Benim yaptığım baskı mı? (Eş ile iletişim)

Erkeklerin geneli böyle galiba. Ben hesap vermem, ben haber vermem, ben özgürüm... Eşine haber verince kılıbık hissediyor kendini. Böyle triplere giren adam da ne bileyim olmamıştır bence
Kendini tamamlamış insan takılmaz böyle şeylere. Bence baskıcı değilsiniz
Ama eşiniz tehlikeli geldi bana.

Kendiliğinizden barışıp bu durumu kabul etmiş mesajı vermeyin sakın.

Eşim bana her adımını haber verir. Nereye kimle neden gittiğini. Bir kez bile sormama gerek olmadı. Ben işteyken evden bir yere gitse bak şuraya gidiyorum haberin olsun der. Ha bu hesap vermek mi hayır. Başımıza bir şey gelse birbirimizin yerini bilmemiz lazım sonuçta. 9 da geleceğim diyen adam 12'ye kadar gelmediyse ben bi telaşlanırım başına bir şey mi geldi diye... Böyle sebeplerden birbirimizi haberdar etmeliyiz.

Mesaja cevap vermediği için aradığınızı bildiği için kızmış sanırım. Mesaja neden cevap vermiyorsun demek ne saçma, evlisiniz ve mesajınızda aman aman önemli birşey değil. Dışarıdaysa görmemiştir veya baktı yine aynı muhabbet bilerek cevap vermemiştir.
Bana cok pimpirikli gibi geldiniz, ne zaman gelirse gelir niye sürekli soruyorsunuz ki

Çok haklısınız. Ben bunu kabul etmeyeceğim. Ne demek karısının nerdesin nereye diye soramaması. Diğer arkadaşlarının evliliklerini görüp önlem aldığını düşünüyorum.

Şimdi bu his sizi yiyip bitiriyor

O önleme alıyor iyiydiniz biz öyle olmayacağız diye kalıplarınız var

Karısının sorması olağan olan soru diye bir kategori yok

Adam x yere gidiyorum demiş

Oradan nereye gideceğim sorusu gıcık bir soru hele de bu gidilen yer eski mahalle ise ikinci soru bekar arkadaşların ile mi takılacaksın annene mi gideceksin gibi kontrol cümlesi içerir

Adam da bunu anlıyor ve kızıyor

Eşiniz de 30 altı yaşlarda olsaydı belki bu sonucu çıkartamazdı ama sizinki anlıyor kadın beynini çözmüş

Adam net haber verdim ardını sorma diyor siz de aksine ıcık cıcık Bilgi istiyordunuz

Anneme giderim sonra geliyim yazdaydı tepkiniz ne olurdu ya da Ahmet’lere geçer otururuz biraz vs (koronadan bağımsız)

Ben kontrol etme isteğiniz olduğunu bir adamın karısı rolüne dair net yargılarınız olduğunu düşünüyorum

Ama ne olur nerede olduğunu söyledikten sonra kimseyi bık bık aramayın mesaj yazmayın cidden çok çirkin duruyor bu sefer çevre garip garip bakıyor diye hiç açmıyorlar

Zira arayanın eşi olduğu sorduğu garip sorulara garip cevap verdiği hissediliyor

Sorular hesap sormamak icin diyorsunuz ama maksat ne peki? Sizin yaninizda olmadigimiz icin sesinizdeki tonlama bile onemli bu konuda. Mesaja gec cevap verse nolur,biraz gec kalsa nolur, kasitli olarak acmasa mesaja donmese nolur ki? Benim anlamadigim noktalar bunlar. 7 seneye yaklasti evliligim hic sormadim,belki birkac defa balik yapacaksam sogumasin diye “baliklar su saatte hazir olacak” yazmisimdir yani. Yine dememisimdir kacta geleceksin diye

Eşiniz size zaten nereye gittiğini veya geleceğini haber veriyormuş sizin mesajla sormanız onun için abartılı görünmüş siz daha yeni evlisiniz erkekler hemen adapte olamıyor bu evlilik işine biraz beklemelisiniz ve mesaj atmayın sizde o söylediğinde tamam deyip geçin ve siz bir yere gidincede o arayınca döneceğiniz zamanı haber verin bence evliliğe tam aşılamadığı için fazladan gereksiz tepki vermiş
Siz yemeğinizi yapın masanızı hazırlayın ama bence ya önceden yemiş olun ya da siz ondan sonra yeyin böylece ona bak bende kızdım ama sorumluluklarımı yerine getiriyorum kızgınlığımı sana ceza vererek değil araya mesafe koyarak geçirmeye çalışıyorum gibi bir mesaj vermiş olursunuz

Baskı değil tabi ki de.
Eşine sor bakalım ona soru da soramayacaksan neden seninle evlenmiş.

Gereksiz büyümüş kavga ama üslup önemli.
Bazen merakımız fazla olup darlayabiliyoruz. Bana nasıl sormasını istiyorsam o kadarını soruyorum ben de. Nereye gidip geldiğini anlatan birine de sormaya gerek yok bir de.
Mesela eşim de anlık olarak söylemez ama eve gelince şöyle şöyle arkadaşa gittik vs konuşuruz.

Bunu düşündüm şimdi ne zaman gelirsin sorusu bana bi akşam yemeği hazırlamak için lazım oluyor
Biriyle dışardaysa zaten bilemez ne zaman döneceğini adam da
Benimde öyle, yemek için veya birlikte birşey yapacaksak sorarım imali bir soru gibi geldi bana. Konu sahibinin eşinin sinirlenmesi o yüzden muhtemelen

Bi soruya cevap vermek bukadar külfet olmamalı ya sanki ne demişsinde bukadar yükselmiş bende anlamadım

Örneğin dün , kendi bekarken yaşadığı mahallesindeydi, “canım eve mi geleceksin, yoksa başka bir yere mi geçeceksin” diye sordum.

