BENİM LİPÖDEM HİKAYEM

Haziran ayı Lipödem Farkındalık Ayıdır.Tıpkı Tansiyon,Kolestrol,Şeker gibi bu hastalığın da bilinmesi duyulması,sebep ve tedavisine yönelik araştırmaların yapılması tek umudumdur.
 
Benim ayak bileklerim şiş şiş ama ağrı, sızı morarma yok. Lipödem olabilir miyim? Boy 165 kilo 59
 
Atacenksen yazdıklarınızı büyük bir ilgiyle okudum. Son durumunuz nedir merak ettim. Bacaklarnız ameliyatta kazandığı sekli koruyor mu? Vücudunuz yine belden aşağı kilo almaya meyilli mi? Vazer sonrası bacaklar da dalgalanma oluyor mu? Çok soru sordum kusura bakmayın:eek:bende de lipodem olduğunu düşünüyorum ama operasyon beni korkutuyor. Bu süreçlerden geçmiş biri olarak son durumunuzu merak ettim
 
Kilolarınla başın dertte mi? Denemediğin diyet kaldı mı? Ya spor? Ruhun eridi tükendi, ya bacakların? Diyete ve spora rağmen bacaklarında veya kollarında selülit zannettiğin yağlanma artışı var mı? Ağrı? Ağırlık hissi? Bacaklarında sebepsiz morarmalar? Dikkat et sende de LİPÖDEM olabilir.Yalnız değilsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipödeme özgü olan bir başka işaret ayak bileğindeki manşon bulgusudur.İleri evre lipödemde,şişliğin bittiği ayakbileği ile ayak arasında kelepçe gibi çok net bir geçiş yeri sıklıkla bulunur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LİPÖDEM VE BERABERİNDE GETİRDİKLERİ

Fiziksel, Metabolik ve Psikolojik sorunlar meydana gelebilir.
Aşırı kilo,
Varis sorunları,
Ağrı ve acıma,
Çeşitli eklem rahatsızlıkları özellikle diz aşınmaları
Huzursuz eden ağrılar, hareket güçlüğü, kıyafet bulmada güçlük,çizme giyememek,etek/elbise giyememek
Denize-Havuza girememek
Suçluluk duygusu
Utanma duygusu
Yeme bozuklukları
Depresyon
Anksiyete
Lipödemin ilerlemesiyle tabloya lipo-lenfödem ekleniyor
İleri seviyelerde yürüyemez hale gelme
Tekerlekli sandalyeye veya yatağa bağlı ağır bir yaşam


Doğru teşhis konamadığı için hayatlarının önemli bir kısmını bilmeden LİPÖDEM ile mücadele kapsamında geçiren kadınlar,
maalesef ki doğru yol ve yöntemi bulana kadar LİPÖDEM de ciddi bir ilerleme görülür.Hasta yanlış yönlendirildiğindeyse elbette yaşanan
zaman kaybından başka bir şey olmaz. Çünkü lipödem semptomlarının gözlemlendiği vücut üzerinde uygun tedavi uygulanmadığı
takdirde herhangi bir iyileşme görmek mümkün değildir.
Dolayısıyla yanlış tanı konan hastalar gittikçe kötüleşen semptomlarla ve artan kilolarıyla mücadele etmek zorunda kalır.
Genellikle kronik olarak ortaya çıkan bu rahatsızlık, tamamen ortadan kaldırılamasa da en azından kontrol altına alınarak kişinin hayat kalitesi arttırılabilmektedir.
Tedavi ekibinde FTR-lenfödem uzmanı,fizyoterapist, plastik cerrah, vasküler cerrah, bazen bariatrik cerrah,kadın doğum doktorları, psikiyatrist ,diyetisyen,psikolog gibi sağlık profesyonelleri yer almalıdır.
Lipödem tedavisi konservatif ve cerrahi yöntemler olarak 2 ana kısımdan meydana gelmektedir.

Bunun içinde genellikle yağların lenf koruyucu liposuction ile alınması uzun vadede en iyi çözüm yoludur.

