- 4 Şubat 2019
- 4.207
- 9.012
- 158
Çok haklısınız. Ben bunu kabul etmeyeceğim. Ne demek karısının nerdesin nereye diye soramaması. Diğer arkadaşlarının evliliklerini görüp önlem aldığını düşünüyorum.
Bunu düşündüm şimdi ne zaman gelirsin sorusu bana bi akşam yemeği hazırlamak için lazım oluyorBana cok pimpirikli gibi geldiniz, ne zaman gelirse gelir niye sürekli soruyorsunuz ki
Benimde öyle, yemek için veya birlikte birşey yapacaksak sorarımBunu düşündüm şimdi ne zaman gelirsin sorusu bana bi akşam yemeği hazırlamak için lazım oluyor
Biriyle dışardaysa zaten bilemez ne zaman döneceğini adam da
Bi soruya cevap vermek bukadar külfet olmamalı ya sanki ne demişsinde bukadar yükselmiş bende anlamadımArkadaşlar selam.
Nasıl bir başlık seçeceğimi bilemedim açıkçası.
Eşimle çok şükür aramızda bir güven problemi yok.
Bir yere gittiğinde haberdar eder, dönerken de haberdar eder.
AMA!!!!
Kaçta geleceksin? Neden gidiyorsun? Gibi soruları duymak istemediğini söylüyor bana.
Ben hesap sormak amaçlı sormuyorum bunları.
Örneğin dün , kendi bekarken yaşadığı mahallesindeydi, “canım eve mi geleceksin, yoksa başka bir yere mi geçeceksin” diye sordum.
Ve sonra aradım. Aslında eve geldiği halde yani o sürede yoldayken, mahalleme geçiyorum dedi. Ben de mesajıma neden cevap vermedin deyince “bana öyle sorular sorma diye kaç kez dedim” vs çıkıştı.
Geldiğinde çok büyüdü tartışmamız. “ Ben sana haber veriyorum zaten senin öyle sorular sormanı istemiyorum” diyor. “Bundan sonra da haber vermicem görürsün, madem öyle, işine geliyorsa” vs dedi. Yani böyle saçma basit konularda özgürlük naraları atmaya o kadar hazır ki.
Ben de evliliğin böyle olmayacağından bahsedince, benim konuşmalarımdan sıkıldığını vs söyledi bayağı sesimiz yükseldi. vs vs. Sonra evden çıktı, geç saatte döndü ayrı uyudu.
Şu an konuşmuyoruz.
Hanımlar, gerçekten kısıtlayan bir insan değilim.
Ama bir kadının eşine sormaya hakkı olan soruları egosundan dolayı sormamı hak görmüyor.
Kalbimi o kadar kırdı ki sözleriyle.
Barışan ben olmak istemiyorum.
Evde yüzümü görsün istemiyorum.
Hep yanaşan taraf ben oldum ama bunun sonu yok. Durduk yere kırıyor kalbimi.
Normalde sabah o işe giderken kahvaltı hazırlarım her sabah eksiksiz. Bu sabah kalkmadım. Çünkü dün ilk kez ayrı uyudu.
O kadar gereksizdi ki tepkileri bağrışları. Kendime bir noktada saygısızlık etmiş oluyorum normal davrandıkça.
Örneğin dün , kendi bekarken yaşadığı mahallesindeydi, “canım eve mi geleceksin, yoksa başka bir yere mi geçeceksin” diye sordum.
Ama bir kadının eşine sormaya hakkı olan soruları egosundan dolayı sormamı hak görmüyor.
