- Konu Sahibi Tatlibiberim87
-
Gördüğüm kadarıyla öğünleri hafif tutuyorsunuz.Eğer spor ile şekillenmek istiyorsanız spor yaptığınız her güne hayvansal protein koymalısınız.yoksa zamanla kaslar yıpranır ve spor yapacak gücü kendinizde bulamazsınız.normalde sağlam yiyen bir insansanız çorba ile geçiştirdiğiniz öğünler size metabolizma yavaşlaması olarak geri döner.Vücut kıtlığa girdiğini düşünüp enerji harcamayı en aza indirmektedir.bu da zamanla sizde açlık krizleri oluşturabilir kendinizi ne yediğini bilmeyen bir halde bulabilirsiniz.naçizane önerim daha dengeli doyurucu şekerden uzak(poğaça da şekerden sayılıyor) yağı azaltılmış bir beslenme düzeni izlemeniz.
Evet canim haklısın . Zaten bu günlüğü acmamin sebebi şekeri kendime yasak etmek.Gördüğüm kadarıyla öğünleri hafif tutuyorsunuz.Eğer spor ile şekillenmek istiyorsanız spor yaptığınız her güne hayvansal protein koymalısınız.yoksa zamanla kaslar yıpranır ve spor yapacak gücü kendinizde bulamazsınız.normalde sağlam yiyen bir insansanız çorba ile geçiştirdiğiniz öğünler size metabolizma yavaşlaması olarak geri döner.Vücut kıtlığa girdiğini düşünüp enerji harcamayı en aza indirmektedir.bu da zamanla sizde açlık krizleri oluşturabilir kendinizi ne yediğini bilmeyen bir halde bulabilirsiniz.naçizane önerim daha dengeli doyurucu şekerden uzak(poğaça da şekerden sayılıyor) yağı azaltılmış bir beslenme düzeni izlemeniz.
Gunaydin tatlim sen kafani rahat burak stresdan uzak fikirden uzak dur ve kendine koydugun bu bir aylik diyet suresince basarilarini hep dusun .inan eses inamdirSanki bu sefer basaracakmisim gibime geliyor. Daha çok azimliyiz. Iyi ki bir ay demişim . Kendimle mücadele etmek daha kolay oldu.
Bir anımı yazmak istiyorum.
Ben geçen sene bu aylarda diyetisyene gitmiştim. Troit beklerim az çalışıyormuş bana bir liste verdi ve ege bu listeye uyarsan ayda iki kilo verirsin dedi.
Ben hesapliyorum ayda iki kiloyla tam sekiz ay diyet yapmam lazım. Çok üzüldüm sekiz ay diyet düşüne düşüne hasta oldum resmen . Velhasıl çok uzun bir zaman diye diyet miyet yapmadım.
Sonuç bu olayın üstünden bir sene geçti ve zamankinden bir gr bile fark yok.
Halbuki o zaman sabretseydim su an kafam dinç sağlıklı olacaktım ve canimin istediği keki kalkıp yapacaktım .
Hem o zamandan beri huzursuzum hemde mutsuzum. Üstelik kilo yapacak bişey yediğim zamanda çok vicdan azabı çekiyorum.
Arkadaşlar her ne olursa olsun üç dört ay bogazimizi tutup sonra rahat edelim. Edelim ki canimizin istediği herşeyi azda olsa yiyelim gönül rahatlığıyla.
Istedigini yedikten sonra pişman olmayı vicdan azabı çekmeyi sadece sismanlar anlar .
Buravvo sana canim. Tabiki sporu bırakmak yok. Artık bu sene yaza kadar ideal kilomuza ulaşıp bundan sonra rahat etcezIsin aslinda yemek yeme fikrinden vazgecmek gerekiyor.yani aklimizda surekli yemek varsa galiba sorun orda
Dun o kadar cok hastaydim ama yine de spora gittim isteksiz,gucsuzdum ama sukur tamamladim
Eve gidince de butun gun yatmisim.sonra gece 2.30:da uyandim.
spordan vazgecmeyelim o cok onemli.
Geçmiş olsun canim.Hastaydim spor yapamadim.
Sabah iki dilim ekmek,oglen kelogs yedim.
Aksama salata ve kurufasulye yapmistim.
Benim sorunum ayri yemek yiyemiyorum.
Ev de ne varsa o...
Yarin eger iyilesirsem spora gidecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?