Eğer lipödem tedavi edilmezse, zihinsel sağlığı ve hayatı tehdit eden zararlı komplikasyonlar ortaya çıkabilir.
Bu komplikasyonlar, yeme bozuklukları gibi zihinsel sorunları ve hipertansiyon, diyabet ve kalp yetmezliği gibi genel komplikasyonları içerir.
Ayrıca, hastalarda aşırı diüretik kullanımı nedeniyle böbrek fonksiyon bozuklukları ve kas güçsüzlüğü ve aşırı vücut ağırlığı nedeniyle omurga veya alt ekstremitelerde eklem problemleri
ile idrar elektrolit denge problemleri gelişebilir.

Lipödem hakkında bilmeniz gerekenleri anlatıyorum.

#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #detoks #sağlıklıbeslenme #motivation #egzersiz #karatay #ketojenik #ağrılıyağlanmasendromu
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrah
IMG_20200424_150811_951.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler benimde olmam gerekiyor ücretleri çok yüksek, devlet hastanesinde bu işlem gerçekleşiyor mu veya özel sigorta tarafından karşılanıyor mu?
 
merhaba, bilgilendirmeniz için teşekkürler benimde olmam gerekiyor ücretleri çok yüksek, devlet hastanesinde bu işlem gerçekleşiyor mu veya özel sigorta tarafından karşılanıyor mu?
merhaba.Devlet hastanelerinde klasik liposuction yapılıyor bu da lipödem yağına uygun bir teknik değil.Ama liposuction yapacak hoca ile görüşüp vaser cihazını kiralayabilirler.Ne sgk ne de özel sigortalar karşılamıyor malesef.Geçmiş olsun çok.
 
18 Mayıs Biz lipoödemli kadınlar için önemli bir gün! DÜNYA LİPOÖDEM GÜNÜ ☀🇹🇷🌎🌎🌎

Son birkaç yılda çok şeyler oldu. Ancak, lipödem farkındalığı,tedavi seçenekleri,doğru uygulamalar daha fazla bilgi, daha fazla halk bilinci ve doktorlarımızın daha fazla araştırma yapmasını gerektiriyor. Sağlık üzerine çeşitli karar vericiler üzerindeki baskıları daha da fazla artırmamız gerekiyor.Bu hastalık hala ülkemizde nadir teşhis ediliyor.Sgk kapsamıyor.
Lipoödem ile savaşmaya devam edeceğiz.Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar - özellikle de bugün - sizleri lipödem hastalığı bilincini yaymaya davet ediyorum.Tanı konamadığı için hastalığın ilerlemiş evrelerinde yatağa bağımlı yaşamak kaderimiz olmamalı.Gençliğimizin en güzel yıllarını daha fazla lipödeme kurban etmeyelim.Erken tanı çok önemli.
Lipödemli arkadaşım yalnız değilsin!..
Acısız olmak yaşam kalitesi demektir!
Yaşam kalitesine sahip olmak sağlık demektir!
Sağlıklı olmak mutlu olmak demektir! ❤
Daha fazla farkındalığın olduğu nice sağlıklı,güzel günler dilerim
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, siz kılcal damar tedavisi mi oldunuz? Bende de lipödem var fakat yağ aldırma operasyonu geçirmek yerine kılcal damar tedavisi olmak istiyorum
 
Merhaba, siz kılcal damar tedavisi mi oldunuz? Bende de lipödem var fakat yağ aldırma operasyonu geçirmek yerine kılcal damar tedavisi olmak istiyorum
kılcal damar tedavisi lipödemi iyileştirmez.Ben liposuction oldum.Liposuction öncesi varis probleminiz varsa önce mutlaka damarlar tamir edilmeli.Varisleriniz düzelir.Lipödem yağı düzelmiyor ne yaparsanız yapın.
 
HAZİRAN AYI LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.

Lipedema/Lipödem Yağı Metabolik Olarak Diğer Yağlardan Farklıdır

Lipedema dördüncü yağ deposunu etkileyen bir hastalıktır. Lipedema genellikle kolları ve bacakları etkiler, ancak daha sonraki aşamalarda vücudun geri kalanına yayılabilir. Etkilenen karakteristik alanlar kalça ve iç uyluktur. Vücudun sadece hormona bağlı subkutan yağın bulunduğu belirli bölgelerinin neden lipedemadan etkilendiğini bilmiyoruz, ancak örneğin, memeler genellikle hastalığın başlangıcında lipedemadan genellikle etkilenmiyor. Lipitema yağı, kalori dengesi eksikliklerine en az tepki veren maddedir. Başka bir deyişle, bu tip yağ dokusu kilo kaybına çok dirençlidir. Bu, lipemalı bir hastada kilo kaybı meydana geldiğinde, diğer yağ depolarının, lipedemin bulunduğu yağ birikintilerinden çok daha fazla etkileneceği anlamına gelir.


