Benim Suçum Mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
babamın helal kazancının yanında, faize de bulaşmış olması nedeni ile yargılandım böyle bir ailenin mensubu olmaktan utanmalıymışım gibi hissettirildi. benim suçum nedir bunda? o kadar kalbim kırıldı ki ağlamamak için zor duruyorum. insanlar ne ara ailesi ile yargılanır ve değer biçilir oldu?

Her şeyin fazlası zarar.
Muhafazakarın da olmayanın da .
Ne diyim Allah'a havala edin.

Şahsi suçunuz yok tabii ki,kim suçladı?

Babanız ne iş yapıyor ki?kimler yargılıyor sizi?

Ağzı olan konuşuyor kardeşim he he sensin de geç
babam ticaretle uğraşıyor ve gençliğinden beri canını dişine takıp çalıştı helalinden lakin son 10 senedir faizle işini büyüttü ve kazancı fazlalaştı. bundan dolayi beni yargilayana bende bunun bir karaktersizlik olduğunu beni böyle yargılamasının yanlıs olduğunu söyledim ve engelledim bahsettiğim kişiyi. yinede içime çok oturdu.

Herkes maaşını bankadan aldığına göre herkesin banka hesabı var, bu durumda herkes ucundan da olsa faize bulaşmış ve cehennemlik?!?

1500 yıl öncesinin tefeciliğiyle modern bankacılık aynı değil ki hanımefendi. Banka paranızı işletiyor, payınıza düşeni alıyorsunuz. Aynı şekilde banka size para ödünç verirken verdiği oran belli, anaparayı ödünç verme bir karşılıkla yapılıyor. Kur ve faiz oranlarını merkez bankası enflasyonu baz alarak sistematik bir şekilde belirliyor. Yani 1500 yıl önceki paraya ihtiyacı olan insanları tefelemek sistemi olan faizle TCMB eliyle belirlenen faiz aynı kavram değiller, sadece isimleri aynı.

Bu arada size laf edenleri deşersemiz kimbilir ne pislikleri çıkar. İnsanız herkesin günahı var ama, o sofu geçinenler var ya elaleme laf yetiştirenler rezillerin büyüğü onlardan çıkıyor.

Çok iyi yapmışsınız boşverin üzülmeye bile gerek yok,

Durum öyleyse sadece kazanci kiskanmistir. Sahsen benim sülalede ne zaman para ve basari söz konusu olsa birden bire ahiretten baslarlar. Dini konular yasak oldugu icin kisa kesiyorum. Bosverin. Sizin sucunuz yok.

ben bahsettim, faiz nedeniyle üzüldüğümü belirttim o da üzüldü ve ardından imalarda bulundu.

İyi de ablacım biraz da kendin kaşınmışsın sanki
Sen evine giren çıkanı elin adamıyla neden konuşup tartışıyorsun, ağzına laf veriyorsun?
Aile işlerinizi dışarda konuşmayın elaleme laf etme hakkını kendiniz tanımış oluyorsunuz

Durum öyleyse sadece kazanci kiskanmistir. Sahsen benim sülalede ne zaman para ve basari söz konusu olsa birden bire ahiretten baslarlar. Dini konular yasak oldugu icin kisa kesiyorum. Bosverin. Sizin sucunuz yok.

Aynen katılıyorum
Kazancı kıskananlar her zaman edecek laf buluyor

ben bahsettim, faiz nedeniyle üzüldüğümü belirttim o da üzüldü ve ardından imalarda bulundu.
Keşke bahsetmeseydiniz. Ama bu da size bir tecrübe olmuştur. Bir daha kimseye aile içi ilişkilerinizden bahsetmeyin. Eşiniz bile olsa. Bilmesine gerek yok bence.

Yargılayan kim sizi?
inancı olduğunu söyleyen ama ikiyüzlü ve işime geldiği gibi yaşıyorum diyen biri(yani yerine göre inancini bile söylemiyormuş), benim ahlakımdan utandığını söylüyen arkadaslik kurmaya calisan sonrada kendi kusurlarini görmeyip babamı yargılayan karaktersiz.

Faiz dogru birsey degil gene dine kayiyor konu :) dini acidan tabii..

bu konuda da haklısınız. iyi niyetimden üzüntümü dile getirmistim. kesinlikle kazancı kıskandı, çekemedi bencede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…