı ile sonuçlanabilecek aşırı maruz kalma riskinden kaçının.

* Lipedemaya yardımcı olan otlar ve takviyeler şunlardır:

* Deniz yosunları sıvının bacaklardan atılmasına yardımcı olur.Harika bir iyot kaynağıdır.

* At kestanesi kapsülleri bacak ağrısını ve şişkinliğini giderir.

* Bioflavonoid, dolaşımı iyileştirir ve kılcal damarları açık tutar. Aynı zamanda lipedema ile çok sık görülen morarma ve kanamayı durdurur.Kılcal damarlar vücudumuzdaki dolaşım sisteminde atar damar (temiz kan) ve toplar damar (kirli kan) arasındaki bağlantıyı sağlamaktadır. Hücrelere atar damar ile getirilen oksijen, besin dokularda kullanıldıktan sonra ortaya çıkan karbondioksit ve diğer atık maddeler toplar damarlar ile uzaklaştırılır. Bu alışveriş ancak kılcal damarlar aracılığı ile yapılabilir. Bu da bu damarların dayanıklılığı ve geçirgenliği ile mümkün olmaktadır. İşte P Vitaminin etkisi de burada ortaya çıkar.

C Vitamininin emilimini arttırır ve onu okside olmaktan korur. Dolayısı ile C Vitamininin etkili olduğu tüm konulara dolaylı yoldan katkı sağlar.
Kollajen doku denen destek yapının (vücuttaki hücrelerin hem bir arada tutunmasını hem de hücrelerin kendi zarlarının sağlamlığını sağlayan) sağlığı ve dayanıklılığına etkilidir.
En önemli etkisi kılcal damarların geçirgenliği ve yapısının korunması üzerine olan yararıdır. Kılcal damarların yırtılmasını ve kanamasını önler. Ayrıca bunların dayanıklılığı enfeksiyonlara karşı anlamlı bir koruyuculuk sağlar.
Alerjik olaylarda etkili histamin maddesinin salınışını azaltır.

P Vitamini Eksikliği
Belirtileri C Vitamini eksikliğine benzer. Ayrıca kılcal damar yırtılmaları ve kanamaları, İnflamasyon denilen dokuların şişme ve kızararak ağrılı bir hal alması oluşur.

P vitamini hangi yiyeceklerde bulunur:
-marul
-taze biber
-mersin (murt)
-portakal
-yumurta
-yer fıstığı
-at kestanesi kabuğu

* Kırmızı biber, lipedema kaynaklı kanamayı da durduracaktır.

* Günde azıcık alınan kolloidal gümüş suyu,enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.
 
Meraba yazdiklariniz ve araştırmalarım sonucu ben de muayene oldum Aylin hanıma ve 3. Evrede lipödem hastası olduğumu öğrendim
Şu an nasılsınız ve bacaklarınızdaki şikayetler tamamen geçti mi? Merak ediyorum. Aylin hanım tekrarlamaz dedi ama yine de sizden yanıt alırsam içim biraz daha rahat olacak.

merhaba.Bizim yağ hücrelerimizin genetiği bozuk.Ameliyatla büyük ölçüde,o bozuk yağların çoğu çıkarılıyor.Bu da uzun süre bizi diğer evrelere geçmekten korur.Süreci geriye alır.Fakat siz ameliyat sonrası kötü beslenirseniz,spor yapmazsanız o yağların sizi ameliyat olmamış gibi tekrar şişirdiğini göreceksiniz.Ameliyat sonrası düzenli sıkıştırma çorabınızı giymelisiniz.bir ömür diyet ve spor hayatınızda olmak zorunda.Benim 1 seneyi geçti ameliyat olalı,oldukça memnunum.Ama çok dikkat ediyorum kilo almamaya.Vitamin takviyelerimi düzenli kullanıyorum.Zor bir hastalık lipödem.Ameliyat oldum kurtuldum rehavetine sakın kapılmayın.Ağrılarım bitti çok şükür.Oldukça iyiyim.Ve Aylin hoca gerçekten muhteşem bir doktor.Sosyal medya hesaplarımdan da sık sık hastalık ile ilgili paylaşımlar yapıyorum takip edebilirsiniz. Hem instagramda,hem de facebookta ''turuncuchef lipödem olursa'' diye aratırsanız bulursunuz beni.Hala sebebini araştırıyorum bu hastalığın:)
 