Bu noktayı kanıtlamak için, yetersiz beslenen ve zayıf olan ancak bacaklarında lipedema ile uyumlu gynoid yağ bulunan bir kadının resmini ekledim. Bu, lipedema yağının metabolik direncinin en açık görsel örneğidir. Lipitema yağının metabolik farkının lipedemaya neden olup olmadığını veya lipedemadaki değişimin bir sonucu olup olmadığını bilmiyoruz, ancak lipedema tanısının ayırt edici özelliklerinden biridir
lipedemafat.jpg
 
HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.
Merhaba ben Gökşen Balcı.39 yaşındayım ve yaklaşık 19 yıldır kilolarımla mücadele ediyorum.

Bir zamanlar iskelet kemiklerim sayılırken 54 kiloydum.Hamilelik sürecimden sonra bacaklarım evrim geçirdi ve ne yaptıysam eski haline döndüremedim.

Yıllar ilerledikçe diyete ve spora rağmen kötüleşti bacaklarım.Üst bedenim ,yüzüm zayıflarken alt bedenim çığrından çıkmış gibiydi.

Her iki bacağım da Beton gibi ağırlaştı.Akşama doğru şişen,patlayacakmış gibi pis,huzursuz,basınçlı bir ağrı.Bacaklarınıza Çok hafif dokunulmasıyla bile sizi zıplatacak kadar acı hissediyorsunuz.Sebepsiz morarmalar oluyor,Aaaa çarpmışım herhalde bir yere farkında değilim sanıyorsunuz.Sayısız diyet denemesiyle azen tartıda ibre kıpırdamıyışını,bol yürüyüş,evde lesliler,yüzme,pilates yaptığınız halde bacaklarınızın incelmeyişini anlamlandıramıyorsunuz.Bool selülitli,artan bir yağlanma da ekleniyor tabloya..Spor yaparken canınızın nasıl acıdığını,parmağınızı kıpırdatacak enerjiniz dahi yokken,yapmaya çalıştığınızı düşünün.Gitmediğiniz doktor branşı kalmıyor.Dahiliye ile başlıyorsunuz,kalp damar,fizik tedavi,cildiye,diyetisyen... Hepsi baktı,tahlil yaptı ve sorunun benden kaynaklandığını gizli yiyici olduğumu sanıp,git diyet ve spor yap şikayetlerin geçer dediler hep heeep.Kaç doktora gittim sayısını hatırlamıyorum.Halbuki ne kadar az yediğimi,sağlıksız beslenmediğimi anlatmaya çalıştım yıllarca..

Meğer bilinmeyen bir hastalıkla mücadele ediyormuşum. LİPÖDEM!!! 4 yıl önce bir tv haberiyle kulağıma çalınan,mucizevi şekilde yaşamımda bakış açımı değiştiren kelime LİPÖDEM!!!

2 yıl kaynak okuyarak geçirdim,Hastalığı okumaya,anlamaya,çözmeye çalışarak geçirdim günlerimi,saatlerimi..İlerleyici kronik bir hastalık olduğundan korktum,ilerlemiş evrelerinde tekerlekli sandalyeyle yatağa bağımlı yaşayan insanları görünce,okuyunca gerçekten çok korktum.

Çaresizlik diz boyu.Çalışmayan tiroitle,bozulmuş bir damar sistemiyle,ülseratif kolitle,endometriozisle,bel fıtığı,omuzda yırtık ile yaşamak zordu.Tüm bunlara sebep olan şey ne? Bir yer bozuluyor ve domino taşı gibi sırayla boza boza ilerliyor.Yıldım doktor aramaktan,çare aramaktan.Kapatsınlar beni bir yere yıllarca uyuyayım istedim..Uyudum da..Lipödem teşhisim konmadan önce 2 sene neredeyse 24 saate yakın uyuyordum.Enerjim yoktu ki hiç.

Sonra ameliyat kararı alıp,2017 Aralık ayında liposuction ile bozuk,sürekli büyüyen lipödemli yağlarımı aldırdım.Hiç kolay bir operasyon değil.

