BENİM LİPÖDEM HİKAYEM

Hormonal dengesizlikler de çok önemli:

Tüm bu hormonların eksikliği ve anormal yüksek ve düşük dopamin istekleri olan kişilerde yaygındır.

Düşük serotonin, üzgün hissetme, istek, uyku bozukluğu, depresyon ve anksiyete ile ilgilidir.

Bu hormonları stres yönetimi, hormonal olarak dengeli beslenme ve fonksiyonel tıp ile dengeleyebilirsiniz.

Dopamini artırın (motivasyon, hafıza, dürtü, stres altında odaklanma): sağlıklı / temiz proteinler yiyin, bir fincan şekersiz organik kahve (kafeinle aşırıya kaçmayın), egzersiz yapın. Tirozin alımınızı artırın (tirozin dopamine dönüşür): Badem, avokado, muz, lima fasulyesi, kabak çekirdeği ve susam yiyin.

Serotonini artırın (iyi hissetme / pozitif hormon):"akıllı karbonhidrat" dedikleri şeyi yiyin: kinoa ve baklagiller gibi yavaş salınan seçenekleri seçin. Beyaz ekmek ve hamur işleri gibi basit karbonhidratlardan uzak durun. Chia tohumu, susam tohumu, otla beslenen organik et,ton balığı,patlıcan, ıspanak, brokoli, triptofan içeren yiyecekler yiyin.

GABA üretimini geliştirin: sakinleştirici nörotransmiter:
balık, özellikle uskumruları yiyin, meditasyon yapın, uyuyun ve masaj yapın..

Asetilkolin seviyenizi yüksek tutun: Bunu yapmak, güçlü, sağlıklı ve metabolik olarak aktif kasları korumanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cilt tonunu ve kemik yoğunluğunu iyileştirir ve yağ kaybına yardımcı olur: egzersiz, sağlıklı yağlar ve lesitin, yumurta, karaciğer, balık, karnabahar ve brokoli.gibi kolin kaynakları tüketin.

Melatonin üretiminizi artırın: Bu, gençliği koruyan, uykuyu iyileştiren, libidoyu, enerjiyi ve enfeksiyonlara karşı direnci artıran güçlü bir antioksidandır: Zifiri karanlıkta uyuyun, gün içinde gün ışığı önemli ve akşam yemeğinden sonra ışıkları kısın. Temiz protein kaynakları, kabak çekirdeği, chia tohumu ve ceviz gibi triptofan kaynakları tüketin.

Fonksiyonel ilaç tedavileri: Kortizolde azalma ve melatonin, asetilkolin, dopamin ve GABA'da artışa izin veren pek çok tedavi seçeneği vardır. Bu tedaviler hastanın özel fizyolojik durumuna göre seçilmelidir.

Uzun süreli sağlık ve iyilik için altta yatan hormonal dengesizliğin mutlaka tedavi edilmelidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipödem ameliyatı için,lipödem yağına en uygun teknik vaser liposuction diyor doktorlar.Nedir Vaser liposuction?
Repost den @dr_erdemaksoy
💎ULTRASOUND TEKNOLOJİSİNİN SİHRİNDEN YARARLANIN 💎 VASER LIPOSUCTION💎
💎 Bölgesel yağ fazlalıklarını gidermek için ultrason enerjisininin kullanıldığı bir yöntemdir
💎 Yüksek frekanslı ses dalgaları yayan özel kanüller kullanılır. Yağ hücrelerinin zarları parçalanır ve serbest hale getirilir
💎Serbest hale geçen yağ doku vakumlu kanüller kullanılarak vücuttan uzaklaştırılır ve istenen vücut konturu elde edilir
💎 Vaser Liposuction yönteminde kullanılan ses dalgaları sadece yağ dokuyu parçalar. Damarlar, sinirler, kaslar bu enerjiden etkilenmez
💎 Yağ fazlalıklarından kurtulmada klasik liposuction işlemine göre çok daha kontrollü bir yöntemdir
💎Dokuları çok daha fazla koruyan bir uygulama olduğu için operasyon sonrası oluşacak morluk ve ağrı azalır. İyileşme süresi kısalır
💎 Sadece Vaser Liposuction işleminde uygulanan “sıkılaştırma modu” ile işlem bölgesinde ekstra sıkılık sağlanır
💎 Vaser Liposuction, cerrahi bir yöntemdir ve deneyimli plastik cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilir
💎 Ultrasound enerjisinin sihrini kullanan Vaser Liposuction uygulaması, bölgesel yağ birikimleriyle vedalaşmak ve ideal konturlara ulaşmak isteyenler için uygun bir şeçenektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Etrafınızda sık gördüğünüz ince belli ama tüm kilosu bacaklarında biriken kadınlar vardır. Ne kadar spor ve diyet yapsalar da bel ve yüz bölgesi incelir ancak kalça, bacaklar ve baldır bölgesi hep kalın kalır. “Lipödem” tam da bu kadınları tarif eden bir durumdur. Doç.Dr.Tarık Çavuşoğlu, bizlere lipödem ve tedavileri hakkında bilgiler verecek.