Bacakların kalın,selülitli ve ağır mı ? Kilolu olmak senin suçun değil!..Hele hele kilo verememek hiç değil!.
Tekrar tekrar tekrar tekrar söylüyorum.Lipödem bir hastalık.Yağ hücrelerin bozuk.Genetik olarak yanliş kodlanmışlar Yıllarca kilo vermek için o kadar çok çaba harcadın ki, kendini yargılama, suçluluk, utanç ve güçsüzlük ve eksiklik duygusundan uzaklaş.Hastalığınla yüzleş ve kabullen!Çevrendeki hiç kimseye ne kadar az yediğin halde,hala neden bu kadar kilolu olduğunu an-la-ta-maz-sın!.Uğraşma,kulak asma,seni üzmelerine izin verme.Bir ömür boyu uğraşmak zorundasın bu süreçle.
Lipödemin etkilerini anlamaya başlamak, vücuduna neler yaptığını bilmek,benzer hastalığa sahip bir kadın topluluğu bulmak(facebook:Lipödemle Hayat), yapabileceğin önlemleri almak, bu hastalıkla başa çıkabilmeni sağlar.Bir ömür seveceğin bir egzersiz programın mutlaka olmalı.Yoga, pilates, düzenli yürüyüş, su aerobiği ve hafif kardiyo yapabileceklerin.Sevdiğin yiyeceklerden çok da mahrum etmeden kendini sağlıklı ve temiz beslen.Hastalığını tanımana ve kabul etmene yardımcı olabilmek adına buradayım. (instagram ve facebook: turuncuchef lipödem olursa)
Doktorlar Lipödem hakkında bir şey bilmiyorlar.(bilenleri tenzih ederim).Bu konu fakültede ders olarak okutulmamış çünkü. Kalp damar doktorları,fizik tedavi doktorları ve endokrinologlar, lipödem hakkında hiçbir şey bilmediklerinden diyet ve spor yap kilo ver,tüm şikayetlerin geçer derler.Ama tüm bunları yaptığın halde geçmediğini biliyorum.Burda devreye estetik cerrahlar giriyor.Yağların patolojik olarak çok daha ilerlemesini önlemek adına yapılan tek şey yağ aldırmak.Bu da kalıcı kesin bir çözüm olmamakla birlikte,en azından ağrılarınızdan kurtulmanızı ve hareket edebilme yetinizi kaybetmemeniz adına önemli bir adımdır.Bu hastalık evre evre çok çabuk ilerliyor çünkü.
Şimdi ise lipödem hakkında bilgim var. Ve bu bilgilerimi açıklamaya ve paylaşmaya çalışıyorum,Yaşanılan süreç zor ve çok meşakatli. Ve şimdi başkalarının lipödem hakkında bilgi edinmesini umuyorum. Hala onlara yardım edebilecek bilgiye sahip olmayan çok lipödem hastası kadın var. Lipödemle ilgili şikayetleri olan ancak henüz lipödem tanısı alamamış bir hastanın başına gelebilecek en güzel şey herhalde "LİPÖDEM" kelimesiyle tanışmak, böyle bir hastalığın var olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu öğrenmek olacaktır! Ülkemizde lipödem konusunda bilgili plastik cerrahlar,fizyoterapistler ve kalp damar cerrahları teşhisinizi koyabilir.Birlikte, olabileceğimizden daha güçlüyüz.Bu hastalıkla bir ömür savaşmak gerek.Umarım bir gün hastalığın sebebi bulunduğunda, tedavisi de bulunur.
#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #tiroid #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #detoks #sağlıklıbeslenme #keto #fizyoterapist #hipotiroidi #mediturkiye #karatay
#lipödemladys #kilo #mediven550 #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #fiziktedavirehabilitasyon #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrah
9e3f2c318d08386a67ee32a53aaf9ae7.jpg
 