Bitti mi iyileştim mi ben şimdi?Ihhh bitmedi.Bu mücadele bir ömür sürecek.Beslenme şeklini kökünden değiştirmen gerekiyor,ibadet gibi her gün spor yapmaya devam etmelisin.Hiç birşey yapamıyorsan yürüyüş şart.Hala lipödem hastalığının nedenlerini okuyorum,araştırıyorum.Bu hastalık dünyada nadir tanı konan,kronik ilerleyici bir yağ bozukluğu.Farkındalık şart.



Evliyim,18 yaşında bir evladım var.Çalışıyorum..Ailem,ev ve iş zamanlarımın dışında tüm enerjimi,

dolaştığım dolambaçlı, acılı ve zorlu yolculuktan nasibini almış biri olarak, Bu bilginin,bir kişiyi bile kurtaracağını umarak, LİPÖDEM HASTALIĞININ FARKINDALIĞI için çabalıyorum.


Lipödemle ilgili şikayetleri olan ancak henüz lipödem tanısı alamamış bir hastanın başına gelebilecek en güzel şey herhalde "LİPÖDEM" kelimesiyle tanışmak, böyle bir hastalığın var olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu öğrenmek olacaktır.Lipödem, vücudumun anormal miktarda yağ dokusu ürettiği ve kalçalarım, basenlerim, bacaklarım ve kollarımda artan bir yağ dokusu bozukluğudur. Aşırı anormal doku, diyet veya egzersize yanıt vermez. Lipödem ilerleyicidir ve büyümüş bu yağlar aşırı lenf sıvısının birikmesi olan olan lenfödem başlangıcını tetikler . Bu farkındalığın artması hususunda, Sağlık Bakanlığımızın LİPÖDEM HASTALIĞINI acilen gündemine alması gerekmektedir.

Şimdi her şeyin,lipödemin ne olduğunu bildiğim ve onunla nasıl başedebileceğimi ve onunla nasıl yaşamam gerektiğini öğrenebildiğim,kabullenebildiğim için çok mutluyum.Bu bilgilerimi tüm sosyal medya hesaplarımdan sizlerle paylaşıyorum.Biliyorum bazılarımız okumayı sevmiyor uzun uzun yazıları.Bilgi almak istediğinizde ya da,bazen insan öyle bir hale geliyor ki sizi anlayan,aynı acıları,aynı sıkıntıları yaşamış biri ile dertleşmek de isteyebilirsiniz.Lipödem konusunda sizlere Mentorluk yapıp,daha hızlı ve daha sağlıklı bilgilerle,olası hatalardan kaçınmak isterseniz seve seve yardımcı olurum.Bilgim dahilinde kafanızdaki tüm sorulara ışık tutmak,çözümlerinizin bir parçası olmak için burdayım.Arayın, yazın, sorun, öğrenin mutlaka sizler de bu hastalıkla nasıl başa çıkılabileceğini..Rahatsız ederim diye çekinmeyin lütfen olur mu:)
Bacaklarınızdan,bedeninizden lütfen utanmayın...Bu bir hastalık.Ve bizler çok güçlü kadınlarız.Hepimiz gerçek birer savaşçıyız.Yaşadığımız hastalık hiç kolay değil zira...Yalnız hissetmeyin asla.Bu yolda hepimize sabırlı ve azimli olmak düşüyor.Kararlı ,istikrarlı bir şekilde,bedeniniz için söylenen kötü ne varsa sağır kurbağa olup yola inançla devam etmelisiniz.Sevgiler hepinize.
30 Mayıs 2020
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.
Lipoödem (ağrılı yağ sendromu) çoğunlukla kadınlarda görülen kronik bir hastalıktır. Özellikle kalça bölgesinde, üst ve alt bacak bölgelerinde bilateral, simetrik yağ dokusu fazlalığı ile karakterizedir ve ayakta durma ile kötüleşen bacak şişmesi eğilimi ile birleştirilir. Erkek hastalarda lipödem oldukça nadirdir. Lipödem sıklıkla bilateral alt ekstremite lenfödem veya basit obezite olarak yanlış teşhis edilir.