Lipödem, vücudun alt kısmında aşırı yağ birikmesine neden olan bir durumdur. Lipödem çoğunlukla kalça, uyluk ve alt bacağı içerir. Üst kollar da etkilenebilir. Lipödem elleri veya ayakları etkilemez.

Lipödem kadınların% 11'ini etkileyebilir. Lipödemde yağ, cildin altında, genellikle kalçalarda ve bacaklarda düzensiz bir şekilde dağılmıştır. İlk başlarda estetik bir sorun gibi görünse de, sonraları bacaklarda ağrı ve diğer sorunlara neden olabilir. Lipedema her zaman obezite veya lenfödem ile karıştırılabilir.

Lipedema bazen lenfödem ile karıştırılır, ancak bunlar iki farklı durumdur. Bununla birlikte, lipödem zamanla lenfödeme dönüşebilir.

Lipödeme ne sebep olur?

Lipödemin kesin sebebi bilinmemektedir. Ancak durum ailevi ve kalıtsal olabilir. Lipödem neredeyse sadece kadınlarda görülür ve genellikle ergenlik, hamilelik veya menopoz döneminde başlar veya ilerler. Bu nedenle, lipödemin muhtemelen hormonlarla bir bağlantısı vardır. Lipödemobezite anlamına gelmez, ancak bu duruma sahip hastaların yarısından fazlası aşırı kilolu veya obezdir. Yapılan diyetler lipödemden etkilenen alanları (kalça ve bacaklar) inceltmeden, üst vücutta kilo verme ile sonuçlanır.

Lipödem hastalarında idrar söktürücüler, bacakları havaya kaldırmak ve basınçlı çoraplar işe yaramaz. Hastada kronik venöz yetmezlik veya lenfödem olmadığı sürece ayaklarda veya ellerde şişme olmaz. Lipödem ilerleyici bir hastalık olduğundan zamanla yürüme yeteneğini yitirmeye sebep olabilir. Lipödemli birçok hastada utanç, endişe ve depresyon gibi duygusal semptomları vardır. Çünkü vücutlarının alt kısmı devamlı büyür. Zamanla lipödem ilerleyerek daha fazla yağ biriktikçe, lenfatik yolu tıkayabilir. Bu durum bacaklarda lenf adı verilen bir sıvı birikmesine neden olur. Durum sekonderlenfödem veya lipo-lenfödem olarak bilinir.

Lipödem Tedavisi

Lipödem Ameliyatsız Tedavileri

Lipödem hastaları, lipödemin ilerlemesini yavaşlatmak için yaşam tarzlarını değiştirmeyi öğrenirler. Kalp koruyucu diyetler, egzersiz, özellikle yüzme, bisiklete binme ve yürüme lipödemin ilerlemesini yavaşlatmak amacı ile önerilir. Basınç çorapları, manuel dekompresyon tedavileri de lipödem ilerlemesini yavaşlatmak için yapılabilir.

VaserLiposuction ile Lipödem Tedavisi

Lipödem hastalığının günümüzde en etkili tedavisi “VaserLiposuction ile LipödemTedavisi”dir.VaserLiposuction özellikle bacakta ödemi toplamakta sorumlu olan lenfatik kanallara zarar vermeksizin spesifik olarak sadece yağı almayı mümkün kılan bir yöntemdir. VaserLiposuction sayesinde lipödemi tek seansta tedavi edebilmek mümkün olmuştur. Damar sinir ve lenf yapılara zarar vermeyen VaserLipo sayesinde daha az kanama, maksimum yağ alımı ve minimum ödem ile Lipödem cerrahi tedavisi mümkün olmuştur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LİPÖDEME RAĞMEN ZAYIFLAYABİLMEK