Merhaba,
Bir yıldır tüp bebek tedavisi oluyırdum. Bir anda 24kg aldım. Hormon ve ilaçların etkisi dedik. Ancak bacaklarımı hareket ettiremez duruma geldim. Yürümekte zorluk çektim. Ve üç ay evvel ciddi şişmeler meydana gelmeye başladı.
Bi kaç farklı doktor ve yanlış teşhisler sonrası nihayet ; orta derecede lipödem teşhisi ve başlangıç lenf ödem teşhisi kondu. Ancak genetik olarak geçmişimizde hiç olmayan bir hastalık. Ve ben bu yıla kadar diyet yapsam tığ gibi olabilen bir yapıya sahiptim. Hiç bir zaman vücudum armut tipi olmamıştı, hiç bir zaman orantısız kg artışı bölgesel sıkıntı yaşamamıştım.
Ta ki bu son beş aya kadar.
Sonuç olarak en nihayetinde yolum Kalp Damar Cerrahiye düştü.
Hormonların sebeb olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor.

Teşhisten sonra tabi internette bir tur başladı. Herkesin liposuction yaptırdığını gördüm, görüyorum.
Benim doktorum ise tam olarak “Lipodem bir kilo alma hastalığı değildir. Bir obezite ve şişmanlık bulgusu değildir. Lipodem bir kılcal damar hastalığıdır. Ciltaltı kılcal damarların bozulmasına bağlı olarak cilt altında yağ birikmesi olayıdır. Bu yağlı bölge normal kilo alınmasına bağlı yağlanma değildir.” diyor Ve liposuction da yalnızca yağlar alınır ve kılcal damarlar iyice bozulur. Anlık çözüm gibi görünür ama ilerde damarlar ciddi sorunlar yaşatır diyor.
Ben işin bu teknik tarafıyla ikna oldum.
Şu an iki bacağım orta derecede lipödem ve başlangıç olarak da lenf ödem var. (Kollarım da dahil)
13 Mart’ta ameliyat günü aldım.
Bunları neden yazdığıma gelince, belki benim gibi liposuction’la ikna olmayan hastalar vardır. Ve bunun bir damar sorunu olduğunu bilmek, en azından farklı bir yolu da araştırmak isteyenler olur diye.
İnşallah şifa buluruz.

Hepinize, hepimize acil şifalar dilerim.
 
1.75 boyndayım 60 kiloyum... üst bedenim xsmall çok ince yüzüm bacaklarım belim.. tüm kilo bel aşağısında.. alt bedenim de 36-38 ancak haftada 3 gün spor yapmama rağmen bedenime göre daha kalın olan bacaklarım bir türlü incelmiyor 1 cm bile.. hatta derimde sıkılaşma bile yok.. Belden ayağa kadar tüm bacak vücuduma göre iri ve gevşek.. insanlar abartıyosun sen takıntulısun diyo ama beni rahatsız ediyo.. bu ameliyatı olsam kaç günde işe geri dönebilirim malum özel sektör raporu hastalığı hiç sevmiyo yıllık iznimi kullansam 2 haftada ofise dönebilir miyim?
 