Lipödemin Nedenleri: Genetik bir nedenden şüphelenilmesine rağmen, lipödem ve diğer yağ dokusu genişlemesinin etiyolojisi hala bilinmemektedir. Lipitin diğer olası nedenleri arasında metabolik, inflamatuar veya hormonal tutulum bulunur.
Semptomlar : Semptomlar kişiye göre önemli ölçüde değişir, tüm insanların tüm semptomları yoktur:

- Her iki bacağı içeren simetrik yağlı görüntü(selülit zannedilen)

- Dinlenme sırasında ve yürürken veya dokunduğunda yumuşak dokularda ağrı; dokunmaya aşırı duyarlılık

- Belden dizlere veya ayak bileklerine kadar yağ birikmesi, bazen ayak bileğinin üzerinde ayrı bir yağ halkası bırakarak ayakları etkilenmeden bırakır.

- Hiper mobilite (eklem gevşekliği)

- Dizlerin üstünde, altında ve altında ve üst uylukların dış bölgesinde yağ yastıkları

- Yağ lobları veya pedleri eklemlerde stres oluşturabilir ve anormal yürüyüşe ve / veya artmış eklem ağrısına neden olabilir.

- Yürüyüş bozukluğuna neden olabilecek diz problemleri

- Üst kollarda lipemik yağ birikmesi, bazen kol uzatıldığında büyük miktarda kol yağının asılı kalması, araştırmalarda lipödemli kişilerin% 30-90'ının kollarının da etkilendiğini bildirmektedir.

Kollarda lipemik yağ birikmesi, bazen bilek formlarının üzerinde farklı yağ halkası olarak bir bluz etkisi yaratır.

Cilt elastikiyetinin kaybı
Başlangıçta çukurlaşmayan ödem; daha sonra lipo-lenfödem olabilir (Evre IV)
Pitting ödemi uzun süreli ortostaz ile ortaya çıkabilir ve bacaklar yukarı kaldırıldığında düzelmelidir.
Kalori kısıtlayıcı diyetlerin lipödemli yağ üzerinde çok az etkisi vardır
Kolay morarma
Ayak ve ellerde negatif Stemmer'ın işareti
Uzuvlarda azalmış cilt sıcaklığı
Genel yorgunluk
Basınca duyarlılık
Ekstremite dokusu lastik gibi
Başlangıç yaşı genellikle ergenlik, hamilelik veya menopoz döneminde
Genel anestezi ile ameliyat sonrası başlangıç veya alevlenme görülebilir
Ayaklar ve eller LipoLenfödem gelişmeden önce genellikle etkilenmez (Aşama IV)
Erken aşamalar: Alt vücut genişledikçe ve kalça, uyluk ve bacaklarda yağ biriktikçe üst vücut ince kalabilir.
Daha sonraki aşamalar: lipemik yağ da göğüs, gövde, karın ve üst ekstremitelerde birikebilir
Daha sonraki aşamalarda belirgin lenfatik tutulum var
Kronik ağrı ve utanç, depresyon ve / veya yeme bozukluklarına yol açabilir
Tedavi edilmezse hareket kabiliyetinde kademeli bozulma
Yağ fibrotik hale gelebilir
Düşük D Vitamini, demir ve / veya B12/insilün direnci yüksekliği
Bazen diz altında yağ / sıvı cepleri görülür
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HAZİRAN AYI LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.

Nasıl bu kadar şişman oldun?
Kilo vermek için diyet yapmaya ya da egzersiz yapmaya çalışmadınız mı?
Yeterince egzersiz yapmıyor musunuz?
Bariatrik bypass cerrahisini düşündünüz mü?
Görünüşünle gurur duymuyor musun?