LİPÖDEM BESLENMESİNDE NELER YAPTIM?
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki ben ne bir doktorum,ne bir diyetisyen ne de beslenme uzmanı değilim.Hiçbir doktorun reklamını yapmak gibi bir amacım da asla yok.Kıymetli hekimlerimizin sağlık gönderileri bulunmaz nimet şu dönemde.Hepsini elimden geldiğince okuyup,araştırıp takip ederim.Doğru olduğunu düşündüğüm bilgileri de sizlerle paylaşırım.Size uyar uymaz,herkes kendi akıl/mantık süzgecinde değerlendirip,işinize yarayan bilgiyi alırsınız.20 yıldır kendi tecrübelerimden de,diğer lipödemli arkadaşlarımın aktardığı bilgiler ışığında da biz lipödem hastalarının klasik diyetlere cevap vermediğini gözlemledik hep bedenimizin..İnancımız sarsıldı,vazgeçtik,pes ettik.. Halbuki birçoğumuz beslenme düzenimize de dikkat ediyoruz.Ama bir yerlerde hep bize uygun olmayan bir yanlış vardı.Hem vücudumu arındırarak dinlendirmek hem de kilo kaybetme hızımı geri kazanmak için çok okudum,çok araştırdım.Karbonhidratsız bir yaşama başlayayım dediğim anda karşıma Doktor Özcan Yücel,Rengin Börekçi,Selim Bilgin,Yeşim Temel Özcan gibi doğru beslenmenin nasıl olduğunu anlatmaya çalışan birçok değerli hocalarımızı takip etmeye başladım instagramda. Sağlıklı Yaşıyoruz ekibini yıllardır takip ediyorum zaten.Ama her şeyin kısmet zamanı vardır ya hani ,o da şimdi nasip oldu bana.Kendime yeni bir düzen oluşturdum. Bu düzeni kafama göre de oluşturmadım. Takip ettiğim hocaların paylaşımlarını dikkatle SÜREKLİ OKUYARAK kanaatimi oluşturdum.Herkesin bedeni farklı.Yiyeceklere verilen tepki farklı.Vitamin ve mineral dengemiz farklı.Ben bir tabak semizotu yemeği ile 24 saat geçirebiliyorum,elim ayağım titremeden,açlık başıma vurmadan..Siz de bunu yapın diyemem ki.Sadece kendi yaptıklarımı açıklıyorum, kimseye diyet listesi vermiyorum.Tıbbi tavsiye niteliğinde asla değildir yazılarım.
Peki gelelim nasıl yaptığıma☺️
🌟Sabah
🌿 Saat 06.30 Güne gözümü açar açmaz tiroit ilacımı almakla başlıyorum.Hipotiroid hastasıyım aynı zamanda.Yarım saat sonra kendi yapmış olduğum 2 yemek kaşığı elma sirkemi azıcık suyla içip evden çıkıp işime gidiyorum. Gün içinde tüm gün kök salıyorum koltuğuma.Bu durum damar sağlığım için hiç iyi değil.Eve gider gitmez tam 90 derece duvara dikiyorum bacaklarımı.Masamın altında tabure var uzatıyorum ara ara.

🌿Saat 08.00 Ofiste şekersiz Türk Kahvemi içiyorum.Siyah çaydan olabildiğince kaçınıyorum,Demiri düşürdüğü için. En iyi dostum yeşil çay günde bir fincan.
🌿Sade filtre kahve, sade maden suyu,mineralli suların içine limon dilimledim,taze nane ekleyerek içtim.Günde 3 litreyi buluyor su tüketimim.(böbrek fonksiyonlarında bozukluk olanlar doktor kontrolünde su tüketimi yapmalı)
🌿Bu süreçte meyve, çiğ kuruyemiş, kefir,ayran gibi ara öğünler tüketmedim. Kazıntı hissettiğimde su içtim.Bu besinleri ideal kiloma inene kadar beslenme düzenimden çıkardım.
🌟Akşam
🌿Saat 18.00

1.Seçenek Haftada 2 akşam kadar 200 gram kırmızı et (sanırım 4 köfte kadar diyebilirim), avucunuzun içi büyüklüğünde hindi , 150 grama kadar balık ilk tercihim oldu.Ya da deniz ürünleri tercih ettim. Yanında booool mevsim salata (havuç rende,göbek atom salata,kıvırcık,kırmızı soğan,roka,taze nane sirke,zeytinyağı,limon,tuz ekleyerek.
🌿2.Seçenek Sebze yemeği tercih edeceksem zeytinyağıyla pişirdim.Trans yağa döndürmeden.Mevsiminde sebzeleri türlü yemeği yaptım,ya da ızgara sebze yaptım. 7-8 kaşık kadar aldım yine yanında mevsim salata tercih ettim. Közlenmiş patlıcan,taze fasulye,bamya,semizotu,deniz börülcesi,kabak,kırmızı kapya biber sık sık tükettiğim sebzeler.Bazen çiğ olarak bile salatalarıma ekledim sebzeleri. Gece Gölgesi Sebzeleri; Domates, Patates, Patlıcan ve Biber sahip oldukları yüksek lektin nedeniyle gece gölgesi sebzeleri olarak tanımlanmaktadırlar. Özellikle eklem ve kas ağrıları ve mod bozukluklarında tetikleyici oldukları bilinmektedir.Bedeninizdeki Etkilerini gözlemleyerek kullanmanızda fayda var.