Hak veriyorum size de . Beni bu noktaya getiren eşimin beni bir kalıba sokmasını hissetmiş olmam.Bunu neden sordunuz
yani eve gelecek olsa ya da başka yere gidecek olsa ne önemi var
nasıl bir cevap almak için sordunuz
1. eve gelirim cevabı
siz ne yapacaktınız
2. geçeceği başka yer neresi sorudaki ima nereye yönelik
yani adam eski mahallede, ya eve gelecek ya orada kalacak, 3. ihtimal sizin aklınıza gelen ve sorduğunuz 3. yer neresi
bu bir kadının eşine sormaya hakkı olan sorular nelerdir nerede yazar
bir erkeğin eşine soracağı sorular nelerdir nerede yazar
eşim arar ve geç geleceğim der bitti
hatta beni aradı bir kere TC ni söyle dedi
arabaya çarptılar tutanak tutuyoruz, ben iyiyim, merak etme zaten geç geleceğim Z lerle olacağım dedi
işte o akşam arasam mı aramasam mı diye düşündüm
acaba gerçekten büyük kaza yaptı da söylemiyor mu diye tereddüt ettim
sonra büyük kaza yapsa çevredekiler arar, hastane arar dedim ve aramadım
geldi iyiydi, arabaya çarpmışlar onda bir şey yoktu
galiba bana fotoğraf at, boş ver X lerin yanına gitme, eve gel vs demem gerekiyordu
yani bu kadınların sormaya hakkı olan sorular yahut erkeğin hakkı olan sorular vs yok
her ilişkinin dinamiği, herkesin hayatı farklı
eşiniz de haberi vermiş daha fazlasını sormaya hakkım var fikrinizin dayanağı ne
Az önce burada bir başlık okudum “Bekar anne” diye.Açtım sorununu okudum kadın diyor ki işte sevgilimden hamileyim sevgilim evlenelim diyor ben istemiyorum evlilikten korkuyorum kariyerim var yok terfi aldım vs vss kadın istemiyorum diyor adam evlenelim diyor.Ben şu sonucu çıkardım, kendi hayatına bakan,kendinden emin olan,sen bilirsin canın nasıl istiyorsa tavrında olan kazanıyor.Şimdi diyebilirsiniz evli ile bekar aynı olmaz diye haklısınız da,ama eninde sonunda evlilik ne bir son ne de kör kuyu.Yanlış anlamayın yuvayı yıkın dağıtın demiyorum ama biraz salın.Salın bakın ne oluyor,zaten bir hata yapıyorsa öğrenmiş olursunuz,yanınızda olmak istiyorsa her türlü gelir sorunu çözmeye çalışır diğer türlü de siz bir karar vermiş olursunuz.Bence şuan relax,bir sormayın bakalım olaylar ne şekle bürünüyor..Arkadaşlar selam.
AMA!!!!
Kaçta geleceksin? Neden gidiyorsun? Gibi soruları duymak istemediğini söylüyor bana.
Ve sonra aradım. Aslında eve geldiği halde yani o sürede yoldayken, mahalleme geçiyorum dedi. Ben de mesajıma neden cevap vermedin deyince “bana öyle sorular sorma diye kaç kez dedim” vs çıkıştı.
Geldiğinde çok büyüdü tartışmamız. “ Ben sana haber veriyorum zaten senin öyle sorular sormanı istemiyorum” diyor. “Bundan sonra da haber vermicem görürsün, madem öyle, işine geliyorsa” vs dedi. Yani böyle saçma basit konularda özgürlük naraları atmaya o kadar hazır ki.
Ben de evliliğin böyle olmayacağından bahsedince, benim konuşmalarımdan sıkıldığını vs söyledi bayağı sesimiz yükseldi. vs vs. Sonra evden çıktı, geç saatte döndü ayrı uyudu.
Şu an konuşmuyoruz.
Normalde sabah o işe giderken kahvaltı hazırlarım her sabah eksiksiz. Bu sabah kalkmadım. Çünkü dün ilk kez ayrı uyudu.
O kadar gereksizdi ki tepkileri bağrışları. Kendime bir noktada saygısızlık etmiş oluyorum normal davrandıkça.