Bunların hepsi, Lipödemli olup da obez sanılan bir kişiyi umursamayanların söylediği gerçekten acı verici şeyler!
Bu yağ dokusu hastalığına sahip olduğunuzu bilinceye kadar muhtemelen acı çektin
utandın
ve kilo vermek için çok umutsuzca denediğin yol kalmadı.Çoğu zaman vücudundan nefret ettiğini hissettin. Fazla kilo vermeye çalışmak için bulimia, fad diyetleri, diyet hapları veya küçük kuş kadar porsiyonlar gibi aşırı ve sağlıksız yeme davranışlarına bile başvurmuş olabilirsiniz.
Akran baskısı ve sosyal normlar zaten duygusal olarak yüklü bir Lipödem kadını için güçlü drenlerdir.
Herkes gibi “normal” görünmek ve hissetmek istediğimi düşünmediniz hiç.? Güzel kıyafetler giymek, biri tarafından sevilmek, dışarı çıkmak ve sosyal olmak, çocuk sahibi olmak ve yapabileceğimi ve kendimi nasıl gördüğümü ciddi şekilde sınırlayan ''şişman olmanın'' fiziksel ve duygusal acısını hissetmek zorunda değiliz .
Her şeyi denedim ve hayattaki kaderimi bırakmaya ve kabul etmeye neredeyse hazırım demeden önce Lipödem hastalığını araştırmalısın.
Ya hayatınızda bazı kalıcı beslenme değişiklikleri yaparak vücudunuzu ve zihninizi iyileştirmeye yardımcı olabileceğinizi söylersem? Bu son zamanlarda keşfettiğim bir şey ve zaten kilo vermemi ve şekilsiz Lipödemli bedenimizi yeniden şekillendirmemizi sağlıyor. Daha iyi hissediyorum. Acım ve iltihap seviyelerim düştü. Açlıktan ölmüyorum ve diğer kronik hastalıklarım da iyileşiyor!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde oldum olası alt bacağım daha kalındı aldırış etmedim çünkü kiloluydum hep .kilo verdim ve alt bacagim biraz olsun inceldi ama ne yaptıysam gitmiyor. Bacaklarımin ici topak topak dokunduğum zaman ve hatta bu benim kolumda da var aslında. Bacaklarım dokununca müthiş bir ağrı oluyor ve son 6 ayda mirena spiral taktırdım yan etkisidir diye düşünüyorum bacak ağrılarımın ama sanırım lipodem olasiligi var. Fizik tedaviye gittim anlam veremedi ağrılarıma. Aile hekimim dr keza anlam veremedi ( yurttaşındayım) formda okudukça aydınlandım bende, ' acaba olabilir mi?' Diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi . Annemde benim gibi yıllardır bacak ağrısıyla uğraşıyor. Anneannem ve kiz kardeşleri de hep alt bacakları sis. Genetik mi diye ve lipodem mi diye düşünmemek elde degil . Birde cok çabuk morarıyor bacaklarım. Bazen bakıyorum,hastaneye gitsem darp raporu verirler herhalde o derece cok morluk olabiliyor bazen .
 
Benimde oldum olası alt bacağım daha kalındı aldırış etmedim çünkü kiloluydum hep .kilo verdim ve alt bacagim biraz olsun inceldi ama ne yaptıysam gitmiyor. Bacaklarımin ici topak topak dokunduğum zaman ve hatta bu benim kolumda da var aslında. Bacaklarım dokununca müthiş bir ağrı oluyor ve son 6 ayda mirena spiral taktırdım yan etkisidir diye düşünüyorum bacak ağrılarımın ama sanırım lipodem olasiligi var. Fizik tedaviye gittim anlam veremedi ağrılarıma. Aile hekimim dr keza anlam veremedi ( yurttaşındayım) formda okudukça aydınlandım bende, ' acaba olabilir mi?' Diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi . Annemde benim gibi yıllardır bacak ağrısıyla uğraşıyor. Anneannem ve kiz kardeşleri de hep alt bacakları sis. Genetik mi diye ve lipodem mi diye düşünmemek elde degil . Birde cok çabuk morarıyor bacaklarım. Bazen bakıyorum,hastaneye gitsem darp raporu verirler herhalde o derece cok morluk olabiliyor bazen .
Çok geçmiş olsun hepinize.Lipödem hastalarına doğum kontrol hapları gibi,hormonlu spiraller gibi kadınlık hormonu içeren haplar veya bu tarz hormonumsular yasak.Genetik alt yapıda varsa lipödemi ilerletiyor.Ben regli olamadığım için verilen doğum kontrol hapını 10 yıl kullandım:KK43:( Çok ilerledi bu yüzden lipödemim.Nacizane tavsiyem hormonlu olanı lütfen çıkarın.Normal spiral taktırın.
Lipödem tıp okulunda ders olarak okutulmadığı için yurtdışındaki ve ülkemizdeki doktorlar tarafından çok da bilinmiyor.Nadir tanı konan hastalıklar sınıfında.Obezite ve Lenfödemle çok sık karıştırılan bir hastalığımız var malesef:KK43: Ketojenik beslenme düzeni ve hareketli bir yaşam bir ömür şart.Damarlarınızda varis varsa tedavi ettirmeniz ağrı kontrolü için iyi olacaktır.
 