Merhaba,
Bir yıldır tüp bebek tedavisi oluyırdum. Bir anda 24kg aldım. Hormon ve ilaçların etkisi dedik. Ancak bacaklarımı hareket ettiremez duruma geldim. Yürümekte zorluk çektim. Ve üç ay evvel ciddi şişmeler meydana gelmeye başladı.
Bi kaç farklı doktor ve yanlış teşhisler sonrası nihayet ; orta derecede lipödem teşhisi ve başlangıç lenf ödem teşhisi kondu. Ancak genetik olarak geçmişimizde hiç olmayan bir hastalık. Ve ben bu yıla kadar diyet yapsam tığ gibi olabilen bir yapıya sahiptim. Hiç bir zaman vücudum armut tipi olmamıştı, hiç bir zaman orantısız kg artışı bölgesel sıkıntı yaşamamıştım.
Ta ki bu son beş aya kadar.
Sonuç olarak en nihayetinde yolum Kalp Damar Cerrahiye düştü.
Hormonların sebeb olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor.

Teşhisten sonra tabi internette bir tur başladı. Herkesin liposuction yaptırdığını gördüm, görüyorum.
Benim doktorum ise tam olarak “Lipodem bir kilo alma hastalığı değildir. Bir obezite ve şişmanlık bulgusu değildir. Lipodem bir kılcal damar hastalığıdır. Ciltaltı kılcal damarların bozulmasına bağlı olarak cilt altında yağ birikmesi olayıdır. Bu yağlı bölge normal kilo alınmasına bağlı yağlanma değildir.” diyor Ve liposuction da yalnızca yağlar alınır ve kılcal damarlar iyice bozulur. Anlık çözüm gibi görünür ama ilerde damarlar ciddi sorunlar yaşatır diyor.
Ben işin bu teknik tarafıyla ikna oldum.
Şu an iki bacağım orta derecede lipödem ve başlangıç olarak da lenf ödem var. (Kollarım da dahil)
13 Mart’ta ameliyat günü aldım.
Bunları neden yazdığıma gelince, belki benim gibi liposuction’la ikna olmayan hastalar vardır. Ve bunun bir damar sorunu olduğunu bilmek, en azından farklı bir yolu da araştırmak isteyenler olur diye.
İnşallah şifa buluruz.

Hepinize, hepimize acil şifalar dilerim.


Geçmiş olsun size de.Lipödem kesinlikle damar sorunu başlangıçlı bir hastalık değildir.Aksine yağlanma arttığı için damar sistemine zarar vermektedir.Siz damar ameliyatı olduğunuzda yağlanma süreci bitmeyecek.Tekrar devam edip tekrar damarlarınıza zarar verecektir.Lipo ameliyatı kesin çözüm olmamakla birlikte hastalıklı yağın büyük bir kısmı alındığı için hem lenf sistemimiz hem de damarlarımız rahatlar ve ağrılarınız geçer.Sonrasında kati diyet ve spor bir ömür elzemdir.Uzun vadede aşırı ilerlemesini engellemiş oluyoruz ameliyatla.Lipödem hormon dengesizliğinde hortlayın bir hastalıktır.Sebebi bilinmemektedir ama kesinlikle damar hastalığı olmadığını söyleyebilirim.Bu konudaki yurt dışındaki doktorların yazdığı makaleleri de okuyabilirsiniz.Epey kaynak var.Tekrar geçmiş olsun çok.
 
1.75 boyndayım 60 kiloyum... üst bedenim xsmall çok ince yüzüm bacaklarım belim.. tüm kilo bel aşağısında.. alt bedenim de 36-38 ancak haftada 3 gün spor yapmama rağmen bedenime göre daha kalın olan bacaklarım bir türlü incelmiyor 1 cm bile.. hatta derimde sıkılaşma bile yok.. Belden ayağa kadar tüm bacak vücuduma göre iri ve gevşek.. insanlar abartıyosun sen takıntulısun diyo ama beni rahatsız ediyo.. bu ameliyatı olsam kaç günde işe geri dönebilirim malum özel sektör raporu hastalığı hiç sevmiyo yıllık iznimi kullansam 2 haftada ofise dönebilir miyim?

Yapılan bölge ve alınan yağ miktarı süreci değiştirmekle birlikte sanırım 2 hafta yeterli gelir.
 