3.Seçenek Ya da canım bazen kahvaltı yapmak istediğinde 1 haşlanmış yumurta(ya da 2 yumurtalı omlet), bol yeşillik (çoğunlukla: marul, semizotu,taze soğan) salatalık, biber (bolca yedim bunlardan). Üzerine çookça limon gezdirdim. Eğer zeytin yiyeceksem zeytinyağı kullanmadım veya zeytinyağı gezdirdiysem zeytin yemedim. Beyaz peynir tüketmedim!!. Ya da menemen yaptım yedim.

🌟SPOR
🌿 Her sabah işe 45 dk yürüyerek gittim.Haftada üç gün 1 saat yüzdüm.Düzenli olmamakla birlikte Arada evde karın egzersizleri yapıyorum.Bazen Leslie ile evde yürüyüş programında 3 mil yaptım.

🌟ÖNEMLİ NOKTALAR
🌿Günde en az 3 litre su içiyorum.Yemekten yarım saat önce sıvı alımını kesiyorum.Yemekle birlikte sıvı içmemeye dikkat ettim.Yemekten 1 saat sonra tekrar su içmeye başladım.
🌿Günde tek öğün beslendim,çok nadir iki öğün yaptım.Bazen aralarda takılan kilo direncini kırmak için 2 gün sıvı orucu tuttum.En geç saat 18.00’de yemek faslım bitti.

🌿Uyku düzenime dikkat ettim.Gece saat 23.00'e kalmadan uyumaya özen gösteriyorum.

🌿İçinde un olan hiçbir yiyecek yemedim.(hindistancevizi unu,badem unu gibi sağlıklı unlar dahil) Süt ürünleri, soya, lektinden zengin sebzeler, gluten ve kafein kronik ağrı mekanizmasında etkili olabilmektedir.(kahve bana dokunmuyor, ağrı yok, tüketebiliyorum) Süt ve Süt Ürünleri; süt içeriğindeki laktoz ve kazein nedeniyle sızdıran bağırsağı tetiklemek bu nedenle de ağrılara sebep olabilmektedir.Karbonhidrat içeren besinleri tüketmedim.

🌿 Tiroit sağlığım için arada dönüşümlü Selenyum kullanıyorum.Magnezyum ve D Vitamini takviyesi alıyorum.

🌿 Lütfen kan tahlillerinizi düzenli yaptırınız, D vitamini,B12 vitamini,Demir,insilün direnci,magnezyum,Tsh T3,T4 değerleriniz çok önemli,doktorunuzla konuşup takip altında olmanız, eksikse takviyelemelisiniz..Bunların eksikliği de kilo vermenize engel olabilir.Zerdeçal inflamasyona birebirdir,ağrılara da iyi gelir ama demir emilimini azalttığı için ve benim demir değerlerim sınırda olduğu için şimdilik kullanmıyorum.

🌿 İsterseniz en sağlıklı besini yiyin, güzel çiğnemediğiniz taktirde vücudunuzun daha çok insülin salgılanmasına sebep olacaktır. Kısacası iyi çiğnemeden ne yerseniz yiyin vücudunuzda tıpkı yasaklı listesindeki bir şey yemişsiniz etkisi oluşacak. Düşünsenize tatlı yememek için mücadele ediyorsunuz ama yediğiniz yemekleri iyice çiğnemeden yuttuğunuz için tatlı yemiş gibi etkileniyorsunuz. Bunu kim ister?

🌿Ne zaman açlık hissi oluşursa hareket edin, hareket açlığı bastıran yegane sistemdir. Buna şaşacaksınız. Kalkın hemen azıcık, bir 5-10 dk yürüyün.

2764.png
<3 İşin en önemli ayrıntısı mutluluk ve huzur..Polyanna olun demiyorum ama,Ruh emici kişilerin ve olayların sizi mutsuz etmelerine,kahkahalarınıza gölge düşürmelerine hiç izin vermeyin.Pozitif olumlamalar her zaman iyi hissettirir.Sevdiğiniz ritüelleri uygulamaya çalışın mutlaka.Stres yükünüzü hafifletin.Bu yüzden sosyal yaşantımda sadece ayda iki kez, iki kadehi geçmeyecek şekilde alkol (şarap ya da rakı) kaçamağı yaptım.Bu konuda kendimi kısıtlamadım.
🌱Benim söyleyebileceklerim bu kadar. Siz çok istediğiniz için ve bende bu karbonhidratsızlık işe yaradığı için uzun uzun yazdım. Herkes dönem dönem vücudunda bir şeylerin yolunda gitmediğini gözlemlediği için, kendini bedensel ve zihinsel olarak huzursuz hissedebiliyor. Bu gibi durumlarda hemen ilaçlara ve medikal tedavilere sarılmadan önce, eliminasyon diyetini uygulayarak size iyi gelmeyen şeylerin ne olduğunu çözebilirsiniz. Pes etmeden,kendi bedeninize nelerin iyi gelip gelmediğini çok iyi analiz ederek sağlıklı olmaya niyet edin.Gerisi çorap söküğü gibi geliyor…Bu yolda hepimize kolaylıklar dilerim.