Bunu neden sordunuz

yani eve gelecek olsa ya da başka yere gidecek olsa ne önemi var

nasıl bir cevap almak için sordunuz

1. eve gelirim cevabı

siz ne yapacaktınız

2. geçeceği başka yer neresi sorudaki ima nereye yönelik

yani adam eski mahallede, ya eve gelecek ya orada kalacak, 3. ihtimal sizin aklınıza gelen ve sorduğunuz 3. yer neresi
Ama bir kadının eşine sormaya hakkı olan soruları egosundan dolayı sormamı hak görmüyor.

bu bir kadının eşine sormaya hakkı olan sorular nelerdir nerede yazar

bir erkeğin eşine soracağı sorular nelerdir nerede yazar

eşim arar ve geç geleceğim der bitti

hatta beni aradı bir kere TC ni söyle dedi

arabaya çarptılar tutanak tutuyoruz, ben iyiyim, merak etme zaten geç geleceğim Z lerle olacağım dedi

işte o akşam arasam mı aramasam mı diye düşündüm

acaba gerçekten büyük kaza yaptı da söylemiyor mu diye tereddüt ettim

sonra büyük kaza yapsa çevredekiler arar, hastane arar dedim ve aramadım

geldi iyiydi, arabaya çarpmışlar onda bir şey yoktu

galiba bana fotoğraf at, boş ver X lerin yanına gitme, eve gel vs demem gerekiyordu

yani bu kadınların sormaya hakkı olan sorular yahut erkeğin hakkı olan sorular vs yok

her ilişkinin dinamiği, herkesin hayatı farklı

eşiniz de haberi vermiş daha fazlasını sormaya hakkım var fikrinizin dayanağı ne

Nerede, kiminle oldugunu, ne zaman donecegini sorarsin tamam da "mesajima niye cevap vermedin?" Sorusu saçma değil mi artik yani? Niye cevap vermemis olabilir? Gormedi, musait olmadi bir şekilde demek ki bunun da mi hesabini verecek evli diye.

Hak veriyorum size de . Beni bu noktaya getiren eşimin beni bir kalıba sokmasını hissetmiş olmam.
Mesela o an eve dönüyor halde bana

Az önce burada bir başlık okudum “Bekar anne” diye.Açtım sorununu okudum kadın diyor ki işte sevgilimden hamileyim sevgilim evlenelim diyor ben istemiyorum evlilikten korkuyorum kariyerim var yok terfi aldım vs vss kadın istemiyorum diyor adam evlenelim diyor.Ben şu sonucu çıkardım, kendi hayatına bakan,kendinden emin olan,sen bilirsin canın nasıl istiyorsa tavrında olan kazanıyor.Şimdi diyebilirsiniz evli ile bekar aynı olmaz diye haklısınız da,ama eninde sonunda evlilik ne bir son ne de kör kuyu.Yanlış anlamayın yuvayı yıkın dağıtın demiyorum ama biraz salın.Salın bakın ne oluyor,zaten bir hata yapıyorsa öğrenmiş olursunuz,yanınızda olmak istiyorsa her türlü gelir sorunu çözmeye çalışır diğer türlü de siz bir karar vermiş olursunuz.Bence şuan relax,bir sormayın bakalım olaylar ne şekle bürünüyor..

Bir önceki mesajım yarım kaldı.
Mesela eve dönüyor olduğu halde bana mahalleye geçiyorum dedi. Çünkü beni deniyor. Bu denemelerinden bakalım böyle olsa nasıl davranacak denemelerinden yoruldum. Mesaj atmamın nedeni zaten arkadaşlarıylaySa aramış olmak istemedim, tamamen kendi işlerim bitti çayımı kahvemi içicem den kaç gibi gelirsin manasında.

Çok teşekkür ederim. Muhakkak pandeminin de etkisi var üzerimizde, ama zaten yeni evliyiz . Onun nazı niyazı derken kendimi unuttum.

O kadar iyi anlatmışsınız ki.
Evet tam da böyle hissediyorum. Özgür ergen rolleri. Ben de yeni evlendim ben de adapte olmaya çalışıyorum ama ona dokundurmadan. O kadar sorumluluk alıp bir de özgür adam davranışları görmek bu yüzden saçma kavgalar etmek dokunuyor bana.

ama sen de onu deniyorsun

tekrar soruyorum bak eşin burada yok

o mesaja hangi cevabı almak istedin

eve gelirim cevabını bundan bir sıkıntı yok

ama bir de endişe ettiğin bir cevap var

başka yere mi gidersin sorusunda

neresi o başka yer?

eşin bunu anlıyor seni denemiyor sana kızıyor

derdin ne diyor kısaca, işte o derdin ne

önce kendine itiraf et sonra da eşinle otur konuş

senin ve onun evlilik kalıplarınız var yaşam deneyimleriniz var

ama bu kalıplar yahut başkalarında gördüğünüz evliliklerin tam tersi yaşamlar tek doğru değil

canım erkeklerin bu şekilde ani çıkışları olabiliyor. biz evliliğimizde başlarda çok yaşıyorduk bunları. ayrı yatma vs. bizde de oldu. bende psikologa gittim. eşim yaptığım yemeği dahi yemiyordu böyle durumlarda. dedi ki üstüne gitme gelmezse gelmesin yemezse yemesin hiçbir şeyi kişisel algılama, hayat telaşından insanlar dolarak farklı tepkiler verip dışa vurumlar yapabiliyor dedi. şimdi kendi haline bırakıyorum sonra normale dönüp özür diliyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…