Merhaba,
Bir yıldır tüp bebek tedavisi oluyırdum. Bir anda 24kg aldım. Hormon ve ilaçların etkisi dedik. Ancak bacaklarımı hareket ettiremez duruma geldim. Yürümekte zorluk çektim. Ve üç ay evvel ciddi şişmeler meydana gelmeye başladı.
Bi kaç farklı doktor ve yanlış teşhisler sonrası nihayet ; orta derecede lipödem teşhisi ve başlangıç lenf ödem teşhisi kondu. Ancak genetik olarak geçmişimizde hiç olmayan bir hastalık. Ve ben bu yıla kadar diyet yapsam tığ gibi olabilen bir yapıya sahiptim. Hiç bir zaman vücudum armut tipi olmamıştı, hiç bir zaman orantısız kg artışı bölgesel sıkıntı yaşamamıştım.
Ta ki bu son beş aya kadar.
Sonuç olarak en nihayetinde yolum Kalp Damar Cerrahiye düştü.
Hormonların sebeb olduğunu hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor.

Teşhisten sonra tabi internette bir tur başladı. Herkesin liposuction yaptırdığını gördüm, görüyorum.
Benim doktorum ise tam olarak “Lipodem bir kilo alma hastalığı değildir. Bir obezite ve şişmanlık bulgusu değildir. Lipodem bir kılcal damar hastalığıdır. Ciltaltı kılcal damarların bozulmasına bağlı olarak cilt altında yağ birikmesi olayıdır. Bu yağlı bölge normal kilo alınmasına bağlı yağlanma değildir.” diyor Ve liposuction da yalnızca yağlar alınır ve kılcal damarlar iyice bozulur. Anlık çözüm gibi görünür ama ilerde damarlar ciddi sorunlar yaşatır diyor.
Ben işin bu teknik tarafıyla ikna oldum.
Şu an iki bacağım orta derecede lipödem ve başlangıç olarak da lenf ödem var. (Kollarım da dahil)
13 Mart’ta ameliyat günü aldım.
Bunları neden yazdığıma gelince, belki benim gibi liposuction’la ikna olmayan hastalar vardır. Ve bunun bir damar sorunu olduğunu bilmek, en azından farklı bir yolu da araştırmak isteyenler olur diye.
İnşallah şifa buluruz.

Hepinize, hepimize acil şifalar dilerim.


Ameliyat dışında lipödem tedavisi

I) LİPÖDEMİN KONSERVATİF TEDAVİSİ
Konservatif tedaviler lipedemi tedavi edemez ve belirtilerinizi gideremez. Bunun yerine, konservatif tedaviler semptomlarınızı kontrol etmenize ve daha fazla hastalık ilerlemesinin olasılığını azaltmanıza yardımcı olabilir.

Aşağıda listelenen tedavi seçeneklerinin her biri, etkilenen ekstremitenin boyutunu azaltmaya yardımcı olmak için ya yağ (adipoz doku) veya sıvı hacmini azaltarak etki eder. Lipedema sadece anormal yağ birikimi hastalığı değildir; Aynı zamanda anormal sıvı birikmesi hastalığıdır.

Lipedemin ilerlediğine inanılır ve semptomları kısır bir kısır döngü yoluyla kötüleşir, böylece yağ birikimi ve şişmesi yeni yağ birikimi ve şişme miktarını artırır . Sıvı birikimi, lenfatik sistemin aşırı yüklenmesine neden olabilir ve lipo- ve lenfödem semptomlarını birleştiren bir durum olan lipo-lenfödem ile sonuçlanabilir .

Yağ ve sıvı birikmesini azaltarak ekstremite hacmini yönetmek böylece semptomları azaltmaya ve hastalığın ilerlemesini önlemeye yardımcı olabilir .

Uzuv hacmi kontrol etmek için konservatif tedaviler ve nasıl yardımcı olurlar?