Her sabah bu sokağa giriyorum.Karşımda bu tabela.Tıpkı yıllarca sarfettiğim mücadeleyi simgeliyor benim için.Diyet yapıp yapıp hep duvara tosladım.Meğer yöntemim yanlışmış.Biliyorum bu çıkmaz sokak ama güzelliğe erişmek için bence tünel kazmaya da değer.Araba ile gidersen evet çıkmaz sokak.Ama yürüyerek gidersen sonu muhteşem bir güzellik 😍 Ben demiyorum ki bir ömür ballı börek yasak yemeyin 🚫⛔❌Ama lipödem hastasıysan ve başka kronik hastalıkların varsa ;

✅ Ta ki fazlalık kilolarımızdan kurtulana kadar...
✅Ta ki bedenimiz küçülene kadar...
✅Ta ki sindirim sistemimiz güçlenene kadar...
✅Ta ki ağrılarımızdan kurtulana kadar...
✅Ta ki lipödem dışında diğer kronik hastalıklarımızdan kurtuluncaya kadar...
❌Karbonhidrat,gluten ve şekerden uzak durmalıyız.
Ne yiyelim?
✅Günde iki öğün beslenelim.Diğer öğüne kadar aralarda çiğneme refleksi yapacağımız lokma dahi yemeyelim.
✅Mevsiminde sebze yiyelim.
✅Balık yiyebiliriz..
✅Haftada bir kırmızı et,hindi tüketebiliriz
✅Deniz ürünleri tüketebiliriz..
✅Sağlıklı yağlar (zeytinyağı,hindistan cevizi yağı) tüketebiliriz.
✅Vitamin ve minerallerimiz eksikse doktor kontrolünde takviyeliyelim.
Uzunca bir zamana yayarak bu şekilde kontrollü beslendiğimizde sonuç vaha olacak,inanıyorum 🙏
 

Eklentiler

  • 118254175_201909414612534_7131566417049402154_n.jpg
    118254175_201909414612534_7131566417049402154_n.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 107
  • 118224806_201909394612536_6545357337915646966_n.jpg
    118224806_201909394612536_6545357337915646966_n.jpg
    83,3 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Selülit zannedilen bacaklarda kollarda ağrılı yağlanmadır lipödem.Hastalığın başlangıç noktası genellikle ergenlik, hamilelik veya menopoz başlangıcı gibi ilk hormonal değişikliklerdir - Menopoz: Kadının bu hormonal değişimleri sırasında hastalık için tipik olan yağ dokusu çoğalması vardır: uyluklar, alt bacaklar, iç kısım diz, Kalça ve ayrıca kollar.
Lenfödem veya obezite hastalığı ile sık sık karıştırılarak tanlış teşhis edilir. Böylece, ilerlemiş lipödemde, örneğin 3. evrede, sarkık deri-yağ lobları ile grotesk vücut formları gelişir ve bunlar aynı zamanda önemli ağrı ile bağlantılı hareket kısıtlamasına ek olarak gelir.
Mümkün olan en iyi tedavi için, lipödemde uzmanlaşmış plastik cerraha gitmeden önce,ilk ameliyat konsültasyondan önce flebolog, damar cerrahı,fizik tedavi doktorundan veya hastalığa aşina olan başka bir uzmandan “lipödem”tanısı alınmış olmalıdır. Benzer şekilde, düz örgülü kompresyon çorabı ve manuel lenfatik drenaj tedavisi başlatılmış olmalıdır.Kilo fazlalığı varsa karbonhidrat,gluten ve şekerden uzak bir beslenme tarzı ile ideal kiloya yaklaşılmalıdır.
Venöz yetmezlik gibi şişlik ve ödem yapacak tüm varis durumları ekarte edilmelidir. Lipödeminizle ilişkili varisli damarlarınız varsa, bunlar lipödem cerrahisinden(liposuction) önce mutlaka tedavi edilmelidir.
Zira lipödem hastasının liposuctionı hiç kolay bir ameliyat değildir.Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak için,doktorunuzun lipödem deneyimi, tecrübesi ve hassasiyeti çook önemlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X