Hepimize sağlıklı ve çoook mutlu bir yaşam diliyorum.
2764.png
<3
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipödem hastalarında duygusal destek genellikle göz ardı edilir. Hasta destek grupları ile Lipödem hastalığının ne olduğunu,tedavisi konusunda hayat boyu nasıl mücadele etmemiz gerektiği,hangi doktorlara başvurulması hakkında deneyim ve tecrübelerimizi paylaştığımız sosyal destek gruplarımız var..Lipödem ile en sağlıklı yaşam için sosyal destek grubu;
Lipödem Yönetimi;
• Sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi
• Egzersiz ve fiziksel aktiviteyi geliştirmenin yolları
• Sıkıştırma terapisi (tüm uygulamalarında)
• Cilt Bakımı ve Korunması
Ameliyat öncesi ve sonrası yaşananlar
üzerine tavsiyelerden oluşan bilgiler içerir.
Lipödemle yıllardır yaşayan birçok arkadaşımızın tecrübeleri,Hastalığın ilerlemesinin önüne geçebilmek için tavsiyelerinden faydalanmanız dileğimle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipödem nasıl tedavi edilir?
Lipödem yönetimi çok yönlüdür. Egzersiz, diyet ve beslenme, duygusal destek ve alt ekstremite şişmesinin birlikte var olan diğer nedenlerinin yönetimini içerir. Konservatif tedavi başarısız olursa lenf koruyucu vaser liposuction bir seçenek olabilir.
Lipödemin ilerlemesini önlemek için egzersiz (özellikle yürüme, yüzme, bisiklete binme, pilates ) ve sağlıklı beslenme (taş devri,paleo,ketojenik beslenme) önerilmektedir. Bacaklarınızda kilo kaybı olmasa da, etkilenen vücut bölgelerinde herhangi bir kilo alımının tedavisi zorlaştığından, ek kilo alımının önlenmesi çok önemlidir.
Duygusal destek genellikle göz ardı edilir. Hasta destek grupları ile Lipödem hastalığının ne olduğunu,tedavisi konusunda hayat boyu nasıl mücadele etmemiz gerektiği hakkında deneyim ve tecrübelerimizi paylaştığımız bir grup.Lipödem ile en sağlıklı yaşam için sosyal destek grubudur.
Lipödem Yönetimi;
Sosyal destek
• Sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi
• Egzersiz ve fiziksel aktiviteyi geliştirmenin yolları
• Sıkıştırma terapisi (tüm uygulamalarında)
• Cilt Bakımı ve Korunması
Ameliyat öncesi ve sonrası yaşananlar
üzerine tavsiyelerden oluşan bilgiler içerir.
Lipödemle yıllardır yaşayan birçok arkadaşımızın tecrübeleri,Hastalığın ilerlemesinin önüne geçebilmek için tavsiyelerinden faydalanmanız dileğimle.

