- 23 Eylül 2017
- 789
- 781
- 53
- Konu Sahibi tolstoyevski
-
Her şeyin fazlası zarar.babamın helal kazancının yanında, faize de bulaşmış olması nedeni ile yargılandım böyle bir ailenin mensubu olmaktan utanmalıymışım gibi hissettirildi. benim suçum nedir bunda? o kadar kalbim kırıldı ki ağlamamak için zor duruyorum. insanlar ne ara ailesi ile yargılanır ve değer biçilir oldu?
babam ticaretle uğraşıyor ve gençliğinden beri canını dişine takıp çalıştı helalinden lakin son 10 senedir faizle işini büyüttü ve kazancı fazlalaştı. bundan dolayi beni yargilayana bende bunun bir karaktersizlik olduğunu beni böyle yargılamasının yanlıs olduğunu söyledim ve engelledim bahsettiğim kişiyi. yinede içime çok oturdu.Babanız ne iş yapıyor ki?kimler yargılıyor sizi?
Ağzı olan konuşuyor kardeşim he he sensin de geç
ben bahsettim, faiz nedeniyle üzüldüğümü belirttim o da üzüldü ve ardından imalarda bulundu.O kişi bunu nerden biliyor peki?
Çok iyi yapmışsınız boşverin üzülmeye bile gerek yok,babam ticaretle uğraşıyor ve gençliğinden beri canını dişine takıp çalıştı helalinden lakin son 10 senedir faizle işini büyüttü ve kazancı fazlalaştı. bundan dolayi beni yargilayana bende bunun bir karaktersizlik olduğunu beni böyle yargılamasının yanlıs olduğunu söyledim ve engelledim bahsettiğim kişiyi. yinede içime çok oturdu.
babam ticaretle uğraşıyor ve gençliğinden beri canını dişine takıp çalıştı helalinden lakin son 10 senedir faizle işini büyüttü ve kazancı fazlalaştı. bundan dolayi beni yargilayana bende bunun bir karaktersizlik olduğunu beni böyle yargılamasının yanlıs olduğunu söyledim ve engelledim bahsettiğim kişiyi. yinede içime çok oturdu.
ben bahsettim, faiz nedeniyle üzüldüğümü belirttim o da üzüldü ve ardından imalarda bulundu.
Durum öyleyse sadece kazanci kiskanmistir. Sahsen benim sülalede ne zaman para ve basari söz konusu olsa birden bire ahiretten baslarlar. Dini konular yasak oldugu icin kisa kesiyorum. Bosverin. Sizin sucunuz yok.
Keşke bahsetmeseydiniz. Ama bu da size bir tecrübe olmuştur. Bir daha kimseye aile içi ilişkilerinizden bahsetmeyin. Eşiniz bile olsa. Bilmesine gerek yok bence.ben bahsettim, faiz nedeniyle üzüldüğümü belirttim o da üzüldü ve ardından imalarda bulundu.
inancı olduğunu söyleyen ama ikiyüzlü ve işime geldiği gibi yaşıyorum diyen biri(yani yerine göre inancini bile söylemiyormuş), benim ahlakımdan utandığını söylüyen arkadaslik kurmaya calisan sonrada kendi kusurlarini görmeyip babamı yargılayan karaktersiz.Yargılayan kim sizi?
bu konuda da haklısınız. iyi niyetimden üzüntümü dile getirmistim. kesinlikle kazancı kıskandı, çekemedi bencedeİyi de ablacım biraz da kendin kaşınmışsın sanki
Sen evine giren çıkanı elin adamıyla neden konuşup tartışıyorsun, ağzına laf veriyorsun?
Aile işlerinizi dışarda konuşmayın elaleme laf etme hakkını kendiniz tanımış oluyorsunuz
burda din konusunu tartismiyoruz ama, din kurallarindan dolayi beni yargilayani tartisiyoruz. çok üzüldüm çnku ben inancli ya da inancsiz kimseyi yargilamam önce kendime bakarimFaiz dogru birsey degil gene dine kayiyor konu :) dini acidan tabii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?