1. Egzersiz Terapisi
Düzenli egzersiz faydalıdır ve yaygın olarak tavsiye edilir.
Egzersiz iki kat çalışabilir : birincisi, venöz sistemin aktivitesini arttırarak uzuvdan sıvı drenajını artırabilir ve ikincisi obezite riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Şişme ve şişmanlık, hem lipedemi şiddetlendirir hem de hastalığın ilerlemesini teşvik eder.
Egzersiz aktiviteleri düşünceli bir şekilde seçilmelidir. Egzersiz (1) hasta tarafından zevkli ve rutin hale getirilebilmeli, (2) ağrıya veya yaralanma riskine neden olmamalıdır. Düzenli maksatlı yürüyüş, yüzme ve bisiklet sürmek harika seçenekler olabilir.
2. Kilo Verme
Kilo kaybı, lipedemin neden olduğu anormal yağ miktarını azaltmaz. Lipede olan hastalar çok zayıf vücut yağları olana kadar kilo verebilirler, hatta “sıska” olmalarına rağmen, bu durum lipedemin neden olduğu anormal yağ kalıntıları üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir. Lipedema, obezite ile aynı değildir ve kilo kaybı ile tedavi edilemez.
Kilo kaybı, aşırı kilolu bireylerde lipedenin kötüleşmesini önlemeye yardımcı olabilir. Aksi takdirde normal vücut yağ bileşimi olan bir hasta için, kilo kaybının yukarıda tarif edildiği gibi lipedema üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Ancak, hastalar, uygun bir vücut ağırlığını korumak ve onlar Lipedema ve lenfödem belirtilerini şiddetlendirebilir olacak obezite gibi kilolu veya obez iseniz kilo vermek çalışmalıdırlar. Aslında aşırı obezite, kendi başına bir lenfödem sebebi bile olabilir . Fazla yağ birikimi lenfatik sisteme overburdening ve şişme ve Lipedema semptom ilerlemesi çıkan katkıda bulunduğu ek sıvı birikmesini hızlandırdığı (ve bazı durumlarda da fiziksel olarak lenfatik damarları deforme) olmasıdır.
3. Sıkıştırma giysiler / sıkıştırma bandajı
İhtisas kompresyonlu giysiler veya bandaj, lipedema ile oluşan sıvı birikimini azaltmaya yardımcı olabilir ve daha fazla birikimi önleyebilir. Bu giysiler lenfödem yönetimi için kullanılanlarla aynıdır ve düzenli tensör bandajları ve atletik kompresyon giysilerinden farklıdır. Daha fazla şişkinlik, sıkıştırma yararından daha büyüktür. Sıkıştırma tedavisi, lenfödem tedavisinin merkezi bir aracı olduğu için, normal lenfatik fonksiyonun bozulduğu ya da aşırı lenf sıvısının ortadan kaldırılmasında yetersiz kaldığı lipo-lenfödem vakalarının tedavisinde özellikle etkilidir.
Sıkıştırma Şişliği azaltarak sıkılık ve ağrı hissini azaltmaya yardımcı olabilir .
Sıkıştırma Hareketliliğin geliştirilmesine yardımcı olabilir. Giysiler, bir çok durumda aşırı dokuların yeniden konumlandırılmasına ve yeniden dağıtılmasına yardımcı olabilir; bu, takılıyken hareketliliğin geliştirilmesine yardımcı olabilir (ref 1). Artan hareketlilik, yaşam kalitesi ve sağlık faydalarının belirgin bir şekilde artmasına neden olmaktadır. Şişliğin doğrudan hareket kabiliyetine katkıda bulunabileceği ileri lipo-lenfödem vakalarında, kompresyon hareketliliğini doğrudan iyileştirebilir.
Sıkıştırma Hastalığın ilerlemesini önleyebilir. Sıkıştırma, daha küçük ekstremite hacminin korunmasına yardımcı olabileceğinden ve uzamış ekstremite hacminin durumu şiddetlendirdiği için, lipedem progresyonunu önlemede yardımcı olabilir.