Bacak şişmesinin diğer nedenleri lipödem ile birlikte olabilir ve tedavi sırasında göz ardı edilmemelidir. Cilt bakımı, lenfödem veya kronik venöz yetmezlik ile komplike olan lipödem hastaları için önemlidir. Düzenli nem kremleri uygulaması cildin kurumasını önleyerek enfeksiyon riskini (selülit) azaltır.
Kompresyon çorapları, ödem olduğunda faydalıdır ve lipödemin lipolenfödeme ilerlemesini önlemeye yardımcı olabilir. Manuel lenf drenajı (MLD) ve aralıklı pnömatik kompresyon tedavisi, değişen derecelerde başarı ile denenebilir. At kestanesi veya diosmin gibi bitkisel ilaçlar genellikle değişen sonuçlarla denenir ve genellikle şişliğin venöz bileşeni olduğunda daha etkilidir.
Vaser liposuction, fazla yağı ortadan kaldıran ve konservatif önlemlerle iyileşmemiş hastalar için yararlı olan, lenf koruyucu bir prosedürdür. Bu prosedür genellikle genel anestezi altında yapılır ve standart liposuction prosedürlerine kıyasla lenfatik damarlara zarar verme olasılığı daha düşüktür. Birçok hasta, gelişmiş yürüme kabiliyeti, daha az ağrı ve daha iyi bir yaşam kalitesi bildirmiştir; sonuçlar zamanla dayanıklı görünmektedir. Ne yazık ki, bu prosedürler yaygın olarak mevcut değildir ve çoğu sigorta sağlayıcısı tarafından karşılanmamaktadır. Lenf damarlarının hasar görmesine neden olan komplikasyonlar daha fazla şişmeye neden olabileceğinden, hastanın bu tür liposuction konusunda lipödem tecrübeli bir doktor tarafından değerlendirilmesi önemlidir. Birçok hasta müdahaleden sonra bile uzun vadede olağan bakıma devam etmelidir.
Zira lipödem hastasının liposuctionı hiç kolay bir ameliyat değildir.Mümkün olan en iyi sonuca ulaşmak için,doktorunuzun lipödem deneyimi, tecrübesi ve hassasiyeti çook önemlidir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2015 yılından ilk fotoğraf.Sürekli kocaman büyüyen bacaklarım,kalçam yüzünden, Lipödem olduğumu bilmeden doktordan doktora koştum yıllarca.Acı içinde.Fitin Time spor zamanlarım.Ne paralar döktük yıllarca diyet masaj ve sporlara
😰
😭
😤
Beslenme seçimlerimiz yanlışmış.
Diyet ve spor yaptığınız halde sonucun değişmemesi ve tüm bunlara rağmen bacaklarınızda ağrının ve hacminin büyümeye devam etmesi insanda yaşam enerjisi bırakmaz.Nasıl bir psikoloji yarattığını biliyorum.Yalnız değilsiniz.Burdayım.Lütfen sorularınızı sormaktan,deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.
☎
Saat 18:00-20.00 arası detaylı bilgi için arayabilirsiniz.
Lipödemin erken tanısı çok daha iyi tedavi edilmesini sağlar.İlk adım her zaman konservatif tedavi.Yani daha
çok spor,diyet ve basınçlı çorapla birlikte sağlıklı bir dolaşım sistemine sahip olmaya çalışmak.Evre evre ilerlemesine asla izin vermeyiniz.Ameliyat yani liposuction yaptırmak kesin ve kalıcı bir tedavi yolu değildir.
Karbonhidratsız,glutensiz ve şekersiz bir yaşam şart biz lipödem hastalarına.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipedema/Lipödem Yağı Metabolik Olarak Diğer Yağlardan Farklıdır
Lipedema dördüncü yağ deposunu etkileyen bir hastalıktır. Lipedema genellikle kolları ve bacakları etkiler, ancak daha sonraki aşamalarda vücudun geri kalanına yayılabilir. Etkilenen karakteristik alanlar kalça ve iç uyluktur. Vücudun sadece hormona bağlı subkutan yağın bulunduğu belirli bölgelerinin neden lipödenden etkilendiğini bilmiyoruz, ancak örneğin, memeler genellikle hastalığın başlangıcında lipödemden genellikle etkilenmiyor. Lipödem yağı, kalori dengesi eksikliklerine en az tepki veren maddedir. Başka bir deyişle, bu tip yağ dokusu kilo kaybına çok dirençlidir. Bu, lipödemli bir hastada kilo kaybı meydana geldiğinde, diğer yağ depolarının, lipedemin bulunduğu yağ birikintilerinden çok daha fazla etkileneceği anlamına gelir.
Bu noktayı kanıtlamak için, yetersiz beslenen ve zayıf olan ancak bacaklarında lipedema ile uyumlu gynoid yağ bulunan bir kadının resmini ekledim. Bu, lipedema yağının metabolik direncinin en açık görsel örneğidir. Lipitema yağının metabolik farkının lipedemaya neden olup olmadığını veya lipedemadaki değişimin bir sonucu olup olmadığını bilmiyoruz, ancak lipedema tanısının ayırt edici özelliklerinden biridir.
fotoğraf ALINTIDIR.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lipödem ve Lenfödem Beslenme Rehberi


Chuck Ehrlich, Emily Iker, MD, Karen Herbst, Linda-Anne Kahn, CMT, CLT-LANA tarafından,
Dorothy D. Sears, ve Elizabeth McMahon, (Lenf Notları, 2016).