Bir önceki mesajım yarım kaldı.Bunu neden sordunuz
yani eve gelecek olsa ya da başka yere gidecek olsa ne önemi var
nasıl bir cevap almak için sordunuz
1. eve gelirim cevabı
siz ne yapacaktınız
2. geçeceği başka yer neresi sorudaki ima nereye yönelik
yani adam eski mahallede, ya eve gelecek ya orada kalacak, 3. ihtimal sizin aklınıza gelen ve sorduğunuz 3. yer neresi
bu bir kadının eşine sormaya hakkı olan sorular nelerdir nerede yazar
bir erkeğin eşine soracağı sorular nelerdir nerede yazar
eşim arar ve geç geleceğim der bitti
hatta beni aradı bir kere TC ni söyle dedi
arabaya çarptılar tutanak tutuyoruz, ben iyiyim, merak etme zaten geç geleceğim Z lerle olacağım dedi
işte o akşam arasam mı aramasam mı diye düşündüm
acaba gerçekten büyük kaza yaptı da söylemiyor mu diye tereddüt ettim
sonra büyük kaza yapsa çevredekiler arar, hastane arar dedim ve aramadım
geldi iyiydi, arabaya çarpmışlar onda bir şey yoktu
galiba bana fotoğraf at, boş ver X lerin yanına gitme, eve gel vs demem gerekiyordu
yani bu kadınların sormaya hakkı olan sorular yahut erkeğin hakkı olan sorular vs yok
her ilişkinin dinamiği, herkesin hayatı farklı
eşiniz de haberi vermiş daha fazlasını sormaya hakkım var fikrinizin dayanağı ne
Çok teşekkür ederim. Muhakkak pandeminin de etkisi var üzerimizde, ama zaten yeni evliyiz . Onun nazı niyazı derken kendimi unuttum.Siz oyalanacak bir sey bulun.
Bence esinizin tepkisi abarti ama adam böyle. Nerde oldugunu haber veriyorsa daha sormaya cok da luzum yok.
Ben esim arkadaslariylayken kesinlikle aramazdim.
Bu aksam o disarda mi? Siz de cikin. En azindan arkadaslarinizla online toplanin.
Yatin dizi acin keyif yapin.
Kitap okuyun.
Küvet varsa doldurun girin icine.
Konulariniz hep evde koca beklemeli. Gecen konunuzda da pandemi sebebiyle hic cikmadiginizi yazmistiniz. Hal böyle olunca butun gun evde adami bekliyorsunuz. Avmye gidin demiyorum ama önlemlerinizi alip park bahce sahil vs biraz hava almaya cikin.
Yoktu, inanın. Zaten geldiğinde gülerek karşıladım telefonda tartıştığımız için birbirimizi yanlış anladık gel konuşalım olarak davrandım.acaba ses tonunuzda sıkıntı mı vardı
O kadar iyi anlatmışsınız ki.Kaç yıllık evlisiniz ..erkekler ilk birkaç yıl anasının paşası modundan çıkamaz yani,istediği saatte gelen istediği saatte giden ..kimseye hesap vermeyen..öyle alışmış belliki nereye isterse gitmiş kaçta isterse dönmüş kimse oğlum nerdesin dememiş kimleydin kaçta döneceksin dememiş..şimdi sizide aynı kalıba sokmaya çalışıyor ...evliliğe adapte olamıyor belliki
Bu konuda tavsınız net olmalı siz alttan aldıkça o dahada üste çıkmaya çalışacaktır..ayrımı yatıyor bırakın yatsın hatta ı geldiğinde siz gidin ayrı yatağa..ayrı bağımsız bir hayat yaşayın birkaç gün dersini alsın özür dilemeden de asla affetmeyin
Anlasın hatasını
Bir önceki mesajım yarım kaldı.
Mesela eve dönüyor olduğu halde bana mahalleye geçiyorum dedi. Çünkü beni deniyor. Bu denemelerinden bakalım böyle olsa nasıl davranacak denemelerinden yoruldum. Mesaj atmamın nedeni zaten arkadaşlarıylaySa aramış olmak istemedim, tamamen kendi işlerim bitti çayımı kahvemi içicem den kaç gibi gelirsin manasında.
canım erkeklerin bu şekilde ani çıkışları olabiliyor. biz evliliğimizde başlarda çok yaşıyorduk bunları. ayrı yatma vs. bizde de oldu. bende psikologa gittim. eşim yaptığım yemeği dahi yemiyordu böyle durumlarda. dedi ki üstüne gitme gelmezse gelmesin yemezse yemesin hiçbir şeyi kişisel algılama, hayat telaşından insanlar dolarak farklı tepkiler verip dışa vurumlar yapabiliyor dedi. şimdi kendi haline bırakıyorum sonra normale dönüp özür diliyor :)Arkadaşlar selam.
AMA!!!!
Şu an konuşmuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?