Sıkıştırma Mevcut olan adipoz doku (yağ) miktarını azaltamaz.
Sıkıştırma kıyafetleri yaygın olarak tavsiye edilir. Kompresyon giysilerinin yararlı olması ve ayrıca uygulanması nispeten kolay olduğu ve güvenli olduğu için, lipedemi yönetmek için yaygın olarak önerilen bir tedavi aracıdır.
Sıkıştırma terapisi, özel bir masaj şekli olan Manuel Lenfatik Drenaj ile birlikte verildiğinde en etkilidir .
4. Manuel Lenfatik Drenaj (MLD)
MLD şişmeyi azaltmaya yardımcı olabilir . Sıkıştırma giysileri ve bandaj gibi MLD de daha yüksek şişlik seviyeleri olan hastalarda en etkili şekilde çalışır. Bu nedenle, lipedemin erken vakalarında, sıvı birikiminin henüz gözlemlenmediği ve normal lenfatik fonksiyonun hala devam ettiği durumlarda şişmeyi azaltmak için çok az fayda vardır. MLD, lenfödem yönetiminin merkezi bir aracı olduğundan, MLD özellikle lipo-lenfödem vakalarının tedavisinde etkilidir. Uzmanlaşmış uygulamalı masajla, birikmiş sıvıyı dolaşımdaki lenf kanallarından geri çekmek için harekete geçiren yetkili bir uygulayıcı tarafından verilir. MLD, etkisini en üst düzeye çıkarmak ve hasta masraflarını en aza indirmek için kompresyon tedavisi ile birlikte verilmelidir.
MLD ağrıyı ve morarmayı azaltmaya yardımcı olabilir . MLD, özellikle uygun kompresyon giysileri / bandajı ile birlikte verildiğinde, hem ağrıyı (ref 2) hem de çürüklüğe yatkınlığı (ref 3), lipedeminin tipik olarak önemli ölçüde azalttığı gözlenmiştir. MLD'nin şişmeyi azaltmak için gerekli olmadığı erken lipedem olgularında bile, MLD hala ağrıyı hafifletmeye ve iyilik halini arttırmaya yardımcı olur (ref 1 ve 4). Bir çalışmanın yazarları şöyle demiştir: “Hekimlerin, daha iyi olmalarını teşvik eden ve dolayısıyla hastalar tarafından şiddetle talep edilen pek bir terapi yoktur” (ref 4).
MLD , şişkinliğin doğrudan mobilite bozukluğuna katkıda bulunabileceği ileri lipo-lenfödem vakalarında mobiliteyi geliştirmeye yardımcı olabilir.
MLD hastalık ilerlemesini önlemeye yardımcı olabilir. Fark edilebilir şişliğin bulunduğu lipedemin daha ileri aşamalarında, MLD daha küçük ekstremite hacminin korunmasına yardımcı olabilir. Artmış uzuv hacmi, lipedemin durumunun kötüleşmesine yol açabileceğinden, MLD ilerlemesini önlemede yardımcı olabilir.
MLD zaten mevcut olan yağ dokusu (yağ) miktarını azaltamaz.
MLD , kompresyonun faydalarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla kompresyon giysilerinden önce ekstremite hacmini azaltarak, sıkıştırma ile el ele çalışır . Sıkıştırma giysileri özellikle ek sıvı birikimini önlemede etkilidir, fakat kullanılan sıkıştırma seviyesine bağlı olarak mevcut şişmeyi azaltmada da etkilidir. Sıkıştırma kıyafetleri, elastik olmadan önce uzandığı bir menzile sahip olan “kısa-streç” malzemelerden oluşur ve her bireyin kendi özel bacaklarının ihtiyaçlarına göre boyutlandırılır. Bunları çok sıkı bir şekilde boyutlandırmak zararlı olabilir ve çok gevşek boyutlarda ise etkili olmazlar. Hastalar, bu nedenle, kompresyon giysi (leri) için ideal olarak, Manuel Lenfatik Drenaj masajını içeren, tedavinin bir sıvı indirgeme aşamasından sonra ölçülür.
 
X