Önerilen Yeme Düzeni
Çoğunlukla sebze ağırlıklı yiyin.
Gökkuşağı renginde sebze ve meyvelerin yanı sıra fermente gıdalar oldukça faydalıdır.Favori tatlar
sağlamak için otlar ve baharatlar kullanın.
Lenfödem ve Lipödem beslenmesinde, şekerler (özellikle fruktoz), rafine edilmiş tahıllar (özellikle
glüten içeren tahıllar) ve kimyasal olarak değiştirilmiş yağlar.
Hayvansal ürünleri ve yüksek tuzlu yiyecekleri sınırlayın. Süt ürünlerinden kaçının (ev yapımı kefir ve yoğurt dışında)
Evde pişirdiğiniz yemekler en iyisidir, çünkü hazır yiyeceklerin çoğu, eklenmiş şeker, tuz, soya, sağlıksız yağlar veya istenmeyen katkı maddeleri ile doludur..
Meyve suları tercih edilmemeli ya da,en aza indirilmelidir çünkü meyvenin kendisinden bile daha hızlı kan şekerini yükseltirler.


• Öncelikle yenmesi gerekenler: Çeşitli farklı sebzeler tüketin.Mevsiminde olmak kaydıyla,toprağın üstündeki sebzeleri bolca tüketirken,altında yetişen sebzeleri içeriğindeki karbonhidrat nişasta oranlarından dolayı daha sınırlı tüketme fayda var.
• Sınırlı Miktarlarda Yenmesi gerekenler: En çok keyif alınan yiyecekler
daha küçük miktarlarda ve haftada sadece birkaç kez,
• Nadiren veya Asla Yenmemesi gerekenler: Bunları özel günlerinizde yemek için saklayın.

Öncelikle yenmesi gerekenler
• Mevsiminde olan sebzeler,örneğin koyu yeşil yapraklı sebzeler, renkli pancar, kabak, biber ve soğan, sarımsak,
mantarlar ve otlar..Ülkemiz taze sebze konusunda cennet.Toprağın üstündeki sebzeleri sınırsız tüketebilirken,altında yetişen sebzeleri karbonhidrat içeriklerinden dolayı,sınırlı tüketmekte fayda var.
• Baklagiller: Kurufasulye,nohut,barbunya,mercimek
• Meyveler (taze veya dondurulmuş): böğürtlen, yaban mersini,
kızılcık, ahududu, çilek,greyfurt,portakal,ananas,erik vb.Kilo verme döneminde meyve de şeker içeriğinden dolayı önerilmiyor.
• Tatlı patates
• Tahıllar (glüten içermeyen tam tahıllar):
amarant, esmer pirinç, karabuğday, darı, yulaf,
kinoa, sorgum ve yabani pirinç.
• Fermente gıdalar: kefir ve aktif yoğurt kültürler, lahana turşusu (tabi tuz limitleri dikkat edilerek) vb.
• Sütler:badem sütü, hindistan cevizi sütü,keçi sütü.
• Kahve, çay (siyah, yeşil, bitkisel, kırmızı, beyaz),şekersiz ham kakao


Sınırlı Miktarlarda Yenmesi gerekenler
• Brezilya fıstığı: Selenyum ihtiyacı için günde 3 adet önerilir.Fazlası zararlıdır.
• Çikolata:% 70 veya daha fazla kakaolu bitter çikolata.
• Süt ürünleri: tereyağı veya saf yağ, peynirler (işlenmemiş
peynir ), keçi sütü peyniri , koyun sütü peyniri.Süt ürünlerinde de çok çelişkili yayınlar var.Eliminasyon diyetinde önerilmiyor.
• Sarısı dahil yumurtalar: tercihen organik, otlatılmış veya serbest gezen hayvan yumurtası
• Balık: ton balığı, yabani somon, uskumru, sardalya, hamsi ve diğer deniz ürünleri.Ağır metal riskine karşı dikkatli seçilmelidir.
omega-3 doymamış yağlar.
• Etler: tercihen organik otla beslenen sığır eti, manda,kuzu eti
• Kümes hayvanları: tercihen organik tavuk (derisiz),hindi,
• Kabuklu yemişler ve tohumlar (çiğ ve tuzsuz): badem,kaju fıstığı, fındık,ceviz,antep fıstığı, kabak çekirdeği, susam, ayçiçeği gibi tohumlar
• Yağlar: natürel sızma zeytin, avokado, ceviz, hindistan cevizi,
kakao yağı, keten tohumu, susam yağı,çörekotu yağı
• Çeşniler: acı biber, acı sos veya biber sosu,
yaban turpu, hardal, salsa, , ev yapımı sirke vb.
• Kuru meyveler: kızılcık (az şekerli), kuş üzümü,
hurma, incir, kuru erik, kuru üzüm.Kuru meyvenin şeker oranı tazesinden daha yüksektir.Kilo verme döneminde önerilmez.
• Şarap: tercihen kırmızı, haftada en fazla 3 kadeh


Çok Nadiren ya da Asla Yenmemesi gerekenler
• Glüten içeren tahıl ürünleri (buğday, arpa
veya çavdar): ekmekler, kahvaltılık gevrekler, bulgur, kekler,
kurabiyeler, kuskus, krakerler, çörekler,erişte, krep, makarna, turtalar, pide, pizza, waffle vb. türde hamur işleri
• Glutensiz gıda ikameleri: ekmekler, makarna, pizza,
mısır nişastası, patates ile yapılan unlu mamuller vb.
nişasta, pirinç nişastası vb.
• Şeker ve gerçek akçaağaç şurubu ve tatlandırıcılar
• Kızartılmış yiyecekler ve cips, cips gibi gıda ürünleri,
patates kızartması vb.
• Nitratlar, nitritler kullanılarak işlenmiş veya konserve edilmiş etler,
veya (işlenmiş sosis,salam,sucuk gibi),
yüksek sıcaklıklar veya bir alev üzerinde pişirilmiş etler.
• Soya bazlı işlenmiş gıdalar: bebek maması,soya sütü vb.
• Şekerli atıştırmalıklar: şekerler, enerji barları, meyve ruloları,
dondurma, şerbet vb.
• Şekerli tatlandırıcılar: agave şurubu veya nektar,
yüksek fruktozlu mısır şurubu, bal ve suni tatlandırıcılar.
• Tatlı içecekler, şekerli tatlandırılmış ve diyet (yapay olarak
tatlandırılmış): gazlı içecekler, alkolsüz içecekler, çaylar ve çay bazlı
içecekler, kahve ve kahve bazlı içecekler,
enerji içecekleri, meyve içecekleri (özellikle% 100 meyve
içecekler) vb.
• Sağlıksız yağlar: hidrojene yağlar,, çoklu doymamış yağlar (mısır, pamuk tohumu,üzüm çekirdeği, aspir, soya fasulyesi, ayçiçeği), trans-yağlar ve kimyasal olarak değiştirilmiş yağlar.
• Bira, likör, karışık içecekler vb.içecekler tüketilmemelidir.
&
Lipödem Teşhisiniz yeni kondu ve kafanız karmakarışık mı?
Lipödem Hastalığında Yol Haritasına mı ihtiyacınız var?
Lipödem beslenmesi hakkında öğrenmek istedikleriniz için ücretsiz arayabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4.ayım da bitti.Hala uğraşıyorum,didiniyorum.Zaman zaman motivasyonum da düşüyor.Ama pes etmeden devam ediyorum.Her gün düzenli yürüyorum,haftada 2 gün reformer pilatese gidiyorum.Sağlıklı besleniyorum.Karbonhidrattan ve şekerden uzak durduğum halde hala kilo veremedim:KK43:( 90 kilo girdiğim ameliyata,şimdi 85 kiloyum.Çoooooook zor gidiyor kilolarım.Tartı görmek istemiyorum..O yağlı aşırı selülitli görüntü için de bol bol masaj yapıyorum,başka türlü gitmiyor.Artık ne kadar düzeltebilirsem.İncelme müthiş.Giremediğim pantolanlarımın içine girebilmek paha biçilmez.Eki Görüntüle 2136299
Ah ne kadar uğraşmışsınız, ne kadar uzun ve sıkıntılı bir süreçten geçmişsiniz..ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...Yazınızı baştan sona okurken gözlerim doldu çok duygulandım...Yazdıklarınız,mücadeleniz dışında bizlerede ayrıntılı bir şekilde yazıp uzunca mesailer harcamışsınız...Keşke herkes sizin gibi olabilse... Benimde sorunum aynı ve araştırma yaparken rastladım sizin yazılara...Benim için son derece değerli anlatımlarınız için kendi adıma çoook teşekkr ediyorum... yazılarınızı izlemeye devam edicem ve bende bu konuda ne yapaliceksem sizin gibi olamasada sizlerle paylaşıcam... <3
 
Ah ne kadar uğraşmışsınız, ne kadar uzun ve sıkıntılı bir süreçten geçmişsiniz..ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...Yazınızı baştan sona okurken gözlerim doldu çok duygulandım...Yazdıklarınız,mücadeleniz dışında bizlerede ayrıntılı bir şekilde yazıp uzunca mesailer harcamışsınız...Keşke herkes sizin gibi olabilse... Benimde sorunum aynı ve araştırma yaparken rastladım sizin yazılara...Benim için son derece değerli anlatımlarınız için kendi adıma çoook teşekkr ediyorum... yazılarınızı izlemeye devam edicem ve bende bu konuda ne yapaliceksem sizin gibi olamasada sizlerle paylaşıcam... <3
Dalga mı geçtiniz bu yazınız ile.
 
X